אובד עצות

talimor82

New member
באמת לא ממקום של להתנגח אבל משום מה כשאני

קורא את התגובה שלך מתנגנת לי בראש השורה "אם זהו רק תרגיל זה אכן תרגיל מוצלח" מהשיר של שבן ואלברשטיין
ואם לא, זה מריח כמו פמיניסטיות שהעבירה אותך על דעתך... איכשהו יוזם הפך אצלך ל"יוזם שהיא תעשה את זה" ואיכשהו בחרת להתעלם לגמרי מ"המוציא לפועל" - שתי מילים אחרי המילה הנוראית "יוזם".
בקיצור הבנתי את הקו שלך. תודה.
&nbsp

1precious1

New member
אתה לא מקשיב

ל"חייבת להגיב" ולא קורא בין השורות.
עזוב רגע את הדעה הסובייקטיבית שלה ותקרא את השאלות והמסקנות.
אני אנסה לחדד לך ותענה לעצמך על השאלות הבאות:
1. מי באמת, בתכלס מטפל בילדים שאתם חוזרים הביתה?
2. שאתה אומר ששניכם עובדים בחוץ - כמה שעות כל אחד מכם עובד בחוץ? מי עובד פחות ונמצא יותר זמן בבית?
3. מי באמת מבשל יותר? מכבס יותר (כל מעגל הכביסה מהשלכת הכביסה דרך הכיבוס, הייבוש, הקיפול וההחזרה חזרה לארונות?
4. מי קם לילדים בלילה ומי מארגן אותם בבוקר?
5. מי מצפה לתמורה עבור עמל יומו ומי ממשיך בשגרת היום הבלתי נמנעת?

בהכללה, בהרבה מקרים, כאשר זוג מפסיק להיות זוג הגבר פחות מבין את הסיטואציה החדשה ומרגיש שמשהו השתבש לו בחיים ואיפה לעזעזל כל הכיף שהיה פעם, בזמן שהאישה בעל כורחה ואולי מתוקף זה שהם יצאו מתוך חלציה מרגישה מחוייבות והקרבה (וממש לא בהכרך מרצון אלה מטבע הדברים) ובטול עצמי וויתור על הבעל בכדי להמשיך את הגלגלים הגדולים שזה קיום המשפחה ועזרה במעמסה הכלכלית.

הפתרון? קח הרבה אויר, תתרכז בילדים, הפוך את אישתך דבר ראשון לחברה הכי טובה שלך ושותפה שווה לחיים ותזכיר לעצמך למה בכלל הבאת ילדים לעולם, ותפקח את העיניים בעוד בערך 10 שנים.
תחשוב על התקופה הזו כמו לימודי תואר מאוד קשים ומפרכים לטווח ארוך.

talimor82

New member
אתן מפספסות את הנק'...

אני אצטט תגובה שכתב לי מישהו מפורום אחר כי הוא תמצת את זה טוב:
"הגדרת את המצב שלי בדיוק. גם אני נמצא באותה הסיטואציה, והאמת חברים קרובים לא מצליחים להבין את הקושי - " יש לך אישה יפה, טובת לב, חברותית, מה הבעיה שלך?"
אבל כמו שתארת - זה סוג של בחורות שאין להן את הדחף להשתפר כל הזמן, לשאוף, להתקדם, ליזום, לחוות, להעיז, לנסות.
זה מרגיש כאילו דוחפים אותך בכח לבינוניות, והנפש שלך רוצה לעוף קדימה...."
כשכתבתי את השאלה המקורית התלבטתי אם לכתוב את המשפט: "לפעמים אני מרגיש שכל ערב מה שתופס לה את הראש זה להירקב ולהירדם מול הטלוויזיה אבל גם בלי קשר לעייפות ולשגרה שום דבר לא זז מצידה." כי פחדתי שזה יעוות את הנק' העיקרית מבחינתי שהיא הבדלי הקצב בנינו, הפעילות, היוזמה, השאיפות, וגם החוויות. מהתגובה שלכן עולה דיון תלוי סיטואציה שאומר בגדול בוא תעשה אתה את כל מה שאני עושה בשגרה ונראה אותך יוצא מהשגרה\יוזם הרפתקאות אבל זה לא נכון לדו': לשאלתך, היא מתעסקת יותר ממני עם עבודות הבית והילדים (אם כי אני לחלוטין שותף מלא גם בזה) למה? כי אני עובד (משמע לא נח\משחק) יותר שעות ממנה מכיוון שאני מכניס פי 2 ובערבים, (נכון לא כל ערב, אני עדיין לא מכונה) עוד מנסה לפתח עסק יזמי ו\או פעילות\פרוייקט משפחתי אחר מבניית הבית שלנו ולאחריו פיתוח החוץ של הבית שנעשה בעשר האצבעות שלי ועד פעילויות בילוי ועוד אלף דוגמאות שהיא לא תבצע ובטח לא תיזום ופה חוזרת הנק' העיקרית מבחינתי - למה היא לא מבצעת לפחות חלק מהדברים האלה? והתשובה לכך לצערי היא לא תלויית סיטואציה\תקופה (למרות שברור ומובן שעם הילדים זה החמיר או לפחות צף יותר) אלא תלויית אופי – פאסיביות.
בשורה התחתונה אני דורש מעצמי יותר ממה שאני דורש ממנה וזה ממש לא משנה מה סוג הפעילות או כמה כל אחד "מלכלך" את היידים או מי מצפה לתמורה (זה לא ברובד הזה בכלל) בסוף מה שמפריע לי זה חוסר הפעילות שלה ולא כי אני רוצה להוריד מעצמי עומס אלא כי זה היה גורם לי להעריך אותה יותר ולאהוב אותה יותר. ושוב לא הייתי רוצה לוותר עליה (ובטח שמגוחך להגיד זומם - חייבתלהגיב) כי כמו שכבר כתבתי יש לה גם הרבה דברים טובים אבל הנושא הזה לא מרפה ממני ומנגד גם לא מתקדם יותר מדי מצידה.
יאללה חפרתי לילה טוב.

מצוין. אם יש לך זמן בערבים

לעשות כל כך הרבה דברים, אולי תנצל את חלקם להוריד מהעומס של אשתך. בחיי שאם תאפשר לה לנוח בערב ולישון היטב בלילה (כולל השלמת שעות שינה אם חסרות לה) הערב הבא ייראה אחרת לגמרי - אתה יכול לשאול את בעלי (שאם יש מישהו שמפחית כמה שהוא יכול מהעומס של אשתו - זה הוא. ויש ימים שהוא זה שמטפל בילדות לבד - ותאמין לי שגם הוא ממוטט/על סף התקפת עצבים בסופם).
אני חושבת שאתה לא מבין מה ההבדל בין לעבוד בחוץ ("משמע לא נח/משחק") לבין לטפל בילדים בני שנתיים וחמש. כשאתה מטפל בילדים אין הפסקות, אין מנוחה - רק כשהם ישנים אתה יכול לנוח - וזו הסיבה שהיא מתמוטטת מעייפות בערב. היא באמת עייפה - ואלא אם כן אתה עובד בעבודה פיזית קשה, אז כן, הרבה יותר ממך.
אז מצד אחד זה אומר שכדאי לך להפחית את הדרישות ממנה, כי הן לא ריאליות, לצד פעילויות אקטיביות מצדך להורדת העומס ממנה (ולא שלל פרוייקטים כאלה ואחרים שאולי יכולים לחכות ערב אחד). אבל מצד שני, זה אומר שאם תעשו עוד ילד, השנים של החופש יידחו עוד קצת. מצד שלישי, השאלה היא איך אתה רואה את החיים שלך. אני יכולה להגיד שאפשר לחוות הרבה דברים גם יחד עם הילדים - זה לא חייב להיות בנפרד - ואז יש חלק גדול יותר מהזמן שאפשר לבלות יחד. לעשן ולשתות לא יהיו כלולים בעניין, אבל אלה לא הדרכים היחידות ליהנות מהחיים.

1Shir

New member
משהו לא מובן לי

אם ידעת שאתה לא מתחבר לאופי הזה, למה התחתנת איתה?

kagome10

New member

kagome10

New member

תכלס, אם מישהו היה מנסה לגרום לי להתבשם, שלא לדבר על לשים לק, הוא היה עף על טיל. שלא לדבר על השאר.

talimor82

New member
יש למישהו המלצות?

על מטפל\ת (משום מה מעדיף מטפלת...) באזור המרכז\צפון (גר איפשהו באמצע)

Lucy 1n the sky

New member
קראתי רק חלק מהתגובות, לא היה לי כח לקרוא הכל..

ת'אמת..
נשמע שאתה פשוט חי חיים נורמליים להחריד..והחוסר הזה בקצת אדג'יות משגע אותך.
נראה לי שפשוט צריך להבין שכשיש ילדים,במיוחד קטנים, הכל משתנה והופך להיות יותר נקרא לזה עייף.. רגיל.. שגרתי... נורמלי-משעמם.

יכולה לומר לך על עצמי, שלפני ההורות בעלי ואני כל הזמן היינו יוצאים , נוסעים, טסים, לא היה לנו רגע דל..
אבל כשהילדה נכנסה למשוואה דברים השתנו, נחתו, התמתנו..
כל דבר מצריך תכנון והערכות, הספונטניות נאבדה, אי אפשר יותר להזמין כרטיסים בלהט הרגע ותוך 12 שעות להיות ביבשת אחרת.. כל פעם שרוצים לצאת לשעתיים צריך להערך מראש עם בייביסיטר, אי אפשר עוד להשתכר ולהשתחרר בלי לדפוק חשבון כי תמיד בראש אתה חושב שבכל רגע נתון יכול לקרות משהו עם אחד הילדים שיצריך ממך להיות מאופס..
לצאת לנפוש לילה או שניים לבד מצריך מבצע שלם ועירוב מספר גורמים אחראיים..
אפילו הסקס נהיה מתוזמן , כי אי אפשר לעשות את זה מתי שמתחשק ואיפה שרוצים , אלא צריך לחכות שהילדים ילכו לישון..
אני אפילו שמה לב על הלבוש שלי, לפני ההורות הייתי הכי מתוקתקת בעולם, אבל עכשיו כבר שכחתי איך נראים עקבים וחצאיות קצרות, כי אין מה לעשות, אי אפשר לרדוף אחרי ילדה עם מיני ועקבים..
אז אני מוצאת את עצמי בלוק של בת 15 עם שורטס , נייקי ושיער אסוף(כי הילדה מושכת לי בשיער..) רק חסר לי ילקוט..
ואני רואה את החברות שלי סביבי, כולנו באותה סירה...

אתה חייב להבין, שלהיות אישה עובדת, ולחזור בסוף היום לעבודה השניה שהיא הטיפול בשני ילדים קטנים פלוס לדאוג לבית ולצרכיו זה קשה מאוד מאוד.. ואז גם אתה עומד עם הדרישות והרצונות שלך (לא שהם לא מוצדקים) אבל פשוט לא נשאר להם מקום כח או זמן..
ולא מפתיע אותי שבסוף היום אין לה כח לאטרקציות, שכל מה שהיא רוצה זה רק כמה רגעים של חסד שקט אחרי כל הרעש.
רק שקט.. להוריד הילוך.. לשקוע מול תוכנית טלויזיה הזויה של שני מעצבי דירות אוסטרליים בערוץ נישה נידח ולחשוב על כלום, להנות מהשלווה רגע לפני שנופלים שדודים אחרי עוד יום עמוס ..

ויחד עם כל זה , אני בהחלט מבינה אותך ואת התחושה שהזוגיות נדחקת לפינה אל מקום מאוד אפור ומשעמם, חסר עניין וכמו שאתה אומר, פסיבי כזה, כל יום נראה כמו היום שהיה לפניו והיום שיהיה אחריו.
וכן.. באסה לחיות כך וטבעי שכך אתה מרגיש.
ולכן אני חושבת שאתה חייב לעזור לה..
ולא שאני אושייה גדולה בתחום, אבל אני לא חושבת שטיפול זוגי זו הדרך לעזור לכם כזוג.. (אישית לא מאמינה בטיפול זוגי באופן כללי, אבל זה לא קשור..)
אני חושבת שדווקא מה שיועיל לכם זו עזרה חיצונית שתפנה לכם יותר זמן ותוריד מהעומס..
כמו מנקה למשל שתגיע פעמיים בשבוע ותבריק את הבית, תעשה כביסות, אולי אפילו תבשל וכל זה ירד מכם..
ופתאום יהיה לה זמן לעצמה ומתוך כך גם זמן לך ולזוגיות שלכם, היא תהיה פחות עייפה ויותר פנויה פיזית ונפשית..
יעזור גם לסכם יום בשבוע שאתם לוקחים בייביסטר ופשוט יוצאים לדייט בערב , לעשות משהו שאתם אוהבים.. אני מאמינה שיציאות משותפות לבילוי יחזקו לכם את הקשר, כי זה זמן איכות שיכול לעשות הרבה טוב..

ודבר נוסף.. אני חושבת שאולי נכון לך לשנות טקטיקה (סורי על הטרמינולוגיה)
כלומר,ניהלת את השיחות האלו של כמה אתה לא מסופק מהחיים שלכם כפי שהם ופנינו לאן..
וזה לא צלח, להיפך אם כבר, זה גורם לכם לריב, זה גורם לאוירה עכורה, זה גורם לה להרגיש לא טוב עם עצמה (זה אתה כתבת..) ובאופן כללי הכל נשאר באותו מצב ולפעמים חמור יותר..
וזה לא מפתיע, כי כשאדם מרגיש שחרף מאמציו הוא לא מוערך ותמיד זוכה לתחושה שכל מה שהוא עושה זה אף פעם לא מספיק, אז איזה חשק יש לו כבר להשקיע ולתת מעצמו?
זה שובר את המוטיבציה..
אז אולי במקום "להוריד" אותה , תנסה להעצים אותה..
תשלח פרחים מדי פעם, תקנה מתנה קטנה לאות הערכה, אס אם אס שובב באמצע היום , מחוות אהבה קטנות, מילה טובה, ליטוף , חיבוק, נגיעה נסתרת מהעין שתזכיר לה שהיא נחשקת..
תספר לה כמה אתה מעריך את מה שהיא כן עושה, במקום להתמקד במה שלא טוב..
ואל תעשה את זה ממקום של שקר, אלא באמת תנסה להתחבר לדברים שכן טובים ולציין אותם ולתת לה תחושה טובה ועל הדרך גם לך.. זו לא חוכמה לדעת להטיח רק את מה שרע ולשכח את כל מה שטוב..
אני מאמינה שזה יוכל לעזור, כי ממה שיצא לי להכיר בני אדם למדתי שכשאדם מבין כמה הוא אהוב ומוערך , יש לו מוטיבציה להשקיע יותר, כי הוא מרגיש שווה ומרגיש שכל ההשקעה שלו זוכה להכרה.

אני חושבת שתצליחו, כי ממה שקראתי נראה דווקא שהזוגיות שלכם בסדר סך הכל..
ולמרות התגובות "היפות" והתומכות שקיבלת כאן אני דווקא חושבת שאתה כן מדבר עליה בכבוד, ציינת בה הרבה מעלות ונשמע דווקא שאתה כן אוהב אותה אחרת לא היית מרגיש כלכך לא נוח בתוך עצמך על התחושות שאתה חש..
מה שאומר שיש לכם סך הכל בסיס טוב שאפשר לצמוח ממנו.. או לפחות לנסות :)

זהו, חפרתי

למעלה