אב ובעל ב``שלט רחוק``

מצב
הנושא נעול.

ברקת***

New member
אב ובעל ב``שלט רחוק``

אב ובעל ב``שלט רחוק`` שלום לך, אני נשואה ואם המתגוררת באזור X ובעלי בעיר אחרת באזור Y מסרב לגור תחת קורת גג אחת. מגיע פעם בשבוע על פי חשקו. לא מתערב בחינוך וטיפול בילדים. ממש קישוט. וגם כבעל אינו כפי שהיה. לפני כשנתיים בעקבות ``משבר`` בגד בי עם אחרת עבר להתגורר עימה. כיום למראית עין חזר,מתגורר בגפו, היה ולא היה. לא רוצה בגירושין,מסיבות הנשגבות מבינתי. אני עדיין מקווה לטוב. ומייחלת לסוף ורוד יותר ממה שצופים. מה עליי לעשות? הלנצח כך אוכל לחיות? האם חובה עליי להחליט להתגרש? האם אין זו חובתו להיות מעורה בגידול ילדיו?

לברקת

אב ובעל ב``שלט רחוק`` שלום לך, אני נשואה ואם המתגוררת באזור X ובעלי בעיר אחרת באזור Y מסרב לגור תחת קורת גג אחת. מגיע פעם בשבוע על פי חשקו. לא מתערב בחינוך וטיפול בילדים. ממש קישוט. וגם כבעל אינו כפי שהיה. לפני כשנתיים בעקבות ``משבר`` בגד בי עם אחרת עבר להתגורר עימה. כיום למראית עין חזר,מתגורר בגפו, היה ולא היה. לא רוצה בגירושין,מסיבות הנשגבות מבינתי. אני עדיין מקווה לטוב. ומייחלת לסוף ורוד יותר ממה שצופים. מה עליי לעשות? הלנצח כך אוכל לחיות? האם חובה עליי להחליט להתגרש? האם אין זו חובתו להיות מעורה בגידול ילדיו?
לברקת שאלתך אינה משפטית. את מתארת מצב של אדם הנשוי לך אך למעשה אינו מתפקד כלל כבעל או כאב. אינני מבינה מדוע את כובלת עצמך לקשר כזה, תחת לנסות ולמצוא את עתידך לצידו של חבר ושותף אמיתי לחיים. מבחינה משפטית - כמובן שאינך חייבת להתגרש כל עוד לא התנהלו הליכים בבית הדין הרבני שבסופם נפסק שהינך חייבת להתגרש. לגבי גידול הילדים - לא ניתן לחייב אותו להיות שותף פעיל, זו זכות שבצידה אמנם קיימת חובת דאגה לילידים אך לא תוכלי לכפות זאת. האיזון נעשה בתשלום דמי טיפול בילדים במסגרת קביעת גובה מזונותיהם. כמובן שדמי טיפול אינם רלוונטים אם לא הגשת בכלל תביעת מזונות. מקווה שתדעי למצוא את דרכך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה