"אדוני ראש העיר, אולי תתן לי לשנות?

חןשסק

New member
"אדוני ראש העיר, אולי תתן לי לשנות?

אני אוהב את ת´עיר, רק ליום אחד נחליף בכיסאות". אם היו ממנים אתכם להיות ראש העיר בישוב שלכם ליום אחד בלבד, אילו שינויים הייתם מבצעים בעיר?? כללי התחרות- -בתאריך 27/05/07 יפתחו בפורומים המקומיים שרשורי התחרות, גולשים שמעוניינים להשתתף בתחרות, מוזמנים לשרשר את הצעותיהם לשרשור התחרות, בפורום של הישוב שלהם. -הפעילות תמשך עד 03/06/07 -מבין כל משתתפי התחרות, יבחר זוכה אחד, והוא יזכה בנגן MP3 *שימו לב - ניתן לשרשר עד 2 הצעות לכל גולש. שיהיה בהצלחה! להודעה הרשמית של תפוז הקליקו כאן לרשימת הפורומים המקומיים הקליקו כאן

enbalush

New member
../images/Emo41.gif2 ההצעות שלי../images/Emo41.gif

פינות ההאכלה מסודרות לחתולי הרחוב בשיתוף "ראשון אוהבת חיות". (ולא קנסות או איומים על אנשים טובים שמאכילים חתולי רחוב) סיוע לחסרי המגורים בעיר (במקום חטיפתם באמצע הלילה וזריקתם מחוץ לעיר כמו שקורה בראשון)
גדולתה של עיר נמדדת ביחסה לחלשים בקרבה

סבינה89

New member
מסכימה...

יש יםםםם הומלסים בראשון! בעיקר בסביבות האזור תעשייה הישן...

shirili

New member
בעיה למאכילי חתולים

אני מכירה לא מעט מאכילים שלא דואגים לעקר ולסרס את החתולים שהם מאכילים וזה פשוט איום ונורא!! צריך לתת תקציב לנושא כי קבוצת החתולים שליד ביתי מתה מזמן. היום יש חתולים בודדים שגם כן עכשיו התרבו.

space1

New member
הדברים הכי חשובים לדעתי שיש לעשות בראשון

(ואני אומר את זה ללא קשר לתחרות), זה להקפיא את כל תוכניות הבניה בעיר - לא ניתן להזמין עוד תושבים לגור בעיר שלא מסוגלת להתמודד איתם! ולא יזיק לדאוג למסלולי אופניים שיאפשרו נסיעה רציפה ובטוחה לרוב היעדים בעיר (זה הולך טוב באירופה, אין סיבה שלא כאן). אה, וגם כמו שכבר הוזכר כאן, הגיע הזמן לפארק כלבים.. (אם ניצוש יחליט לעשות זאת זה באופן מפתיע יוקם במערב, אבל העיקר הכוונה).

חןשסק

New member
לא מספיק פינוי של

פעמיים או שלוש בשבוע? כמה מהר מתמלא הפח אצלך...? בקשר לתחבורה ציבורית- לא מגיע לאנשים (במקרה הזה לנהגים ולעובדים בכל מה שקשור לזה וכו') לנוח? אמנם זה לא נוח תמיד, אבל זה הייחוד של השבת והייחוד שלנו כיהודים ושזה יום מנוחה... לא...?

urilei

New member
אכן אכן, מגיע

גם לנהגי המוניות מגיע לנוח אני לא רואה סיבה הגיונית שנהגי מוניות יעבדו פרטנית בשביל כל נוסע, והאוטובוסים שיכולים להסיע 50 על כל נהג ישבתו. אגב, למלצרים בנאפיס ובשאר מאות המסעדות הפתוחות בראשל"צ לא מגיע גם לנוח? מגיע, אז פעם בכמה שבועות הם עושים את זה ביום אחר בשבוע ומפוצים על כך כספית, ואני לא חושב שאתה נמנע מלבקר בנאפיס (או בכל מסעדה אחרת) בשל כך. הטיעון הסוציאלי נועד לשכנע אותך, אזרח חילוני שהתורה היא לא דרך חייו, לשמור שבת כי זה מה שהמפלגות החרדיות רוצות להכניס לך לראש. זה הכל.

חןשסק

New member
אני לא דתיה

ומי שעובד בנאפיס שיהיה לו בכיף... ואם יחליטו לאשר תחבורה ציבורית בשבת זה יהיה אפילו טוב, אבל שוב... אולי באמת כי זה המסר שמעבירים, עדיין לא מסתדרת לי המחשבה. שיהיה...

נהגי המוניות העירוניות הפרטיות...

עושים את רוב משכורתם מהנסיעות בשישבת ... גם כסף גדול, וגם ניצול יציאת בני נוער למקומות בילוי מרוחקים וחוסר בתחבורה ציבורית סדירה, אז תאמין לי שהם לא רוצים לשבות.

urilei

New member
ומה אתה טוען?

הרי תומכי השבתת מקומות כאלה ואחרים טוענים בדיוק את זה - לא לאפשר לאנשים לעבוד בלי הגבלה ביום המנוחה רק בגלל בצע כסף... וודאי שהם לא יגידו לך שהם מעוניינים ברפורמה כזו כמו שסוחרי תרופות שחורים לא ירצו בהכנסתן לסל הבריאות. השוק השחור/אפור הזה מגלגל הרבה כסף. זה לא אומר שזה תקין ולא אומר שזה נחוץ

enbalush

New member
זה משהו שיכולה לקבוע רשות עירונית?

אני בעד תחבורה בשבת, זה יפחית את כמות התאונות בסופ"ש....אבל נראה לי שהממשלה קובעת.

urilei

New member
יכולה

אבל הסמכות אכן בידי הממשלה - רשות עירונית יכולה להעמיד לרשות תושביה הסעות חינם (הסעות בתשלום פר-נוסע מחייבות רשיון לקו שירות), ללא צורך באישור ממשלתי מיוחד - יש תקדימים שרשות עירונית כן עשתה זאת: אבא חושי למיטב ידיעתי התעקש וקיבל תחבורה ציבורית של אגד בשבת בחיפה (ראה לו"ז קווים 25 ו-40 למשל)

bhmi100

New member
תשובות

יש הרבה סרחון בפח הזבל מה שיגבר עכשו בקיץ (הכי מעצבן אותי שהם מוציאים את הפח החוצה ולא מרוקנים אותו. "אבל זה הייחוד של השבת והייחוד שלנו כיהודים ושזה יום מנוחה..." זה נימוק דתי לאו דווקא יהודי, כמו שניתן לבלות לראות טלוויזיה לגלוש באינטרנט ללכת לים בשבת אז גם לנסוע למי שאינו בעל רכב. כלומר זה יום מנוחה רק לעניים כי עשירים יכולים לקנות אוטו, אני רוצה לבקר קרובים ביום המנוחה שלא גרים בראשון ולנסוע לבלות ללא שימוש במוניות יקרות.

bhmi100

New member
שימי לב ל"עניין יהודי"

איני יודע איזה רב דתי הכריע שנסיעה בשבת זה אסור ובגללו הוא מכריח את כל היהודים (וגם לא יהודים שגרים בארץ). האם יש לו מונופול על היהדות? האם כפייה כזאת תעשה אותנו ליותר יהודים?

brum

New member
ארנונה

להוריד את מחירי הארנונה הגבוהים !!!!! או לחלק מחדש את הגדרות אזורי המגורים (כמעט כל ראשון היא אזור מגורים א או אא), לחילופין להרחיב את אפשרות מתן הנחה למשפחות שמשכורתן נמוכה - בכלל להיות יותר גמישים שמדובר במשפחות עם קשיים כלכליים יעשה את העיר הזו עיר שקל לחיות בה.

Shark Alarm

New member
קראתי בעיתון שפורום 15 הערים הגדולות ../images/Emo26.gif

הולכות לעשות חישוב ארנונה אחיד

brum

New member
כן, כל הזמן מבטיחים לעשות משהו אבל לא עושים

חןשסק

New member
../images/Emo45.gif

אמנם לא אני זו שמשלמת את הארנונה בבית, אבל זה באמת עסק יקר...

למעלה