אהוד "החותם בלנקו" אולמרט

אהוד "החותם בלנקו" אולמרט

ת"פ (תל-אביב-יפו) 329/96 - מדינת ישראל נ' אהוד אולמרט .תק-מח 97(3), 46 פסק הדין http://olmert.tripod.com/15.htm תמצית: הליכוד השתמש בבחירות 88 בחברת קש בכדי לספק "חשבוניות פיקטיוויות" לתורמים (כך שיכולו לרשום את התרומה כהוצאה). אולמרט היה הגזבר של הליכוד ואחראי על גיוס כספים... בפרט, לעניננו, חתם אולמרט על הצהרה למבקר המדינה, לגבי כמות ומקור התרומות, שהתברר כדוח שקרי. על זה אין מחלוקת. אולמרט טען להגנתו כי אכן חתם, אך לא ידע על מה הוא חותם...הטופס מהווה הצהרה למבקר המדינה על הסכומים ומקורם, ולכאורה מי שחותם על טופס כזה, מבלי לבדוק את העובדות, וכאשר מתברר שהעובדות שקריות, הוא רמאי... לכאורה. קטעים נבחרים מספק הדין, לכל מי ששוקל להצביע לאולמרט לראשות הממשלה: -------------------------------------------------------- "העדר בדיקה - אכן עובדה היא שאולמרט לא בדק את ספרי החשבונות עובר לחתימה. כבר ציינתי מצד אחד את הסברו מדוע לא עשה כן ומצד שני שיכול היה על נקלה לגלות את הכשל בעניין התרומות אילו היה מתבונן בכרטיס התרומות." ... "בענין דנן, התרשל אולמרט התרשלות גסה ביותר במילוי חובתו. אינני אומר שהיה עליו לבדוק את כל 30,000 הוראות החשבון. היה עליו לחפש דרך שתניח את הדעת בכך שהוא בדק את מלאכתם ומהימנותם של הפקידים שפעלו בכפיפות לגזברים. " ... "המצהירים חתמו על טופס רגיל כאשר ברור להם על מה בדיוק הם חותמים ואת מה הם מאשרים בחתימתם. הנכון הוא, שהתשתית הצריכה לטופס (ה- (data חסרה להם. היינו הדין וחשבון לא הונח בפניהם. צורת החתימה הזו, מקוממת למדי. ראש לכל, היא מבטאת איזה יחס לא רציני כלפי מוסד מבקר המדינה וכלפי האחריות הציבורית שיש לחותם. וכבר אמרתי כי אני רואה בחתימה בלי בדיקה אישית משום מעשה רשלני גס." -------------------------------------------------------------- אולמרט זוכה למרות הנ"ל כי -------------------------------------------------------------- "אלא שעלי לבחון את הסוגיה במונחים של אחריות פלילית לעבירות של מחשבה פלילית ובהקשר הזה ככל שהתחושה מדרך זו של חתימה קשה היא אין לומר שהיא נעשתה מתוך מודעות לכזב המסתתר מאחורי ההצהרה" ------------------------------------------------------------------- [סוף ציטוטים] בעברית פשוטה: אולמרט היה אחראי. הגזבר. המנהל. אלו שפעלו מתחתיו עסקו בפעולות פליליות, והוא לא ידע או לא רצה לדעת. הוא חתם על טופס הצהרה כי הכל תקין מבלי לבדוק דבר (או שלא רצה לבדוק כי חשש ממה שיתגלה) ויצא "צדיק" אבל רשלן ומזלזל (במקרה הטוב). ועכשיו שאלה: האם אדם שנוהג בצורה הזאת כראש אחראי בארגון - כל ארגון וכל סוג של אחריות - ומדובר בדברים שאין עליהם עוררין, שהרי הם דברי שופט אחרי משפט מורכב וארוך ובהסכמת הצדדים על העובודת - האם אדם כזה הוא סוג האנשים שיכולים לשמש ראשי ממשלה? האם ראש ממשלה אינו אמור להיות מודע להתנהגות כל הפקידים תחתיו ולבדוק בשבע עיניים כל דבר שנעשה במקרה של חשד לעבירות ולקחת אחריות אישית במקרה מסוג זה?

מי האשים אותו? רק שאלתי לדעתכם.

בטח זכאי. אם זה מה שאתה רוצה בתור ראש ממשלה, תצביע עבורו. רק שכל אדם שפוי לא יקח אדם שנחשד בגניבה או רמאות אבל יצא "זכאי" כי "לא הבין בדיוק" וכד', להיות בייבי-סיטר... איכשהו כשזה מגיע לפוליטיקאים בישראל, ה"זכאי" מספיק, כאילו שלתוכן הדברים (קראת?) אין ערך עצמאי. במדינה מתוקנת, הוא כמובן לא היה נבחר גם לכנסת הזאת, אחרי משפט כזה.

surfEU

New member
הוא ייצא זכאי לחלוטין

תראה אילו האשמות היו נגד נתניהו, שהסתימו בחוסר ראיות (לא בחוסר אשמה פרשת בראון חברון (כולנו יודעים היום שבראון הוא פוליטקאי בהתחלה היה ח"כ מטעם הליכוד ולאחר מכן בקדימה, נתניהו חיפש את עושה דברו בתור היועץ המשפטי לממשלה) פרשת המתנות - עמדי חברו הטוב של נתניהו התקבל בתור עד מדינה לא לחינם (אך בסוף התיק נסגר מחוסר הוכחות) בעבודה, ידובר עוד רבות על דרכי העברת הכספים של פרץ בהסתדרות, תוך דילול הקופה וקריסת קופות הפנסיה וגם פרשת הזיופים בזמן הבחירות לי"ר מפלגת העבודה אולמרט הוא צדיק לעומת נתניהו ופרץ (והסקרים מוכחים זאת)

השוואה נאה

באמת, כל הכבוד, אתה משווה כתבה עיתונאית מלפני שנתיים, לגבי אולי הלוואות שאולי ניתנו בגלל אינטרסים פוליטים, לגוף שלישי בכדי לקנות גוף רביעי, לנושא? מה אתה בדיוק רוצה, לומר שבגלל ש"כתבו בעיתון" על נתניהו או פרץ, זה כבר אומר שהם אשמים במשהו? לא שמה שכתוב שם מוצא חן בעיני, אבל מדובר באוסף אנשים, אוסף טענות, ובינתיים בשנתים לא ראיתי אפילו כתב אישום אחד ... אז מה אתה רוצה מפרץ? מה הטענה נגדו בדיוק, תבהיר?

surfEU

New member
אני מאמין שהטענות מול פרץ

עדיין בבדיקה (הן בפרשת הפריימריס) והן כיו"ר ההסתדרות נגד אולמרט אין חשדות, הוא נקי לחלוטין וכרגע אין נגדו אפילו האשמה פתוחה אם הדיון הוא עבודה מול קדימה, זה כבר דיון לשירשור אחר

אתה משקר לקוראים או לעצמך?

פרשת נתניהו (חברון בראון) הסתימה ללא הגשת כתב אישום (לאחר ויכוח פנימי בפרקליטות והמשטרה האם יש להגיש כתב אישום). נגד פרץ לא היתה מעולם חקירה שבה היה אפילו שיקול האם להגיש כתב אישום. נגד אולמרט הוגש כתב אישום, אבל הוא לא הורשע ע"י בית המשפט. על פי ההשוואה הזאת - שלך, אולמרט הוא בטח לא הצדיק. הגשת כתב אישום היא הרבה יותר חמורה מאי-הגשת כתב אישום. על זה איש לא יתווכח. להבדיל מעניין אולמרט - אני הבאתי דברי שופט - אתה על פרץ מביא רפש במקרה הטוב ודיבה במקרה הרע: 1. זה שאומרים שאולי היתה שחיתות כלשהיא לגבי בחירת פרץ או כספים וכו', זה מאד מרגש, אבל אף אחד לא סיפק אפילו שביב מידע לפתיחת חקירה (להבדיל מפרס וה 360 אלף דולר שלו, וכפי שציינת נתניהו, וכמובן עומרי ושרון עצמו וחבריכם הטוב הנגבי). אם יש לך טענות כלשהן שיש להן בסיס, הצג אותן למשטרה. "קדימה" הרי בשלטון ותשמח לעודד חקירה, במקום דיבורים. 2. קופות הפנסיה של ההסתדרות מעולם לא קרסו. זאת הוצאת דיבה. האוצר, ברשות נתניהו, חישבו כי אי שם בעתיד לפי הנחות חישוב (גיל מוות ממוצע, ריבית משולמת) הקרנות עלולות לקרוס. לכן זה גרעון "אקטוארי" (תאורטי) ולא "גרעון". הממשלה, בצדק או שלא, החליטה להלאים את הקופות. במה בדיוק פרץ מואשם כאן? גיל הפרשיה נותר 65, גיל המוות עלה בהרבה, הקרנות הבטיחו לפני 50 שנה הבטחות שהסברו כאופטימיות. אז מה זה קשור לפרץ??? ושוב, האם הוגשו איזושהן ראיות למשטרה לפתיחת חקירה?! לא.

surfEU

New member
ציטוט מכתבה כולל לינק הוא שקר?

אני מבין כבר לפי תגובתך כי הינך תומך פרץ ולכן אני אענה בהתאם 1. כמו שכתבת, אולמרט יצא זכאי בבית משפט, על האשמה שלדעתי פחותה מזו שמאשים אותו שמעון פרס (במידה ופרץ חושב שההאשמה בדבר זיוף בפריימריס היא הוצאת דיבה, מדוע הוא אינו תובע אותו על הוצאת דיבה?) אין כרגע שום טענה פתוחה כנגד אולמרט, מה שלא ניתן לומר כרגע על פרץ לגבי פרס ותרומת ה-360 אלף דולר, הרי ברור שזוהי נקמה של פרץ ומפלגת העבודה בו על שעזב אותם, הוא פירסם את התרומות הללו ברבים ולא ניסה להסתיר אותן, הוא גם בדק עם היועץ המשפטי של מפלגת העבודה בזמנו האם מותר לו לקבל אותם, הוא אכן קיבל ממנו הכשר מאחר ותרומות אלו היו בתווך של ה-14 יום מרגע הודעת ההתמודדות על הפריימריס 2. קרנות הפנסיה לא קרסו כי כמו שאמרת הממשלה הצילה אותם, האם בדקת לאחרונה מה מצבה של קופת ההסתדרות? הוויכוח כאן נהפך לאידיאולוגי ולכן צריך לעבור לשירשור אחר בתור תומך של פרץ, אתה יכול אולי לספק אינפורמציה, במה פרץ יכול לתרום למדינה. לי באופן אישי הספיקו שניים צעירים חסרי נסיון (ברק ונתניהו) אולמרט הוא אחד מוותיקי חברי הכנסת מ"מ ראש הממשלה ב-3 השנים האחרונות, לפני כן כיהן כשר במספר תפקידים וכראש עיריית ירושלים (ניצח את טדי קולק האגדי) האיש שיחד עם שרון הביא למהפכה בתפיסה המדינית/ביטחונית לאומתו יש את פרץ, חסר הנסיון, ששיא הקריירה שלו הוא, ראש וועד עובדי ההסתדרות. גם את התפיסות הסוציו-כלכליות שלו אני לא מכיר

פרץ אינו רלוונטי כאן

העברת את הנושא ממה שאמר שופט על אולמרט, כרגע המועמד המוביל לראשות הממשלה, לברברת/שמועות לגבי מה אולי עשה פרץ. אין כוונה או צורך להסביר מה יתרונו של פרץ בפורום של מפלגת קדימה, ולא אעשה זאת. ביקשתי רק לדעת מדוע אולמרט, לאור מה שאמר עליו השופט, ראוי לדעתך. קיבלתי לזה תשובה (לא מספקת) ומבחינתי תם הדיון - אתה חושב ש"זכאי" זה מספיק טוב, האחרים יותר גרועים, וכו'.

vantan

New member
בכל אופן עדיף על ביבי ש'שכח' לשלם

למוביל הרהיטים שלו עמדי ו'בטעות' רוקן את משרד רה"מ מהמתנות וארז אותן בארגזי עמדי אצלו בבית. וגם שרהל'ה לקחה בטעות כמה דברים שלא היו שייכים לה.

וכשהגיעו למה קרה שם באמת,

התברר שעמדי רצה לעשות קופה על חשבון המדינה (שהיתה אמורה לשלם את הוצאות ההעברות מביתו של ביבי לבית ראש הממשלה, והפוך), וביבי חסם את זה. ריקון הארגזים התחיל מזה שגירשו אותו מבית ראש הממשלה, תוך 24 שעות, והאורזים פשוט ארזו את הכל, ושמו את כל הארגזים, שלו ושל המתנות, באותו מקום - עד שהוא ימצא דירה אחרת ... על המתנות של שרה - מתברר שהמשטרה האמיצה הגיעה לאיזשהו מדליון שקונים בתרומה של 5 שקל לכל מיני אירגוני התנדבות ... את זה אתה בטח שכחת ... או שלא רצית לזכור ... כל הדברים האלו היו חלק מהדמוניזציה שעשו לביבי לפני 10 שנים בגלל שהעז לנצח את הלוזר הניצחי ...

bhnadav

New member
אולי בזה שהוא פוגג להרבה אנשים

את החלום, שאחרי ששרון כבר לא יהיה רלוונטי, קדימה תרד בסקרים ותיעלם. כמה חבל.

surfEU

New member
../images/Emo45.gif חלום או סיוט, קדימה תנצח ../images/Emo6.gif

חתם בלי לדעת על מה חתם

נשמע לי מוכר ... עמרי בדרך לכלא בגלל זה, לא? רק שלאולמרט אין בנים "צדיקים" ...

shacta man

New member
אתה מצחיק

איזה מאמצים אתה עושה כדי למצוא לכלוך על אולמרט פס"ד מלפני עשור על משהו שקרה לפני שמונה עשרה שנים, יופי טופי מילא אם הוא הוא היה מורשע או יוצא עם נזיפה או אפילו אם היה מזוכא מחמת ספק אבל הוא זוכא לחלוטין והינה גם אני יכול לצטט מהפס"ד: "במקרה דנן, אף שהנאשם חתם על הצהרה המכילה מידע כוזב, לא הוכח שהוא היה מודע לכזב או שעצם את עיניו מראותו" "בנסיבות המקרה, אין כל ראיה לכך שלנאשם הגיע מידע כלשהו שעורר את חשדו לגבי המתרחש. אי-הסדר ולחץ העבודה ששררו בגזברות אין בהם כשלעצמם כדי לעורר את חשדו של הנאשם מפני החשש - התיאורטי - כי מי מעובדי הגזברות ינצל תנאים אלה לשם ביצוע עבירה פלילית" "התבונות חוזרת בממצאי העובדה תראה כי קביעותי החד-משמעיות היו ששום מידע מחשיד לא דלף והגיע לאוזני הנאשם או לעיניו. לא זו בלבד שלא הייתה לו ידיעה בפועל על ההתרחשויות העברייניות אלא שגם לא היה דבר שעורר בפועל את חשדו הסובייקטיבי. האפשרות שמישהו במערכת הגזברות ינצל את תנאי הפעולה ששררו שם; את אי-הסדר, לחץ העבודה והיעדר סדרי ארגון - על מנת לבצע עבירה פלילית, היא, מעיקרה, בגדר אפשרות תיאורטית בלבד. שאם לא תאמר כן היה על אולמרט להציב מפקח על כל אדם הפועל בגזברות ומפקח על המפקח" בדברי "הפרשנות" שלך אתה רומז כי אולמרט העלים עין. בית המשפט קובע כי לא נמצא לכך שום ראיה. במה דעתך ראויה יותר מזו של בית המשפט? בית המשפט אכן קובע שבנקודה מאד ספציפית ניתן לומר כי הוא התרשל אולם אפילו בית המשפט עצמו לא מייחס לכך חשיבות רבה. הנקודה שלי היא שכל אחד יכול ליהיות פרשן משפטי לעת מצוא ולפרש כל מיני משפטים בפס"ד כראות עיניו. בעיקר כשהוא לא צריך להיות אחראי לדבריו. ובכלל, הציטוטים שאתה נותן הם מוטים וסובייקטיבים: חצאי משפטים שיוצאים מהקשרם המקורי. בגלל זה פרשנויות מסוג זה שוות בעיניי כקליפת השום ומה שבעייני קובע הוא השורה התחתונה של בית המשפט. במקרה זה זכאי לחלוטין. בנוגע לשאלה האחרונה שלך לא, ראש הממשלה לא אמור להשגיח בשבע עיניים אחר כל עובד שלו וגם בית המשפט בפס"ד מגבה זאת (ראה ציטוט לעיל). לראש הממשלה יש מדינה לנהל אין לו היכולת לבדוק מה עושה כל אחד. בשביל זה יש מנגנוני בקורת אחרים: מבקר המדינה, יועצים משפטים וכו' אולי גם על כל פעולה של שר שסרח, ח"כ או אפילו מנקה בלשכה צריך ראש הממשלה לתת את הדין?

מי שמצחיק זה השופט

אתה צודק, ואני לא ניסית להסתיר שבית המשפט קבע אותו כ"זכאי" כי "לא הוכח" שהעלים עין. על זה כל הדיון. כל היתר בבל"ת. להבדיל מהשופט, שמעולם לא היה מעורב בשום עסק אמיתי ובחשבונאות, לי אישית יש יותר ידע בנושא מרבים, ואני מכיר הייטב עורכי דין, מנהלי חשבונות, השקעות, וכו'. אני אומר לך שהכל זה בולשיט. אין מצב שאדם במעמדו ותפקידו וידיעות המשפטית של אולמרט לא ידע בדיוק מה מתרחש או ממש עשה מאמץ לא לדעת. בטח שהעלים עין. וכן, הוא עשה זאת מספיק טוב, כמו עו"ד מצוי, בכדי שגם אם יתפס אי אפשר יהיה להוכיח זאת מעל חמת הספק. אבל לי, אין ספק. וגם לך לא צריך להיות. אף אחד לא מקבל תרומות בכמויות מדהימות מהמון אנשים מבלי לשאול "והם היו מוכנים לתת כלכך הרבה" ומבלי לקבל הבהרות שהם קיבלו "בונוס" (חשבונית מזויפת). אולמרט היה הראש, המוח, ועשה עבודה יעילה וטובה ... ולא ידע? בסדר. אם אתה מאמין בזה.

למעלה