אגב, הצדק יבוא רק מכך ש

אגב, הצדק יבוא רק מכך ש

המחאה תהיה נגד בעלי הדירות שמשכירים ומוכרים במחירים של שחיטה ושחיתות אבל זה, לא יפיל את הממשלה כנראה, מה שבאמת חלק מהמוחים רוצים. מוזמנים אגב לשמוע את שיר מחאת הקוטג' והדיור למי שעוד לא שמע

naf86

New member
בעלי הדירות יכולים לשים כל מחיר שהם רוצים

זכותם. אם הם רוצים לשים 20,000 שקל על דירה, אסור לעצור אותם. אבל, זה באחריות הממשלה לספק פתרונות אחרים, תחבורה, מלאי סביר של דירות לקניה/השכרה, מיסים על השכרה וכו'.

דנרוש

New member
לדעתי את טועה מפני

שמקור החולי הוא יחסים בין אנשים ומחוסר הבנה שיש קשר בין כלכלה לחברה. בעל דירה לא יכול להכריז על איזה מחיר שהוא רוצה מפני שבכך הוא פוגם בחברה. בחברה נכונה, היו מוחים כנגדם, היו דורשים מהממשלה פיקוח כלשהו. מישהו הציע אפילו לעשות כמו שיש מחירון מכוניות ככה יהיה לדירות. לא חסרות דרכים. מי שהעלה את המחירים זה אלו ששוכרים במחירים מופקעים עם תמיכתם מההורים והבעיה יש להבין היא לא תל אביב. בתל אביב, שיגיד כל בעל דירה כמה בא לו על הדירה אבל מחוץ למרכז, הפיקוח צריך להיות בשיטת מקל וגזר:אלו שבוחרים להיות תחת הפיקוח (בעלי בית) יקבלו הטבות. אלו שלא, ישלמו יותר מס וכדומה.

naf86

New member
אני לא מסכים

בעל דירה לא חייב להשכיר את הדירה. זה רכוש פרטי שלו, וזכותו לעשות איתו מה שהוא רוצה. כמו שבסופרמרקט הם יכולים לשים כל מחיר שהם רוצים (חוץ מהמחירים בפיקוח). מן הסתם אדם לא רוצה לשים שכירות שפחות מהתשלום החודשי של המשכנתא. המשכנתא שבא ממחיר הדירה הוא תחת השפעה של הממשלה שיכולה לשלוט על מאגר הדירות בשוק. לכן זה לא באשמת בעל הבית, כי כמו כל עסק אחר זכותו לשים איזה מחיר שהוא רוצה כל עוד יש מי שקונה. אבל, הממשלה יכולה לעשות תוכנית של פיקוח על מאגר מסוים של דירות (כמו שיש בניו יורק) ולתת להם סבסוד/הטבת מס. הממשלה צריכה לשים מיסים על הכנסות מהשכרה, לעודד בעלי בתים להוריד מחירים. אז לא צריך לכפות על בעלי הבתים, אלא לתת להם תמריץ להוריד מחירים (שיכול להיות גם בלשטוף את השוק עם מאגר דירות)

אין דבר כזה "דירה שלהם"

כנראה שאנשים לא מבינים כל מיני דברים אלמנטריים ופשוטים: זה שאדם יש לו, זה לא אומר שזה שלו או מגיע לו. היקום, מוגבל במשאביו, וכך גם כמות השטרות בשוק, האדמות וכו... כל מה שיש למישהו, מעבר לנורמל מסויים, זה על חשבון האחרים. ככה זה

droriko

New member
נו , אתה בעד קומוניזם

גם אני הייתי יכול ליהות בעד קומוניזם, אם הוא לא היה נכשל טוטאלית בכל מדינה שבה יושם

אני לא בעד קומוניזם אבל

יש בו אלמנטים מסויימים שניתן לקחת, אך חס ושלום לא את משטר הקומוניזם עצמו. יש לשלב בין דמוקרטיה לקומוניזם לדעתי, נכון. מעבר לכך, אני רק רוצה להגיד שאני לא בעד חלוקת ההון בשווה או משהו כזה, אבל כשעושים צדק, יש לעשותו כראוי.

../images/Emo190.gif כל ההפגנות מתואמות להפלת הממשלה ../images/Emo190.gif

כל ההפגנות בארת מתוכננות יחד עם מיצעדי הגאווה בירושלים וגם תל אביב כדי להפיל את שילטון הימין

naf86

New member
מה הבעיה עם זה?

אם יש בעיה במשק, והממשלה לא מטפלת אז מה הבעיה לדרוש שינוי עם ממשלה שכן תטפל בבעיות? בגלל זה יש בחירות כל 4 שנים. להעיף את האנשים שלא עושים מספיק, ולהכניס דם חדש למערכת.

דנרוש

New member
שיר פצצה אגב וגם המילים

לא מדברות באמת אלא זה נראה לי שמישהו פה הרכיב אחד על השני. זה שיר שמדבר על הקפיטליזם החזירי והתחרות, ללא כללים. באיזו תחרות אין כללי פיקוח? רק בג'ונגל.

../images/Emo82.gif הנה הפיתרון לבעיה ../images/Emo62.gif

להעביר את כל הכושים בדרום תל אביב אל החברים שלהם בצפון תל אביב שהם מפגינים למענם , ואז יתפנו מאות דירות זולות בדרום תל אביב

naf86

New member
פתרון יותר טוב

להעיף את כל המסתננים בחזרה למדינה שלהם, ואז לשקם את דרום תל אביב.

פיש דוג

New member
למה כל כך חשוב להזויים התל אביבים להשכיר חור

ב5 אלף שקל ? אתה רוצה להגיד לי שהאשמה היא לא גם עליהם ?

naf86

New member
כן ולא

כן כי אפשר להיות יצירתיים ולגור רחוק יותר לא כי אין הרבה אופציות אחרות.

פיש דוג

New member
אין עוד אופציות חוץ ממרכז תל אביב ? איפה אז

לעזאזל גרים עוד 8 מליון איש במדינה ? אתה באמת מאמין למה שאתה רושם ?

naf86

New member
בגוש דן

גרים 3.2 מיליון איש. בירושלים גרים 0.75 מיליון איש. זה כבר חצי מאוכלוסית ישראל.

the new L

New member
ואיפה גר עוד חצי?

לא בירושלים ולא בגוש דן. ובכל זאת אנחנו מצליחים להסתדר מחוץ לשני הגושים האלה.

אני יגיד לך למה ../images/Emo10.gif

בבוקר הכושים הולכים לעבוד אצל המנהלים שלהם בצפון תל אביב ואחר כך בלילה הם גרים אצל המיסכנים בדרום תל אביב אבל העיקר שהם לא יגורו ליד השמאלנים של צפון תל אביב

למעלה