אב"ג

michaelmanr

New member
באר שבע

לכל המעוניינים, הסף בבאר שבע השנה הוא 768

yael781

New member
אל יאוש...

אני כל כך מבינה את התסכול. אבל אתה צעיר ולא קרה כלום. ואולי דווקא מאוניברסיטאות אחרות תבוא הישועה. בכל מקרה, לא לקחת ללב, אין לי ספק שאתה תהיה רופא- ולהרבה מאוד מועמדים יש לפחות שנה אחת של דחיה (אני עוד בטוחה שאני אפול על הראיון שם). יעל.

תודה על העידוד

כן, אני מניח שהשנה הזו הלכה לי (וזו כבר דחייתי השנייה, אבל מי סופר). ואת לא תיפלי שם, מילה שלי. בהצלחה!

morancho1

New member
יש לי רעיון בשבילך:

1. קודם כל תתקשר בעצמך מחר בבוקר למזכירות האוניברסיטה ותשאל מה הסכם, יכול להיות שמדובר בשמועות שעוברות מפה לאוזן ותו לא. 2.תתעודד כי שנה שעברה היה סכם 759 וירד ל757 עוד באותה עונת רישום! זה נובע כנראה מהעובדה שרבים מהמתקלים בורחים מב"ש למקומות כמו ת"א בגלל קירבה פיזית. 3. אפשר לכתוב מכתב ולבקש שיזמנו אותך לראיונות בגלל המרחק הפעוט בינך לבין הסכם בגלל שאתה משקיע בתחום כבר זמן מה בגלל כישורייך ונחרצותך להיות רופא..ובגלל בעיקר שנקודה אחת לא תעשה אותך רופא טוב יותר או פחות! או לפחות זאת הגישה שמייחדת את ב"ש משאר המקומות! סכם יותר נמוך וקבלה על סמך ראיון- אז שייתנו לך את הצ'אנס הזה! זאת לא נאיביות זאת פרקטיות אין שום טעם שתפסיד שנה! תיקח את עצמך בידיים ותשלח כמה מכתבים ותעשה כמה שיחות טלפון שצריך עד שתענה בחיוב. זה מה שאני הייתי עושה אם הייתי במקומך.

in god we trust

New member
לא רוצה לבאס

אבל כמו שכבר אמרתי בעבר, חוויתי על בשרי וגם העידו אחרים: על-אף שבב"ש מדברים גבוהה גבוהה כשזה נוגע אליהם נעלמת לה הגישה החברתית והמוסרית ואנו נותרים המומים וכואבים עם גישה מתנשאת וחסרת סבלנות באופן כללי. בהצלחה

morancho1

New member
ברור שיש פער בין מצוי לרצוי

אך אני חושבת שאם מקום מתיימר להיות בעל אופי מסויים, אני כמועמדת, זכותי המלאה לדרוש ממנו התנהגות התואמת לאותו אופי. הוא יכול לחפש תירוץ מסוגנן, אבל גם אני יכולה לחשוב על התקפה מסוגננת. בגדול אתה יכול להיות מי שאתה, אבל ברגע שאתה מציג עצמך כX אתה גם מחוייב לנהוג בדרך Xית. ועכשיו שאלה אלייך כאחת ששוקלת ללמוד בב"ש- כמובן הכל תלוי אם בכלל ירצו בי.. איך נתקלת בגישה שלהם ועל סמך מה אתה טוען שהיא כזאת? (אתה יכול גם לתת לי סיפורים של המכרים שלך שלפיהם אתה מבסס את גישתך).

כן, באמת חשבתי על לשלוח מכתבי

תחנונים וזה כנראה מה שאני אעשה, למרות שאני מאמין שבמשרד הרישום שלהם זה לא ירשים אף אחד, ובואי נודה שאין לי ממש סיכוי לעבור את שני הראיונות הלא פשוטים שלהם, אבל כמובן שלדעת שרק נקודה אחת הפרידה ביני לבין הראיונות זה מתסכל, אבל אלו החיים. אז תודה על העידוד (גם לנטי!).

morancho1

New member
אני לא מעודדת אותך,

אני דווקא חושבת שיש סיכוי ממש טוב שהסכם יירד, הרי שנה שעברה הוא ירד ב-2 נקודות! שיהיה לך בהצלחה:)

אל תדאג

אני די בטוחה שהסף הזה ירד בנקודה אחת לפחות, ונקודה אחת זה כל מה שאתה צריך... יהיה טוב, לא להתייאש

אני מנסה לעתודה, אבל בשביל אב"ג אני

לא עתודאי, כלומר יש לי כבר תעודת בגרות ולכן אין לי שום הטבות...

אני מאוד מקווה

שיסתכלו לנו על ציוני בגרויות הקיץ, לפחות במוסד אחד מבין הארבעה. אם זה לא ככה, אז אני נאלץ לוותר על עתודה(אולי זה לא הפסד כזה גדול..), ולנסות רק אחרי צבא, או ללכת לבאר שבע בהנחה שאני אצליח לעבור את הריאיונות.

את"א בוודאות יסתכלו

כל השאר כנראה שלא. בעברית שלחתי מכתב לוועדת חריגים, דנו בו, והוחלט לא לאשר את הבקשה (שכל מה שביקשה היה להסתכל על הבגרויות מתוקף כך שאני מועמד לעתודה), ב"ג אותו כנ"ל, והטכניון לא ממש ניסיתי אך שהמזכירה אמרה לי שלא יחכו (אבל יש מצב שיחכו שם). אבל עם 93+ אין לך מה לדאוג , הקבלה בטוחה וחבל על המתח.

עכשיו ירד ממני הרבה לחץ..

דיברתי עם הטכניון והבחורה הנחמדה אמרה לי שהניסיון שלי לשפר בקיץ הוא רק בזבוז זמן, היא לא אמרה לי שאני מתקבל עם ה93.69, אבל היא נתנה כמה רמזים עבים(היו כמה עתודאים שהתקבלו עם סכם קרוב בשנה שעברה, וכו'). בנוסף-היא אמרה שהם מסתכלים על בגרויות הקיץ, כי גם ככה הראיונות לכל העתודאים(י"ב או לא י"ב) הם רק בספטמבר, כאשר הם ממויינים לאותה המשבצת. בירושלים היו הרבה פחות נחמדים, הם אמרו שלמרות שאני 'בהמתנה', רוב הסיכויים שלא אזומן לריאיון ושאין הנחות לעתודאים וכו', הם סיפרו גם שהם לא מקבלים נתונים לאחר ה30.4, ככה ששיפור בגרויות קיץ יעזור רק לשנה הבאה ולא לשנה הקרובה. אני מאמין שאם אני אעמוד בתנאים של ה'אזרחים' באוני' העברית, אחרי בגרויות הקיץ, הצבא ילחצו עליהם לפחות לזמן אותי לריאיון, ככה לפחות הבטיחו לי בעתידים, מקווה שאני אגיע ל94+ בטכניון ואז לא יהיה אכפת לי משום אוני' אחרת.

למעלה