אברטו - פוטנציאל גדול בגדרה

אברטו - פוטנציאל גדול בגדרה

מאז פתיחת אברטו בגדרה לפני מספר חודשים יצא לי להיות בה 3 פעמים, ולראות את ההתפתחות שלה. בקיצור אציין שחרף אתגרים של מסעדה חדשה בתחומי השירות, האחידות וגם הגיון בתמחיר באיזורים מסויימים, ניכר שמבחינה קולינרית יש באברטו יכולות גבוהות מאד, יצירתיות לא מעטה ובעיקר אהבה אמיתית לתחום. לדעתי עם עוד קצת ניסיון וזמן, אברטו תקבל מקום מכובד יותר ברשימת המקומות המבטיחים / נחשבים / מעניינים - בטח בהתחשב בכך שמדובר במסעדה בגדרה.

המסעדה ממוקמת במה שאמור להיות בעתיד מלון בוטיק, וניכר בה שהושקע בה המון - קודם כל מדובר במסעדה די גדולה, ובנוסף לכך יש סביבה חללים נוספים רבים - לאונג' קטן, בר חביב, חדר פרטי וכד' והיא מעוצבות ביד כבדה. הכניסה למסעדה מעוררת מיד על דיסוננס משמעותי ביחס לסביבה של שכונת מגורים שקטה בגדרה, ומרזמת על ניסיון ליצר אווירת חו"ל, אך בהצלחה חלקית. עדין יש פספוסים קטנים שמסייעים לחזור לקרקע המציאות, כדוגמת החדר הפרטי שכרגע נראה קצת כמו משרד או חדר מורים שעבר שדרוג קוסמטי קל.

הצוות שעובד במסעדה ידידותי מאד ואנרגטי, ונראה שכל המלצרים / ברמנים / מנהלי משמרת נהנים מאד מהעבודה, וחשוב להם מאד שכל לקוח יהנה. אולם, ההתנהלות היא לעיתים מבולבלת ולא רציפה, כך שנראה שיש עוד מקום להשתפר.

האוכל מהנה ומשמח מאד, ונע בין השגרתי אך מבוצע היטב למעניין ויצירתי. כרגע אין קו אחיד וברור - מנות בהשפעה אסיאתית, דרום אמריקאית, מרוקאית, ים-תיכונית בערבוביה גדולה. אמנם זאת "מסעדת שף" אבל עוד רואים תהליך של ניסוי וטעיה ולטעמי התפריט הנוכחי יעבור עוד גלגולים. היום אפשר למצוא שם יצירות מופת אסטטיות בהשפעות המטבח המולקולרי לצד גיבובים לא ברורים (אך טעימים). מנות פשוטות וקטנות במחירים גבוהים, לצד מנות מדהימות ויחודיות בVFM טוב מאד ועוד. בכל ניכר ללא ספק שימוש בחומרי גלם מצויינים והקפדה על הפרטים בתכנון הטעמים ושילוביהם, ומעל לכל כשרון אמיתי של השף וצווותו.

בראשונות

רול ויאטנמי (67 ש"ח) - מנה מדהימה שהייתה יכולה בקלות להיות מוגשת במסעדה כמו טאיזו. דפי אורז במילוי סלט פפיה וסלמון נא. מלאכת מחשבת של הגשה עם עושר של צבעים וטעמים אסיאתים מתפרצים בכל ביס.

סשימי של אביב (67 ש"ח) - מנה ים תיכונית מצויינת עם דג ים (אכלתי גם עם מוסר וגם עם לברק), יוגורט, שאלוט, זוקיני צלוי ועוד.

באבא גנוש (49 ש"ח) - מבוצעת באופן מושלם ובאסטטיקה יחודיות. אולם, אם אני הייתי השף או הבעלים הייתי אומר לעצמי שבמסעדת שף עם שאיפות כה גבוהות, אין מקום לעוד מנה של חציל בטחינה, טובה כלל שתהיה.


סלט קפרזה - להבדיל מהחציל, כאן חומרי הגלם כל כך טובים, והסלט כל כך יוצא דופן שאני יכול להבין למה השף בחר להכניס אותו לתפריט, ולמה שמישהו יבוא לאברטו כדי לאכול סלט.

אכלתי עוד מנות ראשונות טובות, כשהבולטת בניהן הייתה טרטר טונה אדומה עם מנגו וצ'ילי שהייתה יוצאת דופן אך תומחרה ב-75 ש"ח מעט מוגזמים לדעתי.
הלחם שמוגש (תמורת תשלום) לעומת זאת אינו עומד ברף של שאר המנות.

בעיקריות:
לזניה דג ים (89 ש"ח) היא מנה מופלאה שאשמח לאכול שוב ושוב - מעט מורכבת מידי להיקרא לזניה, וכוללת עלי פסטה טריים עם תבשיל תרד בעל טעמים עמוקים, קציפת פרמזן (שהיא בעצם רוטב סמיך ומלא מלא טעם) ודג צלוי שמתחבא בין כל הטוב הזה. התיאור בכתב עושה עוול, וזאת מבחינתי המנה שמדגימה בצורה הטובה ביותר את העובדה שאכן יש בשורה במטבח של אברטו.

סלמון וריזוטו (125 ש"ח) - סלמון צלוי בגריל פחמים (כל מה שיוצא מהגריל הזה וטעמתי ממנו היה מצויין). הדג איכותי וכך גם הצלייה, והוא יושב על ריזוטו פטריות עשוי כהלכה. מנה טעימה וגדולה אבל אין בה שום בשורה, וענן קצף שמוגש על עור הדג מרגיש לי מעט כמו להטוט מיותר.

פסטה פרימוורה (77 ש"ח) - פסטה עבודות יד עשירה בחלמונים עם שלל ירקות צלויים (עגבניות, זוקיני, ארטישוק ועוד) וביצה עלומה. אחלה מנה לחובבי הז'אנר.

לא טעמתי ממנות הבשר הרבות שבתפריט אבל אלו שאכלו איתי נהנהו מאד. בגזרת הקינוחים המצטיין הוא "נקמות של שוקולד" (45 ש"ח) שמוכתר על-ידי כקינוח השוקולד שהכי מתחשק לי לאכול כרגע: עוגת נמסיס כבדה ומנחמת, קרמל מלוח, קציפת מרשמלו צלוייה, גלידת שמנת ופירורי קרמבל קפה. יפה וטעים בדיוק כמו ששילוב נכון של כל הנ"ל יכול להיות.
תפריט היין מאד מגוון וכולל אופציות ברמות מחיר רבות מאד.

בשורה התחתונה אני ממליץ בחום לקפוץ לגדרה ולהתמקד בכך שבאברטו פשוט יודעים לעשות אוכל טעים מאד ובמובנים רבים המסעדה והצוות שלה צעירים מאד ועושים את מלאכתם באהבה והנאה. עם הזמן, ובעיקר עם השתפשפות רבה יותר של המלצרים, לדעתי היא תתייצב להיות מסעדה שתסומן כמקורית וחדשנית ותכנס למועדון מצומצם מאד של מסעדות שמספקות חוויה יוצא דופן.
 

מיתר44

New member
תודה על הדיווח המפורט

לאחרונה התחלתי, ללא קשר, לתכנן סעודה שם. הדיווח שלך מחזק את המחשבה שיש מצב
להינות באברטו.
חבל שאין בה ארוחות צהריים.
 

החתולית

New member
על הדיווח

אני מסכימה לחלוטין עם השורה התחתונה שלך.
&nbsp
השתתפתי בארוחת עיתונאים מצומצמת באברטו, סמוך לפתיחתה. נהננו מאד, ולמרות שלכולנו היו הערות, המסקנה הסופית שלנו היתה דומה מאד למסקנה שלך.
&nbsp
אסף שטרן הוא שף צעיר ומוכשר. השפה הקולינרית שלו עדיין מתפתחת לדעתי, אבל הכיוון שלה די ברור.
 

Sanchez

Member
האמת...אני לא נמשך למסעדה בגדרה...
עם מחירי תל אביב, גם אם השף מצטלם בערוגה עם עלים בידיו.
אני גר לא רחוק מאוד משם, אבל אם בא לי כבר לצאת למסעדה שמתמחרת כמו מסעדת עלית תל אביבית- אני אסע לתל אביב, עם כל האוירה של העיר הגדולה. ואני באמת עושה את זה לא מעט.
&nbsp
כמובן שאם יש מישהו מתל אביב ונמצא (בטעות) בסביבה הזאת ובא לו להוציא סכומים לא מבוטלים- יכול להיות שימצא סיבה להכנס לשם.
 

מיתר44

New member
ואני, בהפוך ממך, נוקט ונוהג לפי סולם מישלן. כלומר

יש בהחלט מסעדות שראויות ועוד איך ראויות לנסיעה מיוחדת שלי אליהן. אפילו שהן מצויות מחוץ לתל אביב.
אני מנסה לשער כי כך הדבר לרוב קוראי הפורום.
הקביעה שמחירי תל אביב אינם ראויים למסעדות בפריפריה מוזרה בעיני ומקוממת.
אגב, בעולם המערבי תמצא מסעדות עילית מכוכבות גם במקומות שכוחי אל. דוגמא קטנה מיני רבות:
העיירה Bray. ששה כוכבי מישלן לשתי מסעדות, כל אחת בבעלות שונה. (אחת מהן פט דאק של בלומנטל).
 

Sanchez

Member
אצלנו עדיין אין 3 כוכבי מישלן בגדרה...
האמת שאין ולו כוכב אחד לרפואה אפילו בתל אביב.
כל מיני יוצאים מן הכלל קיימים בכל מיני מקומות ברחבי העולם. אבל, הם עדיין יוצאים מן הכלל.
&nbsp
הבעיה שלי עם מסעדות בפיפריה, שרוב האוכלוסיה שסועדת בהן לא מבדילה בין טעמו של דג לטעמו של בשר. ככה זה בכל מקום וצריך להכיר בעובדות.
רוב אותן המסעדות (גם אם התחילו ב"גבוה") מהר מאוד יורדות למכנה המשותף (הנמוך) של סביבתן. אני אומר את זה בצער רב (בתור תושב פריפריה), אבל ככה אני רואה את הדברים. כן, לא נעים אולי לקרוא את זה...אבל ככה זה.
זה אולי יגלוש יותר לויכוח סוציאולוגי, אבל אלו הם פני הדברים.
&nbsp
בלי שום קשר, מסעדה בפריפריה לא אמורה לתמחר את מרכולתה במחירי שיא של מסעדות הקו הראשון של תל אביב. אלא אם כן, הן באמת יכולות להתפאר באיזה שם של שף נודע, וזה ממש לא המקרה כאן ! בפריפריה הכל עולה משמעותית פחות, גם לאוכלוסיה יש הרבה פחות להוציא על מסעדות כאלה.
יוצאות מן הכלל הן המסעדות הכשרות של הפריפריה, שמרשות לעצמן לקחת כל סכום, כי הקהל שלהן שבוי. אני יכול לתת אינספור דוגמאות למסעדות זוועה שמתמחרות כמו כל מסעדת עלית בתל אביב ואנשים יוצאים משם וחושבים שאכלו בנומה. אבל הן לא יגרמו לי להכנס אליהן כמובן...
&nbsp
 
אני לעומת זאת...

...מבחינתי בשנים האחרונות "אווירת העיר הגדולה" היא בעיקר עצבים על פקקים וחיפושי חנייה, והרגשה בחלקים מסוימים שנקלעתי לאתר בנייה. ובסופו של דבר, מכיוון שמסעדה היא חלל סגור, הרי שהאווירה בתוכה תלויה במסעדה עצמה ולא בעיר (לדוגמא, שני בתי קפה באותה עיר באותו רחוב, אחד של רשת וצונן למדי ושני עצמאי, כיפי ועם אווירה שמחה). לשבת בחוץ בחצר או על הרחוב כדי לראות את "אווירת העיר הגדולה" גובל כרגע באחוזי לחות של בריכת שחייה, בשילוב עם עשן אגזוזים ואבק עבודות הבנייה בעיר. לא להיט.
 

החתולית

New member
למה משנה איפה המסעדה נמצאת?

מנות בגדרה, רחובות, זכרון יעקב או נהריה צריכות להיות זולות מאשר בתל-אביב?
 

Sanchez

Member
ברוב המקרים כן !
אלא אם כן (כמו שאמרתי), צץ לו איזה שף משוגע שהחליט לפתוח את מסעדת חלומותיו בגבול סוריה דוקא.
אבל גם אם יעשה מעשה כזה, לרוב המסעדה שלו תכחד, כיון שאין שם מספיק משוגעים שיפרנסו אותו (בגלל המחירים הגבוהים). ככה זה בפריפריה.
כמובן שבאזורים מרכזיים החוקים שונים לחלוטין. האוכלוסיה רחבה יותר, עשירה יותר, ולרוב גם משכילה יותר. ליבראלית יותר ופתוחה לרעיונות חדשים יותר.
אני לא מגלה כאן שום דבר חדש. ככה העולם מסתובב לו...
 

milk man

New member
כי בפריפריה משלמים שכר נמוך יותר?

החשמל עולה פחות?יש הקלה במסים שאני לא מכיר?חומרי הגלם עולים פחות?
 

קצתית

New member
אם כבר ,חומרי הגלם עולים יותר

מסעדות בתל אביב ששם יש תחרות גדולה מצד ספקים כמעט תמיד יקבלו מחירים טובים יותר ממסעדות בפריפריה.
 

Sanchez

Member
כי השכירות נמוכה יותר.
הארנונה נמוכה יותר.
השכר הרבה יותר נמוך.
גם להקים בדיוק את אותה המסעדה יעלה הרבה יותר זול. כי כל בעלי המקצוע יעלו משמעותית פחות.
גם על חומרי הגלם משלמים פחות, תתפלא.
ועוד הרבה הוצאות אחרות שבפריפריה זולות יותר.
&nbsp
אבל את זה לא אני המצאתי. ככה זה בכל העולם. בפריפריה החיים זולים יותר...מה לעשות ?!
&nbsp
&nbsp
 

prizman

New member
להבין שזה לא נכון.

פיטר לוגר בברוקלין לא זולה יותר מסטקייה מקבילה במנהטן וגמברינוס באשדוד לא זולה יותר מברבוניה בת"א.
העלויות דומות ולכן גם המחירים דומים.
אף עיריה לא מוותרת על הארנונה ואף איש צוות לא מוותר על המשכורת.
תתפלא אתה.
זה ממש לא ככה בכל העולם. מסעדות בפריפריה יכולות להיות יקרות יותר ממסעדות בלב העיר.
אני יודע לאתר מסעדה זולה יחסית בת"א או בבנגקוק אם ממש מתחשק לי אבל היא לא תוגדר כמסעדה בפריפריה.
אלו מסעדות שממש בלב העניינים.
קח את שישקו כדוגמה, זו מסעדה בפריפריה?
היא נמצאת ברחוב הר סיני בת"א. זה לב ת"א.
המחירים בה בכל זאת סבירים.
 

Sanchez

Member
אתה נותן דוגמאות נקודתיות...
ואני אמרתי במפורש שישנם תמיד יוצאים מן הכלל.
אבל רוב הדוגמאות הקיימות כן נופלות תחת ההגדרות שהיצבתי.
&nbsp
לגבי גמברינוס באשדוד...שזו מין מסעדת הבית שלי כבר יותר מ 10 שנים.
המסעדה הזאת לא העלתה מחירים כבר הרבה מאוד שנים !!!
לפני זמן לא רב הם כן עדכנו טיפה אותם והעלו בערך ב 10% (פחות או יותר), אבל המחירים בה פשוט מגוחכים ולכן היא מלאה עד אפס מקום לאורך כל ימי השבוע !
השבוע פעמיים אכלתי בה מנת סטייק כפול (אנטריקוט שכמובן חלקתי עם שותף), כל נתח לפחות 350 ג"ר במחיר של 130 ש"ח למנה. לפני העליה זה היה 120 ש"ח למשך שנים רבות. אין מקום אחד בארץ ואני אומר את זה באחריות, שמגיש לך מנה כזאת של סטייק באיכות מעולה במחיר מגוחך כזה. זהו סוד ההצלחה שלהם. גם הבירה עולה שם 30 ש"ח וגם במקרה הזה לא מכיר מקומות שמגישים בירות במחיר כזה. עובדים שם על כמויות ועל רווח קטן יותר. זה הסוד כולו ולכן רוב הלקוחות שם הם קליינטים קבועים שחוזרים לשם עם חברים למפגש בירה ועם משפחות לארוחות שלמות.
&nbsp
העלויות רחוקות מלהיות זהות.
הארנונה בפריפריה זולה יותר משמעותית. השכירות כמובן שזולה יותר.
רק אתמול קראתי שבשוק הכרמל מבקשים שכירות של 20-30 אלף ש"ח על בסטה (שהופכת למסעדה), כשהמחיר הרגיל הוא בדיוק חצי כשהבסטה נשארת בסטה.
גם אנשי הצוות מקבלים פחות. ככה זה כשאין תחרות ואיש הצוות לא יכול לקפץ בין מסעדה למסעדה. הוא תקוע בלי יותר מדי אפשרויות בסביבה. ואני יכול להמשיך עוד ועוד, אבל אני לא אחדש כלום למעשה.
 

prizman

New member
אני דווקא אשמח אם תחדש.

לדוגמא חידשת לי שגמברינוס קיימת כבר עשר שנים, אני יודע על קיומה רק שנתיים או שלוש
ועבדתי באשדוד די הרבה שנים, היא לא הייתה אז אבל עזבתי את העיר לפני יותר מעשר שנים.
עם דוגמאות נקודתיות אני יכול להמשיך בלי סוף. אבל זה כבר יפסיק להיות נקודתי.
גבעתיים נחשבת לפריפריה?
אם אני זוכר נכון הארנונה בה יותר גבוהה מאשר בת"א.
בבני ברק לעומת זאת רוב התושבים לא משלמים ארנונה וגם בירושלים רק חלק קטן מהתושבים משלמים.
שכר המינימום לעומת זאת זהה בכל ישראל.
לא מזמן ביליתי דווקא ברחוב גדרה בת"א.
הופתעתי לגלות שנפתחו שם המון מקומות שלא ידעתי על קיומם, וכולם במחירים סבירים.
לא זוכר את שם המקום שבו ישבנו, די בתחילת הרחוב, אבל יקר הוא לא היה.
אח"כ עברנו למקום במורד הרחוב, גם שם המחירים היו סבירים. לא זוכר את מחירי הבירה
אבל הם לא הגיעו ל 30 ש"ח ואין שום סיבה בעולם שחצי ליטר בירה יעלה כך.
דווקא בפריפריה עם מבשלה מקומית יש לזה הצדקה, ובטח שלמכין פיצות ייחודי.
אז סלח לי שאני אומר לך את זה, התפיסה שלך מוטעית.
אני לא מוצא שום סיבה שאנשים בפריפריה ירוויחו פחות.
גם להם יש בית ומשפחה, גם הם לוקחים את הילדים לחוגים, איזו סיבה יש שירוויחו פחות?
 

Sanchez

Member
אתה מצחיק...
ואני רוצה שירויחו פחות ?

&nbsp
אתה מדבר פה על רצונות מול עובדות ?! אפשר להכניס למשוואה גם חלומות ואז אתה יודע לאן נגיע...
&nbsp
 

דקלה1984

New member
איפה זה הפריפריה הזו שאתה מדבר עליה?

ולמה אתה חושב ששכירויות בה הן נמוכות? השכירות בדרום ת"א גבוהה מזו שבמרכז זכרון יעקב? נראה לי שלא
 

Sanchez

Member
אף אחד לא דיבר על שכירות בדרום תל אביב...
את מרבה לבלות במסעדות של דרום תל אביב ?
 

דקלה1984

New member
אתה זה שדיבר בצורה אבסולוטית

ואם לוינסקי, פלורנטין ויפו נחשבות לדרום ת"א, אז כן, בהחלט
 

החתולית

New member
ראשית, אני לא בטוחה שהארנונה נמוכה יותר

אני גרה בפריפריה ומשלמת ארנונה דומה לזו שמשלמים באזור המרכז.
&nbsp
חומרי הגלם בפריפריה אינם זולים מחומרי הגלם במרכז. אם כבר, ההובלה מייקרת אותם.
התשלום על רגולציה ורשיונות למיניהם אינו זול מאשר במרכז, המיסים למדינה אינם שונים ועוד.
&nbsp
הבעיה היא בתפיסה, לפיה מסעדה מחוץ לתל-אביב צריכה להיות זולה. לדעתי, זו תפיסה שגויה.
 
למעלה