אהלן חבר'ה פאראנג ירוק עוברלבנגקוק וצריך עצות

אהלן חבר'ה פאראנג ירוק עוברלבנגקוק וצריך עצות

שלום לכולם. בעקבות חוזה עבודה בחברה תאילנדית בתור יועץ ואני עובר לבנגקוק לתקופה קצרה . יש לי נסיון מסוים בתאילנד היות וביקרתי שם הרבה פעמים - אך עדיין לא שהיתי שם תקופה ארוכה מאד. הסיכום ביני לבין החברה הוא שאגיע לתקופת נסיון - ואחר כך נראה הלאה. בהכשרתי מקצועי ונשמתי , אני יועץ פרסום ומיתוג ואני יכול להגיד בשיא הצניעות -שגם אחד הטובים בארץ:)) (באמת עבדתי עם החברות הכי גדולות התקציבים הכי גדולים והקמפיינים הכי מוכרים-מה לעשות). המטרה שלי היא מחד היא לקיים את החוזה מול החברה התאילנדית ובנוסף לחפש קליינטים נוספים לעסקי המיתוג שלי . במידה ואתם מכירים ישראלים שיש להם שם עסקים וצריכים עזרה בשיווק פרסום או מיתוג אני מוכן לעזור בחינם! במה אשמח לעזרה : בשני דברים - מציאת דירה טובה עד 10000 בהט באיזור הקוואסאן (כן כן הקוואסאן למרות שהעבודה נמצאת בלאד פרואו או משהו כזה). עדיף עם חדר כושר (אם יש בכלל במחיר כזה)...:) שנית - אחד הפרוייקטים בהם אני הולך להתעסק הוא הקמה מחדש של אתר דייטינג תאילנדי שקיים משנת 1998 (!!) וצריך להפוך אותו לרלוונטי להיום. החברה מורכבת מאמריקאים ותאילנדים - והם קצת קצת נאיביים ולא מועדכנים ולפיכך אני צריך משרד יחסי ציבור טוב (שמדבר אנגלית) שאוכל לשכור מישהו מכיר? שלישית - אשמח לכל עצה מועילה - מיכוון שאני פאראנג ירוק והולך לאכול מההההזזההה כאפות ...של חוסר נסיון. תודה לכולם! וחג כלשהוא שמח.

עוד דבר ששחכתי -קטנצ'יק

אני מקבל מהחברה רשיון עבודה (או אישור עבודה), אני פחות או יותר יודע מה זה מקנה לי , אבל יש איזה משהו ממש שווה שזה נותן שאני לא מכיר?

Benkok

New member
לדעתי אתה עושה טעות במיקום

אם המשרד בלאד-פראו, זה יהיה מטורף לגור בקאוסן. (לצורך ההשוואה, זה כמו לעבוד במרכז תל אביב ולגור באשדוד. בשבת בבוקר זה לוקח 25 דקות על הכביש המהיר, אבל באמצע השבוע זה כבר ייקח לך שעה וחצי לכל כיוון...) במקומך הייתי הולך על איזה סטודיו באיזור ההתחלה של ראצ'אדה-פיסק, ליד הפורצ'ן טאואר, ככה שיש לך גם תחנת תחתית ליד הבית וגם קניונים בסביבה המיידית. העיצה הכי טובה שאני יכול לתת לך, ואני באמת עושה את זה ממקום טוב, היא לשנות מהר מאוד את הגישה השחצנית שעולה מהפוסט שלך. אחד מאנשי הפירסום הטובים בארץ פונה ביום טוב לקהל יעד של 2-3 מיליון לקוחות פוטנציאליים. איש שיווק בחברה בינונית בתאילנד עובד על פלחים של מינימום פי 10, שלא לדבר על האמריקאי שבכלל עובד על פי 20 וצפונה. אם תבוא בגישה של "הישראלי שבא להציל אותם" אז מהר מאוד תיצור אנטגוניזם ויבעטו לך בתחת, אפילו שאתה תותח (ואני לא מפקפק לרגע שבתחומך אתה תותח). קודם תלמד את האנשים, את הדינמיקה במשרד, את מקבלי ההחלטות ונקודת המבט שלהם, ואז תשנה להם אותה... בהצלחה

סליחה ותודה

ראשית כל ,סליחה. זה בדיוק מה שלא רציתי שיצא מהפוסט - שאני שחצן .. זאת מממממש לא היתה הכוונה שלי ! העניין עם התותח נאמר בהומור (לא שזה לא נכון).אח כמו שאומרים באינטרנט אין אינטונציה. אני ממש לא חושב שאני בא להציל את תאילנד ואשתו - זה הכל נאמר בציניות. ואני מודע לפרופורציות. ולמעשה אחת הסיבות שאני עושה מהלך כזה בכלל בחיים זה בכדי להתפתי לצאת ממגדל שן ולגדול. כי פה בארץ זו ביצה נורא קטנה שאתה צובר בה מעמד מסוים - שם אני מתחיל מאפס. שנית: תודה על הטיפ! כבר היה שווה לפנות לכאן!

מה אתה יכול לספר על הראצ'אדה פיסק הזה ?

האם זה הגיוני לחפש דירה בסכום כזה במיקום שהוא יותר פריים? (האמת הם הבטיחו לממן לי מגורים עד 20000 , חשבתי לחסוך עוד קצת.)

prizman

New member
מקום העבודה הוא בפרברי בנגקוק

כפי שבנקוק כתב, משום מקום במרכז בנגקוק לא קל או מהיר להגיע לשם. במרכז בנגקוק זה גם לא פשוט למצוא דירה ב 10000 באט, 30000 זה מחיר די מקובל לדירת סטודיו, בפרברים זול משמעותית. מציע שתחשוב אם תצא מהסיפור הזה ברווח, אשמח לעזור במה שאני יכול.

שכונות וצ'כונות

דבר ראשון תודה על הצעת העזרה. דבר שני - העבודה היא ייעוץ ע"פ החוזה אני לא אמור להיות פיזית במקום העבודה בשעות קבועות , אבל אין לדעת מה יהיה ... בכל מקרה אני מעדיף לסבול עוד רבע שעה בפקק מאשר לחיות בשכונה שמרגישים בה בודדים גלמודים ומדברים בעיקר בשפת הסימנים. איזו שכונה אתם חשים שהיא ידידותית לפלאנג מתחיל? אני למשל לא אוהב את הסילום. אני לא אוהב מודרני ונוצץ אני אוהב אותנטי ... אני מת על האיזור של הקוואסאן כי יש בו משהו קצת כפרי ואינטימי. באשר לגודל הדירה - אני בסך הכל לא צריך יותר מקוביה אסטטית שאפשר לישון ולחשוב בה בשקט. (הכרתי בחורה בבנגקוק שנה שעברה היתה לה אחלה דירה עם כל השירותים הנילווים ב8K בהט. -אני מתאר לעצמי שהמחיר לפלאנג מרקיע שחקים כך שזו לא דוגמא מעולה). אבל בכל זאת קצת פרופורציות ....אני משלם כרגע בתל אביב 65000 בהט לחודש לדירה :). כנגד כל הגיון - יש לי תחושה שדווקא אצא מורווח מהסיפור -חוץ מדמי הייעוץ שישלמו לי (כל עוד לא אהפך לBAR GUY ). אני חושב שיש הרבה מאד מאד מאד עבודה בתחום שלי בתאילנד . ואני חושב שיש לי המון מה לתרום- לאו דווקא את התאילנדים! אני מקווה ...בכל אופן .

prizman

New member
זה מתחיל להסתבך.

דירה שעולה בת"א 65000 באט תעלה בבנגקוק יותר ממחצית, כבר התקרבנו ל 40000 באט, קצת יותר ממה שמשלמים לך לשכירות. בעיקרון המחיר לפלאנג ומקומי זהה, לא תשלם יותר כנראה, הדרישות שלך יהיו גבוהות יותר ולכן תשלם יותר. לא נראה שתסכים להשתמש במקלחת משותפת לעוד 10 דירות, אני לפחות לא חולם על זה. מקווה בשבילך שתצא מורווח, אשמח לעזור בכל דבר שאוכל.

בשינוי קל אחד

בבנגקוק ממש לא יהיה אכפת לי להתכלב יחסית.. פעם הגעתי לבנגקוק לאיזו עבודה קטנה ששלימו לי 2000יורו בשביל לינה ובכל זאת הלכתי לישון בסוואדי סמייל המטונף ברמבוטרי ..בזמנים שעוד עלה 200 בהט ללילה. המארחים הספרדים שלי עיקמו את האף - והמלווה התאילנדית שלי לא היתה מוכנה להגיע לקוואסאן וכשהיא שמעה שאני רוצה ללכת לעשות קניות בשוק שלהם היא בכלל חשבה שאני מחורפן.

prizman

New member
אם לא אכפת לך להתכלב

תוכל למצוא דירת חדר בפחות מ 10,000 באט כן עם שרותים בפנים, אולי אפילו עם מים חמים, לא בטוח בקשר למזגן, שמירה וכד'. אם אתה מוכן להתרחק ממרכז העיר ובגלל מקום העבודה שלך זה אולי יהיה נבון אז בכלל זה לא אמור להוות בעיה. אני אישית במקומך הייתי מנסה למצוא מקום שמאפשר להגיע לשני הדברים בצורה נוחה כי צריך לצאת בערבים לפעמים, רצוי אפילו הרבה. הרעיון שהוצע לך למצוא מקום ארעי ולחפש מבנגקוק נכון אבל אל תחפש דרך סוכנויות תיווך לזרים, שם המחירים באמת מפחידים. נסה דרך הרשת, חברים מהעבודה וגם אני אשמח לנסות לברר ברגע שתהיה סגור על אזור. בקשר לשוק, אני הולך בערך פעם בשבוע. נכון שטיפה התפלאו בהתחלה אבל התרגלו. זה לא בגלל שחושבים שאתה מחורפן אלא בגלל שרוב הזרים הם תיירים ובכלל אוכלים במסעדות, תושבי הקבע קונים בסופר, גם אני קונה רק בסופר מצרכים מסוימים ובכלל תאילנדים גם נוהגים לאכול בחוץ יותר מאשר בבית, לפחות בערים. לא מאמין שהחברה שלי בישלה אצלה בבית יותר מפעם פעמיים בחודש למרות שיש לה את כל מה שדרוש. אני אישית מבשל 3-4 פעמים בשבוע. זה יוצא יקר יותר אגב.

תנקס על התגובה דבר ראשון

סבבי בבי..... אולי בשביל מזגן אהיה מוכן להוסיף עוד כמה K . :) באיזה איזור אתה גר? חברה תאילנדית אני מניח ? כמובן שארצה שבאיזור יהיה לאן לצאת .......אני גם מדג'ה בעצמי..... תגיד יש ערבי 80S בבנגקוק? אני דווקא בקטע חזק של לבשל ..אבל ימים יגידו כמה זמן יהיה לי וכדומה ...רק שלא ארעיל את עצמי עם איזה מצרך מקומי אקזוטי מדי. (אני בטוח שזה יותר יקר ללא ספק ). בנתיים רשימת המצרכים האמיתית שלי כוללת : -סוכנות יחסי ציבור טובה - לא גדולה מדי ויקרה מדי אבל עדיין טובה ורעבה לעבודה . -בית דפוס פצצה - שיודע לעבוד נכון - ובאנגלית . -בונה אתרים פרילאנס תותח שיודע פלאש -ובאנגלית כמובן. -קשר לעיתונים פופולאריים מקומיים. החברה עובדת כבר עם כמה כאלה - אבל זה בעצם חברים שלהם וכאלה שלא ממש מקצועיים וככה זה גם נראה. יש לי סיכוי ?

prizman

New member
וולקאם,

בשביל זה קיימים פורומים, לעזור ולהעזר. אני גר בסוקומוויט סוי 42, זה מול אקמאי, לא יודע כמה יהיה לך נוח להגיע מהמקום לעבודה שלך כי אני מעולם לא הגעתי לאזור, לא שאני זוכר לפחות. סוקומוויט הא בעיקרון מרכז הבילויים של בנגקוק, יש בעיר הזו בערך הכל כך שסביר שגם ערבי 80, אישית אני לא מכיר, דווקא בצ'אנג מאי כן אבל זה לא יעזור לך. בנושא בישול, אין משהו שירעיל אותך אם תקנה דגים ובשר מתים בסופרים בלבד, ירקות אין בעיה גם בשוק רק לשטוף היטב. למעשה אני עובר על הכלל ולפעמים קונה גם בשר בשוק וטרם מתתי, אפילו קילקול קיבה משמעותי טרם היה לי ואני אוכל הכל. רק תדאג לוודא שבחדר שאתה שוכר יש מקום לבישול ושזה מתאים לתקנות הבניין, יש מקומות שאוסרים את זה מסיבות כאלה ואחרות. סיכוי תמיד יש. אני ממש לא מחובר לעולם השיווק והפרסום המקומי מה גם שרובו עובד בתאית אז כשאני נתקל בהרבה מקרים אין לי מושג במה מדובר. מה שאני יכול להגיד זה שהרבה מהפרסומות הן מחו"ל שעברו התאמה לתאית, העיתון המוביל באנגלית הוא בנגקוק פוסט וחייבים ללמוד את הראש המקומי כפי שנכתב קודם כדי להצליח למכור. והראש בצפון, במרכז והדרום מאוד שונה. וכן, החברה תאילנדית. עד כמה ששמתי לב כך זה עם רוב הזרים שגרים כאן.

סבבי בבי

דרך אגב אני סתם צוחק עם האוכל.... אני ממש לא מפחד ... אני מגיע לתאילנד די קבוע משנת 99' ואף פעם לא היה לי שום קלקול קיבה ...לא משנה באיזה דוכן רחוב אכלתי. נהפוך הוא בתאילנד מסתדרת לי הבטן:) אני גם לא שמעתי אף פעם על אייטיז בבנגקוק - כנראה שהיא מחכה שאני אארגן ליין!:) יש הרבה עסקים של ישראלים שאתה מכיר? בזמנו הכרתי רק את פינקי ,הקשר , וכאלה ...מה שכל ישראלי מכיר ... האם הקהיליה גדלה? מה אתה עושה שם אם לא אכפת לך לספר?

prizman

New member
עוד לא גיליתי משהו

בעיר הזו שחיפשתי ולא מצאתי כך שאני מניח שיש גם מועדוני אייטיז, אני פשוט לא איש של מועדונים אז לא אוכל לפרט. את פינקי אני לא ממש מכיר וגם לא את כל מי שנמצא באזור הקוואסאן, יצא לי לבקר שם שלוש פעמים סה"כ, זה לא ממש האזור שמושך אותי. אני מתעסק בדברים כאלה ואחרים אינטרנטית, לא משהו שקשור לתאילנד. בעיקרון הישראלים עוסקים כאן בעסקי תיירות, סוכנויות נסיעות, מסעדנות וכד' ויש גם קהילה סגורה שעוסקת באבני חן. אני לא מאוד מעורה עם הישראלים, יוצא שנפגשים פה ושם כשנוצר קשר ממשי. לי יוצא לפגוש ישראלי פעם בחודשיים שלושה בערך וגם זה ברוב המקרים חברים שהכרתי קודם. אבל זה עניין של בחירה, מי שרוצה לפגוש ישראלים יפגוש בקלות, אני בתאילנד כדי לפגוש תאילנדים בעיקר.

וכעת לשאלות של תייר אמיתי

ראשית- מה מזג האויר בסוף מאי? ("אל תשאל - קר קפוא - 34 מעלות בצל.."). אני אף פעם לא ממש הצלחתי לזכור מהי העונה הגשומה . האם מרגישים שם יותר כעת את המתח הפוליטי ? אני יודע אני יודע - זה כמו בישראל שיש מלחמה פה ובית קפה שקט ושלו בצד האחר .. אבל בשנים האחרונות חשתי שהאלימות מבעבעת מתחת לפני השטח בתאילנד. בייחוד כלפי זרים ... ראיתי יותר מכות , יותר אלימות , ופחות חיוכים בשנת 2007 - מאשר בשנת 99. כמעט בכל איזור של פאראנגים בתאילנד . (שזה מהלך טבעי לכל מקום שהקפיזליזם מהדהד בו חזק יותר ויותר)

Benkok

New member
סוף מאי - חם, לח וגשום לפרקים

לגבי המתח הפוליטי - לא מורגש אם אתה לא מסתובב באיזור הפרלמנט, מאוד מורגש אם במקרה ראש הממשלה גר בכניסה לסוי שלך וכבר חודש אתה מרגיש כאילו אתה גר במחסום ארז בגלל כמות החיילים והשוטרים שמחכה לך בדרך הביתה... לשאלתך איזה עסקים פותחים ישראלים בתאילנד: מסעדות פאבים סוכנות דוגמנות מפעל לתושבות מנוע חברת שילוח יהלומים כוח-אדם בדיקות רכב פינוי פסולת רעילה ייצוא קסדות ואביזרים לאופנועים בתי מלון רהיטים בגדים כלי מיטה השכרת מוניות חברות בניה תכשיטי כסף וזאת רק רשימה חלקית מהאנשים שעולים לי בראש עכשיו...

איזה כיף

חם לח גשום לפרקים ואם אתה גם בסוי של בנגקוק מרגיש כמו מחסום ארז... יפה...נשמע כמו עזה...:) סוכנות דוגמנות - נייס תינקין! אהמ פינוי פסולת רעילה?? גוד איך אנשים מגיעים לדבר כזה.

prizman

New member
האמת שהייתי חותם בכיף על 34 מעלות בצל

לפי אינדקס החום שמשקף בצורה יותר נכונה את מזג האויר, מתייחס גם ללחות וכאלה אנחנו כרגע סביב ה 40 מעלות ולא ישתפר עד סוף מאי, כנראה ההפך. כרגע סופות רעמים וברקים הם עניין יומיומי אבל לא כל יום גם גשום, מעריך שלקראת יוני יתחילו הגשמים היותר רציניים אבל אל תתפוס אותי במילה, חזאי אני גם לא. את המתח הפוליטי אפשר להרגיש רק בשיחות אחד על אחד עם תאילנדי שמרגיש מספיק פתוח איתך, מעבר לזה לא אלא אם תיקלע להפגנה. גם שם בתור זר סביר שיתייחסו אליך יפה, כך לפחות היה בהפגנות שאני נכנסתי אליהן במודע מתוך סקרנות. כמעט לא נתקלתי באלימות כלפי זרים בתאילנד וכשראיתי כזו היא התחילה מכיוון הזרים. גם לא הרגשתי מחסור מיוחד בחיוכים, אני פונה אל כולם בחיוך והם מחייכים בחזרה ואני בהחלט מסתובב באזורים היותר ג'יפה של בנגקוק די הרבה שזה אומר האזורים הכי ג'יפה של תאילנד. מה שכן, כשנמצאים במקום שבו תאילנדים מתחילים להשתכר וזה קורה להם מדי פעם, עדיף להתרחק ממנו, שם אם לא תגיב נכון זה עשוי לגלוש לאלימות. סיטוןאציה נוספת שעשויה להתפתח לאלימות היא ויכוח על תשלום במועדונים מפוקפקים, לדוגמא באזור הפתפונג, לשימחתי אני לא חובב גדול של מועדונים כאלה כך שלא הייתי מעורב אישית בשום מקרה כזה אבל שמעתי על אחרים. בגדול, מי שמסתובב בתאילנד בכיף ומגלה פתיחות ולא מנסה ממש להיכנס לצרות גם לא יכנס אליהן, רק יהנה. לא לחינם אני כאן.

רגע רגע

מעונן חלקית או אפור תמידית? בנגקוק בנגקוק אבל אני בונה על שיזוף בבריכות שעל הגגות........זה מתחיל להדאיג ... אני דווקא נתקלתי באלימות די קשה כלפי זרים כמה פעמים בתאילנד . (וכמה פעמים מתוכם -בקופנגן בפאב ספציפי (דרופ אין) שהתאילנדים שם החליטו להיות לאומניים ופאנקיסטים ). דרך אגב יש את האתר הזה thai visa כל שני וחמישי הם מדווחים שם על תייר שחוט כזה או אחר .. מעניין אם זה אמיתי ואם לא אז מה האג'נדה או המגמה מאחורי פרסומי ההפחדות.. אני שואל את עצמי לא נמאס כבר לתאילנדים מכל הזרים המסרוחים שמסתובבים להם שם?

prizman

New member
להשתזף דווקא תצליח

קרינת UV לא חסרה גם כשלא רואים את השמש. לא מכיר את האתר שכתבת ולא שמעתי על תיירים נשחטים כל שני וחמישי. ככלל שאלת על אלימות באופן כללי ועל כך עניתי, אין לי מושג מה קורה באיזשהו פאב נידח בקופנגן אבל כפי שכתבתי, מי שלא מחפש צרות הן לא יגיעו אליו ולהתרחק מתאילנדים שיכורים, לפי מה שאתה כותב הפאב הזה הוא ההיפך משני הדברים. התאילנדים מתפרנסים מתיירות והם מתייחסים יפה לתיירים כל עוד התיירים מתייחסים יפה.

למעלה