אהלן חבר'ה פאראנג ירוק עוברלבנגקוק וצריך עצות

drdavid

New member
תיצור איתי קשר

אוכל לעזור לך למצוא את מה שאתה מחפש.

rambling

New member
../images/Emo6.gif

אתה רוצה משהו אינטימי ואותנטי ואתה מזכיר את קאוסאן באותה נשימה?
כמו שבנקוק אמר לך, לגור באזור קאוסאן ומשם להגיע ללאדפראו זה סיוט, אפילו אם אתה מגיע יומיים-שלושה בשבוע למשרד אתה תקלל את היומיים האלה. עדיף לך בתור מינימום לגור איפושהו באמצע הדרך ליד תחתית. אם אתה רגיל לסטנדרטים של דירה בתל אביב ב-65K אז תצטרך להעלות את התקציב שלך כאן ל-20-25K. תלוי באזור. בלאדפראו דרך אגב יש הרבה קונדואים חדשים לאחרונה, אני גר באחד הישנים יותר (בניין של 10 שנים). היית באזור הזה? אני מציע לך לבוא, לגור במלון או-serviced apartment בסיסי לאיזה שבועיים, תבקר באזורים שונים להכיר מי נגד מי, איפה נראה לך, מה אתה יכול למצוא באיזה תקציב וכו'. ואז תחליט. שווה את ההשקעה והאי נוחות הזמנית. היו כאן כמה דיונים בנושא, האחרון לא מזמן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1352&msgid=127892873 יהיה מעניין לשמוע את החוויות שלך בתחום העבודה, בשביל פרסום ומיתוג צריך להבין את התרבות ואיך הראש המקומי פועל. דברים שלוקחים זמן בדרך כלל. תחזור לספר לנו איך הולך.

היי היי לא לכלכך על הקווסאן הוא מטונף מספיק :

בקשר לקוואסאן - אני מקלף בדמיון שלי את כל הרוכלים והתחלואים של החברה המודרנית כשאני מסתובב שם - אבל מודע למציאות. באשר למיקום I GET THE PICTURE ... אם שלושה אנשים שונים אומרים לך שזה הולך להיות סיוט כנראה שיש בזה משהו . הייתי בלאד פראו - אבל אני לא זוכר איך זה נראה... די מבלבל לדעת איפה אתה בדיק כשאין נסיון רב בעיר .. ראיתי שיש שם בתים פרטיים יפים לאללה! (ובזול יחסית).. אני חושב שאתה צודק לאללה עם הserviced apartment - עכשיו אני צריך המלצה לדירות כאלה אם אתם מכירים (אתה מכיר).... באשר לפרסום ולמיתוג בהקשר המקומי - בעקרון לא עובדים ככה - צריך להכיר את המודלים המאזנים והבלמים הפנימיים של החברה שאתה הולך לעבוד בה , פסיכוגרפיות , סוציוגרפיות , טאבו , צריכה, תרבות ,דת צריך להבין המון המון ב"לוקאליות" . אבל בדרך כלל שמביאים יועץ מבחוץ מחפשים מישהו שישבור את כל זה..... זה הימור. וההימור לא שלי כאן במקרה. מה שכן -הצעות שכאן בארץ תמיד הצעתי והם נתפסו כנורא אמיצות ולא התקבלו . התאילנדים נגנבו מזה ורק מחכים לעשות דברים כאלה. (לדוגמא במבצע על לפטופים - הצעתי לפרק לפטופים עם פטיש חמש קילו בסרטונים בקטע של "אנחנו שוברים את השוק") ובקטע של BTL התאילנדים סופר חזקים ושם אני מקווה לפעול. בכל מקרה כל עוד תתעניינו אני אעדכן:))

drdavid

New member
היי שלמה ...

לומר ש Ladprao זה פרברי בנגקוק - זה קצת מוגזם ...
.... רחוב די מרכזי בבנגקוק

prizman

New member
חשבתי שכבר הבנו

שמושגי הפרבר שלנו שונים. בתפיסה שלי גם רמת אביב היא פרבר של ת"א ורמות פרבר של ירושלים. אפשר לחלוק על דעתי כמובן אבל עדיין יש לי את תפישתי מהו מרכז ומהו פרבר.

drdavid

New member
פרברים

אם ניקח את ת"א כקנה-מידה -..... רחוב Ladprao מבחינת מיקום יהיה נניח רחוב פנקס או יהודה המכבי בת"א - האם היית מחשיב אותם כפרבר ??

prizman

New member
אתה באמת חושב

שמישהו ממרכז ת"א טורח להגיע ליודה המכבי או פנקס? כאילו מה הוא איבד שם? מגיעים לשם מר"ג, גבעתיים ורמת אביב. אבל לא אספר לך על חיים תל אביביים, זה לא נושא הפורום. והקנ"מ לגמרי שונה. אבל מיצינו את הנושא.

drdavid

New member
Rachada Pisek

זהו רחוב ארוך מאד (בחלקו הוא נקרא Asok שם ממוקמת שגרירות ישראל. בגדול, הוא מאונך לסוקומוויט וחוצה אותו (שם הוא נקרא Asok ) ובצומת זאת גם יש מפגש של הרכבת התחתית והעילית. כל עוד אתה על ציר התחתית, לא כל כך משנה לך היכן בדיוק תגור. אם תיקח מפה ליד, יש לך את אזור Fortune Town שהציע Benkok הנמצא בפינת Praram 9 . מבחינת מגורים ב Rachada.... עד אזור Huay Kawang (חפש מלון The Emerald) זה מיקום סביר עדיין. בכל מקרה..... חשוב לדעת מה אתה בדיוק רוצה מהמגורים ומהאזור. הייתי מציע לך לקחת מקום לזמן קצר - חודש חודשיים - ושתתחיל קצת להתאפס ולהבין היכן אתה נמצא ומה אתה רוצה בדיוק, תתחיל לחפש מקום יותר קבוע.

אהה אני יודע לאיזה רחוב אתה מתכוון

כן , זה התכנון אין לי ברירה אחרת.. אבל , גם הדירה לזמן קצר היא עבודה לא קטנה , ראיתי באיזור הזה מלא SERVICED APT שנראו מעולה ובמחירים טובים - מיכוון שראיתי אותן דרך האינטרנט כאן - אני מתאר לי שאגיע לשם אמצא טריקים שטיקים ושלל מלכודים ....נו שיון ...בבניין הארץ ננוחם.

drdavid

New member
מצטרף לדעתו של Benkok

בוא נתרכז במיקום: צודק Benkok שקאוסאן זו בחירה רעה (וזה עוד בלשון המעטה). לא רק שהאזור מבחיל כשלעצמו, המרחק והפקקים יהרגו אותך לאט אבל בטוח יום יום. זה שתור תייר לנת שם - לא אומר שצריך לסבול לגור שם באופן קבוע. זה יפה שאמרת Ladprao - אבל זהו רחוב באורך של כ 10 ק"מ אם לא יותר. בצידו האחד תמצא את Central Lardprao הידוע ובצידו השני את The Mall Bangkapi הידוע גם הוא - 2 אזורים שונים לגמרי של העיר. אז בשלב ראשון הייתי מציע לך לברר איפה בדיוק ממוקם המשרד בו אתה אמור לעבוד. בסופו של דבר... בנגקוק בנויה שכונות שכונות החוזרות על עצמן בכל אחת מהן יש הכל. תתפלא לדעת שמאד נעים לגור בשכונה תאילנדית (אני עצמי מתגורר ליד הנהר ב Rama 3). הצעתו של Benkok לגבי מגורים ב Rachada היא סבירה בהחלט. אם אתה מתכוון לנסוע יום יום ברכבת התחתית (ושוב נשאלת השאלה היכן המשרד שלך) - כל מקום על ציר הרכבת התחתית יהיה לך טוב, כולל Rama 4 או אזור Asok

איך אתם שונאים את איזור הקוואסאן חח

אמנם לא גרתי בבנגקוק תקופה שעולה על 3 חודשים אבל יצא לי להסתובב בחלקים גדולים ממנה (בעקבות חברה מקומית שהיתה לי - נו למי לא...). ואני דווקא נורא אוהב את האיזור של הקוואסאן חח. אני לא סובל את האיזור של הסילום וכדומה .. (לא באתי לחפש פאר ושיש ....ראיתי מזה מספיק בחיים). אבל כנראה שהצדק עימכם שזו בחירה גרועה מבחינה ניווטית.. אני בהחלט צריך לברר עם האיש קשר שלי איפה בדיוק ממוקם המשרד.

drdavid

New member
לא שונאים ... סתם מתעבים ...../images/Emo13.gif

חוץ מאיזה מועדון ג'אז חדש שנפתח, גם אני לא הייתי בסילום כבר שנים. נדמה לך שראית חלקים "גדולים" של בנגקוק - אני מניח שאפילו 5% ממנה עוד לא ראית (וזה אם הסתובבת הרבה מאד) ..
גם באזור Lardprao יש אזורי מגורים מצויינים .... לפני המון שנים, היתה לי דירה בבניין שנקרא Ma Maison לפני שאתה מחליט איפה לקחת דירה, תכיר קצת את העיר. בכל מקרה, היכן ש Benkok הציע לך זה לא רע בכלל.

prizman

New member
אני לא שונא את אזור הקוואסאן

זה רק אזור שלא מפתה אותי לגור או לבלות בו. כשנקלעתי אליו לא סבלתי. עם סילום אני מסתדר יופי מבחינת האזור רק שלא מעניין לי מספיק כשאני יוצא בלילה, הפאטפונג ממש לא מעניין אותי. אבל לעניינינו בהחלט כדאי שתדע היכן המשרד ומשם נמשיך.

למעלה