אגו

אגו

שתי לב לרכיב אצל בני אדם (וגם בתוכי), אז אני משתפת אתכם, כי זה יכול (אולי) לעזור. אני אתן דוגמאות אודות הרכיב הזה. אפשר לקרוא לו אשלייה עצמית / אי חיבור למציאות / בכל שם אחר. דוגמאות לרכיב: אדם יכול לחשוב שהוא מואר, בזמן שהוא לא, והוא בסבל ודרמות. אדם יכול לחשוב/להרגיש שהוא מיישם לגמרי את ארבע ההסכמות, בזמן שהוא מבקר אחרים בתוכו כל הזמן. אדם יכול להרגיש שהוא העביר הדרכה מופלאה ומוצלחת, בזמן שהוא בכלל לא ראה את האנשים והנחה אותם מתוך גאווה עצמית. אדם יכול להרגיש שהוא עוזר למישהו מתוך ניקיון בזמן שהוא בעצם נהנה לבטא את עצמו. אדם יכול לחשוב שהוא מקבל את כולם הזמן שהוא מבקר אחול שקשוקה בתוכו
אם הבנתם את הרכיב, אתם מוזמנים לשתף בדוגמאות שראיתם אצל אחרים (מבלי לציין שמות או לכתוב ניסוח שיצביע אודות מי זה נכתב), על מנת לעזור לאחרים להבחין ברכיב זה בתוכם. קל לנו בדרך כלל לראות את זה על אחרים, אבל על עצמנו זה יהיה מכאיב מידי/מפחיד מידי/מזעזע מידי להבחין בכך. יכול להיות אפילו שאתה קורא הודעה זו, ובטוח שאצלך זה לא קיים. think again....

אפשר גם לתת דוגמאות על רכיב זה

אודות עצמנו. בכל אופן, כדאי, לדעתי, לא לסווג אם הדוגמה היא אודות עצמנו או אודות אחרים. זה רק יעצים את האגו (אני בסדר, הם לא בסדר, זה אני, זה לא אני) במקום לעזור לאחרים ולציין בפשטות דוגמאות. כמה שיותר דוגמאות, יוכלו (אולי) לעזור לאדם אחר לזהות רכיב זה אודות עצמו.

דוגמאות נוספות

- לחשוב/להרגיש שאתה מתבונן בנשימה במשך חמש דקות רצופות, בזמן שבחלק מהזמן דמיינת שאתה מתבונן, או שחלפו בך מחשובת במקביל להתבוננות בנשימה ולא שמת לב לזה, או שלא באמת התבוננת. - לחשוב/להרגיש שאתה אדם שמתחשב בזולת, בזמן שלאנשים מאד לא נעים בנוכותך. - לתפוס את עצמך כאדם שמגיע תמיד בזמן, בעוד שאתה מאחר למקומות. - לתפוס את עצמך כאדם שצועד בדרך התפתחות אמיתית, בעוד שבהרבה מהזמן אתה פשוט חושב לך מחשבות ולא באמת מתפתח.

nivinivini

New member
אנחנו בעולם האשליות, לא?

את האמת, לא נראה לי יעיל במיוחד לעשות רשימה ואז להתחיל לנסות לזהות את זה אצלנו. זה פשוט מאוד לא ייגמר. אשלייה אחת תישרף, אחת אחרת תבוא במקומה. מה גם, שבגדול, אין שום עובדה אמיתית ביחס אלינו. אז אולי מה שנשאר לעשות זה להזכיר לעצמנו כל הזמן שהאשליות האלה זה לא מה שאנחנו, אפילו אם זה נראה ככה, ופשוט לא לתת להן משקל. אחרת זה נראה כמו לרדוף אחרי הזנב של עצמנו.

נראה לי ששני הכיוונים יכולים לעזור

כיוון אחד - לזכור שהרבה מהחיים שלנו מתערבבים בדמיון ואשליות ואיננו מכירים את עצמנו באמת כיוון שני - לאתר דוגמאות לדברים כאלו ולראות אותם על עצמנו שני הכיוונים, אם הם באים יחדיו, נראה לי מועילים.

nivinivini

New member
הראש שלי עובד קצת בדרך תיכנותית

זתומרת, אפשר במקום לעשות טבלה של לצורך העניין 1000 רכיבי אשליות פשוט טבלה של 1 ו-0. אשלייה או אמת. חיבור לעצמי הנמוך או חיבור לעצמי הגבוה. זאת היעילות שאני מדבר עליה. מה שנשאר זה לסווג לכאן או לכאן. שתי אופציות. אבל הבעייה שגם החלוקה הזאת של חיבור לעצמי הנמוך לדרך בלי לב וחיבור לעצמי הגבוה דרך של הלב, גם היא אשלייה. נשארנו עם אפשרות אחת. כל מה שאני עושה זה נכון. אין ספק.

הדוגמא שנתת עם הטבלה

ככה אתה עובד? הכוונה, ככה אתה רגיל לעבוד? (בצורה של תכנות/טבלאות/וכדומה)

nivinivini

New member
זאת את כתבת את טבלת רכיבי האשליות

וביקשת להכניס לתוכה נתונים. ככה המיינד עובד.

nivinivini

New member
מה שאני מנסה לומר בעצם שהרכיב עצמו

אשלייה. מה זה מואר? מה זה התפתחות אמיתית? יש אפשרות כזאת באמת לאחר או להקדים? הכל הגדרות ביחס להגדרות אחרות. הכל אשלייה.

dorit8

New member
../images/Emo42.gifהכול בעני המיתבונן..

ענים חלון לנשמה.

fire snake

New member
נראה לי שכאן יעזור פיד-בק מן הזולת,

בודאי יותר מעריכת רשימות זובור.

"דוגמאות לרכיב "

הדוגמאות שהבאת, רובן ככולן משתקפות בהודעות ובמסרים שאני שולח דרך יהו. אכן גאווה מרחיקת לכת, אכן. תודה.

למעלה