אהלן לכולם-התגעגעתי:)

themeny

New member
כן, לא חייב דווקא 10 שנים

יש לנו בסביבות ה 16 מחשבים שרובם המכריע הם מחשבים חזקים. 40 דקות לפריים זה זמן טוב מבחינתנו לפריים. יש פרוייקטים שפריים לוקח גם שעתיים (בתנאי שזה ריאלי מבחינת כמות השוטים שצריכים להתרנדר). שלא לדבר על סטילס להדפסה ששמגיעים גם ל 5 שעות.

galrt

New member
לאיקו

יש לכם יותר מחשבי רנדור מאשר רב מקומות הפוסט הגדולים..אפרופו..

themeny

New member
התכוונתי כולל ה WORKSTATIONS שגם כן בחווה

לא 16 רק של החווה.

d r e a m i e

New member
אצלנו זה 20 בחווה ועוד 10 מחשבי עבודה

אבל אין מצב לחרוג מעבר החצי שעה לפריים. חוץ מטסטים פנימיים שלא קשורים ללו"ז ואיתם אפשר להתפרע.. :)

drorlazar

New member
תלוי

לרוב אני עובד בשלבים, אני לא מרנדר לפני אישור לקוח (הוא צריך לאשר אנימציה וסגנון תאורה). לרוב אני מרנדר פסים רבים וסוגר את כל העניין באפטר, ככה אני חותך זמני רנדור ושומר על גמישות פוסט רנדרית. אני חותך ועושה אופטמיזיציה איפה שצריך, אבל כמו שמני כתב לא תמיד זה עוזר, אם זה בסטילס אני בודק את התוצרים בקטן ואח"כ מרנדר בענק. אם זאת אנימציה אני עושה טסטים לפני שאני שולח לרנדר ארוך. בלי שום קשר לכלום יש לי סה"כ 6 מחשבים בבית (בחוזקים משתנים) שיכולים לרנדר, היו כבר מקרים שרנדרתי על כולם.

d r e a m i e

New member
6 מחשבים בבית פרטי?

אפשר לבוא להשקות?
כן אני מבין מה אתה אומר על הקיצורים ופסים נפרדים אבל תמיד יש את הדברים האלה שנראים לא טוב רק שמרנדרים באיכות מלאה ולא תמיד טסטים עוזרים ואז אין ברירה וצריך לרנדר שוב ולתקן. . בבית אני רק עם מחשב אחד (על הלפטופ של האישה אין מצב לרנדר ) וזה קצת תוקע אם אני רוצה לרנדר HD מלא לאיזה פרוייקט פרטי. .מבאס שכיום אין פתרון יעיל וזול לרינדורים למי שעובד בבית. היתה חברה שהציעה שירות כזה אונליין אבל זכור לי שזה היה לא זול וגם שהיית חייב להשתמש רק בקונפיגורציה שלהם. .

galrt

New member
לזר

לא שיוצא לי לעבוד הרבה בבית בימים אלה..אבל בעבר ,זמן רינדור אצלי(לילה לא נחשב) נחשב לזמן עבודה..כי זה מנטרל אותי מלעבוד ברב המקרים(לא נשאר מחשב לעבוד עליו וזה חלק מהציוד שלי שלא בא בחינם)..ביחס סביר כמובן לא בדיוק אותו מחיר אבל לא בחינם. ואם זה משהו כבד אז מרנדרים אצלם או בגרמניה בעלות הלקוח או איפה שהוא..אבל זה סוגרים מראש תלוי גודל פרוייקט. נדיר שזה הגיע לזה כי בדרך כלל עבודות מהבית מרנדרות בלילה אחד מקסימום. אגב למי שמעוניין לדעת, לפי מה שאני יודע חוות הרינדור הכי גדולה נמצאת בברואדקסאט. 22~ מחשבים מיועדים + אהם.. נגיד 10 מחשבי עבודה אבל בדרך כלל לא נכנסים לרנדר. לעומת 6 מחשבי רנדר בחברה יותר גדולה... בזיון.. מסקנים התלתיסטים שם.

drorlazar

New member
צחי וגל...

רויטר->כאמור זה תלוי, אם אין לחץ אז שולחים בלילה או על שאר המחשבים (למעט תחנת העבודה שלי), אם יש לחץ מכניסים תמחור שעות רנדר, ברור.. הרבה פעמים יוצא שיש לי משמרת שבה אני צריך לצאת מהבית, אז אני משאיר רנדר על המחשבים, ככלל אני עובד הרבה במקביל על כמה פרויקטים אז אני יכול לשחק ביניהם. בכל מקרה אני טורח ליידע את הלקוח לגבי המשמעות של כל דבר, רנדר בלוק מסוים שלוקח X זמן או רנדר בלוק אחר שלוקח Y זמן, כמו תמיד הכל יורד בסופו של דבר לזמן/כסף/איכות (בחר אחד שחשוב לך והשניים האחרים יושפעו בהתאם). וכן אני תמיד עובד עם הגדרות פרויקט בין אם זה מאיה או מקס כדי שאני אוכל לארוז את הפרויקט ולקחת אותו למקום אחר (להמשך עבודה/רנדר). צחי -> ישנה תחנת העבודה שלי, לפטופ שלי, לפטופ אישה, מדיה סנטר, תחנת עבודה ישנה שלי, תחנת עבודה ישנה נוספת שהיא על תקן עמדת סריקה/פקס. סה"כ 6 מחשבים. כולם ברשת כולם עם מקס מינימלי מותקן עליהם, גם ככה טקסטורות אני קורא מהמחשב המרכזי. לגבי איכות הרנדר, אני חולק עליך, הרבה פעמים את התאורה אתה יכול לרנדר בנפרד (בין אם זה GI/AO/DIRT) והיא הרבה פעמים המשפיעה הגדולה, ב90% מהפעמים ברגע שאתה מנטרל את זה מהרנדר הכל מתחיל לזוז הרבה יותר מהר, וב90% מהפעמים התיקונים שלך הם לא ברמת התאורה אלא ברמת הטקסטורה או דברים כאלה, וכמו שאמרתי, אני לא מנסה ללחוץ על הרנדר לפני שיש לי אישור על אנימציה/מודלים/שיידינג ראשוני זה מתכון לכאבי ראש וריבים..

למה ההצמדות לגרמניה? יש בקנדה מקומות זולים

יותר ויעילים יותר, ולמקסיסטים עם VRAY יש בפולין את פלטיג' שמשכירים את החווה שלהם. ובאופן כללי אני מכיר עוד כמה חוות ברחבי אירופה (יש גם באסיה, בהודו, תאילנד וסין, שזולות משמעותית אבל יש חשש מסוים של גניבת ידע) בכל מקרה שווה לקחת הצעת מחיר מכולם בפרויקטים גדולים, לפעמים ההפרשי מחירים ביחס לדרישות שלך מאוד משתנים מאחד לשני כתלות בעומס שיש על החווה בזמן נתון. תרצו מיילים וטלפונים אז יש אצלי.

galrt

New member
בומס

אמיר אני עדיין מחכה להערות שקיבלתי על מה שאז העברתי לו.. יש לך זמן לשלוח? :)

d r e a m i e

New member
אפרופו חוות..

האם אתה מכיר (או מישהו אחר) תוכנה שמאפשרת להעתיק קבצים ממחשב אחד לכל המחשבים בחווה? תמיד זה ניג'ס לעדכן פלאגינים או סקריפטים מחשב אחר מחשב בחווה ואם מבנה התיקיות זהה במחשבים על הרשת אין סיבה שלא יהיה אפשר להעתיק ולעדכן קבצים אצל כולם אוטומטית.. בטח יש תוכנה כזו, או שהפתרון ב batch files? לא כתבתי קבצי batch מ95' נראה לי..

יש הרבה פתרונות, זה תלוי בסרבר ובמערכת ההפעלה

שלו. בגדול הרעיון הוא לפתח FTP ולשלוח קבצים לכל IP שהמחשב מחלק (דרך ה DHCP ודומיו). תן לי סרבר ומערכת הפעלה ואני אמצא לך פיתרון (לפעמים הפתרונות מוטמעים כבר בסרבר)

tzahi1980

New member
וואו...חברים, אני חסר מילים

מני, דרור, גל וכל מי שהגיב כאן, פשוט אני חסר מילים נוכח העידוד שלכם. פתחתי את הבוקר בתחושה כבדה של חוסר וודאות והתגובות שלכם פשוט שטפו אותי באור חיובי. מנש, אכן לגמרי במקרה הכרנו לפני שנים, אני זוכר שהתנחלתי לך על המסנג'ר:) וכבר אז שימשת לי מקור להשראה ואני חייב לומר לך, שאחרי שנים שלא נגעתי בתלת ( גם למדתי קולנוע בדרך ), חזרתי משתי סיבות... האחת, לא רציתי שהמעגל הזה ישאר פתוח בחיי, ואתה לא מתאר לעצמך איזה חלומות היו לי, ממש הייתי חולם שאני נמצא בתוך סצנה ואני מאיר ומרנדר אותה:) והסיבה השניה, היא הרף הגבוה שעבודותיך הציבו עבורי... אני באמת מתמודד עם מציאות לא קלה, לא קל להיות רוב הזמן בבית, וזה די חונק את היצירתיות וההשראה, ובנוסף למגבלה הפיסית שמקשה על עבודה לאורך שעות. אבל כל זה אני שם בצד, ולא אכנע לקשיים האובייקטיבים.. עם השנים הפכתי למאמין גדול של המשפט שאומר, אם אדם רוצה להיות משהו - הוא יהיה!. ומבחינתי כרגע, אני רוצה לבנות את תיק העבודות שלי ( ולסיים את הספר שאני כותב :)..)... תיק עבודות שלא יתפשר על איכות, אך ישקף את מה שאני יכול.... שוב תודה לכם........!

studiomax

New member
לצחי בהצלחה, מצפה לראות תיק העבודה ולשאר...

ולשאר החברה שאלה נוספת: דיברתם יפה על ההתמדה, מסירות, סבלנות וכו'... זה הכל טוב ויפה, השאלה שלי היא האם אכן אפשר להתפרנס בכבוד מהמקצוע הזה בתור בן אדם עצמאי ובודד? גם אני ממש בתחילת הדרך. אם כל האהבה שלי בתלת מימד, במיוחד בתחום האדריכלות כי אני בא מהתחום היתי רוצה לדעת האם בתור איש הדמיות אפשר להרוויח באופן סביר? תודה!

studiomax

New member
ת'אמת לא יודע...

אין לי מושג בינתיים לגבי שוק המחירים בתחום סביר הייתי קורה אולי ל-6 או 7 אלף ב9- שעות עבודה ביום

אוקיי, זה בדיוק המקום שבו זה לא מתאים לכל אחד

ההתיחסות לשכר בתור עצמאי היא לא חודשית, היא שנתית. יש חודשים שכל מה שאתה עושה בהם זה מחפש לקוחות ורודך אחרי מי שלא שילם לך. וזה אומר שקורה שיש לך חודשים של אפס ויש לך חודשים מפצים. אחרי כמה שנים של עבודה אתה יכול לעשות חישוב חודשי כללי, ולנסות ליצור סטטיסטקה פר חודש. אבל גם אז אתה מקבל סטיית תקן די רחבה. 233.3 ש"ח למשמרת (7000 בחודש) זה שכר מאוד נמוך לעצמאי, הוא לא מכסה מספיק לא את ההוצאות ולא את המיסוי ולא שום דבר שקשור למסביב (שכירות, אוכל, ניירת , נסיעות וכו'). זה משהו שאתה אמור לקבל כשכיר אחרי זמן מסויים בשוק. הקיצר תקרא את המדריך של דרור לזר לעצמאי בשטח. תראה שאתה מסוגל לעמוד בתנאים ותראה כמה זה מתאים לך.

studiomax

New member
תודה, הבהרת את הנושא באופן ברור

עוד משהו שהיתי רוצה לדעת, כמה אני אמור לדרוש בתור שכיר במשרדי האדמיות בתחום האדריכלות ובכלל? מה שכר ההתחלתי, אני ממש חדש בתחום וחושש שלא יעבדו עלי ורוצה לדעת כמה אני אמור לדרוש שוב תודה!

למעלה