אהבה מוגבלת

BABELICIOUS

New member
אהבה מוגבלת ../images/Emo23.gif

האם הייתם יכולים להתאהב בבני זוג פוטנציאלים מוגבלים / נכים - או - אפילו פיגור שכלי קל - או - מאוד נמוכי קומה - או - בעלי מום כלשהו - או - בעלי מחלה כרונית כלשהי?

cheshire9

New member
היתה לי חברה

שבאה מעיירה נידחת בוויסקונסין. כמו כל חבריה עברה לפחות 5 תאונות טוטאל-לוס. יצאה מאחת מהן עם רגל אחת קצרה וצליעה בולטת. חוץ מזה היה לה ריצ'ראץ' מהחזה עד הבטן - פעם השתכרה במסיבה ובלעה מקל לעירבוב קוקטיילים ולא היתה כל דרך אחרת להוציא אותו. סיפור אמיתי.

להתאהב או...

להעביר איתם חיים שלמים (או חלק מהם לפחות)? כבר היה לי מקרה שאני נפלתי שדוד לרגלי מישהי בעלת מוגבלות, כמו שכתבת ב-P.C., אבל היות שאני זה אני שם, בקראש שהיה לי עליה זה גם הסתיים. בחשיבה יותר לעומק אחרי זה, ניסיון לעשות רציונליזציה לפחד שלי, הבנתי ולשם שינוי באמת, שאם הייתי עושה עם זה משהו כן זה היה נגמר רע. אני, אישית, לא מוכן למערכת יחסים שבה יש יותר גורמים מגבילים מאשר עצם החיכוך של אישה-גבר. אז לסיכום: להתאהב? כן, לחיות עם? לא אני. לא כרגע.

moi24

New member
הייתי עם מישהו

במשך שנה וחצי, שהיה לו פיגור שכלי. קל עד בינוני. כמובן שאת זה גיליתי בדיעבד. נחשב? עכשיו ברצינות - כמובן שהשאיפה היא בסופו של דבר להמשיך את השושלת, ולכן לא הייתי בוחרת במודע בגנים פגומים.

magenta73

New member
פיגור שיכלי קל

הוא לא גנטי! הוא סוציואקונומי. בגלל זה גם לא "ראית" את זה. כך שאין מה לדאוג לגנטיקה. כל עוד לילדים יהיו מספיק גירויים, תזונה טובה וכו' - אין כאן בעיה בכלל. זה לא פיגור קשה או עמוק, שלרוב נגרמים או מגנטיקה (ולא רק!) או מסיבוכים בלידה וכו'. סתם, לידיעה כללית.

ד נ י ת3

New member
יש גם פיגור שכלי קל

שנובע מפגמים גנטיים. למשל - נשים שחולות בתסמונת X שביר עלולות להיות בעלות פיגור שכלי קל (חינוך מיוחד ודומיו).

ד נ י ת3

New member
או שהן נשאיות

של ה-X השביר. (תלוי במספר החזרות של הרצף בכרומוזום - אם זיכרוני אינו מטעני ATG - אבל.. עברו 9 שנים מאז - אל תתפסי אותי במילה). ככל שמספר החזרות גדול יותר - הביטוי של הפיגור יהיה קשה יותר.

magenta73

New member
אם זה גנטי

זה לא קל. זה כנראה בינוני. תבדקי את זה שוב. ואני גם אשאל, בכול מקרה.

ד נ י ת3

New member
מכירה מקרה

(הגיעו לבית חולים ליעוץ גנטי) - הבנות היו בחינוך מיוחד, הם רצו בן - וכל פעם שהיה להם הריון עם בן - היתה הפלה. הם הלכו לרופא מיוחד "שעזר" להם לעשות בן. נולד בן עם פיגור קשה. הגיעו אלינו - איבחנו אצל האם X שביר. הבנות היו נשאיות - והיו בחינוך מיוחד. אצל הנשים זה מתבטא אחרת (אישה לא יכולה להיות חולה ב-X שביר - אם כן, זה לטאלי).

magenta73

New member
אז זה שהן נשאיות

לא אומר שהפיגור בא מהנשיאה של הגן, נכון? עדיין יכול להיות שהיה להן פיגור קל עקב תנאים סוציואקונומיים, ובנוסף - היו נשאיות של גן פגום שלאחר מכן בא לידי ביטוי אצל הילדים. כלומר - זה שהן היו בחינוך מיוחד, לאו דווקא אומר שזו היתה הסיבה. גם אישה שלא היתה בחינוך מיוחד יכלה להביא ילד עם פיגור שיכלי, כי יש לה גן רציסיווי או פגום זה או אחר...

ד נ י ת3

New member
לא... זה לא גן רצסיבי.

ונשאיות של הגן כן משפיעה וגורמת לפיגור (תלוי במספר החזרות שבגן). הפיגור הוא תולדה של הגן - ולא של תנאים סוציואקונומים.

ד נ י ת3

New member
במקרה הזה, כמובן,

של X שביר... יתכנו מקרים אחרים שבהם מה שאת מתארת זה נכון. אבל במקרה של המחלה הזאת - הפיגור של הנשים (חינוך מיוחד וכו') נגרם מהגן הפגום.

ד נ י ת3

New member
נ.ב.

זה קצת יותר מסובך מרצסיבי ודומיננטי. מספר החזרות בגן משתנה - כאשר הכרומוזום מגיע מהביצית (מהאם), יש מספר חזרות (של הרצף GCC) שאם עוברים את המספר - הגן הופך ללא יציב - ואז כל פעם שהכרומוזום עובר מאם לבת ומהבת לביתה וכו' מספר החזרות עולה. (רק אם זה בטווח הלא יציב). יש שינויים במצב הגן. כשהכרומוזום מגיע מהאב - אין שינוי במספר החזרות. וזה ברמה הכי הכי הכי פשטנית שיש. הגנטיקה היא הרבה יותר מסובכת מהגנטיקה שלמדנו בתיכון (ראה מקרה מנדל והאפונים שלו - למנדל היה הרבה מזל, כי הוא בחר גנים שהם יציבים ויכולים לקיים את החוקים שלו). - רצסיבי/דומיננטי - זה פשטני מידי בשביל גוף האדם. (יש אולי 2.5 גנים שמתנהגים ככה).

זה חכם, לדעתך, להעליב אומה

של מיליארד ומאתיים מיליון איש בעלת יכולת גרעינית וכלכלה שמתפתחת בקצב מפחיד? :) :) :)

למעלה