אהרן ברק: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים

אהרן ברק: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים

אהרן ברק: יהודים רוצים שוויון - ולזרוק ערבים לים נשיא בית המשפט העליון לשעבר תוקף משמאל. ברק ביקר קשות את מצב זכויות האדם ב"שטחים הכבושים", השליך ממנו על היחס המפלה לערבים בישראל והזהיר: "אם לא נמצא דרך לחיות איתם בשלום, לא נחיה בשלום עם עצמנו" http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3736894,00.html מה אתם חושבים על התבטאות זו? ובמיוחד מה אתם חושבים על התבטאות כזו שיוצאת מפיו של נשיא בהמ"ש העליון לשעבר?

hutc10

New member
מה אני חושב...

מצד אחד אני יכול להגיד שמעולם לא הייתי חובב אהרון ברק. אני חושב שכאשר הוא היה נשיא הוא היה עסוק מדי בלטחון מים ולהופיע מול מצלמות. מצד שני לזכותו יאמר שהוא מעולם לא חסך ביקורת ולא פחד להגיד את מה שיש לו (כנראה שכשאתה נשיא ביהמ"ש העליון אתה יכול להרשות לעצמך לא להיות תמיד פוליטיקלי קורקט). באופן אישי אני חושב שהוא די צודק ובקשר לזה שזו התבטאות של נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר-אז הוא לשעבר. מותר לו להגיד מה שבא לו כמו לכל אזרח במדינתנו השוויונית והצודקת. הרי מה בסה"כ הוא אומר? שהמצב המלחמתי המתמשך הזה גורם לחילוקי דעות קשים בתוכנו (כיהודים ביננו לבין עצמינו וכיהודים מול ערבים) וכל עוד לא נלמד לחיות בשלום עם הערבים לא נוכל לפתור את חילוקי הדעות בתוכנו. הרי זה לא סוד שחלקנו אומרים (וזה לא אני שאומר) שאו שהערבים ילמדו להסתדר עם מה שנותנים להם או שילכו למקום אחר. בגדול השוויון הוא שאנחנו שווים יותר (מה לעשות ככה מתייחסים לערבים במדינה הזאת). כמובן שאני יכול להמשיך לשטוח פה משנה פוליטית ארוכה ומייגעת (כמו פסקי הדין של אהרון ברק) אבל...

למעלה