רמייה עצמית ואגו
לפי הדוגמאות שנתת אני חושב שאת מתכוונת ב"רכיב" לשימוש ברמייה עצמית על מנת להגן ולטפח את האגו. רמייה עצמית - היכולת לשקר לעצמנו. לפעמים בלי לדעת שאנחנו משקרים. אגו - התחושה שאנחנו טובים/חשובים/בעלי ערך/מוצלחים/חזקים... אפשר להמשיך את רשימת התארים, היא משתנה מערך לערך ומאדם לאדם. אם אכן לזה התכוונת אני יכול בהחלט לתת דוגמאות. דוגמאות ל"רכיב" כפי שהבנתי אותו: התעקשות על כך שעניתי תשובה נכונה על שאלה אמריקאית במבחן באוניברסיטה אף על פי שעניתי תשובה לא נכונה (כשהציון באותו מבחן משפיע על תחושת הערך העצמי שלי). האשמת אדם אחר בתאונת דרכים שנגרמה לחלוטין באשמתי עד כדי אמונה מוחלטת שלא אני גרמתי לתאונה. חוסר השתלבות חברתית במסיבה שגורר מחשבות בסגנון "כולם פה מאפנים ואני בכלל לא רוצה להיות חבר שלהם". שמירת שירים במגרה בטענה שהם אישיים מידי (או כל טענה שקרית אחרת), כשהאמת היא שאני פוחד לקבל תגובות מהסביבה שיערערו את ביטחוני בגדולתי כמשורר. להמנע מלנסות לפתות את רוחמה היפה למיטתי בטענה שהיא לא הטיפוס שלי, כשלמעשה אני מאמין שהבולבול שלי לא מספיק גדול בשבילה (והערכת הסביבה את בולבולי חיונית להערכתי העצמית). להחזיק בדעתי ולהגן עליה רק בכדי לנצח בויכוח וכך לקבל אישור לחכמתי הרבה. לעזוב סדנת ויפאסנה אחרי יום ולספר לעצמי שאני כבר יודע את מה שהם מנסים ללמד. להיזרק ממקום עבודה עקב אזלת יד מקצועית ולספר לעצמי שפיטרו אותי כי לא אוהבים אותי ומאנייקים. מספיק?