ערב טוב לך יקירתי וערב טוב לכולם
אחחח מחמאות מחמאות, ולפעמים נדמה לי שאני חיה בשביל מחמאות...
כמה שזה נשמע שטחי, אבל מחמאה יכולה לעשות לנו את היום, את הרגע או את השעה. אני מאוד אוהבת להחמיא לאנשים במובן הכי טבעי והכי אמיתי שיש כפי שאני תופסת אותם, בין אם זה בחיים האמיתיים ובין אם זה בחיים הוירטואליים.
בחיים האמיתיים אני יכולה להחמיא גם ובעיקר על המראה החיצוני של האדם שנמצא מולי, דבר שאיני יכולה לעשות בחיים הוירטואליים. בפורום אני יכולה להחמיא לאדם רק על סמך התרשמותי מהאינטליגנציה שלו, החכמה, הרהיטות והאינטלקט המבצבץ מבעד לדבריו. כשאני נפגשת פנים אל פנים אני יכולה ורוצה להחמיא על מראה, על טיפוח, על בגדים וכו'. יהיה לי מאוד מוזר להגיד לבן אדם ממש בפניו את התרשמותי מהאינטליגנציה שלו או מחכמתו, דבר שהרבה יותר קל לי לעשות זאת בטלפון, מרחוק, וזאת בהקשר לנושא ספציפי כלשהו.
המחמאה הכי גדולה שקיבלתי, אני חושבת אי פעם, היתה דווקא מאישה שהיכרתי דרך פורום מסויים, ועוד לפני שנפגשנו בהזדמנות פנים אל פנים, היינו מדברות מדי פעם בפעם בטלפון. יום אחד היא מדברת איתי בטלפון ומספרת לי משהו מוזר. היא סיפרה לי שבאחד הפעמים היא לא היתה במשרדה ואני השארתי לה הודעה במשיבון. היא לא יודעת למה, ליבה לא נתן לה למחוק את הודעתי. היא אמרה לי שהקול שלי כל כך מרגיע אותה עד כי מדי פעם בפעם היא ניגשת למשיבון ושומעת את הודעתי ואז היא מחייכת ונרגעת.
היא סיפרה לי את זה תוך כדי שהיא צוחקת במבוכה. היא פשוט לא יודעת למה היא שומרת את ההקלטה, הרי היא יכולה להתקשר אליי כל אימת שבא לה. תשמעו, זאת מחמאה שלא תסולא בפז. שווה כל מחמאה אחרת שקיבלתי בימי חיי על המראה שלי או על כשרון הכתיבה שלי, או על האינטליגנציה שלי.
אני מאוד אוהבת להחמיא. זה עושה לי טוב מעצם הידיעה שאמרתי משהו שעשה למישהו אחר טוב על הנשמה. כמו מין תחושה שאני סוללת לי את הדרך לגן עדן עם הרבה נקודות זכות
אומרים - שונא מתנות יחיה. ואני אומרת - אוהב מחמאות יחיה. מחמאה כנה שבאה מהלב, פשוט מאריכה את ימיו של השומע אותה. בעוד קללות, נאצות ומילות שנאה מקצרות את חייו של השומע, הרי מילות אהבה ומחמאה פשוט גורמות לו להיראות טוב יותר ולהרגיש טוב יותר. אני מאמינה בזה באמת ובתמים.
שבוע טוב ונפלא שיהיה כאן לכולם