אולי תחלוק איתנו את החוויות?
ולגבי הסבר פשוט - אמנם אפשר לנסות למצוא הסברים מדעיים לכל אחת מהתופעות, אבל השאלה מה ההסבר הפשוט שמסביר את כולן. לדעתי ההסבר הוא שיש נשמות ושיש גלגול נשמות. זה מעלה את השאלה לפי אילו חוקים מתנהל התהליך הזה. אפשר להציע שתי תיזות סותרות: א. אלוהים מנסה לשפר את העולם באמצעות מערכת חוקים עם שכר ועונש. ב. אלוהים היא מערכת שמזמנת לחיינו את מה שהנשמה שלנו מבקשת בשביל להתפתח מבחינה רוחנית. אני חושב שבספר מסבירים די יפה למה התיזה הראשונה אבסורדית: א. אם התיזה הזאת נכונה, המצב בעולם מראה שאלוהים נכשל באופן מוחץ, מה שמעמיד בספק את עצם האלוהיות הכל-יכולה שלו. ב. הרעיון שאלוהים כל יכול יברא אותנו פגומים, יתן לנו חוקים שקשה לנו לשמור עליהם ואז יעניש אותנו כשאנחנו לא מקיימים אותם גם הוא נשמע לא סביר. הרי הוא יכול היה לברוא אותנו מושלמים מראש. לעומת זאת, התיזה השנייה מסתדרת הן עם המציאות בעולם (לפי הרעיון שאלוהים נותן לנו לעשות כרצוננו), הן עם התופעות שתיארתי בהודעות הקודמות, והן עם המסרים שהועברו באמצעות התופעות האלה מהעולם הרוחני - מסרים לפיהם אלוהים זהה לאהבה, שלום ושמחה. אני אישית פשוט מרגיש שלקרוא את זה עושה לי טוב על הנשמה (יש כאן גם משחק מילים מסוים), כאילו שאני באמת נזכר בדברים האלה ולא שומע אותם בפעם הראשונה , בהתאם לתיאור בספר. לגבי ההערות האחרות - אני שוב טוען שאם אלוהים דיבר עם ניל, הרי הוא היה צריך לדבר איתו במונחים שמובנים לו וישכנעו אותו, ולכן השימוש בשייקספיר, התנ"ך ואיינשטיין לא סותר את המקור האלוהי של הדברים. מסרים דומים להפליא מבחינת התוכן מצאתי גם בספרים של אנשים אחרים, למשל ד"ר בריאן וייס (שהוא יהודי) וד"ר מייקל ניוטון, ועוד. אני חושב שכדאי יותר להתמקד בתוכן של המסרים ואם הוא מתאים לך ולחיים שלך. במוסר ובצורת המסירה תמיד אפשר למצוא פגמים, שכן אף אחד אינו מושלם. לדעתי אפילו אם ניל היה שרלטן, יש הרבה חוכמה במסרים שבספרים שלו ואין מה להפסיד מלנסות ליישם אותם בחיים.