אהבה רומנטית

p019

New member
תנאי כניסה למטמתיקה

אני לא יודעת בקשר לכלכלה, אבל אין בעיה להגיעה למטמתיקה. לפחות בתל אביב - מספיקה בגרות 5 יחידות מעל 90. מי שזה לא בשבילו מבין את זה אחרי סימסטר. ויש אנשים שמשתמשים בעובדה הזו כדי להגיע למחשבים (שזה ארבה יותר קשה). אחרי שנה במטמתיקה אפשר לעבור עם ציונים מספיק טובים - וזה כן מדד סביר.
 
כמובן שאין בעיה להכנס למתמטיקה

פסיכו של 550 ובגרות של 97~ עם הבונוסים כמובן לבגרות
 

p019

New member
דיסלקציה

יש הקלות לדיסלקטים. אני במקרה ויתרתי על ההטבות. בזמנו לא הייתי מסוגלת לקרוא שורה באנגלית בלי לתטוף כעב ראש (לימדתי את עצמי לקרוא אנגלית מאז - כך שזה כבר בסדר). אז החלטתי להמר על כל החלק של האנגלית - כיוון שעדיף לשמור את המוח טרי לשאר המבחן. מה שגרר את הצורך לעבור את כל הקורסים באנגלית בכל הרמות באוניברסיטה. ובכל אחד מהם המורים והתלמידים לא הבינו למה אני שם. ברמה של המתקדמים המורה שאלה אותי אם הגעתי ממדינה דוברת אנגלית. אין מה לעשות. חלק מהחיים. מצד שני יש היום אנשים בלי בעיות של דסלקציה שמנסים להקל לעצמם על החיים - ובכך פוגעים בדיסלקטים אמיתיים.
 

avi1283

New member
ממש בולשיט...

כל מה שכתבת. אם כבר אז דווקא בנוגע ללימודים אקדמאיים יש קשר, השאלות באונברסיטה יותר מכשילות וצריך להבין הרבה פעמים קצת מעבר כדי להצליח בגדול, בנוסף היה איזה מחקר שהראה שבאמת כאלה שמקבלים פסיכומטרי גבוה מצליחים יותר באוניברסיטה (לא יודע עד כמה זה אמין אבל זה נשמע לי הגיוני). בנוגע למיעוטי יכולת אז הקורסים לא יותר מדי עוזרים מספיק שיהיה לך את הספרים של הקורסים וזה כל אחד פחות או יותר יכול להשיג. אם כבר מיעוטי יכולת נדפקים בבגרות בגלל שאין להם כסף למורים פרטיים שבמטמתיקה לדוגמא תורמים רבות. אגב נראה לי שלדיסלקטים יש הטבות גם בפסיכומטרי אבל אני לא סגור על זה. ובקשר ליותר כיף לדבר איתם זה כבר ממש שטויות, אולי אולי זה נכון לגביך (ז"ת שלך באמת יותר כיף לדבר איתם) וגם אני בספק. וזה יהיה נכון כמו שמחוננים למשל יותר יאהבו לדבר עם מחוננים כי שניהם מתענינים במלחמת הכוכבים או משהו בסגנון... אבל באופן כללי לכל האנשים אז די ברור שזה שטויות מה גם שזה סוביקטיבי. אני למשל קיבלתי גבוה יחסית והכרתי הרבה עם גבוה ואני ממש לא מרגיש ככה.
 
סבבה...

אני לא אומר שאין קשר בכלל... מישהו שמקבל 300 בפסיכו רוב הסיכויים שלא יהיה סטודנט טוב... אבל בהפרשים קטנים, למשל מישהו שקיבל 600 ומישהו שקיבל 700, והבחור של ה 600 לא נכנס לפקולטה מסויימת כי צריך 650... בשורה התחתונה, יכול להיות שהוא סטודנט יותר טוב. בקטע של דיבורים, יש מתאם מסויים אבל לא הכרחי בין סקרנות ועניין בשיחה.
 

nobles3

New member
קצת סטטיסטיקה יבשה

ציון פסיכומטרי מנבא הצלחה בלימודים אקדמיים ב-40% מהמקרים (!!). ב-40% נוספים הוא מנבא כשלון לאנשים שיכולים להצליח (אגב כל הראיון של מכללות אקדמיות בארץ צמח מזה). 10% נוספים נכשלים בפועל למרות שציון הפסיכומטרי מנבא להם הצלחה ועוד 10% מנובאים כשלון ובאמת נכשלים. תשפטו אתם... שמעתי מישהו אומר על המבחן הפסיכומטרי משהו בסגנון "זה מדד גרוע אבל משתמשים בו כי עוד לא הצליחו להמציא משהו יותר טוב".
 
40% בדיוק?!

לפי דעתי אין קשר כי זה בוחן דברים אחרים, כמו שאמרתי כמובן שאם אתה חכם גדול, 800 בפסיכו, יכול לשבת על הישבן, מבין וזוכר הכל, תצליח. אבל במקרים אפורים, יכול להיות שתהיה סטודנט עם ציונים יותר גבוהים מאשר אחר עם פסיכו גבוה יותר.
 

nobles3

New member
מדובר במספרים אמיתיים

אני מדבר על מחקרים שבוצעו בארץ ואלה מספרים אמיתיים (40% זה בקירוב ליתר דיוק זה עומד על כ-37 38 אחוז) הכוונה לאנשים שמגישים מועמדות לאוניברסיטה ונדחים על סמך ציונם הפסיכומטרי.
 

wingate

New member
אז ככה.... (בקשר לפסיכומטרי)

זה נורא נחמד שהמועצה להשכלה גבוהה טוענת שהפסיכומטרי חיוני לחיזוי הצלחה וכו'. אבל האמת שהפסיכומטרי הוא כלי שנקבע באופן קצת שרירותי כי טווח הצירופים של פסיכומטרי + בגרות גבוהה יותר ממספר ממוצעי הבגרות האפשריים, לכן הוא משמש ככלי להפרדה גבוהה בין המועמדים. ולראיה, במקומות בהם יש מעט נרשמים, כמו החוגים השוממים למדי של הפקולטות למדעי הרוח, דרישת הפסיכומטרי היא לתצוגה בלבד. חברה שלי (שאגב קיבלה 740), התקבלה ללימודי פילוסופיה, ולא בקבלה על תנאי, על סמך ציוני הבגרות בלבד, כי ציון הפסיכומטרי שלה עוד לא היה בידיה. "אה, כן. ותביאי פסיכומטרי מתישהו". הזכירו לה. לסמן וי ולעבור הלאה. כלומר, האוניברסיטה בעצמה מודה שאם אין מספיק אנשים שנלחמים על המקום שלך, מבחינתה אין שום בעיה שתתקבל אפילו אם הפסיכומטרי שלך הוא ה 200 שצריך להיות בכל מחזור. אבל מה לעשות שבמקומות כמו משפטים או מדעי המחשב, שם 40-100 תלמידים רבים על כל כיסא, חייבים להפריד ביניהם. אז בחרו בפסיכומטרי - אם לך יש ממוצע 110 ו 770 בפסיכומטרי, ולמישהו אחר יש ממוצע 110 אבל 550 בפסיכומטרי, כנראה שאתה זריז יותר, חד יותר. זה קריטריון מספיק טוב בשבילם. ואם יש לך ממוצע 90 אבל פסיכומטרי 770? למה גם אז אתה מתקבל? כי האוניברסיטאות מזלזלות בבגרות, עם כל הקיצוצים והשינויים המוזרים שהן עוברות. אולי מישהו קיבל 90 בשנה של מלחמת המפרץ הראשונה, אז קוצצו הבגרויות בפרעות (ויש כאלו, מסכנים, שעושים כמעט את כל הבגרויות שלהם בבת אחת ביב'. אלה הרוויחו ממלחמת המפרץ), ואתה קיבלת 90 בשנה בה משרד החינוך התקמצן במיקוד? איך יפרידו ביניכם? ילבישו עליכם עוד בחינה.
 
לא בדיוק נכון

כי אם יש פסיכו גבוה לא צריך בגרות כמובן תלוי בפקולטה הטענה של המועצה שהשילוב של פסיכו ובגרויות יעיל אפשר להביא הוכחות לכאן ולכאן העיקר שזה משהו כמו 40 מיליון בשנה הכנסה לאונ', אז למי אכפת?... פעם היו בחינות לכל פקולטה בנפרד, אם התלבטת בין קמפוסים ופקולטות היית צריך ללכת לכמה עשרות בחינות... שעולות כסף... שנה ראשונה חופשית? עומס על האונ' יש בעיה של חינוך בארץ, שמחשיבים תואר בעורכות דין בדירוג כל כך יוקרתי ולמשל הנדסת גאודזיה ממש לא
 

wingate

New member
לא בדיוק

זה לא נכון שלא צריך בגרות גבוהה. יש מקומות בהם אפילו 800 לא יכניס אותך עם בגרות נמוכה (ולא רק רפואה). או בגלל שיש אנשים עם נתונים גבוהים יותר, או בגלל דרישות קדם. והטענה היא לא שהישלוב יעיל כמדד לסיכויי ההצלחה שלך. הטענה שזה יעיל כי זה מרחב גדול להתפלג עליו. זה מקל על הפרדה בין סטודנטים. וה"איכות" נקבעת פשוט על פי כמה רוצים להיכנס. אם כולם היו רצים לגאיודזיה (ועושים עם זה מה? זה שוק פצפון כמקצוע) לא היית נכנס גם עם 100 ו-700. אבל כולם רצים למשפטים, אז סף הקבלה עולה פשוט כי יש המון מועמדים, אז כמות גדולה של מועמדים נמצאת באחוזונים העליונים של הציונים. בגאיודזיה יש פחות מועמדים ממקומות, אז למי אכפת אם לכולם יש 750 ו 110? עדיין תוכל להתקבל עם 550 ו 95. שנה ראשונה בכניסה חופשית זה לא דבר ריאלי. מעבר למשאבים העצומים שהיא דורשת, שנה ראשונה עולה יותר מקורס פסיכומטרי, כך שמי שטוען שהקרוס מקשה על מעוטי יכולת, מה עם שנה ראשונה שהולכת לאיבוד כי הוא עף מהלימודים? ואגב, שנה ראשונה שמתנהלת כמנגנון סינון תעיף גם אנשים שהיו נכנסים ושורדים אם הסינון היה על פי פסיכומטרי, כי אם היו פחות סטודנטים, היו יותר משאבים לקידום כל אחד ומי שהיה על הקו היה מצליח לעבור אותו.
 
לפי העברית

קבלה לפי בחינה פסיכומטרית בלבד א. למועמדים בני 30 ויותר - (שנולדו בשנת 1976 ולפניה), שאין ברשותם תעודת בגרות, או שציונם המשוקלל נמוך מסף הקבלה. קבלתם אפשרית בפקולטות למדעי הרוח, למדעי החברה, למתמטיקה ולמדעי הטבע, ולמדעי החקלאות, המזון ואיכות הסביבה, וכן לבתי הספר למינהל עסקים, לעבודה סוציאלית ולסיעוד. ב. לבעלי תעודת בגרות לא-ישראלית, שלמדו שנה אחת לפחות במוסד אקדמי בארץ. ג. לבעלי תעודת בגרות לא-ישראלית, שהיא שוות ערך לתעודת הבגרות הישראלית. היה לי את השנתון שבו הופיעו מקצועות שלא צריך ממוצע בגרות, אולי צריך בגרות כלשהי חוץ מזה, אתה צודק אדם
 

wingate

New member
והסיבה לכך...

שאנשים שעשו בגרות לפני 15 שנים, או שלא עשו בגרות ישראלית בכלל, אי אפשר בכלל להשוות ביניהם לבין מועמד בן 21. נתוני התיכון שלהם כבר לא על הסקאלה של נתוני התיכון של מרבית המועמדים. אז הולכים על פסיכומטרי, שעליו יש מגבלת שנים, אין מיקוד וכו', ולכן ההבדלים בין התוצאות של בן 30 לבן 18 נובעים מהם ולא מהשינויים במערכת החינוך.
 
למעלה