אבן בכיס המרה

גיא שלו

New member
אבן בכיס המרה

שלם חברים/ות אבן בגודל 28 מ"מ האם גדולה מידי מכדי לנסות לסלקה? זכור לי מלימודיי כשאבן גדולה מ1 ס"מ צריך להיזהר שתזוזה שלה עלול לסתום דרכי מרה. זה הגיוני.אבל לא הגויני לי שהאפשרות היחידה היא הסרת הכיס . אשמח לשמוע וללמוד מידעתכן/ם ותחושותיכן/ם תודה

RanLoel

New member
אבני מרה

שלום גיא, ברפואה המערבית קיימים פרוטוקולים מסודרים המתייחסים לסימפטומים (רוב החולים במחלות אבני מרה הינם א-סימפטומטיים) להרכבה של האבן, גודלה ומיקומה המדוייק בכיס או בדרכי המרה. אני יודע שבדיקת האנדוסקופיה של דרכי המרה והלבלב (הנקראת ERCP) משמשת גם לטיפול והוצאת אבנים לפני ניתוח הסרת הכיס. שתי הצעות לי אליך. הראשונה: היוועץ ברופא. הרפואה הסינית תוכל להשלים את הטיפול אבל לא להחליפו. השנייה: נסה לשתות קולה בלי גזים. פתח את הבקבוק ותן לגזים להתנדף. שתייה מרובה של קולה ללא גזים עשוייה להמיס את האבן. בהצלחה, רן

shovalili

New member
לפני שממליצים למישהו לשתות קולה ...

הי רן לפני שממהרים להמליץ למישהו להכניס רעל בדמוי של קולה אני הייתי ממליצה על רפואות חלופות. יש לארומתרפיה דרכים יותר מעוגנות להמיס את האבן (לפני כריתת הכיס) פרטים נוספים במסרים ...

RanLoel

New member
שלום שובלילי

אני לא ממהר לאף מקום ולקרוא לקולה רעל זה קצת מוגזם בעיני.. אני לא מכיר את הארומתרפיה אבל יודע בוודאות שהקולה עוזרת למוסס אבני מרה. שבוע טוב, רן

גיא שלו

New member
אדייק יותר

תודה על התגובות. הנני מטפל ברפואה סינית ,פנתה אלי אשה בת 39{אגב רן אכן אסימפטומטית}לטיפול וברצונה לעשות משהו בעניין האבן {2.8 ס"מ} לפני שיתחיל הסבל ממנה. שזה פחות מאוחר ממה שאני רגיל לראות במירפאתי. אני חושש להתערב במקרה זה {הן בדיקור ובעיקר בצמחים}בגלל גודל האבן. האם יש למישהו ניסיון עם מצב דומה?

RanLoel

New member
אבנים

אני זוכר מקרה של אבני מרה בקליניקה של רוני ספיר בתקופת היותי סטודנט. רוני נתן את ההמלצה לשתות קולה ללא גזים ובאופן כללי התייחס לליחה.

ינוקא1

New member
ההמלצה שלי היא להרגיע אותה.

ממה שזכור לי , לרובינו יש אבנים בכיס מרה. אבנים גדולות הן בדרך כלל א- סימפטומטיות. לעומת זאת , קיימת יותר סכנה כאשר האבנים קטנות שהן תחסומנה את דרכי המרה , ואז מתחיל הבלגן של הכאבים וכו' וכו'. בקיצור - כל עוד היא לא חשה בכאבים , אין מה לנגוע בזה. הסיכויים שיהיה מזה סיבוך הם לא גדולים. לכן תציע לה שאין מה להתעסק באבן , נסיונות לפרק את האבן לא בהכרח יובילו למקום טוב. לעומת זאת תתמקד בסימפטומים האחרים , כמו כן האבן מצביעה על לחות ברפואה סינית ובאופן כללי תטפל בזה. בקשר לסיפור של רוני ספיר על הקולה - למיטב זכרוני המדובר היה על אבן בכליות , אבל גם אם המדובר על אבן בכיס המרה , אם הקולה פירקה שם אבן , אני לא רוצה לחשוב מה היא עוד פירקה בגוף בדרך לשם. כנ"ל צמחים וחומרים אחרים - לתת צמחים שיפרקו אבנים גדולות כאלו , יכולים לפרק בגוף עוד דברים שאין לנו מושג ולגרום לסיבוכים. מכיוון שרוב הסיכויים הם שהאבנים לא יפתחו סימפטומים בעתיד , אין מה להתיחס לזה. אם יום אחד היא תחוש כאבים , אז שתלך להיבדק והניתוח להסרת כיס המרה הוא קל מאוד - יחסית. תיתן לה המלצות תזונה לתזונה עם פחות כולסטרול , וזהו. בהצלחה.

shovalili

New member
|אהבתי |

אגב זה בדיוק מה שהתכוונתי בהתייחסותי לקולה כרעל... אגב הניסויים שעושים עם קולה בתור חומר ניקוי לשירותים אכן עובד ומוכיח כי זה בדיוק מה שקורה שמכניסים אותו לגוף שלנו ... לכן אין זה מומלץ להמליץ לאנשים לצרוך אותו אפילו לא לשם תרופה. בנוסף גם אני ממליצה כרגע להתייחס לאבן כמשהו קיים מבלי לגעת בו מכיוון שכמו שנאמר הנזק שעלול להגרם בהמסה שלו (ע"י צמחים/שמנים...) יכול להיות גדול יותר. בהצלחה

RanLoel

New member
שתיית קולה

אני לא יודע מה איתכם, אבל על פי עולם המושגים שלי שתייה של קולה בלי גזים נחשבת טיפול שמרני. לא בריא לחיות על קולה, זה נכון. אבל רעל? כנראה שיש דעות יותר קיצוניות משלי וזה בסדר. בקשר לשאר, מסכים עם האבחנה. האבן היא ליחה שהתגבשה בגוף וגם אני הייתי מציע לנסות ולהפטר מהליחה. בעיקר עם תזונה נכונה. בהצלחה, רן

ינוקא1

New member
שמרני או לא שמרני

האם לדעתך חומר שעובר בכל הגוף והוא מספיק חזק כדי לפרק אבנים , "נעצר" כאן ? האם הוא בררן במה שהוא מפרק ומפרק רק את האבן ? קולה היא חומר שבכמויות של כוס ושתיים ליום יוצר נזק מצטבר , אבל אם תשתה אותו בכמויות גדולות הנזק יהיה מהיר הרבה יותר. יש מחקרים רבים שמראים את זה - הבאתי רק שלושה מחיפוש קטן בגוגל , ולא הייתי צריך להתאמץ הרבה. אני חושב שלפעמים דווקא טיפול "לא שמרני" יכול להיות לפעמים בריא יותר מהכנסת חומרים לגוף.

RanLoel

New member
אין לנו ויכוח

אני מעולם לא אמרתי שקולה בריאה לכבד לשרירים או לעצמות וכל המחקרים שהבאת באמת עלא כיפאק. כל מה שאמרתי הוא שכשהבעיה ממוקדת, הקולה עשויה לעשות את העבודה. שתיית קולה לתקופה קצרה ומוגדרת יכולה לעזור. לא כל החיים. לא כל הזמן. אולי קצת כמו טינקטורה אם יותר נוח לך לחשוב ככה. גם במטריה מדיקה לא חסרים חומרים שעלולים להזיק בשימוש מוגזם. אנשים שונים דיעות שונות?

ינוקא1

New member
אנשים שונים דעות שונות זה טוב

אבל העניין כאן הוא שבתכלס אין שום בעיה ! יש משהו שמצאו בבדיקות , שרוב האנשים חיים איתו בלי לדעת בכלל שיש להם את זה , רוב הסיכויים שזה לא יהיה סימפטומטי וגם אם זה כן יהיה עושים ניתוח פשוט מאוד (לפרוסקופיה ללא חתכים , יום אחד התאוששות וזהו) וסוגרים את העניין , אז למה לתת משהו שיכול להזיק בסבירות גבוהה ? אני מהסיפור של רוני זוכר שהיה מדובר באבן בכליות והוא פשוט אמר לאותו אדם - כל השבוע תשתה רק קולה בלי גזים וזה המס את האבן. אז שם היתה בעיה , אבנים בכליות זה דבר כואב ובהחלט סימפטומטי בדרך כלל וזה פתר את הבעיה. כאן אין כלום !

RanLoel

New member
אין שום בעיה?

למיטב הבנתי יש אבחנה רפואית ברורה שאינה באה לידי ביטוי בסימפטומים. כמו ששנינו יודעים הרפואה הסינית התפתחה כרפואה מונעת והדרך הנכונה והקלאסית היא לטפל לפני שמופיעים הסימפטומים ולא אחרי. זה בדיוק המקרה. הגוף מציג נטייה של הליחה להתגבש וטיפול ברפואה סינית עשוי לאזן את הגוף ולעזור. אז למה לא? איש איש באמונתו... רן

mic26

New member
יש לי מטופלת קצת יותר מבוגרת

עם אבנים בכיס מרה, ללא סימפטומים. היא באה לטיפול בדברים אחרים, וביקשה בפירוש לא לגעת בנושא של האבנים, כי היא פוחדת שהן יזוזו ואז היא תסבול מכאבים. היא מטופלת אצלי כבר כמה שנים, אבל בקשתה להימנע מטיפול בכיס המרה הגיעה רק לאחרונה. טיפלתי בה בסטגנציות של הכבד, בצ'י מורד, בחוסר יין וחום... ודקרתי די הרבה נקודות במרידיאן כיס המרה. אני לא יודעת אם זה שינה משהו או לא, מה שבטוח, מכאבים ונזקים היא לא סובלת עד היום. אני יודעת שזה לא עונה על השאלה המקורית, אבל אולי זה יכול להרגיע את החשש.

גיא שלו

New member
אבן בכיס המרה

תודה על המשך הדיון זה כמו שידור חוזר של מחשבותיי בעניין. בכל אופן אני לא מתחבר לחשיבה שאם זה אסימפטומטי אז לעזוב את זה ,יחד עם זה גם טיפול בליחה או אפילו ליחת חום שקימת אצלה במערכת בכלל ובכיס המרה בפרט עלול ליצר תזוזה של האבן

ינוקא1

New member
זה א-סימפטומטי וסביר להניח שישאר

כך עד מאה ועשרים. זה מה שקורה אצל רוב האנשים. אז למה סתם לבחוש בזה ? למה לעשות טיפולים שיכולים לגרום לבעיה הרבה יותר חמורה ממה שיש עכשיו ?

למעלה