אהבה

• פותח הנושא w1il
  • פורסם בתאריך

Tulula

New member
וגם אני מצטרפת... ../images/Emo25.gif

גם אם הוא לא קיים זה לא משנה, כי מה שחשוב זה שאנחנו מרגישים אותו וזה מה שהופך אותו לקיים!

מיתוסים

צר לי לשבור לכם קצת מיתוסים... :)) האהבה קיימת אף קיימת. ולא רק ברמה חברתית - תרבותית... היא קיימת גם ברמה הכימית... וכבר כתבתי על כך פעם כאן... כשנתקלים במושא האהבה - יש שחרור של פרומונים... (מעין הורמונים - אבל ההבדל הוא שפרומונים הם חומרים כימיים שמופרשים מיצור אחד ונקלטים ביצור אחר ליצירת תגובה, בעוד הורמונים מופרשים באיבר אחד ביצור מסויים ונקלטים באיבר המטרה שלהם באותו יצור) לא אלאה אתכם בדוגמאות.. אבל.. יש פרומונים באדם. וכשאלו נקלטים בקולטנים של הזולת.. ומצליחים לעורר את הקולטנים הללו של אותו "זולת".. :)) מופרש אצלו חומר טבעי במוח - מקבוצת האַמְפִיתַמִינִים, (האמפיתמינים הם חומרים שיוצרים עירור ותחושת אופוריה) ומציף את המוח שלנו... התוצאה??! אנחנו מאוהבים...
כלומר - חושבים יותר משמונים אחוז מהזמן על מושא האהבה... על כך ועוד.. תוכלו לקרוא בעברית... באתר של צבי ינאי ערוץ 8 נוגעת לא נוגעת באהבה

w1il

New member
זאת היתה הכונה

הוא נוצר עקב דבר שלא קיים במציאות אבל כי אנחנו מרגישים אותו הוא הופך לקיים ועקב כך נוצרות התופעות הביולוגיות שהוזכרו

^^flower^^

New member
לא!!

עקב התופעות הביולוגיות שהוזכרו, יש לנו את האפשרות להרגיש את הרגש הזה - "האהבה", לכן האהבה היא דבר אשר קיים והיא מאוד מציאותית!!! חוצמזה הרגש הוא רגש טוב , הרבה יותר מרגשות אחרים שיש לנו, לכן אנו צריכים לשמוח שיש לנו אותו ולהאמין בו כי האהבה יפה

morning star

New member
בינתיים

הדבר שאינו קיים גרם לכך שזהו הדבר הכי מושר בעולם ועליו נכתבו האפוסים היפים ביותר בספרות. אנחנו רודפים כל חיינו משהו שאינו קיים
והאם ניתן לומר זאת גם על משמעות החיים
"מי שיש לא אומץ לאהוב צריך שיהיה לו האומץ לסבול". שלך "אהבה היא חכמתו של השוטה והשטות של החכם" הנווד

Nagini Potter

New member
"מי שיש לו האומץ לאהוב צריך שיהיה

לו האומץ לסבול"... אני יודעת שאני מכירה את הציטוט הזה, אבל אני לא מצליחה להיזכר מאיפה! זה משגע אותי! תגידו לי מאיפה המשפט הזה, מי אמר למי ובאיזה מצב, כי עד אז אני לא אצליח לישון בלילה! (אבל בבוקר שאחרי אולי אני דווקא כן ארדם...) Nagini Potter

Nagini Potter

New member
נו באמת אנשים......

אני חייבת לדעת מאיפה הציטוט הזה! לא אנום ולא אשקוט עד שאגלה מאיפה בא הדבר הזה!!!!!!! הלפ מי!!!!!! Nagini Potter

Hell is beige

New member
אבטיחי הרים ושפני סלע

האהבה מוחשית בדיוק כמו פסנתר כנף שנופל עליך מהקומה ה17. אתה פשוט מסרב להאמין בה? או שחווית מכאבי האהבה (האין כולנו) עד שפשוט אטמת עצמך בפניה עד כדי שאינך מרגיש אותה יותר, או שפשוט (ואני מקווה בשבילך), עוד לא עמדת פנים מול פנים עם אהבת אמת.

דז

New member
אהבה

זה לא קיים לא שם. זה פה , וזה כואב ,אבל זה חלק ,אם הוא נסע להודו הוא נסע,ושביקשתי לשכוח הוא לא שכח ולי זה כאב ,זה האהבה הכאב השקר שבה ,זה האהבה הסיפור. זה שאת בוחרת לבחור כשקר אומר שיש לך מה לבחור. גם אם לא אתהבת ,הגדרת אהבה ,התכחשת לה אז היא קיימת ,גם אם רק בתורר הגדרה ,גם אם רק בתורר שקר בראש שלך. שאנשים נתנו את המילה אהבה הם הגדירו משהו ,אל תתני להגדרה לעשות לך את הרגש והוא שם. ואם אין אהבה ,מה הרגש שלך כלפי עצמך כאדם?

jewel666

New member
קיימת אבל פוגעת

רוב האנשים בחיים כן מתהאבים, אך רובם גם נפגעים מאוד. ואחרי שאנחנו נפגעים כל כך עד מעמקי נשמתינו אנחנו מנסים להתכחש לרגש הכה נפלא שיה לנו כשההינו מאוהבים ומנסים למצוא תירוצים לרגש הזה כגון: נוא לא קיים, הוא לא אמיתי, זה סתם הדימיון שלנו ועוד. זאת תגובה נורמלית לחלוטין של אנשים פגועים. אהבה קיימת בכל כך הרבה מישורים- לא רק בין בני זוג. אלה גם בין הורים וילדים, בין אחים, בין חברים ועוד. אז אם כל זה לא קיים למה אכפת לכם כל כך מאנשים שסביבכם???? אני אהבתי בכל נפשי ואפילו הכרתי את אהבת חיי. אבל עכשיו אני פגועה ומנסה לשכנע את עצמי שזה לא כך. אבל אם ההיתי מנסה פלות לשכנע ולהמציא תירוצים כמו כולנו אלא להודות שזה קיים ולחיות עם זה כמו שזה אולי העולם היה נראה קצת אחרת.

^^flower^^

New member
אולי...

יכול להיות שבאמת היה נראה אחרת... מקווה שתצליחי להתגבר ולהמשיך הלאה ושיהיה לך טוב!!! הכי חשוב אל תתכחשי זה אף פעם לא עושה כלום רק דוחה קצת את הפגיעה...

pif

New member
בכל אופן מילים הן תצורה סימלית

( טונאלית או ציורית ) לקונספטים שהמוח שלנו מסוגל להתבונן בהם. ואהבה היא אחת מאותן מילים שהופיעו לאור תחושה מדוייקת או אפופה של רגש. ולאור הצורך לבטא את מה שהתקיים באותו הרגע. וככזאת היא אמיתית ועוד איך אמיתית. בין אם הרגש מתחולל אך ורק בנו ובין אם הוא מופנה כלפי חוץ כחומר או תנודה עצם העובדה שהוא מורגש הופכת אותו לקיים. האינטרפטציה שלנו לרגש היא זאת שבכוחה להפוך אותו לאשלייתי למעומעם או מעוות. זו בכל אופן דעתי.

pif

New member
עוד מילה אחת.

אהבה לא יכולה בעצם להתקיים עד שלא חשים אותה. ברגע בו אתה חש אהבה אתה מקיים אותה, וכל מה שמעבר הוא ביטוי של תחושה.

למעלה