בעיתוי מושלם פרנקל מצטרף לחברה בה אולי יהפוך בעתיד לבעל שליטה. בינתיים הוא מאפשר כניסה למדד 35.
למי שמתעניין גם בעובדות: אהרון פרנקל עוסק בעיקר בנדלן בקנה מידה גדול יותר מ 35 שנה. עיקר פעילותו מתבצעת דרך חברת LOYD'S שמשרדה הראשי במונקו.לא חושב שיש לפרנקל יומרות להפוך לבעל שליטה. הוא טריידר וממילא אמות גדולה עליו, כאשר נתן חץ נחשב כמנהל מוצלח.
במה פרנקל עדיף על נתן חץ מבחינת שאר המשקיעים? בכלום. הוא לא איש נדלן ואין לו שום ערך מוסף בניהול חברה כזו.
מעריך שפרנקל קנה בשביל לעשות סיבוב קטן ותו לא, אחרי שהנייר ירד, מאזור ה 5000 ל 3000. הוא לא טריידר כזה מוצלח כי הנייר ביקר גם באלפיים אבל מניח שקשה לקנות בלוק גדול במחירי שפל.
אם יצליח לקנות ב 3000 ולמכור ב 4000 אז זה יצא קופה יפה על 800 מלשח.
זה שונה מאד מגזית גלוב, שם קנדה ישראל זממה להדיח את חיים כצמן העייף ולכן כצמן התמודד מולם.
איזה ערך מוסף מביא פרנקל לשאר משקיעי אלוני חץ? כלום. פשוט כלום. לא רואה שום תמריץ למשקיעים אפילו לצייץ כנגד נתן חץ (בשונה מאד מזעם המשקיעים על כצמן שהמשיך לחלק דיבידנדים כשהלהבות כבר הגיעו לבית והאגחים טיפסו לדו ספרתי).
השוק מאד מאד מעריך את נתן חץ.
פרנקל מגדיל ההשקעה באלוני חץ ל-800 מיליון שקל - משתווה באחזקותיו לנתן חץ | כלכליסט (calcalist.co.il)
אהרון פרנקל מסתער על אלוני חץ. מדוע נתן חץ לא חושש מהשתלטות? - גלובס (globes.co.il)
בדיוק. המוסדיים מעריכים את נתן חץ כמנכ"ל ולכן לא רואה סיבה למאבק.כתבה מכלכליסט
![]()
"אם המוסדיים יחשבו שאני עושה עבודה לא טובה, אדע ללכת לבד" | כלכליסט
בהשקעה של 800 מיליון שקל אהרון פרנקל הגיע להחזקה דומה לשל נתן חץ באלוני חץ. בשלב זה פרנקל הוא משקיע פיננסי שיקבל מושב אחד בלבד בדירקטוריון, אך יתכן שבעתיד ישתלט על החברה. בין אם הוא מבין את זה ובין אם לא, נתן חץ מתקרב לפרידה ממפעל חייוwww.calcalist.co.il
השאלה מי מנהל טוב יותר בעיני המוסדיים היא הבעת דעה לגיטימית. זה לא דומה להפצת אינפורמציה כוזבת גובלת בדיבה על פרנקל.בדיוק. המוסדיים מעריכים את נתן חץ כמנכ"ל ולכן לא רואה סיבה למאבק.
אגב, לא רשמו בכתבה אבל גם פרנקל לא צעיר. זה לא כמו הילדים מקנדה ישראל.
אני יודע, הם בגיל שליהשאלה מי מנהל טוב יותר בעיני המוסדיים היא הבעת דעה לגיטימית. זה לא דומה להפצת אינפורמציה כוזבת גובלת בדיבה על פרנקל.
לידיעת הקוראים, הילדים רוזן וטוכמאייר בני 54.
אני ממש לא מזלזל ביכולת של חץ להתעורר במהירות בלילה ולתכנן מה יעשו הדיירים. מה בדיוק המומחיות שלו באנרגיה סולארית ששווי השוק שלה בפורטפוליו שלו הוא 3.6 מיליארד ש"ח (אנרג'יקס) מתוך שווי שוק כולל של אלוני חץ 5.9 מיליארד? הוא מכיר כל ציפור שמחרבנת על הלוחות? זה לא סוג הדיונים שמוסיפים משהו למי ששוקל השקעה. בעיני שני האנשים ראויים ובעלי ניסיון רלוונטי, אבל בזמן שחץ עסק בשנים האחרונות במחיקת ערך, פרנקל הרוויח ובגדול. בעבר השקעתי שנים ארוכות באלוני חץ, וזה אפילו מצא ביטוי בפורום הזה. כשהבנתי שכיוון הריבית עתיד להתהפך צמצמתי החזקות בנדלן מניב שמלכתחילה בחרתי בפינצטה רק אצל מנהלים מוכשרים. אינני מתכוון לכצמן שנקלע לעשיית שטויות עוד בתקופת דורי וההשקעות המשונות בברזיל, ובוודאי שלא בקבוצת נכסים ובניין שחיפשה השקעות יקרות ומסוכנות. נשארתי עם הילדים מישראל קנדה בשל הגמישות והכישרון היזמי. אלוני חץ מעניין אותי היום כי בניגוד לדעתך אינני פוסל שיתפתח בה מאבק שליטה שיכול להתבטא בעליית מחירים.אני יודע, הם בגיל שלי
מה לעשות? יחסית לכצמן אנחנו אכן ילדוד'ס.
קשה לי לראות מוסדי המצביע בעד החלפת מנהל נדלן מוצלח, שזו ההתמחות שלו, זה הבייבי שלו, במשקיע כללי, שלפעמים מתעסק בטכנולוגיה, לפעמים בנדלן ולפעמים אפילו בחברת לויינים קטנה שנקלעה לצרותמשקיע מצוין אמנם, הלוואי עלינו, אבל אמות בכ"ז איננה הבייבי שלו אלא רק עוד השקעה.
אני לפחות לא הייתי רוצה שמי שמנהל לי את אמות יבזבז את הזמן שלו על איזו השקעה בעייתית קטנטנה כמו חלל.
אני מנחש שאם נעיר את נתן ב 2 בלילה ונשאל אותו על השוכר בקומה 27 במגדל אמות בבורסה ר"ג או טוהא בת"א הוא ידע עליו הכל, ועוד יפתיע אותנו עם התוכניות העתידיות של אותו שוכר ל 5 השנים הבאות. צריך סיבה ממש טובה כדי להחליף אותו ולפחות כרגע אינני רואה כזו. מה שכן מאחר ומדובר בחבר'ה לא צעירים יתכן ובעתיד נתן ירצה לפרוש. זה יהיה מצער.
מקבל. גם לי היה תמוה בזמנו החיבור בין סולארי לנדלן מניב.אני ממש לא מזלזל ביכולת של חץ להתעורר במהירות בלילה ולתכנן מה יעשו הדיירים. מה בדיוק המומחיות שלו באנרגיה סולארית ששווי השוק שלה בפורטפוליו שלו הוא 3.6 מיליארד ש"ח (אנרג'יקס) מתוך שווי שוק כולל של אלוני חץ 5.9 מיליארד? הוא מכיר כל ציפור שמחרבנת על הלוחות? זה לא סוג הדיונים שמוסיפים משהו למי ששוקל השקעה. בעיני שני האנשים ראויים ובעלי ניסיון רלוונטי, אבל בזמן שחץ עסק בשנים האחרונות במחיקת ערך, פרנקל הרוויח ובגדול. בעבר השקעתי שנים ארוכות באלוני חץ, וזה אפילו מצא ביטוי בפורום הזה. כשהבנתי שכיוון הריבית עתיד להתהפך צמצמתי החזקות בנדלן מניב שמלכתחילה בחרתי בפינצטה רק אצל מנהלים מוכשרים. אינני מתכוון לכצמן שנקלע לעשיית שטויות עוד בתקופת דורי וההשקעות המשונות בברזיל, ובוודאי שלא בקבוצת נכסים ובניין שחיפשה השקעות יקרות ומסוכנות. נשארתי עם הילדים מישראל קנדה בשל הגמישות והכישרון היזמי. אלוני חץ מעניין אותי היום כי בניגוד לדעתך אינני פוסל שיתפתח בה מאבק שליטה שיכול להתבטא בעליית מחירים.
האם הגרף כולל דיבידנדים שחולקו לאורך השנים?אם חץ הצליח כול כך בשנים האחרונות וייצר ערך באנרג'יקס מאפס, איך זה מתבטא במחיר המניה שלו? מצרף גרף 10 השנים האחרונות. נראה לא משהו...
צפה בקובץ המצורף 117956
אינני שותף לדעתך. כשהתחיל עידן הפרויקטים הסולאריים הטכנולוגיה המובילה הייתה שדה מראות מתכווננות שריכזה את קרני השמש למיכל מרכזי שבו הורתח קיטור. היום, בשל הוזלת הפאנלים הסולריים יש שינוי, אבל נדרשת אגירת אנרגיה. גם כאן יש שינויים בטכנולוגיה ובעלויות. מה שאתה מזכיר לגבי מחירי חשמל מובטחים מופר פעמיים בשבוע על ידי המדינות השונות, ראה ספרד ואיטליה. אין חיים קלים בשום תחום ונדרשת התמחות ספציפית יותר ויותר.ומה הליבה העיסקית / מקצועית של בית חולים לניתוחים פלסטיים? - גיוס המומחים והשיווק. כמה בתי חולים לניתוחים לפסטיים בישראל אתה מכיר שבנו את המקום בו הם פועלים? לדעתי כולם משכירים. כך גם הקמעוניים , התעשיינים וכו' מדוע? כי לאתר הקרקע ולקבל היתרים זו הליבה העיסקית של ייזמות הנדל"ן - תהליכים ארוכים , מורכבים משפטית / תכנונית להשגת מקסימום יתרונות כלכליים ואח"כ מימון במינוף גבוה , מכרז קבלנים ופיקוח על העבודה ובסוף מציאת שוכרים - זו ייזמות נדל"ן והתהליך בפרויקט סולארי זהה, אך השוכר הוא קונה החשמל ואם הוא מדינה במסגרת שוק מוסדר, הסיכון הייזמני הרבה יותר נמוך משל נדל"ו יזמי ספקולטיבי - לכן פרויקטים סולארים מתאימים מאוד ליזימי נדל"ן מניב ולא ליזמים של בתי חולים לניתוח פלסטיים, תעשיינים או כל מי שלא קם בבוקר לחפש קרקע ולקבל היתרים, יודע לעבוד מול מתכננים וקבלנים ולקבל מימון במינוף גבוה
הגרף מתוקן דיבידנדים. כמובן שבשנים האחרונות זה לא רלבנטי כי לא היו כאלה. אם הביצועים נראים לך טובים אשריך.האם הגרף כולל דיבידנדים שחולקו לאורך השנים?
אם לא אז אם נוסיף אותם התשואה הכוללת למשקיע הסבלן תהיה מרשימה יותר.
אני מתבונן בגרף של אנרג'יקס ורואה שהיא עלתה במאות אחוזים מאז לפני עשור (מ 250 לפני עשור ל 1300 כיום).
נכון שבדרך ביקרה גם ברמות שיא גבוהות בהרבה (וכנגזר מכך גם אלוני חץ, לגמרי הוגן, גם דלק נסחרה יותר גבוה לפני שנה, כשאיתקה הבת נסחרה גבוה יותר)
מכאן אני מסיק שלולא השקת פעילות הסולאר הביצועים של אלוני חץ היו פחות מלבבים בעשור האחרון (מה שמחזק את הקייס שלך בדבר הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת (לפחות ככושי שמתעסק עם נדלן מניב), אולם אני כאמור לפחות לא שמעתי ביקורת כזו על הכושי, צריך גם להיות הוגנים וכאשר הריבית טסה תוך שנה אז אין ספק שזה פוגע בפירמות כמו אמות או אלוני חץ כך שגם מנהל כישרוני כמו נתן לא יצליח לעשות קסמים, אבל מה שכן יכול לנסות לצמצם במידת מה את הפגיעה)
לא, אם זה כולל דיבידנד אז הם אינם נראים מרנינים במיוחד, אם ננקוט בלשון עדינה. מסכים איתך ב 100% שמי שהחזיק אלוני חץ לאורך עשור איננו משקיע מאושר כיום. אין ספק. תשואה אפסית. עשו פול גז בניוטרל. המשקיע שם כסף טוב למשך עשור וכל גב' כהן אהבלה שקנתה איזושהי דירה בישראל, בלי להבין כלום בהשקעות, ביצעה יותר טוב, ואם נשווה למי שלקח משהו במחיר למשתכן? זה בכלל יביך את נתן, אבל זה כבר לא כוחות כי רק מעטים זכאים לקבל בוננזה משוגעת כזו מהמדינה בעוד את אלוני חץ כל אחד היה יכול לקנות.אינני שותף לדעתך. כשהתחיל עידן הפרויקטים הסולאריים הטכנולוגיה המובילה הייתה שדה מראות מתכווננות שריכזה את קרני השמש למיכל מרכזי שבו הורתח קיטור. היום, בשל הוזלת הפאנלים הסולריים יש שינוי, אבל נדרשת אגירת אנרגיה. גם כאן יש שינויים בטכנולוגיה ובעלויות. מה שאתה מזכיר לגבי מחירי חשמל מובטחים מופר פעמיים בשבוע על ידי המדינות השונות, ראה ספרד ואיטליה. אין חיים קלים בשום תחום ונדרשת התמחות ספציפית יותר ויותר.
הגרף מתוקן דיבידנדים. כמובן שבשנים האחרונות זה לא רלבנטי כי לא היו כאלה. אם הביצועים נראים לך טובים אשריך.
גם סיפור אנרג'יקס הוא הצלחה בעבר הרחוק. ראה גרףלא, אם זה כולל דיבידנד אז הם אינם נראים מרנינים במיוחד, אם ננקוט בלשון עדינה. מסכים איתך ב 100% שמי שהחזיק אלוני חץ לאורך עשור איננו משקיע מאושר כיום. אין ספק. תשואה אפסית. עשו פול גז בניוטרל. המשקיע שם כסף טוב למשך עשור וכל גב' כהן אהבלה שקנתה איזושהי דירה בישראל, בלי להבין כלום בהשקעות, ביצעה יותר טוב, ואם נשווה למי שלקח משהו במחיר למשתכן? זה בכלל יביך את נתן, אבל זה כבר לא כוחות כי רק מעטים זכאים לקבל בוננזה משוגעת כזו מהמדינה בעוד את אלוני חץ כל אחד היה יכול לקנות.
אבל... אם נשווה אותה לגזית גלוב למשל, אשר ירדה 50% בעשור זה, אז משקיעי גזית גלוב היו לוקחים בשתי ידיים את הצרות של משקיעי אלוני חץ(פלא שחיים כצמן נלחץ? משקיעי האקוויטי שלו ממש ממש ממש לא מבסוטים, אנחנו מאידך באגחים שלו עשינו מהלך יפה מאד מאד, הלוואי למצוא כזה כל שנה
)
הלאה...
דנה עזריאלי או ליאורה במליסרון? שאפו. לא רואות את אלוני חץ במראה האחורית.
גם ביג ביצעו הרבה יותר טוב.
מבנה עוד יותר טוב.
לא ברור לי איך מוכרז מאבק שליטה. מאשרים את זה בממשלה? בעיני כבר קיים מאבק שליטה באלוני חץ מרגע רכישת החבילה בידי פרנקל. תרשום גם את זה.מקבל. גם לי היה תמוה בזמנו החיבור בין סולארי לנדלן מניב.
מה שכן, ותקן אותי אם אני טועה, נתן הצמיח את הביזנס הסולארי מאפס לא? כלומר לא רכש חברה מן המוכן.
המשמעות היא שאלוני חץ ככלל, כחברת אחזקות, נהנתה מכישרון היזמות שלו.
לכן אם כבר אני הייתי נכנס לאלוני חץ בגלל ציפיות לאפסייד פרמננטי אצל הבנות (בדומה לדלק קבוצה למשל), ולא בגלל מאבק שליטה היפותטי טכני, שלדעתי הסבירות להתממשותו נמוכה.
מה שכן אני לוקח בחשבון שתזכור לי את התגובה הזאת כדי שאוכל את הכובע אם וכאשר מאבק כן יקרה
לכן אני כבר רושם - נכון להיום, אוקטובר 2024, לא רואה מאבק שליטה באלוני חץ.
מה תמוה? זה תחום מאוד דומה , אפילו יותר פשוט - קרקע, היתרים , מימון, בניה, שיווק, תזרים. ניהול - זו יזמות בניה . יזם בבניה לא צריך להיות מהנדס בניין....תמוה בזמנו החיבור בין סולארי לנדלן מניב.
אשמח להסבר כיצד תחומים אלו קשורים לייזום נדל"ן. - שים לב שבנדל"ן מניב התפעול היום יומי של הנכס הוא אפסי - כל מה שתה חושב שדומה, הוא בעצם עתיר תפעול ושם לב הממומחיותכל התחומים האלה נכונים גם לרשתות קמעונאיות, הקמת בתי חולים וניהולם, הולכת חשמל, רשתות בתי אבות, וניהול בורסות לניירות ערך. שכחתי את נושאי התעשייה הכבדה, פרקי שעשועים, וניהול יערות. במחשבה שנייה גם תחום קידוחי הנפט והמכרות יכולים להשתלב, ביחד עם בתי הספר ומעונות היום.
פשוט. קרקע, היתרים, מימון, בניה, שיווק, תזרים וניהול. קח לדוגמה הקמת בית חולים פרטי יוקרתי המתמחה בניתוחים פלסטיים. כל מה שהיזם צריך לעשות הוא לאתר קרקע מתאימה, לקבל היתרים מהגורמים הרלוונטיים, לדאוג למימון, לבנות, לגייס צוות מומחים, לשווק (למשל בארצות המפרץ) ולנהל. פשוט ביותר.אשמח להסבר כיצד תחומים אלו קשורים לייזום נדל"ן. - שים לב שבנדל"ן מניב התפעול היום יומי של הנכס הוא אפסי - כל מה שתה חושב שדומה, הוא בעצם עתיר תפעול ושם לב הממומחיות
הולכת חשמל נחשבת בכלל מונופול טיבעי
ומה הליבה העיסקית / מקצועית של בית חולים לניתוחים פלסטיים? - גיוס המומחים והשיווק. כמה בתי חולים לניתוחים לפסטיים בישראל אתה מכיר שבנו את המקום בו הם פועלים? לדעתי כולם משכירים. כך גם הקמעוניים , התעשיינים וכו' מדוע? כי לאתר הקרקע ולקבל היתרים זו הליבה העיסקית של ייזמות הנדל"ן - תהליכים ארוכים , מורכבים משפטית / תכנונית להשגת מקסימום יתרונות כלכליים ואח"כ מימון במינוף גבוה , מכרז קבלנים ופיקוח על העבודה ובסוף מציאת שוכרים - זו ייזמות נדל"ן והתהליך בפרויקט סולארי זהה, אך השוכר הוא קונה החשמל ואם הוא מדינה במסגרת שוק מוסדר, הסיכון הייזמני הרבה יותר נמוך משל נדל"ו יזמי ספקולטיבי - לכן פרויקטים סולארים מתאימים מאוד ליזימי נדל"ן מניב ולא ליזמים של בתי חולים לניתוח פלסטיים, תעשיינים או כל מי שלא קם בבוקר לחפש קרקע ולקבל היתרים, יודע לעבוד מול מתכננים וקבלנים ולקבל מימון במינוף גבוהפשוט. קרקע, היתרים, מימון, בניה, שיווק, תזרים וניהול. קח לדוגמה הקמת בית חולים פרטי יוקרתי המתמחה בניתוחים פלסטיים. כל מה שהיזם צריך לעשות הוא לאתר קרקע מתאימה, לקבל היתרים מהגורמים הרלוונטיים, לדאוג למימון, לבנות, לגייס צוות מומחים, לשווק (למשל בארצות המפרץ) ולנהל. פשוט ביותר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.