אבקש חוות דעת לגבי הסקאנר הבא.תודה לעוזרים.

1 2 3 בום

New member
אבקש חוות דעת לגבי הסקאנר הבא.תודה לעוזרים.

שלום לכולם. אני מעונין לקנות מכשיר סקאנר אבל אני רוצה לפני לקבל חוות דעת . מי שיכול לעזור לי אשמח מאוד. להלן הדגם : TH-G71A סקאנר. VHF/UHF FM HANDHELD TRANSCE http://www.blazer.com.sg/Products/Kenwood/thg71.htm האם זה יכול לקלוט תדרים בארץ? מה דעתכם על המכשיר?תודה על כל תשובה ושנה אזרחית טובה לכולם.

1 2 3 בום

New member
טעיתי בדגם. הנה הדגם הנכון.

זה הדגם של המכשיר TH-G71 bi-bande VHF-UHF Kenwood סקאנר תודה לכולם

עוז מ

New member
ממש לא סקאנר אלא מכשיר קשר

של חובבי רדיו. אם אין לך רישיון חובבים אין לך מה לעשות עם המכשיר. עוז

1 2 3 בום

New member
עוז למה אני צריך רשיון...?

הרי בשוק הפתוח שלנו אפשר לרכוש מכשיר כזה ב700 שקל. ומה הקטע של הרשיון? אתה בטוח שלמכשיר הזה צריך רשיון? תוכל להסביר לי למה? כי אני חדש בתחום ולא מבין ממש. מה אפשר לעשות עם המכשיר הזה? אפשר לשדר ממנו לתפוס תדרים של חירום. והשאלה רק בגלל שזה המכשיר שציינת אני חייב רשיון? אשמח באם תסביר לי מעט עליו ומה אפשר לעשות איתו כדי באמת לדעת למה צריך רשיון. תודה רבה לך

עוז מ

New member
הסבר קצר

כל מי שמחזיק במכשיר שידור צריך רישיון מטעם משרד התקשורת. זכור: שידור והאזנה ללא רישיון מהווים עברה פלילית. אני לא יודע מה זה שוק חופשי, באופן כללי כל מי שמוכר ציוד שידור לאדם ללא רישיון מתאים הוא עבריין וגם מי שקונה ציוד שכזה ללא רישיון הוא עבריין - על פי חוק. זה שהדבר קורה בשוק החופשי זה בדיוק כמו צריבות של תוכנות.כולם עושים למרות שהם יודעים שהם עוברים על החוק. לגבי המכשיר עצמו - הוא מיועד יותר לתחום חובבי רדיו - מציע לך לקרוא את הסקירה של רונן מתחתי.

1 2 3 בום

New member
עוז תודה על תשבתך ועוד שאלה בבקשה

רונן ציין כי ניתן לקלוט שידורים מסחרים מה הכוונה אחי? ואם אני רוצה להוציא רשיון זה בעיה לקבל. ואיך מקבלים רשיון לזה? תודה לך עוז

עוז מ

New member
תשובה

המכשיר שציינת אינו מסוגל לקלוט לדוגמא שידורים מסחריים רגילים: רשת ב', גלי צה"ל וכד'. להוציא רישיון?השאלה איזה רישיון - משרד התקשורת אינו מנפק לכל אדם היתר האזנה. למכשיר שאתה רוצה לקנות צריך רישיון חובבים - כלומר להבחן במשרד התקשורת ולקבל אות קריאה. אני בטוח שיהיו אחרים שישמחו להסביר לך מהי חובבות רדיו, כיצד נבחנים ועל מה נבחנים.

zukik

New member
הנה חות דעת

אני לא מכיר אותו אישית אבל מהנתונים קודם כל זה לא סורק תדרים אלא מקמש נייד .... קולט 118-174 MHZ ב VHF 400-470 ב UHF תוכל לקלוט בעזרתו את כל השידורים המסחריים אבל הוא לא קולט 800 ולא יודע לעקוב על רב גל ולא מכיל את תחומי הרדיו המסחרי ולא את תחום הטלווזיה ועוד כמה תחומים בקיצור לא ממש מציאה למכשיר שאמור לשמש כ סקנר

1 2 3 בום

New member
zukik תודה על תשובתך. למה צריך רשיון?

אם עוז מציין אחרת ואתה מציין אחרת למשל שהנתונים שלו לא הכי טובים? הסקאנר הוא הדגם השני שציינתי מתחת להודעה הראשונה שלי זה הדגם הנכון Kenwood TH-G71 . תודה על כל תשובה

zukik

New member
כפי שכתב עוז

המכשיר שאתה מתאר הינו מכשיר קשר ולא סורק תדרים ולפי חוקי מדינת ישראל החזקת (כן כן החזקה אפילו לא שידור) מכשיר שמשדר דורשת רשיון והוא עדיין לא סקנר אלא מקמש ..... המכשיר הוא טוב אבל לא כסורק תדרים

zukik

New member
ושהתכוונתי שידורים מסחריים ...

התכוונתי לשידורי הקשר המסחרי כמובן ... לא לשידורי הרדיו והטלווזיה המסחריים

1 2 3 בום

New member
תודה ולמדתי דברים מכם הרבה..

מה הכוונה לשידורי הקשר המסחרי ? איזה תדרים זה יכול לקלוט למשל? חירום חובבי תעופה מוניות ? האם המכשיר הזה בכלל מסוגל גם לשדר או רק האזנה? שכן אשמח לדעת עוד פרטים לפני שאני בכלל חושב להחזיק דבר כזה אצלי. האם למשל מישהו שיש לו את המכשיר מדבר מתוכו ישנה אפשרות לאתר אותו? מה כ"כ מפחיד בלהחזיק מכשיר כזה? תודה לכולם

עוז מ

New member
כתבנו לך כי המכשיר אינו סקאנר

אלא מכשיר קשר ולכן הוא מסוגל גם לשדר. המכשיר מאוד מוגבל בתחום האזנה שלו לעומת סקנרים רגילים. וכן, ישנה אפשרות לאתר את מי שמדבר מתוכו. בקיצר חבל על הכסף שום דבר טוב או מעניין לא יצמח לך מקנייתו, תשקיע במקומות מעניינים אחרים.

1 2 3 בום

New member
תרשה לי לצוטט כמה מילים מתגובתך.

"כתבנו לך כי המכשיר אינו סקאנר תוכן: אלא מכשיר קשר ולכן הוא מסוגל גם לשדר " הרי יש לו מספרים שניתן לשים בפנים תדרים הלא כן.? ואם מקישים תדרים המכשיר לא יקלוט כלום? מה בדיוק הוא מסוגל לשדר למי בדיוק? הרי בשביל לחשדר חייבים לשמוע מי מדבר מהצד השני. תקן אותי ידידי אם אני טועה.ואם זה לא סקאנר או רק מכשיר קשר את זה הבנתי. אז למה בכלל הוא טוב? הרי ניתן לשמוע ולשדר ממנו. סתם לא שומעים אנשים מדברים נכון? צריך להקיש מספרים כדי לשמוע את הצד השני נכון?אם הצד השני שומע אותי מדבר איך הוא ומי הוא שיכול לאתר אותי? אולי הוא סתם חובב או מישהו כמוני? בבקשה אם תוכל לענות לי אשמח מאוד. השאלה מה זה בדיוק יכול לקלוט? את מי זה יכול לקלוט? אני חייב להבין את הנקודות הללו.למשל.ודוגמא. זה כמו TV שאתה יכול לקלוט רק ערוץ 2 אבל אם תשים לויין תקלוט 700 ערוצים. אתה מסכים איתי בענין? תודה על תשומת ליבך ועל תשובתייך

zukik

New member
ידידי היקר

חסר לך מעט ידע בסיסי ולכן אתה שואל שאלות לא מדוייקות ..... המכשיר יקלוט את מי שישדר על התדר שהכנסת לתוכו (כן בעזרת המקשים) זה לא משנה מי המכשיר בצד השיני כל עוד הם על אותו תדר 2 המכשירים ידברו בינהם ... בערך לא ממש מדוייק אבל לצורך ההסבר מה הוא משדר ? את הקול שלך כמו מכשירי מירס או מוטורולות של משטרה .... למי ? למי שנמצא על אותו התדר .... ו כן אפשר לאתר (עיין ערך איתוראן שעובד בשיטה דומה של איתור לפי שידורים) בדרך כלל מי שמאתר זה משרד התקשורת ( שאחראי על השידורים במדינה) אבל ישנם גם אנשים שברשותם ציוד איתור שידורים ולגבי TV ה TV קולט מה שמשודר ת היום אין הרבה שידורי TV לכן אתה קולט רק ערוץ 2 ו 1 אבל אם אנטנה חיצונית ניתן (עדיין ) לקלוט גם את ירדן מצריים סוריה ובקייץ גם את טורקיה וקפריסין ולגבי צלחת בדיוק אותו הדבר הלויין משדר מאות ערוצים ולכן אתה קולט מאות ערוצים ...

אתה משווה מכשיר קשר פשוט לאיתוראן ?

אף אחד לא הולך לאתר אותך ואתה יכול להירגע. מכשיר קשר נייד משדר בעוצמה של 1-5 וואט , לטווח של עשרות עד מאות מטרים . לציוד מתוחכם ככל שיהיה - קשה מאוד לאתר שידור שכזה. המשדר של חברת איתוראן משדר שידור רציף (או במרווחים קצרים קבועים מראש) בניגוד למ.קשר שלא משדר ברצף.

4Z1PF

New member
אתה בטוח במה שאתה אומר?

מכשיר קשר הוא פשוט יותר ממכשיר קשר של איתורן? האם הספק השידור הוא באמת 1-5 ווט? האם מכשיר קשר כזה משדר רק עד למרחק של עשרות עד מאות מטרים? ואני חשבתי משהו אחר. אתה בטוח במה שאתה אומר?

כן, אני בטוח ש..

מכשיר קשר ידני כדוגמת TH-G71A שפותח האשכול שאל לגביו משדר מקסימום 5 וואט לטווח של עשרות עד מאוד מטרים. לא יותר. אתה מכיר מכשיר ידני ! ידני ! לא מובייל ! שמשדר לטווח גדול יותר ללא מימסר ?

4Z7CBF

New member
יוסי אתה צריך דחוף..

אני ממליץ לך להצטרף לקורס חובבי רדיו שנפתח השבוע בכדי שתלמד לא לכתוב שטויות. חובבי רדיו בדרך כלל לא נוהגים להשתמש במושג טווח שידור מכיוון שהתפשטות גלי הרדיו תלוייה בהרבה פרמטרים, כמובן אם בצד השני קיים מקלט בעל רגישות גבוהה אז ניתן לקלוט תחנות ממרחק קב. תציץ במפרט של מקמ"ש ותראה שלעולם לא מצויין 'טווח שידור'.

מסכים , אבל

התפשטות גלי הרדיו תלוייה בהרבה פרמטרים, אבל לא ראיתי עדיין משדר ידני שמשדר יותר מעשרות עד מאוד מטרים בשטח מאוכלס ונורמלי , ברור שאם תעמוד בצפת תוכל לדבר עם מישהו באשדוד עם אנטנה טובה ומקמ"ש בעל רגישות, אבל בתוואי עיר , השידור לא יעלה עשרות עד מאות מטרים ללא מימסר.

למעלה