אברטו - פוטנציאל גדול בגדרה

Sanchez

Member
בגלל זה כולם נמשכים לפריפריה...
אז עשיתי בשבילכם בדיקה קטנה והשוותי את צווי הארנונה בין תל אביב (אזור 1, אלא אם כן אתם רוצים השוואה למסעדה בכרם התימנים), לבין ארנונה של גדרה.
בתל אביב ההגדרה היא "בנינים שאינם משמשים למגורים" (אין הגדרה ספציפית למסעדות בצו). בגדרה אין חלוקה לאזורים, כיון שהכל שם לוקסוס כמובן וקרוב לכל בתי האבות שמפארים את הסביבה...שם זה נקרא "משרדים שירותים ומסחר"...
התעריפים.......תחזיקו חזק....
בתל אביב (2018) 380.84 ש"ח
בגדרה (2016) 103.55 ש"ח
&nbsp
מקווה שלא תקפצו ותגידו שההבדל הוא בשנתונים...כן ?! (זה מה היה ברשת, גדרה כנראה ללא תקציב מספק כדי לפרסם משהו אקטואלי לימינו אנו).
&nbsp
זו רק דוגמא קטנה, אלא אם כן את מאמינה שגם השכר הממוצע בפריפריה זהה לזה שבתל אביב ?! אין לי כח לחפש את הנתונים הללו באתר הלמ"ס.
 

Sanchez

Member
סתם קפץ לי לעין עכשיו...
מקום המגורים שלי בהשוואה לתל אביב (ארנונה למגורים).
תל אביב במקום היקר ביותר (לפי הצו) 108.28 ש"ח
במקום מגוריי (גם כן היקר בסביבה לפי הצו) 42.72 ש"ח
&nbsp
אז איפה את גרה ?
 

Czerniak

New member
הסיפור היחידי הוא השכירות

חומרי גלם - בפריפריה נוטים להיות יקרים יותר (העדר תחרות, הובלה, עלויות מלאי), שכר עבודה - דומה מאוד. בייחוד בתחומי גדרה/חדרה. ארנונה - גם היא יכולה להיות דומה. עכשיו תשקלל את השכירות + פקטור ארנונה לכל עלויות המסעדה ותראה ההבדלים שאתה מחפש למצוא הם לא יהיו גדולים במיוחד.
 

Sanchez

Member
ארנונה פי 4 ואתה קורא לזה דומה ?!
הכל כמעט עולה זול יותר בפריפריה כולל חומרי הגלם ! איפה אתה חי ?
השכר דומה ?!
אתה מנותק !
לך תקים מסעדה (עם אותן התכניות), תזמין בעלי מקצוע לתל אביב ולאחר מכן לגדרה ותתחזור לכאן עם הצעות המחיר.
 
הם גם בעיקר כותבים דברים לא נכונים

חומרי הגלם בפריפריה לא יקרים יותר (אלא אם אתה מדבר על אילת).
השכירות, שזו הוצאה מאוד מאוד משמעותית בתל אביב, נמוכה בצורה שמגמדת כל דבר אחר.
&nbsp
לא מבין את הויכוח לשם הויכוח. מסעדה בפריפריה שמגישה אוכל זהה למסעדה ברוטשילד צריכה להיות יותר זולה בהגדרה, אלא אם מדובר במשהו ספציפי מאוד (איזור של מונופול מוחלט, איזור תיירותי מאוד מצליח וכו').
&nbsp
הפריפריה הישראלית היא לא פריפריה של אוסטרליה. הכל פה במרחק של 40 דקות אחד לשני. גדרה היא לא הרבה יותר מפרבר שהשכירות בו נמוכה מאוד.
 

החתולית

New member
למה ויכוח? אי אפשר לנהל דיון מבלי שיהפוך לויכוח?

לגיטימי שאנשים יחזיקו בדעות שונות. אילו היינו מסכימים על הכל, החיים היו מאד משעממים.
 
איך אפשר לא להסכים שהשכירות בת"א גבוהה יותר מגדרה?

יש צד שצודק וצד שטועה כשהדיון הוא עובדתי. לא כל דבר הוא דעה.

אם יש מנה עם חומרי גלם זהים ושף בקליבר זהה, רק שמנה אחת מוגשת ברוטשילד והמנה השניה בגדרה - המנה בגדרה צריכה להיות זולה יותר.

בוודאי שהם יכולים לבקש כל מחיר שהם רוצים ושיצליחו בשמחה. אבל להתווכח שהמחירים לא צריכים להיות שונים? איזה "דעה" יש פה? אם מנה היא מכלול של עלויות (כולל גם עלויות שקשה לכמת כמו איכות השף או זמן ההשקעה במנה) וכולן זהות למעט מיקום המסעדה, אז השכירות והארנונה הן הפקטור המשמעותי.

ברור שבצרפת יש מסעדות של 3 כוכבי מישלן במקומות מרוחקים וכו'. פה זה לא העניין. הנתונים פה ידועים. את השף אנחנו מכירים. את המנות אנחנו מכירים. את העיר אנחנו מכירים. אין פה נתונים נסתרים. אלא אם יש נדיבות בלתי סטנדרטית בגודל המנות, המחירים מיישרים קו עם המזללה והשכירות בנחלת בנימין היא חד משמעית גבוהה בהרבה.

התפיסה של סאנצ'ז לא מוטעית והיא איננה דעה. כל הדוגמאות שפריזמן נתן לא רלוונטיות בשום צורה. בוודאי שחומוס בתל אביב צריך להיות זול יותר מלובסטר בגדרה.
 

החתולית

New member
ראשית, אפשר לא להסכים

על כך שמחיר מנה בגדרה או בנימינה, צריך להיות בהכרח נמוך ממחיר מנה בתל-אביב.
&nbsp
הפרמטרים שנכנסים לתמחור מנות במסעדות רבים, ואנחנו לא מכירים מחירי כולם, למשל עלות התשלום למכבי האש ולמשרד הבריאות, עלות רשיון עסק, הכשרת צוות, משכורות (שלאו דווקא צריכות להיות נמוכות מאשר בתל-אביב).
&nbsp
אני לא מסכימה עם התפיסה לפיה מסעדה בפריפריה צריכה בהכרח לגבות מחירים נמוכים ממסעדה דומה במרכז. אף אחד לא חייב להסכים איתי.
 

Sanchez

Member
זכותך כמובן לא להסכים...
אבל הבאתי כאן כמה דוגמאות בעלות משקל כבד, שעליהן אין כל כך מה לא להסכים !
כשאני מביא דוגמא של ארנונה (חופר ברשת ומביא אותה על האגורה) ומישהו מהצד אומר שלפי דעתו אין לזה משקל והמנה אמורה להיות מתומחרת אותו הדבר- אז אין לי שום כלים להשוואה כאן וזה נראה קצת כמו ראש בקיר וויכוח לשם הויכוח.
&nbsp
הרי כשפותחים מסעדה (או כל עסק אחר), אמורים לבנות תכנית עסקית. לתוך אותה התכנית יוצקים נתונים שידועים לכל (לרוב אלו הוצאות קבועות והוצאות משתנות). הרי ברור שהשכירות בגדרה על אותו שטח ובאותו מיקום אטרקטיבי (בשתי הערים) תהיה שונה בתכלית. ללא ספק השכירות למטר תעלה פי 5 במקרה הטוב ובמקרים הקיצוניים אף הרבה יותר. את זה בודקים בשנייה, אין כאן דעה.
ארונה היא גם נתון קשיח והראיתי שהיא פי 4 (כמעט).
גם השכר (שעליו אתם מתוכחים), נמוך יותר בפריפריה. אני לא מדבר על מלצר, שכנראה מרויח מינימום במקרה הטוב וחי מהטיפים, אלא על אנשי צוות מיומנים שלא יעבדו בתל אביב בשכר שישלמו להם בגדרה. לא מאמינים ? צאו לבדוק !
ואפשר להמשיך עוד ועוד, אבל אין צורך לחפור יותר.
 

החתולית

New member
בואו ננסה לחשב

אלה פחות או יותר הסעיפים שנכנסים לתמחור:
עלות מזון (FOOD COST) - אני משערת שמדובר בעלויות זהות במקרה זה
היתרים ורישוי - היתר בניה, רשיון עסק, כיבוי אש, משרד הבריאות
עלויות הקמה - בניית המסעדה ובניית המטבח (אברטו נבנתה מאפס)
ריהוט וציוד
ארנונת עסקים
מים
חשמל
ביטוח
בידור ומוסיקה - תשלומי תמלוגים לאקו"ם ואשכולות
שיווק ויחסי ציבור
שכר עובדים
&nbsp
לא הכנסתי לרשימה אחזקה ותפעול, פחת ובצ"מ.
&nbsp
איני יודעת אילו סעיפים גבוהים יותר בגדרה מאשר בתל-אביב. יש לשער שעלויות חשמל, מים, בידוק ומוסיקה, ביטוח, שיווק ויחסי ציבור - זהות בכל המקרים. איני יודעת לגבי העלויות האחרות.
&nbsp
 

yyyggg

New member
עוד פרמטרים חשובים

שלא קשורים לעלויות אבל רלוונטיים לתמחור בפריפריה
האחד הוא כמה המסעדה עובדת לאורך השבוע... הכל בהכללה כמובן אבל מסעדות מהסוגה העילית נוטות להיות די נטושות באמצע השבוע (למי יש כח להתלבש יפה ולצאת אחרי שעה וחצי בפקקים). כך שפעמים רבות היא צריכה לפצות על כך בתמחור כדי לשרוד.
השני הוא התחרות בסביבה, כשאין אופציות אחרות אפשר לקחת יותר. במיוחד מסעדות באזורי תיירות מובהקים שבהם ההצע בסביהה מוגבל.
הדוגמה שקופצת לי לראש היא ביסטרו מיכאל בלימן שמראש מיועד לקהל הצימרים התל-אביבי (הכללה הכללה) ולוקחת כמה שהיא רוצה.
 

Sanchez

Member
רק בסעיף הבניה...
יכולים להיות הפרשים עצומים.
לכי ותבררי כמה יעלו לך בעלי מקצוע בגדרה לעומת מקום מפונפן בתל אביב.
את אפילו לא יכולה לתאר לעצמך מה יהיו סדרי הגודל.
לא מזמן סיימתי לבנות בית ואני מצוי קצת בתחום הזה...
&nbsp
על ארנונה כבר כתבתי...אז הנה שוב פעם...פי 4 (בקטנה בסך הכל).
&nbsp
שיווק ויחסי ציבור ?! לא נראה לי שמוצר כזה קיים בויקימילון של גדרה.
בתל אביב, לעומת זה, יש לזה כנראה משקל כזה או אחר (אני לא מומחה בתחום).
&nbsp
על השכר גם כבר רשמתי. לא רוצה לחזור על זה.
&nbsp
גם אחזקה תעלה בפריפריה הרבה פחות. בעלי המקצוע, לרוב, זולים יותר בפריפריה.
&nbsp
אפשר להמשיך עוד ועוד, אבל אני מוצא את עצמי חוזר על אותו הדבר כבר פעם שלישית וזה מתחיל טיפה לעייף.
 

החתולית

New member
אבל בתל-אביב אין סעיף בנייה

למשל, אם השווינו את המזללה לאברטו, הרי שמזללה נפתחה במקום בו פעלה אורקה, ללא עלויות בנייה אמיתיות (שיפוץ כן), בעוד אברטו נבנתה מאפס (לפחות זה מה שאני זוכרת).
&nbsp
אתה טועה בעניין שיווק ויחסי ציבור (היי, לפחות בנושא הזה יש לי ידע בטוח במאה אחוזים).
&nbsp
לא בטוחה בעניין השכר לטבחים, סו שף, קונדיטור/ית. מדובר באנשי מקצוע שהשכר שלהם לא מאד מושפע ממרחק קטן כזה, אם בכלל.
&nbsp
אנשי אחזקה של מכשירים מקצועיים כמו אלה שיש במטבחים, גובים תשלום גם על נסיעות, ורובם מרוכזים באיזור המרכז. כך שגם כאן איני בטוחה שאתה צודק.
 
יש פה שתי טענות

הראשונה היא שייתכן והעלויות הנלוות בגדרה זהות לאלו שבתל אביב. זו טענה עובדתית. אפשר לבדוק אותה. אין פה אלמנט של דעה. זו סוגיה מספרית. אי אפשר להגיד שלדעתי 50+50 זה 7.
&nbsp
יש טענה שנייה שבהינתן עלויות שונות בין הערים, עדיין המחירים לא צריכים להיות שונים. אפשר להגיד שזו כן דעה והיא מוטעית בעיני.
&nbsp
יש שתי מנות סשימי. אחת מוגשת במלון בגדרה, השניה מוגשת במלגו ומלבר ברוטשילד. אם הדג זהה, עלות חומרי הגלם זהים, קליבר השפים בערך זהה. כל מה שנותר בכדי לקבוע את מחיר הוא עלויות הנלוות של העסק. ארנונה, שכירות, משכורות, מיסים. הסוגיה פה היא או מתמטית (כמה האחד יוצא מול השני) או עקרונית (בפריפריה לא ניקח מחירים יותר נמוכים ממדינת תל אביב לא משנה מה).
&nbsp
אני לא חושב שהמחירים בגדרה צריכים להיות זולים יותר כי לא מגיע להם להתפרנס. חלילה. המחירים צריכים להיות זולים יותר אם, כמו שאני דיי בטוח שנכון, העלויות הנלוות לתפעול העסק זולות יותר מאשר במרכז תל אביב. וגם כך, מדובר במחירים -מטורפים- בכל קנה מידה עולמי.
 

prizman

New member
על כך שהמחירים מטורפים אין ויכוח,

גם אני ציינתי את זה השבוע.
לגבי השאר ניתן להתווכח אבל אין באמת טעם.
אבל אני לא חושב שסטייק באחוזת דוברובין עולה פחות מאשר בת"א
ואני לא מוצא סיבה שזה יהיה כך.
למלצר ביסוד המעלה מגיע פחות שכר מאשר למלצר בת"א לדעתך?
אתה חושב שהם משלמים פחות על הבשר?
המיסים גם זהים, אז אולי עלות הארנונה שונה אבל צריך לברר לגבי כל עיר בנפרד.
נשארנו עם ארנונה?
 

Sanchez

Member
למהנדס בעמק הסיליקון...
מגיע שכר גבוה יותר מאותו מהנדס הודי ממובאיי ?
אז למה כל המהנדסים ההודים נוהרים לסן פרנסיסקו ?
 

prizman

New member
מהנדסים הודים לא נוהרים לסאן פרנסיסקו.

לא יודע מהיכן אתה שולה את המידע המוזר שלך.
זה נשמע כמו ביבי עם ההצהרה שלו על הערבים שנעים באוטובוסים לבחירות.
 
אולי מכאן?

http://www.latimes.com/business/la-fi-indians-in-tech-20150812-story.html

It's not just top executives, either. There are 89,000 Indians living in Silicon Valley, according to the Migration Policy Institute, with most of the families involved in the tech industry. Another 86,000 Indians live in San Francisco and Oakland.

בסטארטאפ שאני עובד בו בחרו לשלם סכום זניח (במונחי היי-טק) לאווטסורסינג של מתכנתים מאוקראינה במקום העלויות המאוד גבוהות של מתכנתים ישראלים.

יש לזה יתרונות וחסרונות, אבל להתווכח על עובדות זה כאמור תכונה שאני לא מבין.

[אבהיר שלדעתי אין לזה הרבה קשר לישראל ולענייני גדרה/תל אביב]
 

Sanchez

Member
נו באמת, למה סתם לכתוב שטויות ?!
הודים ? בעמק הסיליקון ?

היתי שם לפני חודשיים ובחודש הבא אני שוב שם. חוץ מהודים וישראלים לא רואים שם הרבה מהנדסים אחרים.
&nbsp
 
למעלה