אובד עצות

talimor82

New member
אובד עצות

שלום לכולם,
ניסיתי לתמצת ככל האפשר אשמח לעצתכם,
בן 35, נשוי+2, כ- 8 שנים + 3 שנים כחברות לפני החתונה, אשתי טובת לב, מתחשבת, משחררת, חברותית, אנחנו עם אותם ערכים, התקשורת טובה, יש בינינו שקיפות וכנות בקיצור על פניו שותפה טובה לחיים. אבל אני מרגיש שאני לא מאושר. עקרונית אפשר להגיד שמדובר בחיסרון אחד שמשיק כמעט לכל תחומי החיים – פאסיביות. לקח זמן אבל עם השנים הבנתי יותר ויותר שהחלום שלי היה אותה אישה אבל ביותר אקטיבי, מישהי שאעריך אולי אפילו שאעריץ את הנשיות שלה, את האינטיליגנציה, את היכולות, ואולי הכי חשוב שיודעת להנות מהחיים - שתיזום מדי פעם איזה יציאה או שסתם איזה ערב נשתה\נעשן ביחד \ שתיזום איזה טיול \ פעילות כלשהי... בקיצור מישהי שתסחוף אותי.
אני טיפוס מאוד הרפקתן, אקטיבי ודוחף בכל מסגרת בה הייתי ואני מוצא את עצמי היום יותר ויותר מהרהר במחשבה שאולי טעינו ואנחנו פשוט לא מתאימים כי באיזשהו מקום אני מרגיש שהזוגיות הזאת "מעכבת" אותי \ משעממת אותי, אולי אני צריך מישהי אחרת? אבל מנגד נכנסות מחשבות אחרות, שאולי בכלל הההיסטוריה המשפחתית חילחלה (אבא שלי כל חייו טען וטוען עדיין שאמא שלי לא מספיקה בשום דבר), אולי הפרפקציוניסטיות שלי (אני מאוד) היא הגורם לכל המחשבות למרות בתכלס אף פעם אין מושלם ולכולם יש חסרונות.
אציין שהפאסיביות שלה נוגעת כמעט בכל תחומי החיים, כמעט בכל תחום בחיים אני היוזם\המקדם\המוציא לפועל (למעט הטיפול השגרתי בילדים, בגלל העבודה שלי) אם זה בנוגע בהתנהלות הבית שיכול להגיע לרמות בלאגן ולכלוך קיצוניות בלי שזה ממש יזיז לה או יזיז לה אבל היא לא תעשה עם זה משהו (וזה לא שאני מר סדר וניקיון), סידורים ומשימות שבשגרה , סקס ,חום ואהבה, חוויות והרפתקאות ואפילו נשיות והמראה החיצוני שלה – לקח לי זמן לשכנע אותה לשים בושם כל יום, לק מדי פעם, להשקיע קצת בבגדים וכאלה (– לא ביקשתי שתהפוך להיות גברת מתוקתקת אבל בא לי להרגיש שהיא החברה הכי טובה שלי ולא החבר הכי טוב...) לפעמים אני מרגיש שכל ערב מה שתופס לה את הראש זה להירקב ולהירדם מול הטלוויזיה אבל גם בלי קשר לעייפות ולשגרה שום דבר לא זז מצידה.
אנחנו מדברים על כל הנושאים האלה בפתיחות והיא באמת מנסה להשתפר בכל הנק' שפירטתי ובחלק באמת משתפרת כשמהצד שלה לצערי (!) היא גם מרגישה שהיא מאכזבת אותי \ שהיא לא מספיק טובה בשבילי ושאני מסתכל רק על הדברים הפחות טובים אבל בסוף בסוף יכול להיות שאני מנסה לשנות אותה למה שהיא לא...
כמובן שכל השיחות\וויכוחים\מריבות האלה גורמות גם להרגשה פחות טובה בזוגיות ולרגשות שליליות בשתי הצדדים ואני מרגיש גם שאין כ"כ מה ללכת לטיפול כי כמו שכתבתי אין בעיית תקשורת ואנחנו מדברים על זה אבל שוב אולי אני מנסה לשנות אותה למה שהיא לא כשבכלל אני מבין שזוגיות שבה אחד מצפה לשינוי של השני לא בריאה.
עכשיו היא רוצה שנתקדם ונעשה עוד ילד ואני ממש אובד עצות ולא יודע מה לעשות... מרגיש מבולבל עם עצמי ולא מצליח לענות לעצמי אפילו על השאלה אם אני עדיין אוהב אותה...
זה הפרפקציוניסטיות המחורבנת שלי? ההיסטוריה?
אולי אני באמת יותר מדי ביקורתי כל הזמן, לא מעריך מה יש לי ביד \ לא מסתכל על הטוב?
או שבאמת אולי אנחנו לא מתאימים ועדיף לחתוך את זה עכשיו ולא לגרור את זה לעוד ילדים ועוד שנים? (איך בכלל עושים דבר כזה לעזאזל?? לעצמנו \ לילדים??)
אה... ואין דרך להפרד ולחזור (טכנית אין אפשרות... רבנות וכאלה)
אשמח מאוד לשמוע את דעתכם!!

כשלא הולך...

1. איך אפשר לומר: "אין כ"כ מה ללכת לטיפול?"
2. היא מתאכזבת כי היא הפכה להיות דמות שמְרַצַה אותך. למה? כי אינך מרוצה.
3. כלל ברזל: בלי הערות. (כל זמן שאין לך הכלים לעשות זאת מבלי לצער אותה)

dovk

New member
ת'שמע,

לא קראתי עד הסוף, כי הבנתי את העקרון המנחה אותך: - "היא לא בסדר, היא לא בסדר,,, אולי אני לא בסדר? היא מנסה להשתפר..."

בעצם אתה מתאר מצב די רגיל שבו נמצאים זוגות נשואים רבים. הדרך הקלה היא להיפרד - אתה תעשה חיים (אני מתכוון לזה), היא תישאר עם הילדים ותאכל הרבה קשר בנסיונות ליצור זוגיות חדשה...
- וכל זה מתוך זוגיות שהיא בסך הכל טובה, לפי דבריך.

הכיוון הכי נכון עבורכם הוא דווקא כן טיפול. מאוד נכון. טיפול זוגי, אצל מטפל שתוודה שיש לגביו המלצות מאנשים שאתה מכיר (זה רק לכבודך לאזכר פה ושם שאתם רוצים לשפר את הזוגיות שלכם). בעבודה משותפת כל אחד יוכל לראות באופן אובייקטיבי ואמיתי כיצד הוא נראה בעיני בן הזוג, מה הוא עושה שטוב לזוגיות, ומה הוא עושה שלא טוב לזוגיות... ואין אחד שלא עושה את שני הדברים, כל הזמן.

פנו לטיפול, אני מציע לך, ותצאו ממנו נשכרים. האם דיברתם אודות אפשרות של טיפול זוגי (ראיתי שאין טעם כי אין בעיות תקשורת)?
אני אגיד לך יותר מזה, אם, נגיד, תגיד לה שאתה רוצה לשפר את הזוגיות שלכם בעזרת מטפל זוגי, והיא תגיד שלא מתאים לה (קשה לי להאמין), תגיד לה, עם כל הלב, "תראי, אני חושב שזו הדרך, ואני יוצא אליה לבד, לעבוד על החלק שלי במה שקורה לנו. את מוזמנת להצטרף רק אם ומתי שיתאים לך".
אני מדגיש - היא לא חייבת, היא אך ורק מוזמנת. תתחיל לעבוד עם מטפל זוגי על הזוגיות שלכם, ותראה איך מתחילים לקרות כל מיני ניסים שלא חשבת עליהם מעולם (לא, היא לא תישתנה, אבל אתה תראה דברים באופן אחר, אתה תנהג בדרכים שיתרמו לשיפור הזוגיות...

ותחזור לעדכן?

לפעמים נכנסים לשגרה בקשר

ובכלל בחיים... עד שמגיע בום כלשהו שמשנה את כללי המצב, ודברים משתנים.
אני לא אומרת שהבום צריך להיות בצורה של אולטימטום כי באופן אישי אני נגד אולטימטום, אבל כן אני חושבת שאתה צריך לשתף אותה בשיחה רצינית על הכל ולומר לה מה אתה מרגיש ולא ברמיזות.
&nbsp
אני חושבת שזה מאוד חכם לעצור רגע לפני שמביאים עוד ילד לעולם.
&nbsp
סה"כ לפי מה שתיארת , נשמע שהיא מאוד אוהבת אותך אבל כנראה עמוק בתוך "לחיות את החיים". אתה צריך להבין מצידך שלא תמיד קל לחיות... אני בלי ילדים וחוזרת מעבודה בגן כל כך גמורה שלא מתפקדת (התרופות שלוקחת בטיפולים די הורגות אותי פיזית יחד עם אופי העבודה שלי שהוא פיזי). תוסיף לזה ילדים ותבין למה היא כל כך עייפה ומותשת. יש אנשים גם שלא מתחברים לכל האיפור, לק וכו' וצריך לקחת את זה בחשבון.
&nbsp
תחשוב מה חשוב לך יותר ומה חשוב לך פחות. בהצלחה

talimor82

New member
תגובות:

מה שכתבתם בגדול נכון, אני באמת מנסה להימנע מהערות ואולי באמת צריך לנסות טיפול זוגי ונכון שהשגרה שוחקת
לא נכון שאני מפיל עליה הכל, אני מאוד בא בחשבון עם עצמי (DOVK תקרא גם את ההמשך...)
אגב דיברנו על טיפול זוגי מס' פעמים ושנינו לא פוסלים
אבל עדיין אני באמת לא מרוצה או לפחות לא מצליח להסגר על עצמי אם החבילה כמו שהיא טובה לי יותר ממה שלא.
או כמו שכתבתי "לקח זמן אבל עם השנים הבנתי יותר ויותר שהחלום שלי היה אותה אישה אבל ביותר אקטיבי......בקיצור מישהי שתסחוף אותי"
וזאת לדעתי הנק' שבאמת מטרידה אותי. ואני לא יודע אם טיפול יוכל לשנות את ההרגשה\הצורך שלי במישהי "יותר" (סוחפת\אקטיבית וכו' וכו') או לחלופין ישנה אותה לכזאת.

אינך מכיר את ה...

אמרה הידועה מתוך הבדיחה הישנה,
על אותו אחד שמתגרש ומתחתן בשנית ואומר:
"חבל שלא התגרשתי מהשנייה לפני הראשונה".
?

talimor82 - עליך לדעת כי יש ללכת להדרכה. והדרכה זה אומר לעשות שיעורי בית.
כשתעשה זאת ותעשה זאת בהצלחה, כך אני מאחל, יהיה לך כזה חיבור עם שותפתך
שלא תעבור לך בכלל במחשבה דמות אישה אחרת. בּדּוּק ומנוסה.

אמרלדה

Active member
טוב, קודם כל, אם אתה אובד עצות אז לך לטיפול

אני לא מבינה למה אנשים כל כך מתלבטים ומתחבטים ולא הולכים לטיפול.
&nbsp
אולי בגלל המשפט הזה: "אני לא יודע אם טיפול יוכל לשנות את ההרגשה\הצורך שלי במישהי "יותר" (סוחפת\אקטיבית וכו' וכו') או לחלופין ישנה אותה לכזאת."
&nbsp
כי אלה שלא רוצים ללכת, תמיד אומרים: אבל אני הרי יודע מה הבעיה (והיא לא בי) ואני לא יודע אם טיפול ישנה אותה/אותו.
&nbsp
זה לא עובד ככה. הבעיה היא לא שאתה אקטיבי והיא פאסיבית. הבעיה היא בזוגיות שלכם. בצורה שבה אתם מתנהלים זה מול זה, בשיתוף, ביכולת לבוא אחד לקראת השני. בתחושה שלך שאתה מתבגר ודברים נמנעים ממך. המטפל, לפעמים, הוא רק המוציא לאור. מאפשר סביבה בטוחה לומר: אני רוצה לצאת לטרק על ההימלאיה. אני מרגיש החמצה - ולראות מה תגובתה.
&nbsp
להפוך אותה לאישה אחרת טיפול לא יהפוך. אבל אולי היא תבין את החסרים שלך במידה שלא הבינה עד היום, ואולי היא תשנה קצת את ההתנהגות שלה? אפילו בקטנה?
&nbsp
ועוד משהו: אצל רוב הזוגות יש אדם פעיל יותר ופעיל פחות. בד"כ, די בכך שזה שפחות, נענה ליוזמות. זה הרבה מאוד, כי יש מי שגם זה לא. זה בכל מקרה לא סיבה לפרידה. יש לך תחושת החמצה בגלל גילך. לא המצאת את זה. קח אותה ולכו לטיפול זוגי.

די בטוח שהטיפול לא יהפוך אותה לתואמת הפנטזיות שלך

אחת לאחת ...

פנטזיות זה יופי, אבל יש מציאות, ילדים, מחוייבות. תסתכל על מה שיש לך ותנסה להגדיר מה חסר ואיך ~אתה~ יכול למלא את החוסר הזה. תסתכל עליה ותזכר מה משך אותך אליה בהתחלה - תתחיל משם.

אני חושבת שיש סיכוי טוב שטיפול טוב כן יוכל לגשר על הפער בין הפנטזיה למציאות: הפנטזיה לא תתגשם במלואה, אבל המציאות תשתנה במידה כזו או אחרת וגם הצורה שבה אתה רואה וחווה את המציאות יכולה להשתנות אם תהיה מספיק פתוח לכך ...

נראה שאתה באמת מסתכל על הדברים באובייקטיביות,

עד כמה שניתן לצפות ממישהו שהוא צד בעניין, ולא עושה לעצמך הנחות.

נראה גם שיש הרבה דברים טובים בביחד שלכם, ושבסה"כ אתה רואה באשתך שותפה טובה לחיים (גם אם סייגת ב"על פניו"), וזה בכלל לא מובן מאליו. לכן אני רק אציע שלפני שאתה חושב על פרוק החבילה שלכם וחיפוש חבילות אחרות, תנסה למצות את כל האפשרויות במערכת הקיימת.
בכל זוגיות כל צד מביא את החוזקות והחולשות שלו, ולא בהכרח יש סימטריה.
המצב האידיאלי הוא כשזוגיות מנצלת את החוזקות של שניכם, כל אחד ומה שיש בו, ולא מתחשבנת ומתעכבת יותר מדי על החולשות.
אז אמנם לא בטוח שמי שכתב את האידיאלים היה אי פעם בזוגיות מציאותית, אבל האידיאל שם כי שווה לנסות לשאוף אליו.
לא בטוח שתאהב את החולשות של הבאה בתור, בזמן שאולי גם תאבד את החוזקות של הנוכחית.
גם לא בטוח שאתה תוכל להסתדר עם מישהי חזקה, יוזמת ודוחפת, ושהיא תוכל להסתדר איתך, ושאם היא תסחף אותך, זה לא בהכרח לכיוונים שאתה חושב עליהם.
אולי הזוגיות שלך ושל אשתך מתפקדת בשוטף ומצליחה לנוע קדימה בגלל שיש מנווט (menavet) ומנווט (menuvat). שתי אישיויות חזקות הן הרבה פעמים מתכון לדרמות ופיצוצים תמידיים (הרבה מעבר למה שאתה מכיר כיום).

לא הבנתי את הטיעון של ההסטוריה המשפחתית שחילחלה, ולמה אתה מעלה את זה כטיעון נגד לזה שאתה מרגיש שהזוגיות שלך לא מתאימה לך. ברור שההסטוריה משפיעה, היא חלק ממי שאתה היום ואי אפשר לבטל אותה כ"משהו הסטורי שלא קשור אלי ואני לא אתן לו להכנס למע' השיקולים שלי כי זה לא רלוונטי". זה רלוונטי כמו כל דבר אחר שקרה בחייך ועיצב אותך ברמה כזאת או אחרת.

אתה מתלבט בנושא עם עצמך והגעת למבוי סתום. אני מניחה שזאת הסיבה שפנית לפורום.
אז למה לא לפנות ליועץ מקצועי? גם אם הוא לא ישנה אותך, אותה או את הדינמיקה שלכם, יכול להיות שיעלו שם דברים שישנו את נקודת המבט שלך/ישפכו אור/יובילו אותך בכיוון אחד מסויים או כל דבר אחר שיזיז אותך מהסטטוס קוו המתסכל שאתה נמצא בו כעת.

talimor82

New member
אהבתי... את ההיסטוריה

אני מעלה כאפשרות שפסיכולוגית מה שספגתי בבית גורם לי להיות יותר לא מרוצה ממה שאין מאשר מרוצה ממה שיש
מה שבטוח שהמחשבה לפרק את החבילה נובעת גם מתוך רצון לא להיות כמו ההורים שלי ואם לא מסתדר אז לא
&nbsp

זה ברור לי :), השאלה היא האם אתה אכן יכול

לנטרל את מה שספגת בבית. תחושתית, לא מחשבתית.
הרי גם אם אתה מחליט כך בצורה הגיונית, וגם אם אתה יודע לנתח את הסיבות לזה שאתה לא מרוצה - זה לא ישנה את תחושת החסר. ועם תחושות קשה להתווכח בהגיון.

והמשפט האחרון שלך מראה שההסטוריה כן נכנסת לך לשיקולים (וזה טבעי), גם אם זה מהכיוון ההפוך. כדאי שתוודא שאתה לא מוותר על משהו טוב רק למען הפרינציפ של לא להיות כמו.

talimor82

New member
שכנעתם... אין מה

להפסיד... אציע לה ללכת לטיפול.
השאלה היא מה לעשות עם הרצון שלה לעוד ילד? לעצמי הייתי בטוח מציע לחכות
אבל מכיוון שהיא רצתה כבר לפני שנה ולי לא התאים מסיבות טכניות היא מאוד מחכה לזה וממש ממש תתבאס...
(גם אם לא אקשור את זה אחד לשני זה הדבר הראשון שהיא תדבר עליו...)

מה עושים?

מטפלים כי:
1. ילד מביאים לבית בריא.
2. אי אפשר לכפות על השני להביא ילד לעולם.

La Milagrosa

New member
אתה כבר מזמן לא אוהב אותה, הנה פתרתי לך את הבעיה.

אם היית אוהב אותה לא היית שואל את עצמך את השאלה הזאת.
תתגרש, החיים קצרים מכדי להיות במצב שאתה חי בו.

talimor82

New member
La Milagrosa אחלק את התשובה לשתיים

אוהב את הישירות שלך ולכן ארשה לעצמי גם להיות ישיר.
החלק הראשון של תשובתך - בולשיט. די אינפנטילי... מה לעשות שהחיים הם לא רק שחור ולבן?
אהבה מווקיפדיה - "אהבה היא קבוצת רגשות וחוויות הקשורות לתחושה של חיבה עזה או אחדות עמוקה כלפי ישות כלשהי...
אהבה מאופיינת בגעגועים, חיפוש אחר קרבת הנאהב, דאגה לו ובקשת טובתו."
הרגשות שלי די עונות על רוב הפרמטרים בהגדרה אבל וזה אבל גדול ולכן קשה לי לענות לעצמי על השאלה הזאת זה שעדיין חסר לי משהו והוא מהותי...
לגבי החיים הקצרים - אכן ולכן אני נמצא פה בפורום...

זה משנה כי זה אומר

שמן הסתם היא באמת מותשת בערב, בלי שום קשר לאופי שלה, ואז במקום לנוח ולקבל עזרה ואמפתיה מבן הזוג, היא מקבלת ממנו ערימה של דרישות ותלונות. אני ממש ממש מרחמת עליה, וחושבת שהציפיות שלך ממנה בלתי אפשריות, ומה שאתם צריכים זה לא מטפלת אלא חלוקת עבודה מוצלחת יותר שתאפשר לה להיות פחות מותשת ואולי להתפנות באמת לעניינים כמו בילויים איתך. למשל שאתה תסדר את הבית אם הוא נראה לך מבולגן, אתה תנקה ואתה תבשל. ואם אתה לא יכול, במקום מטפלת אולי תשקיע את הכסף בעוזרת טובה. אישית, במקומה הייתי מעיפה אותך מהבית ולא נותנת לך להתעלל בי ככה, אבל אם היא מסכימה כנראה היא ממש ממש מוכנה לעשות כל דבר עבור הגבר שהיא אוהבת, וכדאי לך מאוד להעריך את מה שיש לך איתה, כי זה לא מובן מאליו.

talimor82

New member
לפני שאת חייבת להגיב את חייבת לקרוא

כתבת את התגובה הזאת כדי לגרום לי באמת להעריך את מה שיש לי או שפשוט לא הבנת כלום ממה שכתבתי?
מהמילים "כמעט בכל תחום בחיים אני היוזם\המקדם\המוציא לפועל" הפכת אותי ממש לשייח סעודי\מתעלל בחסרי ישע.
סלחי לי אבל עם רמה כזאת ("מעיפה אותך מהבית", "להתעלל") את חייבת לא (!) להגיב.

כן, כל תחום חוץ מהילדים.

אם אתה באמת זה שמסדר, מנקה ומבשל (להבדיל מיוזם שהיא תעשה את זה) והיא "רק" עובדת ומטפלת בילדים אז עדיין ברור שהיא מותשת והציפיות שלך מוגזמות, אבל לפחות אתה עושה משהו כדי לעזור לה להפחית מהעומס ולא ר-ק מעמיס עליה עוד ציפיות ומשימות. אני קראתי מה שכתבת - שאתה דורש ממנה להתייפות ולהתבשם, לסדר את הבית, וכו'. לך זה אולי נראה סביר ותקין. לי זה נראה כאילו יש לה עוד ילד בבית שמוסיף דרישות ועוד זומם לברוח מהבית...

למעלה