אדם

שיריה

New member
אדם

בואו נעשה שניה הפסקה מכל הויכוחים, נשכח לרגע את הפערים והשונות ונדבר על המשותף לכולנו. עובדת היותנו בני אדם. אני חוזרת עכשו מלוויה. בחור בן 24 פתאום קיבל דום לב, ונפטר. הוא לא היה חולה, לא הראה סימנים מוקדמים... פתאום. היה, ואינו. הרבה מחשבות זה מעלה, מי אני, מה אני, לאן אני הולך...? בין אדם היא כזה קטן אם הוא יכול יום אחד ללכת לישון ובבוקר לא לקום. ואם זה ככה, אז מה אני שווה ? יש משהו שלמענו אני חי... כל אחד ו"המשהו" שלו, כל אחד ואיך שהוא רואה את האדם... אז איך אתם רואים את האדם ? יאללה חבר'ה... בואו נלמד ביחד...

שיריה

New member
פעם...

"פעם בשעה שטיילת שאלתי "אייכה" ? הרמת עיניים תמהות. "אייכה" חזרתי ושאלתי את אותה השאלה ששאל הקב"ה את האדם הראשון, וכל אדם צריך להיות מסוגל להשיב עליה- ומיד. אתה מסוגל ? -"בטח". השבת וחייכת בעצבנות. -אני פה. - כל זה לא מספיק! גם הצריף פה, השולחן, והסמרטוט. כשאדם נמצא במקום מסוים הוא נמצא שם לשם מטרה מסוימת. מה המטרה שלך ? מה עשית היום שהסמרטוט לא עשה ?"

וואו שיריה!!

את מעלה כאן שאלה ענקית! אני צריכה לחשוב על זה...

התכוננתי היום לבגרות בפיזיקה

שיש לי מחר! אני בטוח שהסמרטוט לא עשה את זה
...

שיריה

New member
די... פיזיקה ?

היה לנו מורה רומני לפיזיקה כל סוף שיעור היה עושה לי שיחות נפש, וכל פעם מחדש מתמרנת אותו... רק שלא ידווח עלי למחנך!!! היה נורא כיף ללמוד פיזיקה!!! (לא למדתי כלום ) אבל זה לא מה שרציתי להגיד... רציתי להגיד... תגיד ? למה לך ללמוד ? גם ככה בסוף תמות, ותולעים יוכלו לך את המוח שהתאמץ כל כך ללמוד פיזיקה... קיצר... מה יוצא לך מהלימודים האלה ? אז תהיה חכם... נו ? אז תרכוש השכלה... נו ? אז תלך לאוניברסיטה ממש טובה... נו ? ואז תמצא עבודה נורא שווה... נו ? ויהיה לך מלא כסף ותהיה עשיר... נו ? ואז... אז כמו כולם... תמות. ולא תקח איתך לקבר את הכסף... ולא את החוכמה... וגם לא את כל הצאצאים שלך... אז מה יוצא לך מזה ? ועכשו... עכשו תמשיך ללמוד פיזיקה. (יש לך בגרות מחר )

iziman

New member
צודקת לגמרי

כל מה שהוא צריך לעשות זה להפיק את המקסימום מהעולם הזה , מפני שלאחר מותו שום דבר ממה שהוא עשה מחייו לא ישנה .

שיריה

New member
איך מפיקים את המקסימום ?

ואני יסביר יותר... חברה אמרה לי פעם שאחרי שהיא החליטה שבעולמה שלה היא לא מתיחסת לאלוקות, היא פשוט לא ידעה למה להמשיך לחיות... ואז היא החליטה... היא חיה פשוט כדי לעשות לאנשים טוב!!! אז מהי הסיבה הזאת שלמענה אתם חיים ? כל אחד והסיבה שלו... אנא לחשוב!!! מה הסיבה שלי?

iziman

New member
מסכים איתך

כל אחד צריך להפיק את המקסימום מחייו שלו על פי דעתו .

אין לו שום מטרה מוגדרת.

כל אדם מגדיר את מטרתו בחיים כראות עיניו. נכון-זה לא נתפס, הרי לא משנה מה נעשה, בסוף נמות ונפסיק להיות, התודעה שלנו תיעלם, אז למה כלל אנו חיים? אין סום סיבה לכך שאנו חיים, אבל אם אנחנו כבר פה-למה לא להפיק את המירב מכך? אגב, לדעתי, החיפוש אחרי "מטרה נעלה" שכזאת, וכמובן-חיי נצח(גילגול נשמות), הוא הסיבה להמצאת (כמעט)כל הדתות.

100kuri

New member
לפי חכמינו,

אם אנחנו נעשה מה שה' אומר לנו, אז בעולם הבא יהיה לנו טוב, העול הזה הוא כמו פרוזדור שמכין אותנו לעולם הבא... מה שאנחנו צריכים לעשות בעולם הזה זה לעבוד את ה' ולקיים מצוות ולהיות אנשים טובים שעושים מעשים טובים ועוזרים למי שזקוק לעזרה וכו'

ואחרי הצחוק שיריה...

על הודעתך האחרונה, מעט רצינות על הודעתך הראשונה.. אני כאן כדי לחיות! אני כאן כדי להנות מבריאת הבורא! ואני כאן כדי למלא את רצון הבורא!

מתנדב

New member
אני כאן בעולם....

כדי לעבוד את ה' כדי לשמור תורה ומצוות על שלושה דברים העולם עומד על התורה ועל העבודה ועל גמילות חסדים... ואת שלושתם אני שואף לקיים....

עשית את זה כדי שאכשל?../images/Emo8.gif

מצטער רק עכשיו ראיתי וכבר סיימתי ללמוד. לא הצלחת
. אני אגיד לך מה זה נותן לי- שבימי האחרונים, בעודי מתכונן למות, אני אהיה שלם עם עצמי כי הפקתי מחיי את המיטב שיכלתי והיה לי בחיים כל מה שרציתי(ובינתיים- רוצה): סיפוק, ריגושים, אהבה, אושר, הצלחה, והרשימה נמשכת. מובן?

שיריה

New member
קודם...

כל הכבוד שלא ניגשת למחשב עד שגמרת ללמוד... ובהצלחה מחר... חשבתי על הרשימה שלך, שהיא נהדרת, אבל אם זהו האדם... האם זה אומר שהוא במהותו אגואיסטי ? כי הוא חי בשביל סיפוק, וריגושים ואהבה... בשביל הנאה. ומה עם כל האכזבה בחיים? והכאבים? והעוני? והדברים הקשים שאנחנו צריכים להתמודד איתם ? האם זה שווה את זה בשביל כמה רגעים של אושר ? ואם זה לא שווה את זה ? למה לא לסגור את העסק ?

למעלה