אההה!!!!

אההה!!!!

לא יודעת מה לעשות!!!!

אוף....אני ממש מיואשת....אני בת 26 וסיימתי תואר ראשון במשהו שאני לא אוהבת והחלטתי לא לעבוד בזה יותר....הבעיה היא שאני לא יודעת מה לעשות/ללמוד במקום.
למדתי ביולוגיה. כרגע אני עובדת בבנק ואני ממש לא רוצה לעבוד בזה. המשכתי לחפש עבודה אבל הבעיה היא שאני דיי בלופ עם עצמי: אני מחפשת עבודה לפי הניסיון/ההשכלה שיש לי וזה ביולוגיה (לבורנטית)...אבל כשאני מגיעה לראיונות אני נזכרת שאני לא אוהבת את זה.....אז מה לעשות? התקבלתי למעבדה רפואית, מצד שני אני עובדת בבנק מצד שלישי - הכל פשרה אחת גדולה!!!!

ומצד רביעי - כמו שכולם אומרים לי אני צריכה להגיד תודה שיש לי עבודה כי היום המצב במשק לא מזהיר.....

:(

מה אתם אומרים?
מצטערת שהתפרצתי ככה והוצאתי עליכם את כל הייאוש שלי....

ebi83

New member
אולי לא הכי תומך אבל...

קודם כל, תבחרי מה יותר מעניין אותך מהאפשרויות שיש לפנייך- לבורנטית או בנקאית.

מעבר לזה, תחפשי מה כן מעניין אותך ותנסי לפתח את זה תו"כ העבודה. יש סדנאות, קורסים בשלל נושאים דרך הרבה מקומות.. השאלה עכשיו היא מה את באמת רוצה לעשות ולא השלילה

מה שהכי חשוב לטעמי הוא באמת לא לשבור את הכלים אלא לעבוד עם שכל והכוונה לעתיד.

בהצלחה

Kagg6

New member
מעבדה"?

נישמע מאוד מעניין......................................

אבל אם לא, תעשי תואר שני במשהו שאת אוהבת:) דא איפה למדת? את נישמעת בדיוק כמו מישהי שפגשתי

Voodo Doll

New member
את יכולה להמשיך לתואר וטרינריה

אם לא, לבורנטית נשמע כמו אופציה יותר בטוחה

זה מה שאני....לבורנטית

שזה רובוט אנושי עם דיפלומה.....

וטרינריה- מאוד קשה וגם יקח לי יובלות להגיע לתואר (צריך לעשות שוב פסיכומטרי וזה גם כמה שנים טובות...)

Optimistic Girl

New member
או שלום לך

אולי תלמדי מה שאת כן אוהבת?

תמיד אפשר להמשיך לתואר שני ולעשות השלמות ..

לדעתי את צריכה אימון קואוצ'ינג כדי שיעזור לך להתמקד במטרות .

אני רק היום אחרי כאבי ראש וביזבוז כל היום
הבנתי את המטרה שלי ותתי מטרות
ואני רושמת אותן במחברת האימון שלי.

אם תרצי המלצות על ספרים שיעזרו לך
דברי איתי

Optimistic Girl

New member
נ.ב

לא לעזוב את מקום העבודה!!
תלמדי וגם תעבדי.

רק אחרי שיהיה לך משהו אחר שנראה לך בטוח רק אז תוכלי לעזוב

Luli Who

New member
נראה לי התגובה שלי ל "ברחתי מבית משוגעים"

מעלי בהחלט רלוונטית גם לך.

בנוסף, תנסי לשאול את עצמך אם כל מה שאנשים אומרים הוא נכון? והאם את כל האנשים? לא אומרת לזרוק מחר את העבודה, בכל זאת, כדי לפעול בשיקול דעת - אבל גם לא לנעול את עצמך בכלוב של זהב.... חבל

spaysi8

New member
היי

יש מלא תארים שנים שאפשר לצאת אליהם מביולוגיה,
אף אחד מהם לא מעניין אותך?

בנוסף אני רוצה לספר לך שאמא שלי ד"ר לכימיה, ולא עוסקת בזה.
היא כרגע עובדת עם ילדים ובני נוער שיש להם בעיות קשב וריכוז,
ומלמדת אותם איך ללמוד מבלי להשתמש בריטלין.
ולפני כן היא הייתה מייעצת ארגונית-
שום דבר לא קשור לתואר שעשתה.

זה בסדר להתחרט, אף פעם לא מאוחר מידי!

Purple Mushroom

New member
את באמת צריכה להגיד תודה שיש לך עבודה כיום

מכיר מישהי שעובדת בבנק גם.
אז תמשיכי לעבוד, ובינתיים, תבדקי את מבחן מדגם, איזה תואר יותר יכול להתאים לך. או לחפש עבודה שכן מתאימה לך, לעצמך כרגע ובגדול בכללי.
תבדקי את התגובה של ספייסי גם, שמתי עליה לייק.
:)

forumist

New member
מזדהה איתך

גם אני תקוע במקום עבודה שדי נמאס לי ממנו ,שהתחלתי בו לאחר התואר הראשון..
כך שאני מכיר את הבעיה .
צרי קשר בפרטי אם בא לך..

מה את כן אוהבת?
אולי כיוון של שיווק מעניין אותך? סוכנת תרופות?
מה לגבי רפואה?
מה לגבי סיעוד?
אני לא יודע מה תעשי עם "מעבדה רפואית". ת'כלס לא בטוח בכלל כמה עבודה יש בזה

מה עם תואר שני?

או שלגמרי פסלת את תחום הביולוגיה? אם את לגמרי לא אוהבת זה משהו אחר.....את יכולה לשנות כיוון לגמרי, שום דבר לא הולך לפח, זה עדיין יפה שיש לך תואר בביולוגיה, וזה משהו שהיה נכון בשבילך אז ושהיית צריכה לעשות אז אין מה להתחרט. זה דבר ראשון. את יכולה להתחיל מחדש :) ולחשוב על מה שתרצי....
אני בעד קצת לפתוחאת הראש ולראות איזה מגמות עוד יש להמשיך וללמוד...אם החלטת שכן בביולוגיה ש כל כך הרבה דברים...אולי התחום כן מעניין אותך, את פשוט צריכה לחשוב מה בתחום ואיך זה יכול לבוא לידי ביטוי מבחינת החיים והתעסוקה, יחד עם זאת לא חייב שתדעי עכשיו במדויק מה המקצוע אמור להיות פשוט תזרמי עם העניין של לחוות את מה שכן מעניין אותך...תמיד אפשר להתפתח עוד (אם תעבדי כלבורנטית, ואחר כך מי יודע, תתקדמי לחברה כמו טבע וכו')

עדידס77

New member
תשאלי את עצמך מה את *כן* אוהבת...

את יכולה גם לגשת להכוונה מקצועית, זה לא יכול להזיק...
אני יודעת מה זה להגיע למקום עבודה שלא אוהבים.....

עשיתי....

יצא שאני מתאימה לתחומים של קלינאות תקשורת, ייעוץ, פיסיותרפיה ותזונה....
התחלתי לברר אבל רק התבאסתי מהלימודים הקשים, הארוכים וחוסר הגמול שמקבלים אח"כ (משרות חלקיות עם שכר מינימלי)

עדידס77

New member
בואי תשאלי את עצמך האם ההכוונה

המקצועית קלעה גם לתחומים שאת אוהבת?

חוטהשני

New member
השאלה מה את כן אוהבת ? הכי טוב זה לקחת ספר (בספריות יש ספרים כאלה) שעוסקים בבחירת מקצוע (יש גם קורסים של הכוונה מקצועית...אבל בתכלס מה שכתוב בספר זה בערך מה שנותנים בקורס...) יש שם שאלונים שיכולים למקד אותך במה שאת אוהבת (נדמה לי שיש דברים כאלו גם באינטרנט... השאלה אם זה חינם או לא...)

אולי שווה לך ללמוד תואר שני/לימודי תעודה כמו תקשורת. מידענות., מנהל עסקים ועוד...

בהצלחה

למעלה