אובססיה

טבעונית

New member
לשירית, תודה, קראתי...

אני מתייחסת לקטע הזה שלי, לו אני קוראת "בריאות כערך עליון", בצורה מאוד פשוטה, קלה וזורמת. בלי מילים "גבוהות" או מורכבות, שמצלצלות באוזני קצת כמו מילים ממחקר מדעי או פסיכולוגי. כל מה שכתבת הוא נכון, אמיתי וחשוב. אבל אני לא מתעמקת בכיוון הזה. כמו שכתבתי לך אתמול - כדי לחיות חיים ללא מחלות אוכלים בריא בלבד, בלי צבעי מאכל ותוספות מזיקות אחרות. כל-כך פשוט וקל. הייתי רוצה שרבים-רבים יאמצו את זה.

מסכימה

ישנו קו מאוד דק בין דבר מועין למזיק. כמו בין רגש אהבה לשנאה. הדבר שהיה לי הכי קשה להבין כשהתחלתי את תהליך המודעות שלי (יש הקראו לו תהליך החלמה) היה לי קשה להבין מהי ההגדרה של תלות.. איך אפשר לפרק את המושג חוסר אונים? היו לי עימותים קשים מנשוא עם המטפל שלי. טענתי היתה כי אנו מגיעים לעולם כיצורים תלותיים וחסרי אונים. עד גיל די בוגר אנו תלויים בחסדי הורינו. הרי זה אנושי לחלוטין לגדול לתוך תלות זו. (ואת זה אני אומרת בלשון עבר ועדין ניסוח זה יוצא מפי אישה שהחלה להחזיק עצמה מגיל 14 וגידלה עצמה די לבד מבחינת ערכים למוסר) עם כל זאת ועוד בגיל בוגר כאשר התחלתי לפתח מערכות יחסים בוגרות ומורכבות יותר מצאתי עצמי בונה מע' יחסים המושתתות על תלות מסוימת בין עם ישירה עקפיה מודעת או בלתי מודעת. פעלית מתוך תפקידים מוכרים או חסרים בחיי. לקח לי זמן (ובאסירות תודה אציין כי לא הרבה) להבין כי בעצם תלות תמיד תהיה קיימת . אובססיה וכמיהה תמיד יהיו קיימים, פחד ותחושת חוסר אונים תמיד היו ויהיו שם. הרי הם באמת המניעים שלנו לחיים. פחד ממובטלות ועוני = חיפוש עבודה ובניית קריירה פחד מזקנה וחולי = ביקורי רופא ומעקב פעילות ספורטיבית מסויימת פחד מקמילה = יציאה לטיולים ביקורי חברים כל אלו ועוד ואפילו באם הם מתבצעים אחת לחודש / חצי שנה או שנה עדיין המניע שלנו לקום זה הפחד. אז כמובן הקושי או בלתעל ולנתב ולהפוך ליעד חיובי. המטפל שלי בזמנו נהג לענות לי על כך :"בכל אפשרי כל עוד שלא חובים סבל..." משפט בסיסי אמנם אבל פתאום ששמעתי אותו ממנו נפתח לי אפיק למחשבה ונסגר כלא היה מתג שלילי מאוד בחיי

ואני שואלת ...

הכרתם מישהו ששאף להיות מסומם, מנוון, שלילי ופגום מוסרית?? אני לא. בעיני זה לא ההבדל העקרי בין אובססיות טובות ורעות.

"התמכרות" לעומת "התמסרות" ?

כשזו התמכרות זה מוגזם, אז שלילי, אז אובססיבי. התמסרות נקשרת דוקא למושאים חיוביים. מה דעתכן?

קוים דקים

השאלה היא אם בעלי אופי מתמכר יכול באמת לשים קו בין התמסרות ולהבין שזו התמסרות ולא שם יפה יותר להתמכרות... אני מדברת בעיקר על התנהלויות בתוך מע' יחסים. לפני שעה וחצי סיימתי קשר שהתחלתי. אני מאוד גאה בי על כך. כי הכל היה נחמד והאדם שעמד מולי סיקרן ועניין אבל הדברים לא שודרו על אותו גל. הרגשתי שאנחנו מגיעים להכרות הזו ממקומות אחרים. שאני מגיעה ממקום בריא יותר בוחן יותר מודע יותר ואילו הוא היה בתוך ההיכרות. יתור התעסקות בהיכרות מאשר באדם. יותר במטרה "לזרום" (שונאת את הביטוי הזה) מאשר בלבחון אם באמת יש למה לזרום. לזרום לשם הזרימה או לשם ההתאמה.. הבטחתי לעצמי שאני לא יוצרת קשרים יותר מלען להיות בתוך קשר ונוצר בינינו סוג של ויכוח לגבי התנהגות התמכרותית למע' יחסים לבין התמסרות להכרות. אני טענתי ששנינו מגיעים להיכרות הזאת ממקום לא בריא ושאני לא מעונינת הוא לעומתי לא ממש התחבר לכך רעיונית וניסה לשכנע אותי שבעצם אני מפספסת כאן משהו ושכדאי להמשיך לבדוק (שנינו יצאנו לא מזמן מקשרים משמעותיים) ושאין לי ממה לפחד ולבא מקום חסר ביטחון. כל הזמן הזה ניסיתי להראות שבעצם לראשונה אני מגיעה דווקא עם המון ביטחון ולא מחוסר ביטחון ושאם הייתי מגיעה ממקום של חוסר ביטחון סביר להניח שהיתי נשארת איתו בשביל לבדוק את הקשר הזה. סתם, רציתי לשתף וזה גם התחבר לי למה שהאלגנית העלתה

לפעמים אחרי קשר רציני לא מוכנים

להכנס מיד למשהו רציני. לפי דבריך את עוזבת אותו לפני שבדקת את הקשר הזה.

נראה לי שהמקום ממנו שנינו מגיעים

הוא שונה. עקב תהליך ההחלמה התחלטי לזהות מתי אני לוקחת על עצמי תפקיד בחיים ואיפה אני פשוט נותנת לעצמי להיות. במפגש איתו ישר התפקידים שלי ושלו קפצו לי מול העיניים. ז"א ידעתי מהתחלה מה אני אמורה להפיק מהקשר הזה מה אני נותנת פה ומה הוא . לפי ניסיוני במע' יחסים המושתתות על תפקידים החלטתי להמנע מלהמשיך את הקשר. מדובר ב3 שבועות של היכרות - נק' זמן שאפשר להמיר את המטריה הגדולה שתחתיה היינו למשהו אחר כמו חברות גרידא בלי כותרות ובלי מערכי ציפיות. כי האדם אכן נעים ואכן טוב. יש הבדל עצום בין תפקידים שנבנים תוך כדי הקשר לבין קשר שנבנה מתוך התפקיד.

נוראי

מה אנשים חושבים כשהמילה ל"זרום" יוצאת להם מהפה? אם הם חושבים שזה "קול" הם הרי לגמרי טועים - כל כך נמוך...

עבורי זה מחליף את המילה "סמוך"

המושג החדש להעדר אחריות אישית... אגב, אני גם לא כל כך מבינה את תרבות ה"זרימה" שמקורה בניו אייג' התקשורים , האסטרולוגיות והטארות אבל זה נושא לדיון אחר..

כשהייתי צעירה יצאתי עם בחור שאמר לי

כשאת צריכה להחליט אם אביא לך קולה או קינלי מהקיוסק את מסתבכת עם זה... לא היו לבחור שום כוונות זדוניות. הוא פשוט הבחין בהתנהלות הכבדה שלי. אני כבדה, איטית ביחסי עם החיים, מאד לא ספונטנית. (ואגב זה הולך יחד עם דאגנות, אובססיביות וחוליים למיניהם...) צריך למצוא את שביל הזהב בין הכבדות וה"זרימה". שמ היחידה: אם לא תזרמי עם הבחור יכול להיות שמישהי אחרת תזרום איתו. מצד שני - אולי שניכם עדיין לא בשלים לקשר חדש ותפסידו אם תמהרו. האתגר שלך - למצוא את שביל הזהב בין שניהם. שימרי איתו על קשר חם !

או אה זוהי תגובה קצת השלכתית לא?

אני מניחה או רוצה להניח שהדוגמה שהבאת מולי היא באמת כשהיית צעירה ושסיבוכים מסוג זה הפכו להיות סבכים במישורים גבוהים יותר. אני לא רואה עצמי בתור אדם כבד או איטי. אני דווקא אדם בעל קוים ספונטניים אבל עם זאת מבוקרת. אני אדם שסוף סוף אחרי שנים של ערפל (אני בשנות ה 30 לחיי) מצליחה להגיע לרמת איבחון אם הבן אדם שמולי מתאים לי כאדם או מתאים לי בשביל למלא איזשהו חור. אני בהחלט מקווה בשבילו שמישהי אחרת "תזרום" איתו כי בשבילי הוא בהחלט יכול למלא חור שנוצר ובתק' שאנחנו יכולים להיות ביחד זה יכול ללמד אותי דברים נוספים אבל אני החלטתי שאני לא רוצה יותר לבוא מהמקום הזה בהיכרות שלי עם הפרטנר שלי. לא בשביל שהוא ימלא לי חללים ולא בשביל שאני ימלא חללים אצלו. אני מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי נכון. כבדות וזרימה הם שני מונחים מופשטים חסרי כל. שני קצוות! בינהם יש אינסוף של אפשרויות. הכל נמצא על קו רצף...

כמובן שאת צודקת. כדי לחדד מקצינים

את התאור. בודאי שלא בשחור ולבן "תגובה קצת השלכתית" - בהחלט מגיע לי. כבדות וזרימה הם שני מונחים ברורים מאד כשביניהם נמצא כל טווח הגוונים זו מן שיטת ניסוח שמחדדת, כמו להוסיף קונטרסט לתמונה. שיראו טוב את העיקר. הפרטים הקטנים משלמים את המחיר לצורך הדיון. לפי תגובתך את באמת יודעת את דרכך. אולי הדו שיח מחזק אותך בדעתך במקרה זה. מאחלת לך כל מה שתרצי !

למעשה כן. הדו שיח הזה בהחלט מחזק

אותי בדעתי ועל כך תודה. ואמן שכן.. אמן שאני אגיע לכל מה שארצה. עד כה הדברים הולכים לא רע בכלל החלטתי שאני מרפה קצת ומוסרת ממני לעולם. מתכוונת ופועלת - כל השאר קורה. ערה לסימנים ובעיקר לעצמי. המון בהצלחה גם לך

למעלה