אהבה בלתי אפשרית?

Mor N more

New member
אהבה בלתי אפשרית?

שלום.. רציתי לשתף אתכם ולשאול לדעתכם. אני בת 18 וגרה בישראל.יש לי חבר כבר 3 שנים.לפני כמעט 4 חודשים הוא הגיע ליפן ומסיבות כמו התאהבות במקום ובעיות חוק בארץ,הוא בחר להישאר שם.אנחנו עדיין בקשר ומאד אוהבים,אבל לא יודעים איך אפשר להישאר יחד במצב שכזה. הוא מצא לו עבודה מעולה בתחום בו עסק בארץ.אני מאד רוצה לטוס אליו לתקופה,אבל חוששת: א.כי זה להשאיר פה את המשפחה והחברים. ב.כי זה מצב של חוסר ודאות. ג.כי אולי הוא המשיך הלאה וההתאקלמות שלי בטוקיו תהיה קשה. הוא מתכוון לחזור בערך עוד שבועיים לארץ לתקופה ואז חזרה ליפן.אני גם לא מגויסת מטעמי בריאות.הדילמה באויר ושנינו לא רוצים לוותר על מע` יחסים ששנינו רוצים להמשיך.מוכנים לעשות ויתורים,כנראה שאני יותר..סליחה אם חפרתי..תודה שקראתם,אשמח לתגובות.מור.

Mor N more

New member
יש לציין שהטוב לב והנחמדות

פורצים מכם החוצה.. ממש תודה.

sodagou

New member
יום אחד תביני

שהתגובות פה הן רק, ממש ולגמרי מטוב לב. עד אז נספוג את העלבון.

את צריכה להחליט

מעבר למדינה אחרת הוא לא דבר קל. גם לותר על מערכת יחסים טובה זה לא דבר קל. יפן שונה מאוד מישראל, ולא פשוט להתאקלם ולחיות שם תקופה ארוכה. זה עדיין אפשרי (כמו שכמה כאן כבר עשו). מאידך גם פרידה מאדם אהוב זה לא דבר קל. זה עדיין אפשרי. החיים מלאים בבחירות שבצד אחד יש חרא, ובצד שני יש עוד יותר חרא.

Mor N more

New member
מסכימה לגמרי ששני הצדדים בעייתיים..

צריך לדעת לבצע בחירות בחיים..לעיתים כואבות..ואם טועים,אז לא נורא,הכל שאלה של ניסוי ותהייה..

KX250

New member
עדיין עושים

הרשי לי לחסוך לך את כול הבעיות לבעיה אחת איך תגיעי ואיך תשארי פה למשך יותר מ 3 חודשים ?? אל תקחי ללב את הערות חברי הפורום פשוט את בערך מספר 1000 שמגיעה עם בעיה דומה אז כחי בקלות ובהצלחה

Mor N more

New member
זה משהו שאני צריכה

לחשוב עליו. אני העליתי פה את הבעיה מבחינה זוגית בהקשר של חו"ל.

gao xing

New member
חשבתי כמה פעמים אם לענות או לא....

כי על אף שהשאלה טומנת בחובה שאלת יפן היא בעיקרה תוהה על טיב יחסים שלדעתי האישית לא ממש קשורים לגאוגרפיה. מבלי לפגוע (ואני יודעת שזה מעצבן לשמוע) נראה לי שגיל 18 זה קצת צעיר מדיי בשביל ללכת אחרי גבר ולחיות בצילו. בגיל כזה את צריכה לממש את עצמך באופן אישי ולא כבת לוויה של אחר. מה עם הרצונות והחלומות האישיים שלך? אני מבינה שאת פטורה מגיוס אך יש עוד הרבה דברים אחרים שמחכים לך במעלה הדרך, בין היתר גם התבגרות אישית שתוביל לתובנה שלה תזדקקי ברבות השנים. יחסים בין זוג לעיתים לא קלים , ועל אחת כמה וכמה כשהם ממומשים בקצה השני של העולם ,רחוק מחברים ומשפחה שהרבה פעמים משמשים כרשת בטחון בימים קשים. אני לא אומרת שזה בלתי אפשרי אך מתריעה שזה לא קל. את צריכה להבין שבייחוד בהתחלה זה נטו אתם. הוא יהיה האבא, האמא, הבן זוג, החברה, והדודה שולה מנהריה ......... אך לעיתים זה לא מספיק. תיסכולים עקב חסך בשפה המקומית, אי הבנת התרבות ואפילו עשייה בסיסית שפתאום נראית קשה כפליים יוטחו אחד בפני השני..... אני טוענת שרק זוגיות שקורצה מחומר עמיד לחלוטין תספוג את המרירות , לא תישבר ותפרח בעתיד. זוגיות שמלכתחילה לא צלחה ולא היתה מתכון מנצח לא תשרוד את המעמד של החיים בחול כזוג ובסוף תתמוטט לגמריי. ובנוסף לכל זה- בעיות חוק בישראל?? זה לא ממש נשמע טוב ואני מייעצת לך לחשוב פעמיים אם זו המיטה שבה את רוצה לישון..... בייחוד כשאת עוד צעירה. בכל אופן, אם את איתנה בדעתך ובאמת חושבת ללכת בעקבותיו, אין כמו טיסה של כמה שבועות לטוקיו לבחינת המקום והזוגיות כדי לקבל פרופורציה מול מה את עומדת ואז להחליט. בהצלחה!

Mor N more

New member
קודם כל תודה רבה ועכשיו..

אני יודעת שזה מאד קשה,גם המצב הנוכחי מאד קשה. זו בחירה בין שני דברים לא ממש ברורים. מבחינת הגיל- עם או בלי קשר אל החבר תיכננתי לטוס לתקופה לחו"ל.אני מאמינה דווקא שדבר כזה כן ילמד אותי על עצמי. חוצמזה,אני כבר לא יודעת מה לטובה. וצריך לציין שבארץ היחסים בינינו היו מצויינים ומאד אינטנסיביים,אפילו גרנו יחד,אמנם לא זמן ממושך אבל גרנו.ובכל 4 החודשים שהוא לא כאן אנחנו בקשר טלפוני לפחות 3 פעמים בשבוע..אשמח לתגובתך.עזרת.

cprog

New member
אין התלבטות,סעי אליו ודי.

ההחלטה היא פשוטה: יש בינכם יחסים טובים. את מאד-צעירה כך שגם תקופה מסוימת ביפן - גם אם זה לא ילך - לא תגרום לך לפספס דברים בחיים. תמיד אפשר לחזור, ללמוד, לעבוד... בין-כך תכננת לצאת מהארץ לתקופה, אז את יכולה להתחיל בביקור ביפן ולבדוק מה קורה. אם לא תנסי לא תדעי. המחשבה שלא ניסית לממש את הקשר לא תניח לך. הסיכון: להפסיד כסף מהנסיעה ליפן, חוץ מזה אין כל סיכון ממשי.

gao xing

New member
מי אני שאטיל מטבע בעד או נגד אהבה.

מאוד קשה לשפוט ולייעץ ביחוד שאף אחד מאיתנו לא ממש מכיר אותך או את בן הזוג מעבר לכמה מילים וירטואליות בפורום. אין ספק שחו"ל יכולה להיות חוויה מדהימה רק קחי בחשבון שהיא גם יכולה להיות חוויה אכזרית באותה מידה. זה מאוד משתנה בהתאם למקום, לחברה ולמעמד הכלכלי. אני באופן אישי דוגלת בעצמאות אישית של כל אחד מבני הזוג ולכן מייעצת לך שגם אם תבחרי ללכת אחרי בחיר ליבך תדאגי להיות עצמאית הן מבחינה כלכלית והם מבחינת תעסוקה וחברה. אני מבטיחה לך שזה יתרום להצלחת היחסים. בזמן הזה שגם ככה את תוהה אם לנסוע או לא, אולי כדאי שתבדקי מה האפשרויות שעומדות בפניך ביפן? עבודה? לימודים? חוגים וקורסים מעניינים.... אני בטוחה שהדבר האחרון שאת רוצה זה למצוא את עצמך מחכה בבית למישהו שמאחר להגיע עקב עבודה קשה...... (וזה לא שהשפחה והחברים מסביב נמצאים שם כדי להעביר את הזמן). זה תסכול נוראי שנובע מחוסר מעש ובסוף מקרין באופן ישיר על אושר אישי והשלווה בזוגיות. על יפן כשלעצמה אני לא יכולה להגיד כלום כי לשם עדיין לא הגעתי אבל אם יש לך שאלות ספציפיות על החיים שם אני בטוחה שברגע שתעלי הודעה מסודרת על הנושא, אנשים ישמחו לענות.

בנוגע לתסכול שכתבת עליו

הזכרת לי את הסרט אבודים בטוקיו. באופן עקרוני אני לא ממליץ לאף אחד לראות אותו, כי זה אחד הסרטים היותר משעממים שראיתי, אולם אני מוצא דמיון רב בין מה שעובר עלי בהונג קונג למה שעובר על גיבורי הסרט (ומכאן גם הכינוי שבחרתי..). מה עוד ששמעתי מאנשים שהיו בטוקיו שהסרט קרוב מאוד למציאות. אז מור, למה שלא תפני שעתיים-שלוש, ושבי לראות את הסרט. יכול להראות לך חלק מהקשיים של השתלבות בחברה היפנית.

dudusan

New member
בתור אחד שחיי תקופה ביפן תרשי להביע

דעה. לפי מה שאני מבין מדברייך חברך עובד בבאסטות כמו מרבית הישראלים ביפן, קחי בחשבון שהוא נשאר שם באופן בלתי חוקי ואם הוא יתפס הוא ישב תקופה קצרה במעצר. ואם הוא לא ייתפס אז יש מצב שכאשר הוא ירצה לחדש את אשרת השהייה שלו לא יתנו לו וישלחו אותו חזרה לארץ. דיי בלתי אפשרי למצוא עבודה חוקית ביפן לכן אם תרצי לממן את שהייתך ביפן תצטרכי לעבוד והאופציות שלך הם :באסטות או מארחת. ראיתי המון בנות שבאו לעבוד בבאסטות וזה בסך הכל רק גרם להם ליאוש. בסה"כ קחי בחשבון שבתקופה האחרונה למרות שכל הזמן מדברים על שקט מצד המשטרה היפנית יש המון מעצרים של ישראלים, והמון באסטות ביפן נסגרו עקב כך. העתיד ביפן לא כל כך ורוד לישראלים בסה"כ לא יודעים מה הולך לקרות מחר ואיפה תהיה "הקטיפה" הבאה, או מי יכנס בשדה התעופה ומי לא...

למעלה