אהבה וזוגיות

פלפלת32

New member
אהבה וזוגיות

השבוע היתה לי שיחה עם מתבגרת שנפרדה מבת הזוג שלה, היא התעקשה שאהבה זה הכל. שלמרות שיש בעיות או חילוקי דעות המדד היחידי שצריך לקבוע היא האם יש אהבה או לא. כמה ימים לפני כן נפגשתי עם בוס לשעבר שלי, רב בישראל, למד תואר שני כלכלה, מה אני אגיד לכם איש אשכולות. דיברנו על זוגיות והוא העלה טענה מעניינית. בזוגיות ארוכה, האהבה נגמרת בשלב כלשהו, הדבק היחידי שמחזיק את הזוגיות אחרי כמה שנים הם הילדים, והם בלבד. מה אומרותים?

אולי יש משו באמצע?

אני חושבת שהמתבגרת אולי עירבבה אהבה עם התאהבות, והרב , איך לאמר - פיספס את העיקר... הרי הילדים עוזבים את הבית באיזשהו שלב, וההורים או ההורות נידונותים להשאר יחד. אז אם אין אהבה וחברות - בשביל מה???

פלפלת32

New member
מקום טוב באמצע

לדעתי המתבגרת שמה את מיקום האהבה הכי גבוה, ומתעלמת מגורמים נוספים, כי הרינפרדים גם אם אוהבים לעיתים. לגבי הרב, מפחיד אותי לחשוב שהוא צדק, אבל אם זה כך הרי שאין זןגיות שיכולה להאריך שנים.... מה אומרת עכשיו?

אבא גאה

New member
אבל זה גם שונה מאדם לאדמת

נראה לי בעייתי הגדרות.... בכלל, פעם שמעתי מישהו שהסביר שהמילה "הגדרה" באה מהמילה גדר, ההגדרה מסבירה משהו ויוצרת גדר, כל מה שעונה להגדרה ומתאים נכנס פנימה וכל מה שלא נשאר מחוץ לגדר. ואז הוא אמר: תגדירו כסא מישהו אמר: מתקן מעץ בעל ארבע רגליים שיושבים עליו. "אין כסאות מפלסטיק"? "אוקיי, מתקן בעל ארבע רגליים שיושבים עליו" "וכסא עם חמש רגליים או רגל אחת לא ייחשב כסא"? "אוקיי, מתקן שיושבים עליו" "וספסל מה זה?" בקיצור ככה זה המשיך עוד ועוד..... אז אם קשה להגדיר כסא לך תסביר "מה זאת אהבה"?

פלפלת32

New member
הייי שלום לך

תן לנו קצת יותר. שארד על הברכיים ?

אבא גאה

New member
פלפלת, זה לא כזה סוג של פורום

וחוץ מזה - אם פלפלת תרד על הבירכיים לאן תגיעי?

פלפלת32

New member
תגיד אבא

חשבת שאני אעבור על הערה כזאת בשתיקה. מה זאת אומרת לאן אני אגיע, עד למחשוף של הנסיכה פיונה

אין דין נשירה כדין נפילה!

בגדים יכולים לנשור, אבל הציצים שלי מגיעים עד הרצפה רק כשאני שוכבת ערומה על הבטן על הרצפה. לזה התכוונת?

תיזהר אבא

מכיר את ההוא שפגש תנין קוסם, שהציע לו משאלה? וההוא ביקש זין עד הרצפה, אז התנין אכל לו את הרגליים!

קצת או יותר?

אם כבר בהגדרת עסקינן. אני מסכים שהגדרות הן עסק בעייתי. אהבה היא כידוע חיה עוד יותר מוזרה מאשר רוב המילים שצריכות הגדרה. הרי יש לנו כל כך הרבה סוגים של אהבה.. יש אהבה להורים, לילדים, לילדים של אנשים אחרים, לנכדים, לבית, לשכונה, לחברים טובים, לאוכל מסוים, למוזיקה, לצבע, לשעה ביממה, לעונה בשנה.. כל אהבה כזאת היא אחרת, ועדיין אנחנו עושים שימוש באותה מילה מסתורית וחסרת הגדרה. אני חושב שיש סוגים שונים של אהבה לתקופות שונות בחיים, ביחד ולחוד. (זה קצת מתקשר לשרשור השני על מתי נוצרת משפחה) ייתכן שכשנמצאים צעירים בתחילת הזוגיות, האהבה סוערת יותר ומלאה ביותר תשוקה, וככל שמתבגרים (ומזדקנים) ביחד, התמהיל של הרגשות השונים בתוך האהבה משתנה. כי כבר לא צריך לחשוב עליה, לא צריך להגדיר אותה, יודעים שהיא שם וזה מספיק. כשהופכים משני שלמים (איש/ה ואיש/ה) לשלם אחד (זוג) עם השנים האהבה יורדת מתחת לפני השטח. אחרי שהרתחנו את הנזיד בהתחלה על אש גבוהה, עכשיו מספיקה אש קטנה לאורך זמן כדי לשמור עליו חם. כדי שהטעמים ייעשו עשירים יותר והרוטב סמיך יותר. כרגיל בלבלתי את המוח. וזה נראה יותר יותר מאשר קצת. נו שוין.

למעלה