אהבה

המממ...

אני לא מוכן שאף אחד יפול במלכודת הזאת אצלי... ולכן אני לא מאפשר למי שנופל בה להישאר בלימודים אצלי. זו הסיבה שאנשים אצלי מרגישים אי-נוחות עצומה כאשר הם מבקשים ממני להפוך למאסטר שלהם, או אפילו להרבה פחות מכך... כי אני לא, אפילו לא קרוב לכך. אי-הנוחות נובעת מכך שאני לא נותן דרך נכונה, אפילו לא לביצוע של תנועה או תרגיל. כי אין דרך נכונה. יש לי אולי דרך נכונה משלי, אבל היא "נכונה" יחסית אלי לעכשיו ומי שיעתיק אותה ישגה. זה משהו שלא הצלחתי להעביר לאנשים בפורום אמנויות הלחימה, למשל. הם רוצים לראות שיטות, שיטות, שיטות. "אבל איך, בשיטה שלכם, עושים את בעיטה הזאת והזאת?" לא יודע, אין שיטה "שלכם", יש שיטה "שלך" (של השואל). ורק "שלך". מי אני שאוכל להגיד לו מה לעשות? ואכן, זאת מסננת רצינית, כי יש הרבה אנשים שלא מוכנים ללמוד במקום שלא מוכנים להגיד מה לעשות ואיך לעשות, או בגרסה היותר קיצונית: להראות להם איך לעשות. ומי שעובר את המסננת הזאת עדיין עשוי לעשות טעות... וליפול במלכודת אחרת: הנסיון להפוך את המדריך העלוב (כותב שורות אלה) למישהו הנמצא "מעליו" או שמבין יותר טוב ממנו. יש שאינם מצליחים להבין זאת אחרת. מבחינתם זהו כשל או מחסום לוגי: אם הוא לא מעלי, לפחות בנושא שאותו הוא מלמד, אז מה אני עושה כאן??? מי שנתקע בכשל (מחסום) הלוגי הזה, נושר. יש מדריכים שאין להם בעיה עם זה. לי יש בעיה עם זה, דווקא בגלל שאני כריזמתי במידה מסויימת. זוהי מגבלה. אני לא אתן לאף אחד להאליל אותי, או להסתכל עלי מלמטה. כמובן, אני לא יכול לשלוט בבחירתם של אנשים, אבל אני יכול לבחור שלא ללמד אותם. ואת זה אכן אני עושה ואמשיך לעשות... לכל מדריך יש את הדרך שלו להתמודד עם הדברים האלה. המורה שלי עוטה מסכה של חפפן. המורה שלו עוטה מסכה של חסר-אחריות. זוהי אחד מהשיטות שלימדתי בקורס מדריכים: *** "קח אחריות מוחלטת, בינך לבין עצמך, על בריאותם הפיסית של המתאמנים במהלך השיעור, אך תן להם את התחושה שאתה חסר אחריות בנושא הזה, כדי שהם ישמרו על עצמם" *** כמובן, לא הוריתי למדריכים או המלצתי להם לנהוג בשיטה זו; רק לימדתי אותם על האפשרות. חוץ מאשר כמה דברים קרדינליים, אני לא יכול להמליץ לתלמיד איך לנהוג או מה לעשות, דווקא בגלל שהמלצתי נלקחת בצורה מופרזת. תלמיד אחר יכול להמליץ. אבל כמובן, שגם בקטע הזה אני יכול לטעות. יכול להיות מצב שתלמיד יפול במלכודת המזמינה הזאת... ואני לא אשים לב. ברגע שאשים לב, הוא יעזוב תוך זמן קצר, או יתגבר על הוירוס. עדיין לא קרה לי שהייתי צריך להגיד לתלמיד באופן מילולי: "לא מוכן ללמד אותך יותר", אבל בעצם העובדה שאינני עוזר לתלמיד כזה לפתור את הכשל הלוגי שנוגע אלי (למה מי אני שאפתור לו את זה? אני כו-לה מדריך, אדם בדיוק כמוהו, שאמור לעבוד איתו על דברים מסויימים, זה הכל), התלמיד נקלע לסיטואציה שתובעת ממנו לוותר על הלימוד, כי באותו רגע הוא כבר לא לומד. באהבה, בן

WhiteBear

New member
מדברי המסטר וונג פו לאי...

היו היה גשקו 4 ימים (לפני שלושה חודשים בערך) שבו השתתף המסטר וונג פו לאי. כל פעם שמשהו מציג בפניו חלק של הקאטה ושואל אותו "כך??" הוא היה מרפה לו את התנועה ועונה "שיהיה טיבעי"( NATURAL בדיבור אנגלית במבטא יפני). ואז מזיז את היד קצת שונה. (ולפעמים לא...) ואותו הדבר הוא עונה כששואלים אותו איך לנשום בקאטה. הרעיון הוא שיש תבנית תאורתית ערטילאית של מה שהתנועה אמורה להיות. את התנועה הזאת מרכיבים על הגוף. ומתאימים את זה לגוף - ושיהיה רפוי. אותו דבר אפשר (פילוסופית, עם קמץ ב"פ" הראשונה) ליישם בחיים. אנחנו רוצים להגיע בחיים שלנו מנקודה א´ ל- ב´ - אז נעשה את זה. אבל לכל אורך המסע כדאי שנהיה רפויים וטיבעיים. יש עוד הרבה מה לומר בנושא, אבל כל מה שרציתי זה לשתף מזכרונותי ההזויים על הגיגיו של המסטר. מתפקד (עדיין) לפורום, הדוב הלבן.

בן, קורס מדריכים???????

קורס מדריכים, העברת כזה למישהו כבר?????? וחוץ מזה נכון בדף של החגורות (בדפי הקונג פו), רשום שחגורה שחורה זה מורה לכל ההיבטים האומנות, הרפואה והפילוסופיה..... אז האם אנחנו נלמד רפואה?????? הכוונה להילינג????? ובאיזו חגורה כבר מתחילים להתעסק בהילינג??????? שלך, עידודודו הלוחם

לעידודו החמוד,

הא, זה היה סתם שיעור מדריכים כזה, שבו העברתי לכמה תלמידים-מדריכים שלי כמה עקרונות וטכניקות וכאלה. זה לא היה קשור לאמנות הלחימה, אלא לאמנות היכולת. הילינג אתה מתחיל ללמוד מחגורה כתומה. בין כתומה לירוקה יש לך להשלים עבודה בסיסית אך ארוכה ומורכבת שאני מכנה אותה בשם "רכישת הכלי הבסיסי" (הילינג). זה בעיקר עבודה על עצמך, על ההתפתחות האישית שלך, ופחות על ריפוי הזולת, אך גם ריפוי הזולת. כן, נלמד רפואה, בעיקר הילינג. באהבה, בן

WhiteBear

New member
דעה קטנה...

המלכודת של לאבד את עצמך מתוך הערכה למשהו אחר, היא דבר מאד מוכר לי. אני יתאפק ולא אתן שום ניתוח פלצני של התופעה (ואני מאד מתאפק!!!). אבל, דבר אחד: התוצאה של קשר מן הסוג המתואר מוביל להאפסת ה"עצמי". ובעקבות כך, מדרדר את הקשר למצב פטתי מאד. שאם יש לך מזל רב - אז הקשר מנותק. ואם אין לך מזל, אתה נשאר בקשר שמסרס אותך ליצור רדוד בהרבה ממה שאתה. (תיסלחו לי, הנוסטלגיה עולה) מתפקד לפורום, הדוב הלבן.

ל-WhiteBear !!!

הודעה ענקית!!! השפכת אותי מרוב צחוק עם ההתאפקויות שלך...
והכי הכי חשוב: ברוך הבא לפורום דרך הלוחמים!
שלך באהבה בן

געוואלד

שבוע הייתי קצת עסוקה, ותראו מה נהיה פה. טוב, אז קודם כל לא כולם פה אוהבים את כולם. אני למשל, לא אוהבת פה אף אחד. לא שיש לי משהו נגד מי מהמשתתפים בפורום, רק שדרישות המינימום שלי לאהבה הן קצת יותר גבוהות מאשר הכרות שטחית. שנית, אהבה היא לא אהבה בלה-בלה-בלה. אני אוהבת עוגות שוקולד (בטירוף), אבל אני גם אוהבת את החבר שלי. וזה בכלל, אבל בכלל, לא אותו דבר. רק מי שלא מבין ולא טעם אהבה אמיתית מימיו יכול לזרוק אותה על כל מה שזז כאילו היתה איזה צעצוע זול שמקבלים חינם בשקית ביסלי. זהו. אני מאחלת לכל האנשים היפים, המתוקים והחיוביים שיטעמו אהבת אמת בקרוב ויפסיקו להזנות את המילה המסכנה הזאת.

נכון מאוד!!! תפסיקו להזנות את

המלה המסכנה הזאת, "אהבה"! כל הזמן אתם מזנים אותה! מזנים את המלה הזאת, את המלה "אהבה" הנפלאה והאהובה כל כך! זוהי מלה כל כך נפלאה... כל כך אהובה... כמה שאני אוהב אותה... אז תפסיקו! תפסיקו כבר! די להזניית המלה! די להרס ולהשחתה הזאת, כי זה באמת נמאס כבר, תפסיקו להגיד "אהבה" בכל הזדמנות!... אני מאוד מזדהה עם ההודעה של מיתר נדיר. גם אני לא אוהב כאן אף אחד. מה פתאום, איך אפשר לאהוב דרך האינטרנט? למה מה קרה? זו אהבה וירטואלית, זה זבל, זה. זה שטויות, זה. תאמינו לי, שטויות, תאמינו לי. ולסיכום, מצטרף לקריאתה הנרגשת של מיתר נדיר: הפסיקו להזנות את המלה המסכנה הזאת! הפסיקו להשליך אותה על עוברים ושבים כאילו היתה צעצוע מנייר קרטון, או שקית במבה מרשרשת! די להפקרות! שלכם באהבה בן

נדמה לי בן שהתחלת....

את השרשור הציני שהציע פיני (ויצא לי גם חרוז...) אני אישית מתחבר מאד למה שהציעה שרגיל: למצוא את האמצע שבין הציני והמנוכר למאוהב המשתפך...

לא התחלתי את השרשור הציני,

התחלתי את השרשור ההומוריסטי
אבל עקב מגבלותיי (הורס בדיחות מומחה, בעל תואר "מוסמך" בנושא) זה נראה היה ציני... שית...
בכל אופן, לדעתי האישית, מה זה משנה??? אם מוישל´ה רוצה להתבטא בהשתפכויות אהבה, חיים רוצה להתבטא בקללות, מירית רוצה להתבטא בציניות ושולה רוצה למצוא את שביל הזהב שבין כל הנ"ל, זכותם! לא? זהו סגנונם וזוהי זכותם והם גם יכולים לגוון, אם בא להם (כפי שציין פיני). האם כולנו אמורים להחליט שמדברים בסגנון מסויים ולהתאים את סגנונו לכך? לא נראה לי. לא כאן, בכל אופן. כל אחד מתבטא איך שהוא רוצה, איך שהוא מרגיש, איך שהוא מאמין. אם תיכתב עכשיו הודעה בנוסח "הא, יא חתיכות חרא שכמותכם, מה שלומכם?!" אז אני לא ארגיש צורך לשרשר אליה תגובה נוסח: "אהה! מה אתה מכריח אותי להתבטא בצורה כזאת... אני מעדיף להתבטא בצורה אחרת..." כי איך שאתה מתבטא זה עניינך, לא ענייני. אני אתבטא איך שאני רוצה!!! באהבה, בן

גיאגיא7

New member
חלוקת תפקידים

נדמה לי שראיתי בעבר את שמך, מיתר, בשילוב של הביטוי "מכשפת הפורום", זאת שלא אומרת שום דבר נחמד אף פעם והיא בכלל לא אדם נחמד. אני חושב שמכשפת פורום זה תפקיד חשוב, וכמו שפיני הציע, שיהיה מישהו שיפתח שרשורים ציניים ואחר שיענה במתיקות, אז אולי צריך פשוט לחלק תפקידים - ציניקן הפורום, מתקתק הפורום, מקלל הפורום, ומדי פעם נחליף תפקידים, שלא ישעמם. מה אתם אומרים?

זה נשמע אחלה כזה, תרגיל מגניב

בייקוש... חה חה חה! או-קיי, אז הנה, מוציאים מכרז... וכל אחד יגיד מה הוא רוצה לקחת... עד להודעה חדשה (עד שהוא מודיע על התפטרות): - ציניקן הפורום - מתקתק הפורום - מקלל הפורום מי לוקח? אגב, "מכשפת הפורום" כבר תפוס! באהבה (יא חתיכות חרא שכמוכם) בן

לפי דעתי.....

אתה צודק...גם לי יש בעיה עם זה... זה הפך לכל-כך שימושי-אינסטינקטיבי... עד שכבר לא אמין.

למעלה