אהלן חברה! 4X17

אביטל186

New member
קטעים....
הצחקת אותי עם התאורים..
ובכלל תחשבו על זה!
אם שלושתם נשלחו לעולם הזה (שתכלס זה מה שהשוליה עשה, הוא לא עשה שום קסם או לחש שלקח שום טנד טו דרקנס של אמה. סתם עבד עליהם) למה שם לא שמרו עליה? התמנונה והכלבה?
הם אלו שאמורות לדעת הכי טוב מה קרה לה!
למה היא לא פונה אליהם לשאול אותם? הם הרי נעלמו איתה.
&nbsp
זה הכי מוזר

Y. Welis

New member
ומאחר וזה דיסני, אולי נראה את דונלד דאק...
שגם הוא בקע מביצה, כזכור (השיר מהפסטיגל, למי שהיה בשמונים).
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
כמו שכל מוסד היום נקרא ע"ש התורם, כך כל סידרה תיקרא ע"ש
המפיק/בעלים.
&nbsp
מי יודע, אולי גם בסטאר וורז (של דיסני היום) עוד ימצא איזה Sith lord named Walt...

אביטל186

New member
אהלן חברה! 4X17

קודם כל לפני הכל!!
אני רוצה להשוויץ שאני ניחשתי מי הבת של מליפיסנט לפני!!!! שאמרו את זה!
וזה ממש ממש מרגש אותי!
איזה אדיר הקטע הזה! מדהים!
מעניין אותי אם כשהם יפגשו היא תיטור לה טינה על זה שהיא לא סלחה לה.... או תשמח לראות אותה..
אני מניחה שהיא זאת שתנסה למנוע ממליפיסנט ושות' להרוס את אמה
וואי אדיר הקטע הזה, כל השאר משעמם וחסר עלילה לחלוטין..

Y. Welis

New member
חשבתי שזו כבר תהיה מישהי מוכרת... אבל צריך לשמור חומרים

לעונה 5.

Y. Welis

New member
a man named Walt

לא חושב ששמעתי באיזו סידרה כזו רמיזה עבה לאותו איש בשם וולט [דיסני]... עוד מעט ויהפוך לדמות בסיפורי האגדות. מצער שלא ניתן לסופר אמיתי כמו פרנק באום, ממציא 'עוץ', או לאחים גרים. וולט בעיקר עשה כסף מהם, לא הרבה יותר מזה.

פרק לא רע (בדיחה על חשבון קרואלה; חבל שלא גם על חשבון מאליפיסנט, המבוגרת מדי לדמות, בטח אחרי המודל של אנג'לינה שאותה היא מחקה), אבל תמוה.
איך אוג' ידע שהמכשף (ושולייתו?) הם שכלאו אותו בתוך התמונה? מי השולייה? + למה לא הציע להכין מלכודת למחבר, למקרה שלא יהיה סימפטי? הרי יש למושיעה כבר מגוון לחשים. אבל לא משנה.

אגב 'אבודים', מי שמגלם את הסופר (author) לקוח משם - היה בעונה החמישית אחד מחברי ה'דארמה' שחשדו במצטרפים החדשים. טיפוס אפל במקצת (הייתי מצרף אם כבר את ריצ'ארד, הלא הוא נסטור קרבונל - manliner בעצמו, אמיתי כנראה).

ומה באמת עם הקריפט של רג'ינה, על לבבותיו (השבורים)? למה אף אחד לא פשט על המקום עד כה?
לא משנה.

אביטל186

New member
טוב זה לא נראה לי

שהולכים לספר מאיפה יש לאוגוסט ככ הרבה מידע, שחלקו נשמע מונפץ אני חייבת לאמר..
במיוחד שהוא חי כאן בעולם הזה.
בכל מקרה הסופר הזה נראה ממש אפל ולא נחמד,
ןלמה לעזאזל הוא רצה לעשות את זה למליפיסנט?
יש מצב שהם יסבירו לה ואז היא תפנה את כעסה ואת נקמתה אליו במקום לצארמינגים?
ובכלל, למה הוא ברח?
והאם הקטע שרג'י קראה להנרי הנרי דניאל מילס, זה היה הסימן בשבילו לתת את הדף המזוייף?

Jason2

New member

הוא אמר שהסופר הוא לא בן אדם אלא כל האנשים שסיפרו את הסיפורים כמו הומרוס, האחים גרים, אנדרסן וגם וולט דיסני שאגב הימר על כל רכושו כשעשה את שלגיה ושבעת הגמדים לדעתי הוא באמת אהב את הסיפורים ורצה לספר אותם. אגב אני חושב שגם כל אלה שממשיכים ליצור סרטים כאלה לא עושים את זה רק בגלל הכסף (למרות שקצת כסף יכול להיות נחמד) אלא הם באמת אוהבים את זה.

Y. Welis

New member
רק שהוא במקרה עשה מזה מיליארדים... במקרה יצא. לא נורא.

העיקר ששמו מוזכר בשורה אחת עם הומרוס... כסף קונה הכל.

Jason2

New member
עדיין הוא מעצב תרבות

אי אפשר להגיד שרק בגלל העובדה שהוא עשה כסף הוא לא תרם כלום לעולם התרבות.
נניח ושלגיה לא היה מצליח והחברה שלו היתה נסגרת בשנות השלושים האם זה היה הופך אותו לראוי יותר?
אני הייתי מוסיף לרשימה גם את ג'ורג' לוקאס וסטיבן שפילברג.

אביטל186

New member
נכון אבל מאיפה הוא יודע את כל זה??

ועוד מה שהפתיע אותי לגבי הסופר שהוא הכריח את השוליה לעשות טת זה. חשבתי שהקוסם הוא הדמות הכי חזקה. גם יותר מהסופר. עובדה שאחכ פתאום הוא החליט להעניש אותו וגם יכל לעשות את זה. אז בטוח כם יכל להתנגד

הלדיל

New member
עד עצם היום הזה והאמיצים והנדיבים

לפני שבוע צפיתי ב-'סינדרלה'. לדעתי הם עשו עבודה טובה באיפיון האם החורגת והגעתי למסקנה שזורם בדמה של סינדרלה דם פיות והיו צריכים לשכור שחקנית פחות רזה לתפקיד - מראה העצמות הבולטות של השחקנית היה מטריד לפרקים וזהו המראה הטבעי של השחקנית. הם אפילו מתייחסים לסרט כשהזוג צ'רמינג מדבר על פריטים שנשלחו מחצרה של המלכה אלה. אני אוהב שהעונה מתמקדת, לשם שינוי, באמה ובחייה - כששלגיה דיברה על חיים של כאב ואפלה, רציתי לשאול אותה למה את חושבת שאנשים רעים לא יהיו מאושרים ממנת חלקם? אם הכל הולך להם טוב, הם יהיו מאושרים. אני חושב שעוץ לי גוץ לי הוא דוגמא טובה לרע וטוב לו. לעומת זאת, זהו תיאור מצוין של חייה של אמה. וכשהיא הגיעה לסטוריברוק, היא, בפירוש, לא הייתה אדם הרואי. לא בדיוק רשעה אבל צינית ומרירה ואחת שכל האושר בחייה נגזל ממנה בשל החלטות של אחרים.
בפרק היו שתי חזרות - הסצנה בה הזוג מקסים פוגש את הסופר מזכירה את פגישתו של עוץ לי גוץ לי ובנו את זוסו. אני יכול רק להניח שהסופר אהב את הסצנה הזו כל כך עד שהוא שחזר אותה על עצמו. החזרה השנייה היא שעוץ לי גוץ לי ממלא את תפקידה של קורה כשמליפיסנט פונה אליו כדי שימצא את צאצאה האבוד. אני מניח שהדימיון במצב בלט לעיניו ולכן הוא עזר לה למרות שהיא נכשלה במילוי הצד שלה בחוזה.

הלדיל

New member
המשך

בכלליות, אהבתי את הפרק. הסצנה בה מליפיסנט מתחננת בפני שני האידיוטים שלא ייקחו את ביצתה ראויה לציון בשל התספורת הגרועה של מליפיסנט שהרסה כל דרמה מבחינתי בסצנה. אני, אישית, חושב שהפתרון שהם נקטו לבעיית האפלה של אמה עולה בקנה מידה עם המוסריות המפוקפקת של הפיה הכחולה שמתנה את אנושיותו של פינוקיו בכך שיהיה ילד טוב והדעה לפיה בית הספר אחראי למוסריותם של ילדיך ולא ההורים. אם לילית גברה על האפלה המובנית בתוכה, היא אישה חזקה מאד.
האם רג'ינה חשבה לשטות בעוץ לי גוץ לי עם דף שהועתק בקסם מסוג ג'? שכל ישר אומנם לא היה מעולם הצד החזק שלה אבל זה שפל חדש. התגובה של כולם לאחר ההתעוררות מקללת השינה מאד מוזרה לאור העובדה שנשמותיהם נשלחו זמנית ללימבו בוער.
לגבי עניין הסופר, אם הולכים לפיה הגישה הליבריטאנית לפיה העומד בראש ההיררכיה הוא היוצר, הרי וולט דיסני הוא הסופר למרות שלא הוא כתב או יצר את הסרטים בעצמו. זה גם היה מקום להתייחס לאישה זקנה
שהאחים גרים שמעו ממנה חלק מהמעשיות שהם ליקטו והרבה יותר ראויה לתואר זה.

הלדיל

New member
מנקודת מבטם של הכותבים, ואלט דיסני הוא סופר

דמותה של המלכה הרעה ב-"שלגיה", לדבריהם, הייתה ההשראה שהובילה לכל הסדרה. לדעתם, הסרט היה יצירת מופת קולנועית. הוא גם שינה דברים במקום שהוא מצא ראוי לשנות כך שהוא ראוי לתואר. כל מספר מספר את הסיפור אבל כל אחד מוסיף את המגע האישי שלו לסיפור (ולפעמים גם פוגע בו קשות כמו בסיפור עם מרי פופינס. הסופרת לא סלחה לו עד היום.). בכל מקרה, זו דעתם וכמובן ומובן מאליו שניתן לחלוק עליה. לדעתי, בעונה בו פוגשים את קרואלה דה וויל קשה להצהיר הצהרה כזו מבלי להישמע מגוחך: '101 דלמטים' נכתב בשנות הארבעים זמן רב אחרי שואלט דיסני התחיל בעבודתו.

Y. Welis

New member
בלי ספק. וכן 'פנטסיה', סרט האפקטים הגדול הראשון אולי

שסיפק השראה לאינספור דברים שבאו אחריו (כמו דמות הבאלרוג אצל ג'קסון).
&nbsp
אבל דיסני לא היה הכותב אלא היוזם, האינטרפרנור, שבאמריקה לעיתים נחשב יותר מהיוצר (ר' מקום המפיק בסט - בכיר לרוב מהבמאי, אלא אם הוא בעצמו מפיק, כמו שרוב הגדולים נעשו. אגב לוקאס הקים לעצמו אולפן כדי להשתחרר מהלחצים של האולפנים ומפיקיהם).
&nbsp
יש לו מקום, אבל מסופק אם זה צריך להיכנס לתוך סידרה. מספיקה האנימציה של טירת דיסניוולד בפתיחה (גם היא אגב לא שלו - חיקוי לטירה אמיתית בבוואריה של המלך לודוויג השני, שבעצמו היה חובב אגדות).

למעלה