python, שמתי לב
שיש לך איזו נטייה מוזרה לפנות כאן תמיד לאנשים בלשון נקבה . . . ללא קשר למין האמיתי שלהם. תמוה למדי, וזאת אעפ"י שכבר הסבתי את תשומת לבך לעניין הזה
לגופו של עניין, איש לא אמר שצריך "לבקש אישור" מן האקדמיה - אבל ראוי, לדעתי, להציג תחילה תשובה נכונה (וכן, יש מושג כזה "נכון") - לטובת השואל, ולאחר מכן להתפטפט עד אין קץ בכל השאלות התיאורטיות. האם הסיבה לפנייתה היא שהיא כתבה שיר או לא - את זה לא ידעת בעת שפנתה. בכל מקרה - זו כמובן בחירה אינדיבידואלית. כשאני נשאל שאלה בכל תחום שהוא בו אני עוסק - ראשית אני עונה את התשובה שתסייע לפונה, והיא התשובה המוגדרת, ולאחר מכן אוכל, אם ארצה, להתקשקש באשר לרצוי ומצוי עד שקיעת החמה. אך ראשית אני מוודא שאיני מטעה את הפונה. הויכוח כאן בכלל אינו בין "גישות". מצדי אתה מוזמן להאמין כי יש להמיר בהדרגה את העברית לסינית - כל יום, מילה אחת. אך כאשר מישהו ישאל כאן באשר לפירושה של מילה בעברית שכבר הספקת "לתרגמה" לסינית - מן הראוי שתיתן לו מענה נכון על פי השפה הקיימת, ולא על פי "שפתך" החדשה. אחרי שהשבת לו - תוכל לספר לו על כל תולדות סין מאז ייסודה ועד ימינו אנו. זו דעתי - זכותך לנהוג אחרת. כרגע - תרצה או לא תרצה - יש כללים לשפה. כרגע - אדם המנסח מסמך רשמי, המגיש עבודה אקדמית, או הכותב בכל מסגרת רשמית אחרת - נדרש בהחלט להקפיד על הכללים. וכן - יש כללים. נכונים או לא, במקומם או שלא - הם כתובים. זכותך להתעלם מהם, או לחילופין לפעול לשינוים, אך אינך יכול לספר לאורח בלתי קרוא שצץ כאן ומעלה שאלה, כי התשובה לשאלתו כלל איננה x כאשר x הוא הנכון, אלא דווקא y, פרי דמיונו של אדם כזה או אחר. צר לי - אך איני יכול לקבל זאת. זו הטעיה. זכותך, אגב, לחשוב אחרת, אך ודאי לא "לדאוג לכך" שעמדתי תהא כעמדתך. ממש לא. אתה תנהג לפי רצונך ומצפונך - ואני לפי אמונתי שלי. כפי שאמרת בעצמך "אפשר לענות לו בכמה דרכים - מה קובעת האקדמיה ומה קובע הרחוב". לכן, ברשותך - אני משתדל לענות בשם האקדמיה מדי פעם. מותר לי ? תודה. ואגב . . . "משטרת האקדמיה" ? האקדמיה ללשון העברית היא אחד הגופים הרשמיים הדוממים ביותר בארץ, קולה בכלל לא נשמע. יש לה אתר אינטרנט קטן ומצומק שמעטים בכלל פקדו אותו אי פעם, כולל לשונאים. ממש לא הייתי מגדיר אותה כמשטרה. היא נועדה לשמר ולעדכן את השפה העברית - הרשמית. אין לה , וגם לא לאף אחד אחר, שום יומרות - מן הסתם - לכפות את העברית הזאת על פלוני או אלמוני. אם תעיין באותו אתר קטנטן, תגלה שם גמישות מירבית כמעט בכל נושא המוצג שם, הרבה מעבר למקובל למשל בבתי הספר. הפתעות רבות מתגלות באתרם מדי פעם, והם ממשיכים להוסיף כל העת מילים שונות ומשונות, ולהתיר צורות דיבור נוספות בשפה. תנוח דעתך, אם כן. הם אינם "משטרה" - רחוק מזה. ואיש אינו צריך לבקש מהם אישור לשום דבר. איש כמעט איננו מכיר אותם, לצערי. ובכל מקרה, הרעשן שלי עובד וממשיך לעבוד . . . נכנס אדר ויש להרבות בשמחה, הלא כן ?? ואני שמח שעשיתי לך את היום . . . TankMaster