אהלן מפלגת הירוקים!

fa1afel

New member
לדרור...

בתור מנהל פורום של מפלגה פוליטית, אתה חייב להבין משהו אחד... חייבים, אבל חייבים לענות לכל שאלה שמעלים מולך לא משנה כמה היא פוגעת באמונה הבסיסית ביותר שלך... השאלות היו כולן עניניית ועקרוניות ולא הכילו נימה אישית... שאלות שאתה - בתור מנהל פורום של המפלגה הזאת צריך לענות עליהם בנקל... בנוגע לכך שאתם מדברים עם החמאס... אתה יכול להגיד לי שראשי מפלגת הירוקים בישראל... ובמיוחד ראשי הירוקים ברחבי העולם מתנגדים להידברות עם החמאס בתור ראשי הרשות הפלשתנאית... אבל אני לא אאמין לך עד שלא אראה הוכחה כתובה לכך... גם אם הפלג הישראלי מתנגד לכך... הפלג העולמי בתנועה תומך גם תומך... ולבטח יפעיל לחץ על המפלגה בישראל מפני שזהו ארגון בין-לאומי... לצערי שאר הערותיך היו פופוליסטיות ולא חידשו כלום, על כן אינם שווים תגובה... אבל תוכל לקרוא על אלו שכן בתגובה האישית שרשמתי ל-"ילדת הפרחים" בפורום. תודה על ההתיחסות, ניר.

תובסתנים

תשמע ניר, אתה כתבת שאנחנו תבוסתנים, מבחינתי זו הייתה הודעה מזלזלת בהמון אנשים שפועלים למען הסביבה שנים בהתנדבות. ועם הצלחות לא מעטות! אם הייתה כותב בנימה סקרנית הייתה אולי מקבל תשובה פחות כעוסה... לגבי הירוקים בעולם, מדובר בארגונים אחים, ולא במודל היררכי. אין שום גורם בעולם שמורה לנו מה לעשות יתרה מזאת, אנו לא מקבלים כספים מגורמים אלו בניגוד למפלגות אחרות שהזכרת. בדיוק כמו שטוני ביילר ממפלגת העבודה הבריטית לא אומר לעימר פרץ מה לעשות. ככה גם בירוקים. עם זאת אנו נמצאים בקשר עם מפלגת אלו, ושומעים את דעתם, ולא תמיד מקבלים אותה. תודה, דרור

fa1afel

New member
תודה לך דרור../images/Emo6.gif

אני מודה לכך, וגם פירטתי מקודם, שאתם תנועה שעושה ונאבקת המון למען הציבור... אבל בבחירות האחרונות באמת שפישלתם... ומשהו אצלכם צריך לקחת על כך אחריות... זאת מערכת הבחירות הקלאסית בשבילכם... ואיכשהו לא הצלחתם להיכנס לכנסת... אני מתפלא שהטענות האלו לא מגיעות מבתוך המפלגה שלכם... כי התוצאות חורות לי רק בתור צופה מהצד... התחושה שלי שחוסר ההצלחה הזאת נובעת מחוסר יכולת בסיסית להסביר את עצמכם לקהל הרחב ולקדם תהליכים בהיקף רחב... התמקדות בענינים שוליים וחוסר הצלחה בדחיפת נושאים סביבתיים לראשית סדר היום... כפי שהצליחה לדוגמא עמותת "אור ירוק" בנושא תאונות הדרכים... והעובדה שאין לכם תקציבים היא לא תירוץ כי אנשים אסרטיבים מוציאים איך להשיג תקציבים ומימון ויודעים איך להשתמש במימון שיש להם בחוכמה ובהצלחה מקסימלית... לראיה, אפילו מנהל הקמפיין של הגמלאים מסר באחד ממוספי הסוף שבוע של העיתונים הגדולים שהוא רואה בקמפיין "הירוקים" חוסר הצלחה... אני מקווה בשבילכם שתפיקו לקחים מהמחדלים שכנראה עברו עליכם במערכת הבחירות האחרונה... ותפיקו לקחים לגביהם... אני לא רואה שינוי בהלך הרוח האדיש והמחתרתי של עם ישראל... אז אני חושב שיהיה לכם סיכוי טוב להיכנס גם לכנסת הבאה שתהיה. שיהיה לכם בהצלחה... אבל אני לא מאמין שאבחר בכם...

diy

New member
לא הבנת את הקטע שלהם והסיבה לכשלון?

זו קבוצה קטנה וסגורה ולא מפלגה "חיה". אין חברים רשומים (לפי כללים), תקנון, מוסדות, שלא לדבר על בחירות פנימיות. כך אף אחד מהם לא חייב לתת דין וחשבון או להסיק מסקנות. והם חופשים להפיץ דברים שרק הנייר והמסך (הפאסיבים) סובלים (בקושי). הם ניכסו לעצמם את "המותג" "הירוקים", אבל בעצם רחוקים ממפלגות בשם הזה בעולם. אין בעצם קשר בינם למפלגות אלה. לא סתם רוב הפעילים האמיתיים בענינים אקולוגים למעשה לא מזדהים איתם.

למעלה