אהלן וסאהלן, יש מקום לעוד צמחוניה בפורום?

d a p h n a

New member
הייתי עושה כל מיני מרקים

לפעמים הייתי עושה מרקים עשירים כאלה, כמו מרק עגבניות או מרק ירקות כתומים (כאלה שמועכים). הייתי לוקחת איתי שקית של הקרוטונים הביתיים שלי ומוסיפה ברגע האחרון. המרק נשאר חמים בתרמוס כמה וכמה שעות. הוא לא נשאר ממש ממש לוהט, אבל הוא נשאר מספיק חם בשביל לאכול ולהנות. לפעמים, לעומת זאת, הייתי עושה מעין גרסה אסיאתית של מרק ירקות צח (כלומר, הייתי עושה מרק רגיל אבל מוסיפה לו טעמים אסייאתיים), ואז הייתי לוקחת איתי שקית של הנודלס שמתבשלות תוך כמה דקות פשוט מישיבה במים חמים - ואז הייתי שמה נודלס בתוך המרק, מחכה שיתבשלו, ואוכלת כך.
 

taliF454

New member
תודה! אז אני רואה שאת שומרת את התוכן לחוד

ומוסיפה רק לפני האכילה- רעיון נהדר (אחרי שגריסים ששמתי במרק הפכו אותו אחרי כמה שעות ליציקת בטון...
)
 

d a p h n a

New member
כן, כדאי להוסיף דברים כמו קרוטונים

או תוספות אחרות לרגע האחרון, כי אחרת הם יהפכו פשוט לגוש רטוב.
 

Linny

New member
דפנה, אפשר לקבל לינק לבקבוק לתרסיס שמן?

או איך אומרים באנגלית תודה
 

Tal_Ya_Tal

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

מנגנון הרעב אצל אנשים המורגלים בדיאטות כבר אינו מאוזן מזמן. כטבעונית מגיל צעיר, קראתי בבית הורי ספרים של הנטורל היגיינטיסטים הראשונים, שאחד הדברים שהם המליצו עליהם היה לא לאכול בבקר, לפני שהסרעפת שוקעת ומתחילה תחושת רעב. היות שהאכילה שלי אז הייתה בעקר אכילה רגשית, אף שלא יכולתי בתקופה זאת לדעת זאת, אני זוכרת שהייתי הולכת לתיכון בלי לאכול מאום וחוזרת הבייתה בשעה 3:00 אחה"צ כש'נשמתי על קצה הלשון' (כלומר 'מתה מרעב') ורק אז הייתי מכינה לעצמי כריך או משהו. זה היה מתכון בטוח לעודף המשקל שהתאסף עלי במשך השנים. משתי הקיצוניות הללו- כמעט הרעבה עצמית (צומות לניקוי הגוף ללא פיקוח של 21 יום) ועד לבולמוסים. ואין לזאת קשר ממשי להיותי צמחו-טבעונית לאורך השנים. אולי הפרט היחיד היה ההתעסקות המוגזמת עם נושא האוכל מכל כוון. בריאותי, חמלתי, דיאטטי, הסברתי וכד. L&L TALYA
 

שוקiלית

New member
כנ"ל../images/Emo4.gif

אני מתה על פירות וירקות, אין לי בעייה לאכול הרבה. הבעייה שזה לא באמת משביע, רק נותן תחושת מלאות. אם אני לא אשלב עם זה חלבון, שומן, פחמימה, רק לחיות על פירות וירקות ממש לא מספק..
 

d a p h n a

New member
זה לא רק לא מספק, זה גם לא בריא

את *צריכה* להכניס לתזונה שלך חלבון, שומן ופחמימה. בלי זה הגוף שלך לא יכול לתפקד. הגוף שלך צריך את הדברים האלה.
 

billc

New member
פירות צריכים לאכול לבד ולא לערבב עם אוכל אחר

ובטח לא לקינוח ירקות אפשר לערבב עם כל אוכל חוץ מפירות (למרות שזה לא סוף העולם אם זה עם פירות) שמן זה טוב בגלל שזה גורם לשובע, התחלתי לצרוך HEMP SEEDS יש בו הכל, חלבון, שמן במידה מסוימת, אומגה 3,6 ועוד כמה אוצרות יש לזה טעם NUTI , אפשר לפזר את זה כמעט על כל אוכל ואפילו לאכול לבד. שמן קוקוס בכבישה קרה, גם בריא וגם אומרים עוזר במערכת העיכול ומגביר את קצב חילוף החומרים.
 

שוקiלית

New member
איפה משיגים את ההמפ?

שמן קוקוס הוא רווי. ופירות אני טוחנתתת איזה 7 ביום לפעמים יותר
 

Tal_Ya_Tal

New member
יש לרכוש HEMP בארץ? או שאת רוכשת באינטרנט?

אצל דייויד וולף? L&L TALYA
 

שוקiלית

New member
הממ

יש טבעול לייט 5% כל מיני סוגים חזה בגריל, קציצות בטעם בשרי, במהוברגר. כולם כ100 קל' ליחידה גדולה. ויש לחברה "טבע דלי" (בחצי חינם , עדן טבע מרקט וחנויות טבע) המבורגרים מהצומח טבעוניים מדגנים וקטניות מונבט ממש משביע. את יכולה לבשל עדשים, שעועית, חומוס, כל אחד בנפרד כמובן. ולקצוץ ירק כמו גזר בצל פלפל חריף תירס ולערבב יחד וליצור יחד קציצות קטניה עם ירק, צריך ביצים להדבקה ואולי קצת קמח מלא. או פירורי לחם. פשוט תבשלי כל ירק שעולה על רוחך ואת אוהבת ותוסיפי קצת שמן זית ותיבול. או שתאפי בתנור פשטידות. יש מתכון פשוט להכנה של כרובית בתנור מצופה בפירורי לחם+ביצה או בטחינה. זה ממש טעים ודל. אפשר לנשנש מזה חופשי. וסלט מסלט+תפוח ומיץ לימון. סלט תירס עם מלפפון חמוץ, ירקות טריים, וקינואה. מאוד משביע זה מרק קטניות עם ירקות. שעועית לבנה ברוטב עגבניות (או ירוקה שזה ירק ולבנה זה קטנייה). בכללי הכי טעים וקל זה אנטיפסטי בתנור של ירקות שורש כמו בטטה תפו"א גזר דלעת דלורית חצילים פלפל סלק בצל בשילוב עם גרגרי חומוס וקוסקוס זה מעולה.
 
למעלה