אהלן חברים, אני צריך עזרה

סרגוס

New member
אהלן חברים, אני צריך עזרה

אהלן אני מפורום דייג אבל אני באתי לכאן במטרה אחרת לי נתנו עבודה במדעים שאני צריך לסכם על ה"יסוד" אז מישהו אולי יכול לתת לי סיכום קטן על היסוד( או גדול עם מי שיכול) אז בבקשה אני מחכה!!! דרך הגב יש לכם פורום מעוד נחמד!

אאאאאאאארררררררר../images/Emo19.gif../images/Emo26.gif../images/Emo129.gif

אתם, אנשי דייג, מחליאים אותי
רוצח!

יניב ריז

New member
יסודות על היסודות:

רק קצת מידע ראשוני- היסודות הן אבני הבנין של החומר. ישנם כ-120 יסודות המרכיבים את כול החומר שממנו עשוי היקום המוכר לנו. לדוגמא:מים האם המים הם יסוד? או שמה הם מורכבים מכמה יסודות (תרכובת)? אם נעביר זרם חשמלי בתוך מים, אנו נראה כי מכל קטודה ואנודה יצאו בועות. הבועות הן מימן וחמצן (המינוס-בועות מימן הפלוס-בועות חמצן). מכאן שהמים מורכבים משני יסודות (אם הינו מנסים לפרק את המימן-לא הינו מצליחים-כי הוא יסוד, וכך גם החמצן). החלק הבסיסי של היסוד הוא האטום-לכל יסוד יש אטום שונה (הנבחן במספר הפרוטונים שלו). חיבור כימי של 2 יסודות ומעלה וע"י כך יצירת חומר חדש=תרכובת. עירוב מכאני של 2 יסודות ומעלה=תערובת. ההבדל:תרכובת לרוב שונה ממאפיני היסודות שלה (לדוגמא מלח מורכב משני יסודות רעילים ביותר לאדם-נתרן וגז כלור, אך המלח עצמו חיוני ולא רעיל). ואילו תערובות שומרות על מאפיני היסודות שמהם נוצר. למידע קצת יותר מענין ומעמיק-מצורף קישור של טבלת היסודות, שלחיצה על כל יסוד נותנת את הדרך בה גילו אותו וכן מידע על תכונותיו.

*GormE*

New member
עלתה לי שאלה

אם נתרן כל כך מזיק לנו אז למה בכליה אנו טורחים לשאוב אותו מהתסנין? (HDL קוראים להורמון..? אני כבר לא זוכרת...) אול לדוגמא משאבות הנתרן- אשלגן שמוציאות אשלגן מהתא ומכניסות נתרן?

יניב ריז

New member
הסיבה שמנטרים את רמות המלח בדם

היא עקב השפעות אוסמוטיות שיש לריכוזים אלו על ל"ד.

*GormE*

New member
אז מחזירים את הנתרן מפני שהוא פחות

מזיק מאשלגן? חשבתי שיש לו תפקיד כלשהו אבל אני לא זוכרת מהו אולי בנשימה התאית...

FicusTree

New member
בכמויות גדולות הכל מזיק :)

אבל יש לשאלגן ולנתרן תפקידים בתקשורת עצבית. במשאבות נועדו כדי להכניס את הכמות הרצויה לתא ולהוציא את הכמות הפסולה ממנו, של אותם יסודות וחומרים שאליהם הם מותאמים (יוני הנתרן והשלגן, ליתר דיוק.).

דייג זה כיף, ומרגיע...

אבל שפמנונים אני זורק בחזרה, הם לא כשרים והם יותר מדי גדולים...

בטח...

עם הייתה עושה את זה לכלב, היוא אומרים שזאת התעללות נוראה בחיות, ההבדל היחיד הוא שהדג לא יוכול לצעוק או להביעה את הכאב. נסה: תתקע לעצמך קרס בפה, ותראה איך זה ימצא-חן בעינך! אז אתה יכול לנשק את ה*יקום* העגול והמתרחב שלי!

למה לי לעשות את זה לכלב?

אני לא אוכל כלבים. אני לא מאמין בפירסינג, ולכן אוותר על הניסוי שהצעת
- אולי זה שחצני מצדי לחשוב כך, אבל אני חושב שהאדם קצת יותר חשוב(בשבילי, ובשביל עצמו) משאר החיות.

כן

זה כל כך מזכיר לי את הנאצים שאמרו שהם יותר חשובים מיהודים ולכן יש להם זכות לענות ולהרוג אותם, האידיאולוגיה שלך מזכירה לי אותם כל-כך שזה מגעיל אותי. ועם בשבילי אני יותר חשוב ממך, האם זה נותן לי את הזכות להרוג אותך? לפי מה שאתה אומר- כן!

*GormE*

New member
יש הבדל

ביחס שלך למין שאתה משתייך אליו ומכוח הטבע אתה אמור להרוג את המינים האחרים בכדי לשרוד. לדעתי אנשים שחושבים שיש להם יכולת לתת מחילה למינים חלשים מהם ולא להרוג אותם אז הם בעצם משחקים תפקיד של אל וזה הרבה יותר נוראי מפשוט להרוג ולאכול. אם כבר אז זה מזכיר לי את הנאצים- את הגרועים יותר, שכיוונו קנה של רובה אל היהודים ואז הורידו אותו, שכל שאר חייהם יחיו בידיעה שהם חיים בזכות אותו קצין.

אתה מדבר שטוייות

זה באמת לא שייך לנושא הפורום אז אני מפסיק עם הוויכוח, אבל שתדע שאתה מדבר שטוייות.

*GormE*

New member
גם אני רואה בדבריך שטות

אבל אי אפשר לפסוק בזה באמת. כל אחד באמונתו יחיה וישרור שוויון בעולם אוקי?

למעלה