אהלן מפלגת הירוקים!

fa1afel

New member
אהלן מפלגת הירוקים!../images/Emo6.gif

מה הענינים?! אני חדש פה! למען הכנות, בבחירות האחרונות הצבעתי קדימה ולא הירוקים. אני עדיין לא רואה את עצמי בתור טיפוס ירוק בגלל ש: 1. יש תחליפים ממוסדים ומצויינים למפלגה זו כדוגמת מרץ שתומכת בחקיקה סביבתית ויש לה אג'נדה חברתית-פוליטית מאד דומה לזו של הירוקים. 2. אינני תומך כלכך באג'נדה החברתית-פוליטית של הירוקים... אני קפיטליסט ולא מאמין בדו-שיח עם החמאס ועם חבריהם לעת עתה... 3. אתם תבוסתנים, אי-הכניסה לכנסת האחרונה מראה על תבוסתנות יוצאת דופן, הגמלאים השיגו 7 מנדטים, חצי לפחות מהצעירים... מפלגה עם הנהגה תבוסתנית לא מושכת אותי... משום שגם שתכנסו לכנסת... כנראה תמשיכו להיות כאלה! מחכה לתשובות בנושאים אלה! ולמען הסר ספק אני חייל בן 20 ושייך למגזרים שכביכול אמורים להכניס אותכם לכנסת
אה, ו... אני מאד מעריך את הנסיון לטפל באיכות הסביבה ובאיכות הטיפול והיחס לבע"ח, זה נושא מאד חשוב לכולנו!

מרצ

בתכלס זה נכון, חברי הכנסת של מרצ אינם מבינים יותר ממני באיכות הסביבה, הם גם אינם מקצועיים בתחום כמו אנשי הירוקים. אך יחד עם זאת הם תומכים ומובלים חקיקה סביבתית, וזה מה שחשוב. הניסיון להציב לירוקים מארבים בלבחון את הידע שלהם על כל נושא פרטני בקשר לאיכות הסיבה, הוא ניסיון מיותר. הם לא חייבים להבין בהכל. חברי הכנסת של מרצ המועטים, אולי חוץ מביילין הקפיטליסט, בדיעה שבמשוואב בעלי הון מול כלל הציבור, האינטרס של הציבור חייב להוביל. הרבה פעמים יש קונפליקטים בעלי הון מול הציבור בנושאי איכות סביבה שבהם הציבור נפגע.

fa1afel

New member
בקיצור,../images/Emo8.gif

אין לכם תשובה ראויה לשאלה שהצגתי. אתם כנראה באמת מפלגה ללא תכלית. בואו נהפוך את הפורום הזה, לפורום העוסק בעניינים ירוקים ולא במפלגת הירוקים. אלא אם כן, משהו יתן לי הסבר מספיק משכנע למה אני טועה. כאמור בכפוף לכל הטענות שהשמעתי בראש השרשור. תודה בשנית. אחד שאיכפת לא מאיכות הסביבה, אבל לא ממש מעוד מנגנון מפלגתי.

למה שלא תבוא לפורום שמירת טבע?

לגבי המפלגה הזו- או שתשנה את דרכה, או שגם בבחירות הבאות חובבי הטבע ושומריו יפעלו נגדה.

fa1afel

New member
כנראה שזה מה שאני אעשה, אבל...

אולי כל הפורום הזה יעבור יחד איתי. כי בשביל מה להישאר במפלגה שאין לה צורך ממשי במפה הפוליטית. אני מחכה לתשובה למה להישאר כאן, ולא מקבל. אם אין לכם אחת כזאת, תעברו איתי לפורום לשמירה על הטבע והסביבה ונוכל לקיים דיון מעמיק ויצירתי על דרכים אמיתיות לשמור על הטבע במדינה. נושא שנדחק לצערי לשוליים בפוליטיקה הישראלית. המפלגה הזאת עושה רושם של מפלגה חסרת תועלת. ואין לה גם יותר מדי חברים... למה להקים אחת כזאת? כי יש לה סניפים בכל העולם? מה כלכך גרוע במרץ? אל תתמקדו בשאלה הזאת, העלתי עוד הרבה שאלות בתחילת השרשור. האדישות המופגנת כאן מעלה תהיות רציניות למה אתם מתעקשים להישאר בפורום הזה, בעוד הוא עוסק במפלגה גוססת תבוסתנית וחסרת תכלית. בבקשה, תסבירו לי איזה טעם יש לכם להישאר כאן ולא לעבור לפורום חופשי מהצהרות פוליטיות שמקדש אך ורק את המטרה - שמירת איכות הסביבה ושמירה על זכויות בע"ח. אני אשמח לקבל סוף סוף תשובה מפורטת בנושאים השונים שהעלתי. תודה רבה.

אני נמצא פה

כדי לשכנע את המפלגה הזו קודם כל להפסיק לעסוק בנושאים פופוליסטיים כמו אנטנות סלולאריות ו"זכויות בעלי חיים" ולהתחיל לעסוק בשמירת טבע. יש בהחלט צורך במפלגה ירוקה בארץ, ולמרצ יש אולי כוונות טובות אבל מהאירוח של מוסי רז בפורום שמירת טבע התקבל הרושם שרמת הידע והרצינות שלו אינה עולה בהרבה על זו של ויסנר. כרגע כנראה שהפוליטיקאים הרצינים ביותר בנושא הם יורי שטרן מימין ודב חנין משמאל. מפלגת הירוקים כנראה תעסוק בשנים הקרובות, אם לא נמצא דרך להניא אותה מכך, ביזימת "מלחמות יהודים" נגד כל ארגון ירוק- אבל תקפיד לא לנכר את הזב"חיסטים.

fa1afel

New member
אז למה המפלגה הזאת בכלל קיימת?!

אם אין לה מה לחדש מצד אחד. והיא לא יותר טובה ממפלגות כמו מרץ מצד אחר. סתם עוד מנגנון שאחראי לפיצול הפוליטי במדינה שלנו. פיצול פוליטי שגרם לבזבוז קולות משווע. אני מחכה בקוצר רוח לתשובות עניניות בנוגע לשאלות שהצגתי מלמעלה. אם אין לכם תשובות רציניות. אני מציע גם לכם לנטוש את הפורום. ייתכן שאנשי מרץ לא מבינים כלכך באיכות הסביבה, טיעון שאני מטיל בספק את נכונותו. אבל לפי התרשמותי, גם ראשי מפלגת הירוקים הם לא המבינים הכי גדולים... מה גם שהם פוליטקאים לא פחות גדולים מעמיתיהם במפלגות אחרות. המפלגה הזאת היא לא יותר מסתם עוד תירוץ להיכנס לכנסת... עדיף כבר להעביר את הזמן בפורמים עניניים יותר כגון זה העוסק בזכויות בע"ח או בשמירת הטבע והסביבה...

המפלגה הזו קיימת מפני שהיא

נחוצה ביותר. הבעיה היא הגישה וההרכב הנוכחיים שלה, שמבטיחים שאם תכנס כמו שהיא לכנסת היא תגרום, לפחות לשמירת הטבע, יותר נזק מתועלת. לכן צריך דווקא להתפקד למפלגה, לכתוב בפורום זה, ולנסות להשפיע מבחוץ ומבפנים. ובכל מקרה- עד שהמפלגה לא מאפשרת התפקדות של חברים ומודיעה מתי תערוך בחירות פנימיות לא לתרום לה כסף!

אני כל כך שמחה שכתבת את ההודעה!../images/Emo13.gif

וזה כי עכשיו אפשר גם לתת דוגמא מעולה לישראלי המטומטם: :שמעריך את הנסיון לטפל באיכות הסביבה" אבל מצביע לקדימה.... מצביע לאיש הכי אנטי סביבתי והכי מושחט במערכת הפוליטית הישראלית... ושלא תקח את הדברים שלי אישית, אתה לא שונה מרוב העם. ואני רק יכולה לסכם ולומר שאנחנו עם שראוי למנהיג כמו אולמרט.

fa1afel

New member
"הישראלי המטומטם"../images/Emo46.gif

לכבוד "ילדת הפרחים הורודה"... ההודעה שלך היתה ריקנית ומבזה. רשמת צרור מילים שלא הכילו בתוכם ולו מסר אחד מלבד רוע, בורות וקובץ סיסמאות. מילא היית טורחת לענות על חלק מהשאלות שהצגתי... אבל בחרת שלא לעשות כך ולתקוף אותי ישירות בפאן האיש... אפילו שאת לא יודעת מי אני בכלל. נראה שדווקא את זאת שיצאת מטומטמת... הצבעת למפלגה שאפילו לא עברה את אחוז החסימה... הקול שלך נזרק לפח. למה לא הצבעת למרץ? מה הופך את מרץ לחבורת אינטרסנטים ואת הירוקים למפלגה כלכך טהורה? אני בספק שהם יהיו יותר טובים ממרץ אחרי קדנציה אחת בכנסת... אני בספק שהם יותר טובים ממרץ כבר עכשיו. שלא תביני אותי לא נכון... אני בחיים לא הייתי מצביע למרץ כי אני מאמין שהעידן של מפלגות נישה הוא כבר פסה והינו מהווה נזק ישיר לדמוקרטיה הפרלמנטרית... לסיכום אציין שדווקא החלטתך להצביע למפלגת הירוקים הינה מעשה שכולו טמטום... להצביע למפלגה "ירוקה" כדי לחוש חלק מטרנד בין-לאומי כאשר יש אלטרנטיבות ראויות עם הצהרות פוליטיות מתאימות שיושבות כבר בכנסת... אם כל אחד יבחר להקים מפלגה שתתאים לו בדיוק יהיו בכנסת ישראל הרבה יותר ממאה עשרים חברי כנסת... מקווה שקראת והשכלת... "הישראלי המטומטם"...

אני רואה שהחלטת לאתגר אותי ואותך

בשאלת הטמטום הישראלי ובאיזו מידה אתה לא נגוע במחלה.... אז דבר ראשון אני חולקת על רוב הדברים שכתבת ולפני שאני יתייחס נקודתית בוא נעבור קודם את השלב הראשון: בוא נסה לענות בצורה עניינית כיצד הבחירה באולמרט משרתת אותך או את רוב אזרחי המדינה נוכח ההתנהלות המושחתת והאנטי-סביבתית של הבחור בפוליטיקה ובעירייה?

לדעת הבחור כנראה ש

ביצוע המדיניות של אולמרט חשוב כרגע יותר מביעור השחיתות ושמירה על משהו אמורפי שנקרא איכות הסביבה. לא הצבעתי אולמרט, לא חשבתי אפילו להצביע עבורו ועבור חבורת האופורטוניסטים שלו, אבל זה שמישהו מצביע עבורפ לא אומר שהוא מטומטם. זה אומר שיש לו סולם ערכים שונה מזה שלי.

ביצוע המדיניות של אולמרט???../images/Emo2.gif

אם יש משהו אמורפי באמת זה המדיניות של אולמרט....אין דבר כזה! ההתנהלות של הבן אדם המושחט והמסואב הזה מתנהלת אך ורק על פי איטרסים אישיים (או של מקורבים) ואני יכולה לתת לך המון דוגמאות (אני חושבת שדרור כבר שלח אותך למספיק מקורות...) והרי כל מה שאני אומרת כאן היה ידוע גם לפני הבחירות, אז אם להצביע לאדם כזה זה לא טמטום אז אני לא יודעת מה כן...

fa1afel

New member
קודם כל...../images/Emo13.gif

אני לא רואה בהודעה שלך ולו האתגר הקטן ביותר שלי... רק נסיון נואש לא להתמודד עם האמת האישית שלך... את בחרת להגן בתגובתך הראשונה על המצע של מפלגת הירוקים... ותוקפת את החלטתי ה-"האנטי-סביבתית" לבחור באולמרט... ו.. מיד לאחר מכן... מתנערת מכל הצהרותיך הקודמת ומודיעה שלא הצבעת למפלגת הירוקים... את אפילו לא מוכנה להודות למי כן הצבעת... כנראה שאת חשה ממש חסרת בטחון בנושא... ובאשר לאולמרט... מדוע אני בעדו?! אובחן כתבתי די מדוע בהודעות בשרשור אחר בפורום זה אך אפרט אותן מחדש... 1. לטעמי עידן מפלגות הנישה תם ונשלם הינן מהוות מכשול ברגלי הדמוקרטיה הישראלית ומאפשרות לחץ לא הגיוני של קבוצות קטנות על קבוצות גדולות באוכלוסיה ועל החלטות לא מאוזנות של הממשלה... הרחבה של נושא זה תמצאי בשרשור של "התחזית לבחירות הקרובות"... שרשור שנמצא גם בדף זה... 2. מפלגת קדימה הינה המפלגה הגדולה שסיכוייה בבחירות האחרונות היו הגבוהים ביותר ליצור קואליציה רחבה ויציבה שהחלטותיה ישרדו לאורך זמן הרב ביותר... 3. מה שחסר בפוליטיקה הישראלית הוא יציבות פוליטית ולא עוד חבורת גאונים שחושבים יותר טוב מכולם איך המדינה צריכה להראות ואיך היא צריכה להתנהל... בישראל יש מספיק מפלגות... בקיצור תקראי את ההודעה שכתבתי בשרשור האחר שפירטתי לך את כותרתו למעלה ותקבלי את רוב התשובות שאת מבקשת. ו... בחייאת רבאק, תפסיקי לענות על שאלות עם עוד שאלות... את חושבת שאנשים לא שמים לב לזה... את ממש פתטית...
ולראשי וחברי הפורום סליחה, התעמולה הזאת למפלגת "קדימה" נעשתה אך ורק כתגובה לשאלה הדוקרנית של "ילדת הפרחים הורודה"...

אתה יכול להרגע, זה ממש לא תעמולה...

אתה פשוט חיזקת את דברי! לא נתת שום סיבה אמיתית להצביע לאולמרט. כל מה שאמרת מסתכם בטיעון אחד: שקדימה היא מפלגה גדולה, שהסכוי שלה להרכיב ממשלה הוא גבוהה. שום מילה על מדיניות (יש דבר כזה?), שום מילה על שירות הציבור... וזה שוב מוביל אותי (וסלח לי שוב על הבטוי, לא מצאתי מילה אחרת) לטמטום הישראלי: כל הדבר הזה שנקרא קדימה הוא בלון ריק מתוכן שנופח על ידי מכוני הסקרים והתקשורת למימדים מפלצתיים - והעם (כמובן) קנה את זה! בלע את זה כמו זומבי. אם לא היו קיימים סקרים ופרשנים פוליטיים קדימה כלל לא היתה נכנסת לכנסת, ואתה הוכחת את זה בתשובתך. אני בטוחה שאתה אדם אינטליגנטי בד"כ, אבל פה מדובר על איזו שהיא מגיפה שתוקפת גם אנשים חכמים (כנראה על בסיס הגנום היהודי) והיא נקראת: הטמטום הישראלי. רק חבל שאנשים לא יודעים שזוהי מחלה קטלנית. שנהיה בריאים

fa1afel

New member
תקשיבי לי ותקשיבי לי טוב,../images/Emo8.gif

אני ממש, אבל ממש לא כתבתי את מה שכתבתי כדי לשכנע אותך להצביע ל-"קדימה" או לכל מפלגה אחרת... אני מאמין, בניגוד אליך, שלכל אדם הזכות הבלעדית להחזיק בדעתו האישית אם בנושאים פוליטיים ואם בנושאים אחרים... לפי תגובתך... זה חורה לך שאנשים מחזיקים בגישה שונה ממך ואת מגיבה בצורה פרובוקטיבית... מרושעת שמציגה אותך בפומבי באור מגוחך... אני מצטער לרדת לרמה האישית... אבל מנסיוני... לאנשים כמוך, אין הרבה חברים... אבל אויבים יש בשפע... לא באתי להיות אויב שלך... אני בעדך! אבל את ממש תוקפנית... את חייבת להפסיק אם זה ולענות בצורה ענינית... הצדק שלך הוא לא הדבר היחיד בעולם... לכל שאלה יש כמה תשובות... ולכל תשובה יש מספר אפשרויות ניסוח... את ממש קיצונית וארסית... אסור לך להיות כזאת, זה ממש פוגע בך... ושוב פעם אני לגמרי כותב את זה מתוך דאגה ורצון לעזור... בבקשה תתיחסי לתגובה זו ברצינות... אני אשמח לשמוע את דעתך האישית בעניין... תשלחי לי מסר אישי אם תזדקקי ליותר מזה... בהצלחה בהכל, ניר.

וואו! חמוד, לקחת את הדיון הזה

למקומות אישיים וסתיתה לגמרי מהנושא. אני ממש לא מבינה אותך. אני לא יודעת אם אתה מתחמק מהשאלות שלי בכוונה (אין לך תשובה?) או שאתה פשוט לא מבין אותם ולא יורד לסוף דעתי (אולי אתה עדיין צעיר מידי לדיונים כאלה?) בכל מקרה זה חבל. אני חושבת גם שהניתוח הפסיכולגי של האישיות שלי ממש לא במקום ולא לעניין. אתה ראשי להחזיק בדעותיך. הבעיה היא שדעותיך והדרך בה הצבעת פוגעות בציבור ובי אישית ולכן יש לי את כל הסכויות לפתוח דיון בנושא הזה. אם אתה רוצה להמשיך את הדיון הזה בפסים אישיים אז בוא נחתום פה. אם יש לך תגובה עניינית למה שכתבתי מקודם - אשמח לשמוע. ודרך אגב - אולי הטענות שלי כלפיך (הטמטום הישראלי) הם באמת מוגזמות, אתה הרי חי במסגרת שמחנכת אותך לא לחשוב בכוחות עצמך ולעשות מה שאומרים לך, לחזור אחרי המנטרות של המפקדים שלך ולאמץ לעצמך את היעדים והמשימות של המערכת. מקווה שיקרה לך משהו אחרי השחרור. רק בריאות.

fa1afel

New member
די נמאס!../images/Emo46.gif

שיגעת לי את השכל! כל מה שאת כותבת - את צודקת... פשוט אין לי את הכוחות להתדיין איתך בנושא. את מחרפנת פילים!? תנסי להפנים קצת! כל דבר את מחזירה חזרה כמו מראה! יא ראבאק את צודקת בהכל! אני כבר לא יודע מאיפה להשיג תשובות חדשות! הרי את כל התשובות האפשריות כבר הספקתי לרשום כבר! אם את לא מרוצה זבש"כ אני זה אני, ואת זו את! די! מספיק עם הצדקנות הבלתי-נגמרת! בבקשה תמסרי לי לאיזה מפלגה כן הצבעת, כדי שאני אדע לאן לא להצביע במערכת הבחירות הבאה... כי חרפנת אותי לגמרי... אי-אפשר להתכתב איתך הכל מריבות וויכוחים חסרי טעם... כאילו אנחנו מסתובבים סביב הזנב של עצמנו! אללה ירחם על בעלך, בן-זוגך! מקווה שתפנימי חלק מהלקחים האישיים... שהיו לגמרי, אבל לגמרי רציניים! חג שמח, והויכוח הפוליטי מבחינתי כבר נגמר... כל מה שאת אומרת, את צודקת!

תשובה לחייל שהצביע לאולמרט

אני חייב לציין שנימת הכתיבה המזלזלת שלך, לא עשה חשק מי יודע מה לענות לך. אבל בגלל שאולי יש עוד אנשים שמתעניינים בחלק מן השאלות הנה התשובה. ראשית אנחנו מפלגה גאה, עם עשייה מוכחת ואתה יכול להביט באתר בדף העשייה שלנו. מפלגת הירוקים זכתה בבחירות האחרונות ב50 אלף קולות כמעט פי 4 יותר מן הבחירות הקדמות. מדובר בהישג גדול. בהתחשב ביחס המזלזל שלו זכינו בתקשורת ולכמות המשאבים הדלה שעמדה לרשותנו. אנחנו לא מפלגת טרנד ועשייה שלנו תמישך, אנו נוכיח למצביעים שלנו שהם עשו נכון שהציבעו לנו ובבחירות הבאות נכפיל את כוחנו. לגבי מרצ, אני כופר בהנחה שמרצ מפלגה ירוקה, מרצ היא אוסף של אינטרסנטים שהתקבצו תחת מטריה אידולגית בנושא הביטוחני. הם לא מפלגת שמאל כלכלי(הם בעד הפרטת קרקעות המדינה) אין להם שום עשייה סביבתית בכנסת האחרונה. אציין שדווקא ח"כים מן הימין היו הכי פעילים בנושא וגם סייעו לנו. היה שרשור של בנושא הנה... לא ברור לי איך היגעת למסקנה שהירוקים מדברים עם החמאס?!? לגבי הנושא הכלכלי יש נושאים שאנחנו בעד הפרטה ותחרות ויש נושאים שאנו מתנגדים, אתה יכול להציץ בטאג ליין יש לינק לנושא. אהה לגבי אולמרט כדי שתקרא את זה.. תודה, דרור

למעלה