אהלן GOD

אהלן GOD

היי, זו אני, זו שבדרך כלל מדברת איתך דרך מצע לא מזוייף של דמעות זו שמשתדלת בדרך כלל בדרך,לא לדרוך על נמלים {כי גם הם יצירת בריאתך) זו ששואלת את השאלות ואף אחד אינו עונה. תראה, אני יודעת שבדרך כלל מחלקת הפרסום שלך עובדת, עוד מאז כששמת את בני ישראל במדבר, והצלת אותם מכל מיני צרות וצרעות, ורק ביקשת דבר אחד, שיודו לך, יאמינו בך, ויזכרו אותך, כן אני יודעת, זה כמו המורות שבסוף שנה רוצות שיעריכו אותן, וסופרות את זה לפי גודל המתנה שהן מקבלות. אני יודעת שלכאורה זה נראה מבחוץ מעט, ושאתה מסתפק במועט, אבל בעצם מי שמסתבך עם חרון אפך, בוא נאמר, אוכל אותה. אז אם כבר חרון אף מדברים, תגיד לי, מה בדיוק עשיתי לך? כמו שישטיצ'ר פט אני ה הייטר פט שלך? למה העוקצנות הזו, מאז שאני זוכרת את עצמי, הייתי שם בשבילך, ואתה החלטת להתעלל בי. עקצת לעגת זילזלת, מקטנותי וינקותי. בוא נגיד שמעכשיו, עד שאתה לא משנה את דרכייך איתי, ומתחיל קצת להמטיר לעברי דברים טובים, אני לא הולכת להלל אותך. להגיד כמה שאתה טוב ורחום וחנון, כי האמת, עד עכשיו הוצאת עליי את כל העצבים שלך. ואני באמת השתדלתי להיות ילדה טובה, טוב נו, כבר לא ילדה, אבל עדיין טובה. ביקשתי ממך דבר אחד קל ופשוט, אהבה. בחור טוב שיאהב אותי, נתחתן בקדושתך תחת החופה המאולתרת, ובצער נוליד בנים. שלחת לי כמה. אחד היה בוגדני, רשע ואכזרי השני עם אותן קטגוריות רק עם חיוך מזוייף שלקח לי יותר זמן לגלות השלישי היה דחליל שבאמת אהב אותי אבל עם אמאאאא מהגיהנום, (יש מבצע עכשיו בגיהנום, אחד פלוס אמא מושחתת) ועדיין המשכתי להסתכל ביום בהיר לשמיים, כשהסיגריה מאפרת את עיניי, והעשן מדמיע, שתשלח אותו הפעם בלי קונצים אחד עם לב טוב, הפעם בגיל המתאים, שלא ירושש אותי כבעבר, וירצה להחזיק את היד ונרכב על הטרקטור לעבר השקיעה. אבל מה. אתה עסוק. אני יודעת שאתה עסוק עם כל מה שהולך להיות במזרח התיכון {בולשיט....המזרח התיכון במלחמה כבר יותר מחמישים שנה, עוד לפני שנולדתי!, אבל ניחא, נעשה כאילו אנו מאמינים לך שאתה עסוק} ועסוק עם הסידור חוזה "שמן" ומלא אפסים לקוראי החדשות למינהם, אבל פה יש אליה והאמא של הקוץ בה!, ביקשת שלא נחמוד, ואני מה זה משתדלת לא לחמוד משכורת של 140 אלף שקל, אה, וגם אני לא בלונדינית!, אז בכלל לא הייתי מצליחה לקרוא את החדשות! אז אני חושבת שאני אתן לך ארכה, אל יקר ומלא רחמים שכמוך אולי אולטימטום קטן אם תוך כך וכך ימים/שבועות/ חודשים, אבל בשום אופן לא יותר, אתה לא שולח לי מישהו לאהוב, ושיאהב אותי, אהבה כמו שתמיד חלמתי עליה, אהבה שמיימית, אני עולה אלייך! ושם, פנים אל פנים אני אגיד לך באמת מה שאני חושבת עליך אלוהים. ודיר באלאק אם גם את המכתב הזה אתה שם בצד!!!

seeyou

New member
בקשתך בטיפול../images/Emo121.gif

bios

New member
ממליץ לך לקרוא את "שיחות עם אלוהים"

לדעתי מהמכתב שלך עולה שנוצרה אצלך תדמית מעוותת של אלוהים והתפקיד שלו בחיים שלך. אלוהים לא מעניש אותך, ולא צריך שיעריכו אותו. לפי ספרי הסדרה גם כל מה שקורה לך זה דברים שאת מבקשת מאלוהים ברמת הנשמה שיקרה לך כדי לצמוח מבחינה רוחנית. זה בטח נשמע מוזר אחרי הדברים שהתרגלת לשמוע על אלוהים, אבל הספרים יכולים להבהיר לך את הנושאים האלה ונושאים אחרים. שיהיו לך חיים טובים, אושר ואהבה!

Tukon

New member
חה, חה, חה .....

האלוהים הזה, מהספר הוא עושא את זה בהתנדבות? מעניין על מה חשבו הנשמות של הרבה מאוד אנשים באירופה בשנים 1942-1945 וזה שצריך להרוג בע"ח בשביל לאכול, זה הכרחי? לא היה לו רעיון פחות שטני? וזה שמזדקנים וגוססים לאט לאט עד שמתים, ושבמקרה הטוב קוברים קודם את ההורים ובמקרה הרע ... איזה נשמה חולנית צריכה את זה? לאיזה גיהנום "נפלא" מטפח אותנו האל? תשובה פשוטה - אין ולא היה אלוהים אינני שולל את האפשרות שתהיה בעתיד ישות אלוהית ישות זאת תוולד מהאדם, השלב האחרוןבאבולוציה האנושית המודעת - האל יברא מצלם האדם - עד אז הכאוס שולט, ומותיר הוא לנו איים של סדר. כאילו מצויה בו רוח אלוהית המודעת לכך שהאדם נושא את עובר האלוהות

bios

New member
יש תשובות לשאלות האלה בספרי הסדרה

אתה מוזמן לא לקבל אותן, אבל חבל שאתה מלגלג לפני שקראת.

Tukon

New member
זה לא זלזול זה כאב...

משל התרנגול המכונה פתם - נולד בכלוב עם עוד אלפים מקבל מזון ושתיה באיכות טובה (לשיפר איכות הבשר) בגיל הנערות נשחט למאכל אדם למה אלוהים "מסכים"? כי התרנגול "טיפש"? כי התרנגול לא "רגיש"? אולי זה "שיעור" לנשמת התרנגול למה שאלוהים יהיה עסוק בעיות האדם ויתעלם מהסבל המפלצתי של התרנגולים? שהרי בוודאי יש ביקום יצור המפותח עד כדי כך שהאדם יחשב תרנגול לעומתו אם יצור זה ישתמש בנו כתרנגולים לאלוהים לא תהיה בעיה עם זה למעשה יש הטוענים שכך הדבר קרלוס קסטנדה (שטוען כך במפורש בספרו האחרון) גורדייף (חיפוס אחר המופלה - נכתב ע"י אוספנסקי) טוען לדבר באופן קצת עקיף

bios

New member
לפי הספרים יש בכל זאת הבדל

בין בני האדם לחיות: היכולות של בני האדם נוצרו ע"י התערבות במסלול האבולוציה, ומה שנותר לבני אדם כדי להשתוות עם תרבויות מתקדמות מכל בחינה שהיא זה לפתח את היכולות שכבר יש להם. הסבל שנגרם לכל יצור, גם אם הוא "באשמת" אחר, נבחר ע"י הנשמה שלו כדי ללמד אותו שיעור. למעשה, עבור הנשמות הגזע (אנושי או ממקומות אחרים ביקום) אינו מהווה מגבלה, כך שכמו שבגלגול הזה אני יהודי לבן, ובגלגול הבא אני עשוי לבחור להיות סיני, כך נשמות שכרגע הן בתרבות מתקדמת יכולות לבחור לחוות גלגול בכדור הארץ. ובכל מקרה, כנשמה לא ניתן לפגוע בקיומנו והשרדותנו אינה נתונה בסימן שאלה. הקיום הרוחני שלנו הוא המהות, ואילו הקיום הפיזי שלנו הוא במידה רבה אשלייה, כמו לשחק במשחק מחשב או בקרבות רובי-צבע. מעבר לכל זה, כנראה לאלוהים בכל זאת איכפת, כי הוא מנחית עלינו בעשורים האחרונים מבול של הדרכה רוחנית, שעוסקת בדרכים לשיפור המצב, וזוכה ליותר ויותר תשומת לב ולגיטימציה.

Tukon

New member
אתה שושך לכיוון מסוים התואם את

רחשי לבך האם אתה לא יכול לדמיין יצור שאנחנו כל כך נחותים לו

bios

New member
אני לא חושב שאני מבין את הטענה שלך

בינתיים אם מישהו שוחט את הגזע האנושי זה הגזע האנושי עצמו, בהתעלמות מההשלכות של מה שהוא עושה לכדור הארץ ובכדור הארץ.

Tukon

New member
הקשקוש שלי ...

העולם שטני מדי מכדי שאלוהים ינהל אותו אם יש ישות על אז או שהיא שטנית או שלא איכפת לה אם אין אז גם בסדר כל רעיון הלימוד במצב חלום לא נאה לי אם אתה יודע שאתה חולם, זא לא מקלקל קצת את הלימוד

bios

New member
אני תופס את אלוהים אחרת

מה שאתה אומר נובע לדעתי מהאנשת-יתר של אלוהים. אני רואה את אלוהים (כתוצאה מקריאת הספרים בסדרה) פחות כ"ישות-על" ויותר כמנגנון שלפיו היקום מתנהל, שיש לו חוקים מסוימים. האם אתה מאשים את חוקי המתמטיקה בייצור פצצות האטום? הרי ברור שניתן לעשות עם החוקים האלה גם המון דברים נפלאים. אם נחזור למטאפורת משחק המחשב (שגם שאלתי מהספר) - אלוהים/האנרגיה האינטליגנטית שביקום מכינה לך את כל המהלכים האפשריים בחיים (שזה ללא ספק דורש המון אינטליגנציה) ואת החוקים למעבר ממהלך אחד לשני, ואתה צריך לבחור באיזה מהלכים לנקוט בשביל להתקדם במשחק. דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה שאלוהים הוא לא מעין ישות נפרדת מאיתנו שיושבת באיזשהו מקום ומחליטה אם להתעלם מאיתנו או להתייחס אלינו, אלא הנשמה של כל אחד מאיתנו היא חלקיק של אלוהים. אתה אלוהים וכולנו אלוהים, ולכן אם אתה רוצה להאשים מישהו באיך שהעולם נראה, קודם כל נאשים את עצמנו, ואת הדרכים בהן אנחנו משחקים במשחק הזה. לגבי לימוד במצב חלום - לדעתי כאשר האשלייה חזקה מספיק, עדיין הלימוד יהיה אפקטיבי מספיק. רוב האנשים לא מצליחים להתגבר על האשלייה - עובדה שאתה מתקשה להאמין שזו אשלייה, ושיכול לקחת לאנשים חיים שלמים להתגבר על מוות של אדם אהוב (והרי אם זו אשלייה, הוא בסה"כ עבר למימד אחר). אם נעבור לדוגמא, אז עובדה שגם במקומות הכי מקצועיים משתמשים בסימולטורים בשביל להכשיר אנשים, למשל טייסים. חשוב לציין שרעיון האשלייה לא אומר שהדברים לא באמת מתרחשים ואין להם קיום פיזי, אלא שהם לא המהות של הקיום ושל חיינו בעולם הפיזי.

Tukon

New member
תשובה יפה! אבל מה היא לא אשליה?

מה הוא הדבר ה"אמיתי"? אמשיך עם רוח המשל שלך - אלוהים הוא סוג של מ"ערכת הפעלה" שאין לה רצון משלה היא פועלת לפי חוקים. מערכת זו מפעילה אפליקציות, מקיימת את רצון האפליקציות האפליקציות מריצות משחקי סימולציה (רבות משתתפים) הסימולציה לא מודעת לאפליקציה (בכדי לא לקלקל את המשחק) למה הסימולציה שלך מודעת ל"קוספירציה"? איך תתפתח כך? אם הרצון מופעל מרמת הנשמה אז איך רצון מנוגד של נשמות מתישב? דרך אגב - אני מקבל את הרעיון שהאל אינו מוצר מוגמר והוא מתפתח "לצידנו"

bios

New member
נתחיל בתשובה לשאלה השנייה

כדי להבין איך הרצונות של הנשמות השונות מסתדרים, קודם כל חשוב להזכיר שוב שכל הנשמות הן חלק מאותה אנרגיה אינטליגנטית שנהוג לכנותה "אלוהים". הן לא באמת נפרדות, אלא ההפרדה ביניהן קיימת כדי שאלוהים יוכל לחוות את עצמו. מה זאת אומרת? אלוהים חי במציאות מוחלטת, וכדי לחוות את מה שהוא ולא רק לדעת את זה, הוא מפריד את עצמו לחלקיקים שמתמודדים עם העולם הפיזי שבו יש יחסיות. לפי הספרים בסדרה, כיוון שכל הנשמות שייכות לאותו ה"גוף" יש להן אותה תכלית, והן מסכמות ביניהן את התפקידים שימלאו בעולם הפיזי כדי שכל אחת תוכל ללמוד את ה"שיעור" שנחוץ לה. הדגמה פשוטה וידידותית של הרעיון הזה אתה יכול למצוא ב"משל הנפש הקטנה והשמש" בקישורי הפורום (קטגוריית "טאג ליינס"). לגבי השאלה הראשונה: א. יש הבדל בין מודעות להתנסות - הלמידה כתוצאה מהתנסות היא חזקה יותר, והיא למעשה התכלית של קיומנו ביקום הפיזי. לדוגמא - אפשר לקרוא ספרים על הורות במשך שנים, אבל עד שאתה לא הורה לא תבין את המשמעות של זה. ב. כבר סיכמנו שהאשלייה מאוד חזקה, מספיק בשביל שגם מי שמודע אליה יוכל ללמוד מההתנסות בה. אם ניתן דוגמא נוספת מהעולם הפיזי - גם חיילים יודעים שהאימונים אינם באמת קרב שנשקפת בו סכנה אמיתית לחייהם, אבל עדיין נהוג לומר "קשה באימונים קל בקרב". ב. אם נתייחס לנשמות שקיימות בגופים פיזיים בכדור הארץ ברגע נתון כקבוצה שעוברת ביחד את הסימולציה - יתכן שהיא תקועה ב"משחק" ולא מצליחה להתקדם. במקרה כזה הגיוני שהקבוצה תחפש טיפים וסיוע מחברי הקבוצה שהצליחו יותר להתקדם או מקבוצות אחרות שנמצאות בשלבים גבוהים יותר. טיפים כאלה יוכלו לאפשר לקבוצה ככלל להתקדם מהר יותר, אבל עדיין לא ירוקנו את הסימולציה מתוכן.

Tukon

New member
המשל דיי שטחי וילדותי

האם יש לך הוכחות? או שאתה מעדיף אמונה "עיוורת" דרך אגב, תמיד תהיתי לאן מתפוגגת נשמתו של חולה אלצהיימר איך כל יום מוחם נהרס והם מאבדים יותר ויתר את היכולות השיכליות שלהם מוזר, האם הנשמה צריכה מח שלם בכדי להוות?

bios

New member
המשל מיועד גם לילדים

אבל אני חושב שהוא מבהיר כמה רעיונות בסיסיים בצורה מאוד יפה. לגבי חולי אלצהיימר - יש להבדיל בין שכל לנשמה. השכל משמש כלי קיבול לנשמה במידה דומה לגוף. כמו שפגיעה באיבר בגוף לא פוגעת בנשמה, כך גם פגיעה בשכל. כמה שזה כואב, קל מאוד לחשוב על דרכים בהן מחלה מסוג זה יכולה לסייע להתפתחות הרוחנית הן של החולה והן של המטפלים, בנושאים של נכונות לקבל אהבה, ונכונות לתת ללא תמורה (כביכול). כמובן שאין זה אומר שהסבל צריך להתמשך עד אין סוף, ולפי הספרים, כאשר השיעורים נלמדו והנשמה סיימה את תפקידה בעולם הפיזי, אפשר לעזור לה לעזוב אותו (הסרט "מיליון דולר בייבי" מתקשר לנושא יפה, אם ראית). לגבי הוכחות, אני אודה לך אם תעיין בתשובה שנתתי לשאלה הזו בשרשור שמתחיל ב"אלוהים היקר" בעמוד 2. בנוסף למה שכתבתי שם, אני חייב להגיד שאני מתרשם כל פעם מחדש איך ספרים של כותבים שונים בנושא ממקומות שונים בעולם מדברים כולם על אותם עקרונות שמוזכרים ב"שיחות עם אלוהים", אם כי לפעמים במונחים שונים לגמרי. בשרשור שהיה לא מזמן בפורום מצאנו גם הרבה מהמשותף לעקרונות אלה ולגישות של פלגים מסוימים ביהדות. זה גם מחזק את האמונה שלי בעקרונות האלה.

bios

New member
מציאות מוחלטת:

מציאות מוחלטת היא מצב בו אין שום יחסיות. כדי להבין את זה יעזור לך אולי לחשוב על המצב שלפני המפץ הגדול: המון אנרגיה מרוכזת במקום אחד, כשאין למימד הזמן משמעות. לפי הספרים, המפץ הגדול התרחש בגלל שבמצב כזה אי-אפשר לאפיין שום דבר, כי אין למה להשוות אותו. למשל - האנרגיה האינטליגנטית (=אלוהים) לא יכלה לחוות את עצמה כאהבה, כי לא היה שום דבר שניתן לקרוא לו "שנאה". אם לנסות להבהיר זאת באופן מוחשי יותר: תאר לעצמך שהיית נולד בשבט מבודד באפריקה. עד שלא היית רואה אדם לבן, לא הייתה לך סיבה לתפוס את עצמך כ"שחור". אלוהים רצה להכיר את עצמו באופן חווייתי ולכן התפצל לאינסוף נשמות ויצר עולם יחסי עם מימדים של מרחק וזמן, שבו כל נשמה לומדת להכיר את האיכויות האלוהיות שבה דרך ההתמודדות עם היחסיות. אני אנסה להדגים את זה: נגיד שאחת מהמטרות של הנשמה שלך זה ללמוד על חמלה. במציאות מוחלטת כל מחשבה הופכת מיד למציאות (אין מימד של זמן), ולכן אם היא תרצה בקרבתו של מישהו, הוא מיד יענה לזה. לעומת זאת, במציאות יחסית, היא עשויה להתקל בדרך בקשיים ודחיות, וייקח זמן עד שהרצון בקרבה יתגשם. ההתנסויות האלה יאפשרו לה ללמוד מהי חמלה ומה הצורך בה באופן שלא הייתה יכולה ללמוד במציאות מוחלטת.

Tukon

New member
לא מצאתי הוכחות בקטע אליו הופנתי

אבל, השוטף לדיון העלה את ה-בעיה ה-מרכזית ב"הבנה הרוחנית" שיכחה, אני כבר לא צעיר וכבר עברתי מספר מעלים סזיפיים של "הבנה ושיכחה" אני אקרא את הספרים ואחזור אליך

bios

New member
קריאה מהנה!

לדעתי גם אם לא מקבלים את הדברים בספרים כבאים ממקור אלוהי כלשהו, אלה ספרים שכדאי לקרוא משתי סיבות: א. נאמרים שם הרבה דברים חכמים והרבה אבחנות מעניינות על החיים שלנו. ב. הם פשוט כתובים נחמד ועם הרבה הומור. מחכה לעדכונים...

Tukon

New member
תגובה ראשונית לספר הראשון

הספר הוא תערובת של אמונות ותאוריות עכשויות המפץ הגדול - תאוריה מדעית שיש לה אלטרנטיבות (מדעיות) השילוש הקדוש - לקוח מהנצרות שטן כאופוזיציה לאל - לקוח מהנצרות ועוד רעיונות מהבודהיזם, הינדואיזם... קצת מוזר לנוכח העובדה שהאל אמור להיות בעל ידע מעבר למגבלת הזמן מתאים לפרופיל של אדם עם רקע נוצרי ובעל ידע כללי במיסטיקה לי זה ניראה כמו מישמש רעיונות איזוטריים ("גנובים") היוצרים תאוריה מיסטית "נוחה" ו"יפה", ממש "גן עדן של שוטים"

למעלה