אהלן, אני חדש פה :) שאלה לגבי אינטואיציה...

elish2

New member
אהלן, אני חדש פה :) שאלה לגבי אינטואיציה...

אני כל הזמן קורא שאפשר לפתח את האינטואיציה וניתן לרמות ממש גבוהות שבאמצעותה ניתן לדעת המון. השאלה שלי היא איך ניתן לפתח אותה, איך אני יודע לזהות אותה? יש לי מטרה מסויימת שאני רוצה להגיע אליה... אני סוחר בשוק ההון וחוץ מהלימודים הפרקטיים שאני כל הזמן לומד, אני חושב שאינטואיציה טובה תעזור לי בנושא הזה... האם נראה לכם שניתן להסתמך על זה (כמובן שלא רק על זה...) או שאני סתם פנטזיונר? :) אני רק אוסיף ואומר שקרו לי מקרים שהייתה לי סתירה בין ניתוח שעשיתי למניה לבין תחושת בטן שהיתה לי לגביה.. ובסוף התחושת בטן נצחה ואני הפסדתי כסף :)

שלום לך חדש פה ../images/Emo13.gif

אם תשאף לפתח את הכושר האינטואיטיבי שלך למען מטרות אלטרואיסטיות, תקבל סיוע מגורמים ביקום. תעבוד קודם כל למען הזולת, ולא חשוב אם אלה כלבים עזובים או בני אדם הומלסים, וכו'. תהיה בן אדם טוב, ואז תוכל להיעזר ביכולות שלך גם למטרות ארציות.

elish2

New member
אתם חמודים אתם :)

טוב, אז קודם כל רציתי לומר תודה על התגובות. מהמעט שהספקתי לקרוא על הנושא, ראיתי שאינטואיציה זה משהו שאפשר לפתח, לא ממש קשור האם אתה בנאדם טוב או לא. קראתי כמה מאמרים על פיתוח אינטואיציה עסקית לדוגמא, וכמו שאתם יודעים, עסקים עושים למטרות רווח (בד"כ). בכל מקרה, המטרה שלי היא בהחלט לעשות כסף אבל אני גם מאמין שבשביל להרוויח כסף צריך גם לתת כסף אז אני מתחיל לתרום עכשיו לצער בע"ח ובמידה ואני אשתפר במשך הזמן וארוויח יותר, אני אתרום לעוד גופים... ואני באמת תורם מכל הלב, לא רק בגלל האמונה אלא גם בגלל שאני באמת רוצה לתרום. ראיתי גם קורסים לפיתוח האינטואיציה וזה נשמע לי סבבה, אולי אני אלך ואני אספר לכם איך היה ואם זה עובד :) אז שוב תודה רבה, ושיהיה לכם סופ"ש נעים...

עופרר43

New member
תתרום אוכל לעניים

יש תיבות שירת לתרומה של אוכל לאנשים בחלק מרשתות השיווק.כשאתה תורם כסף יש אחוזים מסוימים שהולכים להנהלה ולפקידות ו כו .אם תורמים מזון זה מאה אחוז לעניים.ילדים רעבים חשובים מחיות .אני חלילה לא מבקש ממך לתרום אבל אם כן אז תרום מזון בבקשה.

elish2

New member
אני לא אכנס עכשיו לוויכוח של מה יותר חשוב,

אנשים או בע"ח, מבחינתי כולם חשובים ומי שצריך עזרה ואני יכול לעזור, אני יעזור. יש לי את הסיבות שלי של למה אני תורם כרגע לצער בעלי חיים (אחת מהן זו הסיבות שציינת. לגבי האחוזים להנהלה, אני יודע איך התרומות מתנהלות בצער בע"ח אז אין לי בעיה לתרום לשם)... אני יודע שברגע שאני אבקר באחת מרשתות השיווק שאתה מדבר עליהן ותהיה לי את ההזדמנות לתרום לילדים רעבים או לכל דבר אחר, אני אתרום (אני בן 24 ועדיין גר עם ההורים אז ככה שלא יוצא לי לעשות קניות יותר מידי :))

גם חיוך או מילה טובה הם תרומה לזולת

לא יודעת למה נאחזנו פה בתרומה כספית. ורוצה לחזור על מה שסיגל כתבה, שלדעת לקבל חשוב לא פחות מלדעת לתת. האיזון הוא שחשוב.

ליקום דרכים משלו

ועליך להגדיר עבור עצמך מה אתה שואף שיהיה לך בחיים על פני האדמה...כסף זה ממש לא הכל אינטואיציה איננה מבינה במניות היא "יודעת" מה המסלול שלך ותוליך אותך צעד צעד בכיוון הנכון כל זמן שתקשיב לה, עבור זה עליך לוותר על חכמולוגיות למיניהן ולהתמסר לה, ככל שתוותר כך היא תתגבר וכמובן שאתה תתחבר בהתאם וחייך יהיו נטולי קונפליקטים והסתבכויות אז מה בדיוק אתה רוצה

hikok

New member
אם תשאף

ותעשה לפתח שאיפתך באמצעות הקול האינטואיטיבי שבך התוצאות יבואו לידי ביטוי ממשי תנסה ותיווכח ומה יוצא מתגובתך , גיטה, שתהיה בן אדם טוב אם תפעל למען הזולת , כלומר עכשיו אתה אדם לא טוב כי אתה פועל למען מטרות ארציות ולכן לא תקבל עזרה מהיקום .... ממש כמו ההטפות הדתיות של טוב או רע ותוצאותיהם גן-עדן או גיהינום , שכר ועונש לא מכירה דבר כזה למען מטרות אלטרואיסטיות ... למען הזולת ... כי גם בפעולה למען הזולת חבוי האינטרס האישי של מה שזה ייתן לי , הטוב שזה יעשה לי... בפעולותנו יש אינטרסים חומריים ויש אינטרסים רוחניים מה שמניע אותנו לעולם הוא אנוכי כמרכז הפעולה העושה ואליך דוד , ומדוע זה אתה פוסל שאיפתו להצליח במקצועו כסוחר בשוק ההון , ומדוע זה הסקת כאילו בעיניו כסף זה הכל ... שום דבר אינו מיוחד במינו בשאיפה להצלחה , כל אדם רוצה להצליח בתחומו ואינטואיציה מבינה ובאה לביטוי ממשי בעולם החומר על כל תחומיו זהו השימוש הנפוץ ברוח למען רווחת האדם בעולם הממשי האינטואיציה כלי עזר נפלא לאדם בעולם הממשי בכל תחום יכולה להיפגש עם להתמסר ולכנות זאת – ללא ספק זולתי חשוב כמוני – כמוני חשוב כזולתי באהבה סיגל

תודה סיגל על תגובתך

הי סיגל, את כתבת: "ומה יוצא מתגובתך , גיטה, שתהיה בן אדם טוב אם תפעל למען הזולת , כלומר עכשיו אתה אדם לא טוב כי אתה פועל למען מטרות ארציות ולכן לא תקבל עזרה מהיקום .... ממש כמו ההטפות הדתיות של טוב או רע ותוצאותיהם גן-עדן או גיהינום , שכר ועונש". על כך אומר לך כי דומה מושך דומה. אין לכך כל קשר לאמונה דתית או להטפה, מבחינתי. לא אמרתי שעכשיו אתה אדם לא טוב! ממש לא! אבל כל אחד יכול להיות עוד יותר טוב, או להתמיד יותר במצוינותו. את כתבת: "לא מכירה דבר כזה למען מטרות אלטרואיסטיות ... למען הזולת ... כי גם בפעולה למען הזולת חבוי האינטרס האישי של מה שזה ייתן לי , הטוב שזה יעשה לי..." על כך אומר שזה נכון, שבפעולה למען הזולת חבוי אינטרס אישי, אבל מכיוון שהתמורה היא התמלאות באור והתעלות נשמתית במעלות הרוחניות, הרי שסוג זה של אינטרס נחשב לחיובי. (כל זה מפורט בספרי).

hikok

New member
עוד יותר טוב

היי גיטה יש לי שאלה אלייך בעקבות שכתבת :"אבל כל אחד יכול להיות עוד יותר טוב, או להתמיד יותר במצוינותו" ובהמשך לנושא, האם כושר האינטואיציה של אדם תלויה בהיותו טוב יותר לפי אמות המידה שהעלת ? ובעקבות "..אבל מכיוון שהתמורה היא התמלאות באור והתעלות נשמתית במעלות הרוחניות, הרי שסוג זה של אינטרס נחשב לחיובי" האם כל מה שתוצאתו אינה התעלות נשמתית הוא סוג של אינטרס הנחשב לשלילי ? יש אנשים ויש אנשים בלפעול למען הזולת יש פנים לכאן ולכן מכירה גם כאלו שמרוב שהחשיבו נתינה , מרוב שנתנו לדבר חשיבות מיוחדת , איבדו בדרך את האפשרות לראות ולאפשר קבלה ככל שאדם מקבל עצמו כך יכול בפשטות לקבל זולתו ולהעניק בקלות ללא מתן חשיבות מיוחדת לנתינה או קבלה היכן שאדם שם את המיקוד שם הוא נמצא באהבה סיגל

ה"מסקנות" שלך מובילות לאבסורד

וכמובן שאני לא מסכימה איתן. יום זהוב עומד בפתח, כדברי השיר, בואי ניהנה ממנו. באהבה גם לך, גיטה.

g l o r y s

New member
../images/Emo45.gif

מסכימה איתך לגמרי. ואולי לחדד את מה שאמרת: התרומה של האדם לסביבה לא מסתכמת רק במתן ותרומה לסביבה, אלא גם דרך ההתמרה האישית שלו (ונראה לי שהתרומה פה אפילו גדולה יותר). מי שחי בתודעת שפע בהכרח משפיע לחיוב על התודעה הקולקטיבית (ובכך גם על אלה שחיים בעוני). אדם חייב למלא את עצמו לפני שהוא מתחיל בנתינה, אחרת הוא חוטא גם לעצמו וגם לייקום.

מגי 336

New member
חוק קוסמי ידוע הוא

שבשביל למלא את עצמו, צריך האדם קודם להתרוקן ולתרום משלו. בכדי להגיע להתמרה אישית - יש לקיים תחלופה עם הזולת (התרומה והתמורה), מכיון שאין אפשרות לעשות סחר חליפין בינך לבין עצמך.

מגי 336

New member
התרנגולת

או שבעצם הביצה...
בזמן שהנשמות היו רק נשמות לא מגולמות בגוף הן חיו באור הגדול של הבורא וקיבלו קיבלו אור, קיבלו אהבה, קיבלו וקיבלו ולא היה להן למי לתת כי הכוס של כולן היתה מלאה מרוב טובו של האל... בכדי שלא ירגישו שהן מקבלות לחם חסד אלא תורמות ומחזירות ולו במעט מהשפע שהן מקבלות פנו לה' בבקשה למצוא להן פתרון. בהיותנו כאן יש לנו הזדמנות להחזיר ולתת מהשפע שניתן לנו ולא מדובר רק בשפע חומרי; שפע של ידע שאפשר לפזר יכולת לרפא, לשתף, לאהוב... מאחלת לך שיהיה לך הרבה מהשפע הזה ולב רחב לחלק ממנו...

אוקין

New member
גם אתה חמוד אתה (:)

בודאי שאפשר לפתח אינטאיציה. יש המון דרכים לעשות זאת..והבנתי שכבר חקרת ומצאת לך...וזה יופי. רק רוצה להתייחס למשפט האחרון שלך לגבי תחושת בטן,שהקשבת לה,ובכל זאת לא צלחה לך. אתה יכול להיות מלך האינטואיציה המפותחת (:) ועדין שיקרה לך מה שקרה... ולמה? כי אתה מקבל בדיוק את מה שאתה צריך לקבל...השאלה היחידה היא, האם אתה מסכים לקבל, שכל מה שאתה מקבל, זה מה שצריך להיות. כי לעיתים מה שנראה לנו בזמן נתון ככישלון, מתגלה מאוחר יותר כהצלחה ענקית (אולי בכיוון אחר לגמרי שבכלל לא חשבת עליו) ולכן לא הייתי ממהרת לפרש את הפסד הכסף במניה ככישלון. קבלה,זה שם המשחק. לקבל את מה שיש. לתרום ולעזור,זה מאוד יפה (:) ומאוד רצוי..כי תמיד יש בנמצא מי שבאמת נעזר בזה. וזה חשוב. אבל לא כאן קבור הכלב.

למעלה