אהלן חברה! 4X17

Im All That

New member
אם כל הכבוד לאחים גרים..

הם לא שונים מוולט דיסני. כל מה שהם עשו זה לקחו אגדות וסיפורים, נתנו להם את הגרסא שלהם, ואיגדו אותם ביחד. - זה בדיוק מה שוולט דיסני עשה רק שהוא עשה את זה במדיום אחר.

Y. Welis

New member
דיסני לא כתב דבר בעצמו - רק הרוויח מעבודתם של אחרים

בכך ה'גאונות' שלו.
&nbsp
כמו שציינתי, באמריקה זה נחשב יותר אם אתה מרוויח הרבה ובונה עסק, מאשר אם רק כתבת.
&nbsp
לאחים גרים לא היתה כוונה עסקית (גם לא היו אז זכויות יוצרים - המצאה מאוחרת), אלא תרבותית. לדיסני לא היו יומרות כאלה: הוא רצה למכור.

Im All That

New member
זה ממש לא נכון

"שלגיה ושבעת הגמדים" היה הימור רציני. אם זה לא היה מצליח, הוא היה פושט את הרגל ולא היינו מקבלים שום סרט אנימציה מאז. דיסני בזמנו ממש לא עשה את הסרטים האלה בשביל כסף (לפחות לא רק). הוא רצה להעניק חיים לאגדות ולסיפורים האהובים. שלגיה הייתה האגדה הכי אהובה עליו. סרטי אנימציה בפני עצמם הם אמנות. אתה באמת חושב שהוא סתם קישקש את שלגיה וקיווה רק להרוויח מזה?
בסופו של דבר הוא נתן אינטרפטציה משלו לסיפור האהוב. השקיע בתסריט, במוזיקה ובאנימציה ובגלל זה הסרט הצליח.
ומן הסתם הייתה לו כוונה תרבותית. בסופו של דבר, דיסני היה העניק המון לעיצוב התרבות באמצעות הסרטים האלו שנחשבים לקלאסיקות שנשארות עדכניות אפילו היום.
&nbsp

Y. Welis

New member
התרבות היתה מקרית. סביר שגם הדמות שלו בסרט על פופינס

Saving Mr. Banks, שאגב ראיתי על מסך גדול, היתה מחמיאה מהממוצע.

ודאי שהם אומנות, ולא רק שלו - היו גם מתחרים (כמו יוצרי באגס באני, דאפי דאק ועוד; רובם היו מצחיקים יותר ממנו - בזכות היוצר הנשכח טקס אייברי. מי יודע אם הוא לא היה נחשב לדיסני של זמנו, אלמלא דיסני); האנימציה היתה קיימת גם בלעדיו, אם כי אולי לא בגימור שלו.

אני מכל מקום לא הייתי מייחס לו את האומנות והאיזכור בנשימה אחת לצד האחים גרים ופרנק באום.

אביטל186

New member
אני מסכימה עם הלדיל. נראה לי שכחתם משהו

שכל הסידרה הזאת מבוססת על סרטי דיני במטרה לשחזר אותם באופן שונה ומעניין.
מרבית הדמויות שם נבחרו קודם כל עם מראה חיצוני שידמה לסרטים.
התלבושות שלהם מחקות את הסרטים.
מבחינתם וודאי דיסני הוא הסופר. הוא יצר את הסיפורים האלו כמעט יש מאין.
הם חקוקים אצלנו כפי שדיסני יצר. כשאתם קוראים את שלגיה יש לכם בראש את דמות שלגיה של דיסני.
כשלהרבה אנשים לא באמת אכפת מהסיפוק המקורי של הסופר. אלא על מה גדלו בילדותם.
כמובן שיש אגדות שאין להם סרט של דיסני אז שם הם השתמשו בדמיונם המפותח

Y. Welis

New member
מסכים - מבחינתם האגדות הן שלו ורק שלו, ולפניו לא היה דבר.

אביטל186

New member
הקטע של רג'ינה באמת העלה תמיהה

אבל מצד שני מה היא יכלה לעשות?דחקו אותה לפינה וזה היה האופציה האחרונה. לפני האופציה של לאבד את הדף לגמרי.
לא הבנתי מה שווה היה הלחש של השוליה? אם הוא אומר שהם צריכים להנחות אותה לצד האור. הוא גם אמר להתחלה שלכל אחד בחירה חופשית לאור ולאפילה.. אם היו מחנכים אותה לצד האור זה מה שהיה קורה.בכלל הם ירדו מהפסים הזוג צארמינג בפרק הזההלכו ככ רחוק ואשכרה לא שמו לב שהם עברו את הגבול, ושהם כבר לגמרי בצד של האפילה.
בקשר לקללת שינה של מליפיסנט, אני לא חושבת שזה הקללה הקלאסית אחרת הם לא היו קמים מחדש ללא איזה נשיקה. נראה לי סתם נרדמו.

אביטל186

New member
עוד שאלה, משהו הבין למה גולד התכוון

כאשר שפך את ליבו לפני בל?
כשהוא אמר שעוד מעט משהו משתנה והוא לא יוכל לעשות את מה שהוא מתכנן?שהלב שלו משתנה בחזרה?
וגם יש לכם השערה לגבי מה הוא הולך לעשות לרג'י הגיבורה?

למעלה