אהלן חבר'ה... שאלה של חדש בתחום..

Reign Of Chaos

New member
אהלן חבר'ה... שאלה של חדש בתחום..

אני חייל משוחרר, ורוצה לצבור קצת כסף וחוויות לפני הלימודים באוניברסיטה.. יש לי דרכון אירופאי (גרמני), והייתי בצבא לוחם (+קורס מ"כים וקורס חובשים). אני רוצה לעבוד בחו"ל, עם עדיפות להולנד אבל הכל הולך. מעדיף מאוד שזה יהיה חוקי. איך אני יודע למי לפנות? נכנסתי כבר לאלף אתרים של אלף חברות וכולם טוענים שהם ותיקים בתחום ואמינים. לא קונה את זה. איך אני יודע לאיזה חברה לפנות שלא תדפוק אותי? ואיך אני מוצא עבודה בתחום האבטחה? כולם מציעים רק ציורי שמן ומוצרי ים המלח. ושאלה אחרונה- אני יודע שקשה להגיד אבל בקירוב, בגדול, הערכה גסה- כמה בערך עושים בחודש בעבודות הללו? תודה מראש, תמיר

ravid23

New member
יש לך דרכון זר אתה לא צריך את כל העגלות האלה

תבחר לך מקום,תטוס תשכיר לך דירה לשבועיים ותחפש עצמאית עבודה מכובדת,ככה אני עשיתי כמעט בכול מדינה שהייתי בה דרך אגב הולנד נראת לי מדינה בעייתיית אולי עדיף בגלל שזה ניסיון ראשון שלך בחול לבחור מדינה דוברת אנגלית כמו בריטניה,ארהב,אוסטרליה. כמה עושים עם התכוונת לעגלות אז הרוב לא עושים יותר מדי ופשוט מגלגלים את עצמם בחול...

רביד חבל שאתה מדבר בחוסר עניינות

קודם כל- כל עבודה מכבדת את בעליה. ואנשים שעובדים בעגלות לא רק מאוד מכובדים אלה גם מאוד ראויים להערכה מיוחדת. מדובר בעבודה קשה שאני רואה אותה כמבחן לחיים. אנשים שמצליחים בעגלות יצליחו בכל דבר שרק יחפצו ומה שיפה בעבודה זו הוא שכל אחד יכול להצליח עם טיפה כח רצון!!! מדובר פה בעבודה ריווחית מאוד, משתלמת ביותר, מהנה והכי חשוב מספקת! ממליץ בחום לנסות ולהתנסות טל

EmGee

New member
ואתה מדבר מאינטרסים להביא כמה שיותר עובדים

כאלה שתלויים בך גם מבחינת עבודה וגם מבחינת מגורים, ואין סיכוי שהם יבואו וידרשו תנאים סוציאליים. העבודה בעגלות אולי משתלמת לך, כי אתה גוזר קופון ענק על העובדים שאתה מנסה לגייס, אבל בחישוב כללי, רוב האנשים מרוויחים שכר שהוא די שווה ערך לשכר המינימום באותה המדינה, ובהרבה יותר מאמץ. מי שמחפש מבחן לחיים שילך לגולני, לא צריך ללכת לעבוד בצורה לא חוקית ולהתביע את הסטיגמה המגעילה שיש על יהודים שהם רק רודפים אחרי כסף.

maozeitan

New member
אתה חוקי? אני במקומך הייתי בא לספרד להתקין

מערכות סולאריות, קרי דודי שמש ומזגנים בלי לחשוב בכלל אתה חוקי וזה כסף בכלל לא רע למי שמוכן לעבוד קשה יש אצלנו איפה שאני עבדתי בקיץ חבר'ה ישראלים עם דרכונים פולנים וצרפתים והם עושים כסף ממש ממש יפה, יש בחור אחד בשם יניב שם שמתקין כל יום 4 מזגנים ועובד לבד ועושה 600 אירו ביום, בשיא שלי הוא הרויח פי שלוש ממני כי הוא עובד יותר טוב והוא גם יותר רציני (בזמן שאני רושם הודעות פה בפורמים הוא מתקין דודי שמש על הגגות) אתה יכול לעבוד לבד או עם צוות משכורת מינימום ליום 150 אירו, משכורת מקסימום ליום?, תלוי בהתקנות. אתה מגיע לפה אתה מלך, יש לך ניירות עבודה, אתה ממיר את הרישיון הישראלי לספרדי דרך גרמניה ולא כמו הישראלים שמגיעים מישראל בלי ניירות אירופאים וצריכים לעבור פה תיאוריה וטסט אתה ישר מקבל מספר עובד ספרדי ויכול להתחיל לעבוד ממחר בבוקר. אם אתה שואל אותי? ספרד נ-ק-ו-ד-ה.

Reign Of Chaos

New member
תודה רבה לעונים..

אשמח לעוד דעות ועצות! איך אני יודע על איזה חברה אפשר לסמוך?

maozeitan

New member
במקרה של ספרד אתה אזרח האיחוד האירופאי

אתה חייב לראות חוזה ביד לפני תחילת העבודה חתום ע"י מעסיק ובו מוגדרות מספר שעות העבודה משכורת + בונוסים וכמה הוא מפריש לביטוח הלאומי עבור הפנסיה שלך ועבור דמי אבטלה אם אתה בא לאירופה קשה לרמות אותך, החוק מחייב את בעל הבית לתת לך חוזה ביד.

EmGee

New member
גם בארץ החוק מחייב לתת חוזה ביד...

ותאמין או לא אבל גם בספרד אפשר למצוא אנשים רעים שיכופפו את החוק, זה לא סטארט אפ ישראלי.

maozeitan

New member
EmGee אני לא יודע אם היית בספרד או אם עבדת

חוקי בספרד, אבל פה, אם לא נותנים לך חוזה עבודה ואתה הולך למשרד העבודה תוך חצי שעה הם אצלו בעסק מרימים אותו על טיל קנסות אידירים של עד 60,000 אירו למעסיק שלא משלם תנאים סוציאלים למעביד וכן ניתן לסגור לו את העסק. דבר שני, באנרגיה סולארית לא משתלם למעביד להעסיק אותך לא חוקי משום שאם יקרה משהו אין לו ביטוח עליך ואז הוא גמור כי הממשלה את כל ההוצאות הרפואיות מחייבת אוטומטית את החברה קרי המעסיק ואז אם לא היה לך ביטוח רפואי סוציאלי הוא צריך לשלם מכיסו ולכן הוא מעדיף לשלם עליך ביטוח סוציאלי בגובה 500 או 600 אירו בחודש שגם מזה אתה מפריש לפנסיה וגם לאבטלה וגם לתנאים הסוצאיליים של הביטוח הרפואי. פה הדברים קצת יותר מסודרים מבישראל בכל הקשור למתן זכויות סוציאליות לעובד, פה הממשלה ומשרד העבודה נוקטים יד ברזל כנגד מעסיקים שפוגעים בזכויות העובדים.

EmGee

New member
שמע אני בטוח שהמצב בספרד עדיף על הארץ

וזה לא כי הייתי בספרד, אלא כי הייתי בארץ :) רק שתדע שבארץ יש חוק של עונש מינימום של 6 חודשים בפועל למעסיק שמשלם פחות משכר מינימום, שנינו יודעים כמה עובדים בארץ מרוויחים פחות... אבל רק רציתי להבהיר שבכל מקום בעולם יהיו אנשים שינצלו עובדים זרים, גם אם הם חוקיים, בגלל שהם לא מכירים את הזכויות שלהם. לבוא ולטעון שתוך חצי שעה יסגרו את העסק קצת הזוי, לא יערכו משפט עם עדים ו15 ערעורים עד ההכרעה?

maozeitan

New member
תוך חצי שעה הם בעסק שלו

אם הם רואים שלבחור אין חוזה עבודה מסודר, מתקשרים ישר ל SEGURIDAD SOCIAL קרי לביטוח הלאומי ושואלים האם המעביד משלם לעובד ביטוח לאומי/סוציאלי אם התשובה שאותו עובד נמצא ב BAJA ז"א שאין המעביד משלם על העובד ביטוח העסק בו במקום סופג קנס של 60 אלף אירו עד 100 אלף וכן צו סגירה מנהלי שאני לא יודע לכמה זמן.

EmGee

New member
ואם המעסיק טוען שהוא לא יודע על מי הם מדברים?

הרי כל הקטע בחוזה הוא הוכחה שהבנאדם עובד שם, אם המעביד מתכחש לעובד, המשטרה מחליטה בעצמה מי משקר או שבית המשפט נאלץ להחליט?

maozeitan

New member
אל תיהיה ילד

הבחור שמתלונן חוזר לעבוד ואז הם באים ותופסים על חם ! מה אנחנו משחקים עכשיו בהוא כן עבד לא עבד? דיי נו... הם באים שהעובד חוזר לעבודה תופסים על חם ומרימים את בעל הבית על טיל.

EmGee

New member
אם אתה מעונין באבטחה

אז תנסה לאבטח ספינות, שמעתי דברים טובים על מנו ספנות, שהם תמיד מחפשים לוחמים עם דרכון אירופי. בנוסף יש כל הזמן פרסומים בעיתונים על דרישה למבטחים ישראלים לאבטח חנויות יוקרה וכאלה דברים באנגליה. אפשר גם ללכת לאבטח שגרירויות, אבל זה מותנה מן הסתם במעבר קורס אחיד (14 שבועות) וממשיך להתחייבות, אבל השכר בשמיים והכסף די טוב. ואומנם לא אבטחה, אבל באוסטרליה בעבודות בחוות תמיד מחפשים חובשים. אתה תעבוד כמו זבל בחקלאות והכל, אבל תקבל תעריף מיוחד כי אתה חובש ואין בית חולים בסביבה...

Reign Of Chaos

New member
בקשר לעבודה באוסטרליה

למה מחפשים חובשים? בגלל שאלה חוות מבודדות? ומה אופי העבודה שם? כמה בערך מרוויחים? ופעם ראשונה שאני שומע שמחפשים באנגליה לוחמים לאבטח חנויות יוקרה, יש לך אולי לינק להביא לי? תודה רבה.

למעלה