אגדת פטנטים אורבנית?

j o e 2 1

New member
אגדת פטנטים אורבנית?

האגדה (?) מספרת שיום בהיר אחד קם איכר אנגלי עם רעיון גאוני. הלך הנ"ל לחברת קולגייט והציע להם להגדיל את נפח המכירות שלהם בשליש ע"י הגדלת פיית השפורפרת של משחות השיניים בשליש וכך לאפשר ליותר משחה לצאת עם כל לחיצה. האגדה מוסיפה עוד שמהתמלוגים נהייה אותו בחור מיליונר. שאלותי הן: א) האם נכונה אותה אגדה? ב) האם דבר כזה אפשרי? ז"א, בהנחה ויש לי רעיון פשוט, שאינו בהכרח פטנט (כשם שפיה גדולה אינה המצאה חדשה, אלא רק הצעת שימוש לחברת קולגייט), האם אני יכול לפנות לחברה שתשתמש ברעיון זה לקידום מכירותיה? ג) במידה והדבר אפשרי- כיצד אני פונה אל החברה, וכיצד אני גורם לכך שנציגי החברה לא יקשיבו לרעיון שלי, יגידו "תודה רבה על הרעיון", ישלחו אותי הביתה ללא תמורה ויבצעו את הרעיון שלי בלי שאראה שקל? תודה רבה על תשובתכם, נועם.

פטנטים ואגדות אורבניות

שלום joe21, סביר מאוד להניח שזו אגדה אורבנית ותו לא. בכל אופן אני בספק רב מאוד אם מישהו אי פעם היה יכול לקבל פטנט על ה"רעיון" הזה. חברות לא נוהגות לשלם בעבור רעיונות. אם אין לך הגנה משפטית בדמות פטנט, בהנחה שהגנה כזו אכן יכולה להתקיים, וחשפת את אותו הרעיון - אין לך עוד שליטה במה יהיה וסביר להניח שלא תוכל לעשות דבר נגד שימוש באותו הרעיון. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

j o e 2 1

New member
אז אין סיכוי לפטנט...

אבל אין אפשרות לבוא לחברה ולהחתים אותם על מסמך שאומר משהו בסגנון שהחברה מתחייבת לשלם לי סכום או אחוזים תמורת שימוש ברעיון שלי שאותו אני עומד לפרוש בפניהם אחרי החתימה, אלא אם יוכח שכבר היו בתהליכים של לעשותו לפני שפניתי אליהם?

הסכמי סודיות

גם אם חברה בכלל מסכימה לחתום על הסכם סודיות בנוסח שאתה מעונין שהיא תחתום, חשוב לדעת שהסכמי סודיות הם מאוד חלשים וכמעט תמיד בלתי אכיפים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

למעלה