אהלן וסאהלן, יש מקום לעוד צמחוניה בפורום?

אהלן וסאהלן, יש מקום לעוד צמחוניה בפורום? ../images/Emo9.gif

טוב, עקב ההחלטה ש"אין ברירה, חייבים להתחיל דיאטה" (באמת חייבים, צריך להוריד איזה 20-30 קילו
) חיפשתי לי פורום נטול בשר. אני צמחונית כבר למעלה מ-10 שנים, נוטלת B-12 כל פעם שאני נזכרת לעשות בדיקות (פעם ב-1000 שנה) ומגלה שכרגיל אני נמצאת בערך באותו מצב כמו הכינרת, ברזל מעולם לא היה חסר לי - להפתעת כל סובבי (המוגלובין 14 בערך, אני מניחה שאני לא היחידה כאן...). הבעיה היא... דיאטה!!! זה כ"כ מתיש, כל הזמן למצוא עוד ועוד ועוד רעיונות לדברים קלים, משביעים ו....עשויים מירקות!!! אז אני אשמח להיעזר בכם
יש כאן בפורום כאלה ששומרים על משקל בקפדנות? יש מתכונים דיאטטיים לצמחונים? יש עם מי לדבר???
 
ברוכה הבאה

לשאלתך, אני שומרת על המשקל ומרזה אבל מסרבת לעשות דיאטה! בכלל אני נגד דיאטות, אני בעד אורח חיים בריא ושמירה על תזונה מאוזנת. אם את אוכלת הכל (במקרה שלך חוץ מבשר ודגים) אבל במידה ובנוסף עושה פעילות גופנית, תצליחי לרדת במשקל וגם לשמור עליו. דיאטה היא מתכון בטוח להשמנה: את קובעת לעצמך X זמן, מתענה באכילת מאכלים "דיאטטיים" כשבמקביל עושה לך רשימה של מאכלים "אסורים", יורדת במשקל ו... מעלה את הכל בחזרה, עם ריבית. לכן ה"דיאטה" הנכונה היא הקשבה לגוף ולצרכים שלו בלי להחליט על מאכלים "אסורים" או לאכול רק מאכלים "דיאטטיים" ומניסיון זה עובד
 
להקשיב לגוף ולצרכים שלו?

אולי אצל אנשים בריאים יותר... אנשים עם עודף משקל רציני ועם אורח חיים "לא בריא", אסור שיקשיבו לגוף שלהם, כי הוא בעצמו כבר לא זוכר מה טוב לו. הגוף שלי כרגע רעב לפחממות משביעות, לדברים מטוגנים, לשוקולד וכו'... הדרך שהצעת טובה אולי למשקל עודף של איזה 4-5 קילו, ואז אני מאוד מאוד מסכימה איתך. אבל במקרה כמו שלי כן צרי לעשות משהו דראסטי, כן צריך לשנות מאוד ובקיצוניות אורחות חיים. אני לא מדברת על לרדת מהר במשקל, אלא 2-3 קילו בחודש, אחרת זה לא בריא וגם באמת מעלים מהר בחזרה. אחרי שמגיעים למשקל סביר צריך לאט לאט לעזוב את ההגדרה של "דיאטה", ולעבור למתכונת שאת כתבת...
בכל מקרה, תודה על קבלת הפנים
, ואשמח לרעיונות ומתכוניםמעניינים, קלים להכנה וקלים בקלוריות...
 

d a p h n a

New member
גם אני סובלת מעודף משקל רציני

ואני מסכימה שסתם "להקשיב לגוף" לא עובד במצב כזה. מצד שני, גם חשוב לא לעשות משהו מיותר כמו להוציא מהתפריט את כל הפחמימות, או לאכול רק ירקות או דברים כאלה. חשוב לאכול אוכל שהוא טעים, בריא, משביע וכו'. אישית, אני אוהבת את השיטה של "שומרי משקל", בגלל שהיא לא אומרת לך "מותר לאכול רק XYZ" אלא "מותר לך לאכול הכל, אבל הנה הכמויות שבהן זה מותר", ובעיני זו שיטה שיותר מאפשרת להמשיך לחיות חיים תקינים. כי הבעיה עם דיאטות מאוד מגבילות, זה שאז פתאום מזמינים אותך לקפה עם חברה, ואת מרגישה שאת צריכה לסרב או לשבת ולשתות מים מינראליים או משהו כזה - ואז את מתבאסת ואי אפשר להתמיד בזה לאורך זמן. ועדיפה דיאטה שבה את יכולה לשתות קפה ואפילו אולי לאכול פרוסה קטנה של עוגה, וזה לא נחשב "להרוס". חשוב גם לזכור שעבור אלה מאיתנו שסובלים מעודף משקל רציני - חשוב לא לאכול מעט מדי. ככל ששוקלים יותר, צריך לאכול יותר - גם בתהליך של ירידה במשקל. כך שאל תסתכלי על דיאטות שאנשים אחרים עושים ותחשבי "טוב, הם אוכלים נורא מעט אז גם אני צריכה". בגדול, אני הכי אוהבת מתכונים שמשלבים ביחד גם ירקות, גם פחמימות וגם חלבונים. הם יוצרים תחושה של משהו משביע ועשיר. אז דברים כמו מג'דרה, או טורטייה עם שעועית והרבה ירקות, או מוקפץ עם המון ירקות צבעוניים, קצת אטריות/אורז וטופו או ביצה. את כל הדברים האלה אפשר לעשות עם מעט מאוד שומן ובלי לחרוג ממה שצריך לאכול, ואפשר להגיע כך לדברים שהם גם מזינים וגם מאוד משביעים.
 
מסכימה איתך...

ולגבי שומרי משקל - לדעתי הסוד הגדול שלהם הוא בזה שהם "קבוצת תמיכה" טובה, כי מבחינת לשמור נקודות - אני לא מוצאת את ההבדל בין זה לבין "לספור קלוריות". זה די מקביל. ומסכימה איתך גם לגבי המתכונים שהצעת, אם כי הבעיה העיקרית שלי כרגע זה ההשקעה המטורפת שדורשים מאכלים כאלה (למשל ירקות מוקפצים - טובים לאותו רגע ואולי לעוד יום במקרר). ככה שצריך ממש כל יום להתעסק עם המון הכנה של אוכל. ולא נשאר זמן לשומדבר אחר
אני מחפשת דברים שאפשר לבשל פעם-פעמיים בשבוע ולתקוע במקרר, ורק להוציא ולחמם... (מג'דרה למשל זה אחלה). עוד רעיונות? אגב, עם השנים פיתחתי די הרבה מתכונים "דמויי בשר", אז אם את מישהו מעניין לשמוע על לזאניית בשר צמחונית, או קציצות קבב למנגל, שניצלים מ-ע-ו-ל-י-ם מטופו (שאוכלי בשר ממש התלהבו מהם...) - בכיף. אני פשוט צמחונית מאידיאולוגיה ולא בגלל שאני "לא אוהבת בשר", אז הרבה מהדברים האלה התפתחו כשממש "התגעגעתי" לטעם של משהו... אבל כל מה שהזכרתי לעיל לא ממש דיאטטי
 

p e b b l e

New member
אשמח לקבל מתכון לשניצלים מטופו

ובנוגע לרעיונות למתכונים, יש בטאגליינס מאגר מתכונים שיעזור לך לרענן את התפריט
 
שניצלים מטופו... (המתכון מכיל ביצים)

תכלס- כמו שניצלים "אמיתיים". יוצא פצצה!!!! (ובעצם אמא שלי המציאה את המתכון כשברחתי לחדר פעם מהריח המשכר של השניצלים ה"אמיתיים" שהיא הכינה פעם - היא החליטה שהיא חייבת לפצות אותי עם משהו...
) לוקחים 2 חבילות טופו (המרובעות האלה במקררים בסופרים), פורסים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. בצלחת גדולה אחת שמים כמות מכובדת של פירורי לחם (שתי כוסות? אני שמה לפי העין...), מוסיפים שום גבישי (כ-2 כפות), מלח, והרבה תבלינים (לפצות על זה שלטופו, בניגוד לעוף, אין ממש טעם) - תבלין לסטייק או כמון+פפריקה וכולי. פעם הייתי שמה כף אבקת מרק עוף (וזה משדרג), אבל היום כבר אין אצלי בבית דברים כאלה... (לא בריא). תטעמו את הפירורים אחרי התיבול - זה מה שעושה את הטעם, וחשוב שיהיה מספיק מלח (אחרת השניצלים תפלים). בצלחת עמוקה אחרת טורפים שתיים-שלוש ביצים (לפעמים שתיים מספיק, לפעמים לא
). לביצים לפעמים אני מוסיפה דברים - פעם שום כתוש, פעם קצת רוטב טריאקי... לגיוון. מחממים שמן (בנדיבות) במחבת גדולה. לוקחים פרוסת טופו, טובלים אותה בפירורי לחם (שתיבלנו) משני הצדדים, מעבירים לצלחת עם הביצים, ומחזירים לפירורים - מהדקים ויוצרים שכבה יפה של מעטפת פירורית על השניצל. ככה מכינים מראש כמה שניצלים עד שהשמן מתחמם, ואז מסדרים אותם במחבת (ובינתיים מכינים עוד שניצלים...). הופכים כשהצד התחתון משחים, ובאופן כללי - הטופו לא דורש בישול כלשהו, אז לא לשרוף, וכשהמעטפת החיצונית "קשה" כזאת ואפשר להפוך בקלות - להפוך. לטגן עוד קצת את הצד השני ולהוציא על צלחת גדולה עם נייר סופג שהכנו מראש. תעדכן איך יצא אם אתה מכין!!!!
 

Tal_Ya_Tal

New member
יש לי הצעה לשיפור שהיא גם תחליף ל../images/Emo84.gif

את פרוסות הטופו כדאי להשרות במרינדה (מישרה ) המכיל מעט רוטב סויה מסוג טמרי(חוסך את המלח במתכון) מתובל במעט כמון ומעט חוואיג' למרק, ומעט ברנדי, ועלי דפנה (לא הכרחי) למשך כשעתיים. ואז, כשתתבלי את פרוסות הטופו בפירורי הלחם/ או בקמח מצה או לשדרוג, אפשר באגוזים או בטנים טחונים, הנוזלים ישמרו שעטיפת הפירורים תיצמד לטופו והטעם יהיה טעים הרבה יותר. אפשר גם להשתמש במשירה של חרדל, דבשה(מולסה) או סירופ אגבה, עם מעט חומץ אורז ושמן זית/ או שומשום ולהשתמש בפירורי לחם יפניים הנקראים 'פנקו', לשם גוון וטעם יותר אויינטלי. אפשר בכל מישרה שהוא. גם כזה של פטריות מיובשות מושרות או עגבניות מיובשות מושרות, או אפילו מישרה שעשוי מקטשופ חריף/ או רגיל. כל מישרה שאתם אוהבים. היות שלטופו אין טעם משל עצמו, הוא סופח כמו ספוג כל טעם שתעניקי לו. וכמובן היות שהוא יוצא לח, אין צורך להדביק אותו באמצעות ביצה. ואגב, אפשר להשתמש במקום ביצה טרופה במעט חלב סויה, או חלב קוקוס- נותנים אותה תוצאה. רק יותר טעימה, יותר בריאה ויותר חמלתית L&L TALYA
 
בבקשה ../images/Emo140.gif

בדיוק הכנתי עכשיו קציצות - מחר עושים "על האש" ורציתי גם להנות קצת...
. בינתיים לארוחת ערב שמתי לי שתיים בתנור - יצא תענוג. קציצות חבילת "טבעול טחון" - מופשר בצל פטרוזיליה כוסברה רסק עגבניות קטן ביצה אחת פירורי לחם קוצצים את הבצל, קוסברה ופטרוזילה קטן קטן. מערבבים בקערה עם ה"טבעול טחון". מוסיפים רסק עגבניות, ביצה, שמן זית/קנולה בנדיבות (הסויה הזאת מאוד יבשה יחסית לבשר) ופירורי לחם (משהו כמו כוס אחת - עד שהתערובת "יציבה" ולא נוזלית). מתבלים ה-מ-ו-ן (שוב, צריך לפצות על המחסור בטעם...) - תבלינים "בשריים" כאלה כמו תבלין לסטייק ודומיו, או הרבה כמון פפריקה וכו'. אם מוסיפים קמצוץ קינמון זה מזכיר אוכל פרסי (וזה טוב
). אפשר לקצוץ שתי שיני שום - לא חובה. מכינים קציצות/ קבב ושמים על האש, או בתנור, או על מחבת משומנת... אוכלי הבשר טורפים אותם!!!
לזאניה מתכון דומה... רק בלי ביצה. מטגנים במחבת (שוב - בנדיבות עם השמן) בצל קצוץ דק, מוסיפים חבילת "טבעול טחון" - צריך לערבב כל הזמן כי זה די נדבק לתחתית. מוסיפים רסק עגבניות, שום, פטרוזיליה/ כוסברה קצוצים, מתבלים טוב.... ומוסיפים קצת מים. אני מכינה בנוסף גם רוטב עגבניות - כדי לשים מעל הלזאניה (אחרת הדפים העליונים נשרפים). מסדרים בתבנית משומנת שכבה של דפי לזאניה, ושופכים מעל חצי מהתערובת שהכנו במחבת. עוד שכבת דפי לזאניה, ואת המחצית השניה. עליה שכבה אחרונה של דפי לזאניה ומעל מכסים היטב ברוטב עגבניות, (מי שממש לא מפחד להשמין - אפשר פרמז'ן, גבנ"צ וכולי... לא ניסיתי אף פעם כי בד"כ זה היה מנה לארוחות בשריות ואנחנו אוכלים כשר). אני בד"כ מפזרת מעל פירורי לחם - זה פשוט ליופי. מכניסים לתנור ואופים עד שהתערובת מתייצבת והדפי לזאניה רכים... אם השכבה למעלה מתייבשת - אני מרטיבה עם שפריצר ומים
אגב, למי שמעדיף - מכינים את אותה תערובת במחבת, ובמקום דפי לזאניה לוקחים חצי חבילה של בצק עלים, שמים את כל התערובת בגוש אחד על הבצק ועוטפים מכל הכיוונים ואופים בתנור - יוצא מ-ע-ד-ן, אבל בצק עלים זה סופר משמין ולא בריא...
 

d a p h n a

New member
אני ממילא בדרך כלל מבשלת כל יום

מבטיחה לך שזה לא לוקח לי הרבה זמן. נדיר מאוד שאני משקיעה יותר מחצי שעה גג בהכנת ארוחת ערב. אני מכינה דברים פשוטים ומהירים שדורשים מקיסמום לקצוץ קצת ירקות. אבל המלצה מעולה מתקופת האוניברסיטה שלי, היא להכין סיר גדול של מרק טעים במוצ"ש, ואז אפשר לאכול ממנו כל יום ויחד עם קרוטונים שמכינים בבית מלחם קל (חותכים לקוביות, מתבלים ואופים בתנור) - זה יוצא ארוחה קלה ממש מוצלחת ולא משמניה. בזמן הלימודים הייתי מחממת לי מרק ושמה בתרמוס, ואז אוכלת בקמפוס.
 

d a p h n a

New member
אפשר בלי שמן בכלל

אם בכל זאת רוצים קצת כדי שהתבלינים "ידבקו" יותר, יש שתי אפשרויות: 1) לקחת כפית אחת בלבד של שמן זית ולהזליף אותה על הקוביות לפני שמתבלים. 2) יש היום מיכלי תרסיס רב פעמיים שאפשר למלא בשמן מכל סוג שאת רוצה (לי יש אחד לשמן זית כתית טהור, ואחד לשמן קנולה), ואז אפשר לרסס אותו על כל מה שרוצים ויוצאת שכבה אחידה ודקה ודלת קלוריות. בניגוד לתרסיסים הקנויים, אין בזה כל מיני כימיקלים ואת שולטת במה את מכניסה פנימה, וגם אין לזה טעמי לוואי. אני משתמשת בזה גם על דברים כמו סלט (במקום לשים כמה כפיות של שמן זית, אני מרססת כמה ריסוסים וכך כל הסלט מקבל את הטעם של השמן, בלי שתהיה כמות גדולה), וגם על דפי פילו. במקום למרוח מלא שמן/חמאה בין הדפים, אני נותנת ריסוס. התוצאה היא בצק דל שומן ודל קלוריות שאפשר לעשות ממנו פשטידות וכד'.
 

d a p h n a

New member
בחנויות לכלי בית

אין לי המלצה ספציפית כי אני לא גרה בישראל, אבל לדעתי בחנויות הבישול השונות יהיה.
 

taliF454

New member
דפנה- כמה זמן המרק נשאר חם בתרמוס?

מרק "נקי" מתוספות או עשיר בתוכן? (יכול להיות אחלה רעיון לחורף)
 
למעלה