אברהם פריד- פינה יומית 3

חלק שני:

אוי וואנט, וואנט, דו ביסט טייטליך און קלאר, איך שטיי שוין ביי דיר צוויי טויזהן יאר, און איך בעט מיט תפילה אז קומען זאל שוין די גאולה ויפל נאך וועל איך מוזן אזוי שטיי?

חלק שלישי:

אוי וואנט, וואנט, איך קען נישט מער רעדן קיין וארט, וייל וי איך שטיי איז א טאייער הייליג הארט, כהנים, לויים פלעגן זינגען, דער נאמען ייד האט געקלונגען, מקריב געווען קרבנות אלע יאר. אוי וואנט, וואנט, ווען וועט שוין קומען דאס גליק, דו ביהמ"ק ווען וועסטו ווערן אויף געבויט צוריק, איך ועל מקיים זיין תורת משה, בארצנו הקדושה בארץ ישראל.

מתנדב

New member
כל הכבוד לך, פלוס יש לי תפקיד

בשבילך, אולי תכתוב כאן את המילים לשירים של אברהם פריד?, על כל האלבומים שהוא הוציא, יש לזה היום ביקוש מאוד גדול על מילות השירים, ולאוו דווקא על פריד, אלא על כל זמרים אחרים שאתם מכירים, אבל אתה קומבינטור מתמצא יותר בפריד, אז אולי תוכל לקחת חלק בזה?...

אוי ויי...

אתה מפיל עלי תפקיד כבד... עכשיו ברצינות: אם אתה חושב שאני מתמצא רק בפריד אתה טועה טעות חמורה. אני מתמצא בכל המוסיקה החסידית על כל גווניה ושלוחותיה ואני יכול עקרונית לשרבט לך כרגע את כל מילות שיריו של בן דוד, פריד, מיאמי, דדי, שטרייכר, גולדמן, רזאל, יוסלה רוזנבלט וכו`. התעסקותי בפריד היא לא כי אותו אני מכיר אלא כי הוא היחיד ששוה משהו, ולא רק משהו בכל המוסיקה החסידית. השאר פשוט לא מענינים אותי. ולבקשתך, תבקש שיר של פריד וארשום את מילותיו.

מתנדב

New member
אין לי שיר ספיציפי....

אבל כל שיר שאתה מוכן לכתוב, אני יעשה פינה באתר על מילות השירים...

אהה

אני מאמין שבפינות הבאות שאגיש, יהיו עוד מילים של שירים, ותוכל לדלות משם. אשתדל גם להוסיף מילים לשירים ללא קשר לפינה.

מתנדב

New member
אם תקח את הפרוייקט הזה

זה יהיה דבר גדול, אני זוכר שאני לבד חיפשתי לפני תקופה כמה מילים לשירים מסויימים, ולא מצאתי, לכן זה רק יכול לעזור, ורבים יכולים להעיזר על ידי זה...

קבל את רשימת השירים

של האלבום הראשון של פריד (חוץ משירי האנגלית, השפה העלובה והנחיתית, שמופיעים שם:

א

1. קל ההודאות אדון השלום מקדש השבת ומברך שביעי. ומניח בקדושה לעם מדושני עונג זכר למעשה בראשית. 2. קנא לשמך נורא ונקדש, חזה כרמך נהרס ונידח. זרויינו קבץ ושיר לך יחודש, קימם והחים בבנין בית המקדש וכעשותך נוראות באותן הימים איתנו הפלא תשועת עולמים. 3. טוב להודות לה` ולזמר לשמך עליון להגיד בבוקר חסדך ואמונתך בלילות. עלי עשור ועלי נבל עלי הגיון בכינור כי שמחתני השם בפעלך במעשה ידיך ארנן, מה גדלו מעשיך ה` מאוד עמקו מחשבותיך.

ב

4. וקרב פזורנו מבין הגויים ונפוצותינו כנס מירכתי ארץ. 5. קרב יום אשר הוא לא יום ולא לילה. שומרים הפקד לעירך כל היום וכל הלילה, תאיר כאור יום חשכת לילה ויהי בחצי הלילה. 6. אני מאמין באמונה שלמה בביאת המשיח ואע"פ שיתמהמה עם כל זה אני מאמין.

מתנדב

New member
יפה, אבל אם אפשר

גם לכתוב את שם האלבום ואת שם השיר שנקרא באלבום....

תמצית:

האלבום נקרא "טוב להודות", העיבודים של מרטין לוינטר. רשימת השירים: (כולל שירים באנגלית) קל ההודאות, ימות המשיח, קנא לשמך, טוב להודות, וקרב פזורנו, החזרה, קרב יום ואני מאמין. את הקלטת העתיקה הפיקה חברת ההפצה "גלטון".

למעלה