אההממ היי...
אני חדשה..

פלגיה

New member
נמרוד - מלשון מרד

לכן הרבה דתיים מסתייגים ממתן השם. גם אני לא הייתי קוראת כך, אך אני מסתייגת מכך שמוהל מביע דעה בנושא שם הילד. את השם קובעים ההורים.

מה הרע במרד? זה נחוץ להתפתחות של

כל ילד וילד. מי שלא ניתנת לו האפשרות למרוד, לא מתפתח כהלכה. כל פסיכולוג יאמר לך את זה.

פלגיה

New member
לא הבעתי עמדה שיפוטית

יש מרד טוב ויש מרד רע. במקרה של נמרוד המדרש מפרש את שמו כמרד במלכות שמים. אגב יש עוד שמות "פסולים" כמו לדוגמה עומרי ואבשלום.

masorti

New member
זו השקפה של המאה ה-20.

והיא נפוצה בחוגים מאוד מסוימים, ולא בהכרח נכונה. לא ממש נראה לי שזו התפישה המקובלת במימסד הדתי לדורותיו.

ronity3

New member
גם עניין מגדל בבל מתחיל מנמרוד

נמרוד בן כוש,כפי ששמו מעיד עליו, מרד ב ה'.כל ענין של דור הפלגה ומגדל בבל מתחיל ממנו. הוא מתואר כדיקטטור לא קטן, בנה מגדל ישב בראשו והטיל חיתיתו על הארץ. כשבני יפת ושם הסתפחו אל ממלכתו, הם רצו לבנות מגדל אף יותר גבוה משל נמרוד.רק 12 אנשים סרבו להשתתף במעשה שאחד מהם היה אברהם, יקטן מילט אותם בחשאי, אך אברהם סירב להימלט. הוא הושלך לכבשן האש. מלאכת בניית המגדל נמשכה, אז ירד ה' בלל את שפתם והפיצם על פני הארץ. אם את מתעניינת,יש עוד הרחבה בספר המיתולוגיה היהודית של חגי דגן. הוא מגולל את כל סיפור התנ"ך בקצרה עם התייחסות למדרשים ואגדות, מעניין.

אכן מעניין

ראיתי את הספר הזה, ועכשיו גרמת לי גם לרצות לקרוא אותו. למרות שמעניין יהיה לדעת האם מקורות המידע שיש לו מהימנים מספיק, כי האגדות האלה לא נשמעות מוכרות.

ronity3

New member
../images/Emo140.gifהסתכלתי על רשימת המקורות שלו

והיא מהימנה, מדרשים, תלמוד וכו'.

shukfr

New member
השאלה איזה מרד

מרד הקורא תיגר על עצם הסמכות, על עצם הכפיפות לאל - הטוען ליכולת התמודדות עימו, הוא פסול. אם מרד כזה טוב לילדים הרי שהטוב הוא לא עצם המרד אלא התגובה החינוכית שתבוא בעקבותיו. מרד "טוב" הוא שהאדם, מצד עצמו, שלימותו והבנצתו" לא חייב להסכים, להזדהות ולקבל בהבנה הכל. אברהם התריס בלשון חריפה כלפי כושר השיפוט של האל. גם משה לא החריש כאשר דברים לא מצאו חן ביניו והציב לאל תנאים "ואם אין מחני נא..". יונה הנביא לא היה מוכן לקבל את רצון ה' ומרד בו. ויש עוד דוגמאות. גם חז"ל - "הממסד הדתי" שמו דברים מעין אלו בפי נביאיו "נכרים מקרקרין בהיכלו - איה גבורותיו" ואינם מכירים בהזדהות עוורת.

shukfr

New member
לא מרד - ביקורת ותהיות

מתוך כפיפות וענווה, והבנה שאנו לא יכולים להבין הכל.

יש שמות שאסורים קרי..

אומנם לא אסורים ע"י בית דין וכד' אבל שמות שמציעים לא לקרוא בהם לתינוק.. קרי.. אבשלום גיא=גיא בן הינום ידוע גם כי רבנים לא פעם ממליצים על החלפה\הוספה של שם לאחד מהשמות הללו.. שבוע טוב sky

למעלה