אוזניות לא high end, לדיבור

uzi2

Active member
בשלב זה.....

מסיבות שאינני יכול לפרט, אינני מעוניין לפרט על עצמי יותר מדי, אבל את המעט הבא, אני מוכן להגיד:
אני פיסיקאי, במוסד אקדמי כלשהו. בכל מיני תפקידים, בין השאר כמרצה.
לאחרונה אני עובר לתחום של פסיכולוגיה קוגניטיבית, ומתכוון לעסוק במחקר בצורה יותר רצינית בתחום.
מעבר לזה, יש לי עוד תחומי התעניינות שאינם פרנסה. אני צבוע באדום בפורום לימודי פסיכולוגיה, ובפורום המת של אבטחת מידע. הייתי צבוע באדום בפורום של תמיכה טכנית בעבר, למרות שהייתי יחסית מעט פעיל שם, אבל תקופה ארוכה ממש לא הייתי פעיל שם, ואחד המנהלים הקודמים החליט שמי שלא השתתף הרבה זמן - צבעו האדום יוסר, ובכלל, שבמקום שמי שנחשב לבר סמכא יקבל צבע אדום, דווקא מי שהשתתף הרבה קיבל. כיום מי שמנהל את הפורום הוא דווקא אחד מהמנהלים שהיו בזמן שנצבעתי שם באדום, אך ממילא אין לי זמן להשתתף שם, ולכן לא ממש חשוב לי, מה גם שהן במחשבים והן באבטחת מידע, אין לי זמן להתעדכן בכל דבר קטן. פעם היה לי יותר זמן חופשי לפורומים. אני מציין את עניין הצביעה באדום כדי להראות שיש אנשים שממש לא מפריע להם ה-"גיל" שלי.

לגבי הפתרון - עדיין בודק, אם כי בנחת (ממילא יש עוד חלקים לפרוייקט), אבל היום גיליתי שבאוזניות כפתור, אפשר להחליף את הסיליקון שעוטף את הכפתורים, ובינתיים באיביי, הסיליקונים (נקראים earbuds) יקרים מדי. הכיוון הוא עלי-באבא, אבל זול מצאתי שם רק בכמות של 10,000 וזה יותר מדי עבור פיילוט. אבל טרם סיימתי לחפש וללמוד את האפשרויות. במקרה כזה, ה- earbuds יהיו לשימוש חד פעמי (כלומר לא ישמשו ליותר מסטודנט אחד), צריך לוודא שהם מתאימים לאוזניות. במוסדות גדולים, רכישה מחו"ל אמנם קיימת ולא מעט, אבל היא דורשת פרוצדורות ביורוקרטיות.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אכן כך.. חשוב לוודא פרטים לפני הרכישה, כדי שלא ליפול במלכודת
המכס. אני עדיין חושב, שכדאי לבדוק מהיכן חברות התעופה רוכשות את הציוד.
מאד יתכן ששווה גם ללמוד את שיטת ה"טיהור" שהם נוקטים בה. ותודה על המידע
ש"נידבת" על עצמך.

זה מזכיר לי סיפור

אדם נתן הרצאה, על מניות איגרותו חוב . מיסחר בבורסה . איך לעשות יותר .
בסוף ההרצאה . מבקש מהחבר שלו . אולי תלווה לי 50 ש"ח לקחת מונית להגיע הבייתה
אתה גאון . פיסקאי . ורב בניסתר על הגלוי
ןמבקש מפשוטי העם. הנמצאים בפורום. יעוץ בקניית אוזניות שעולות אולי 10-20 ש"ח היחידה . וכאשר אני מפנה אותך ליבואן בחולון. אתה שואל מה ההבדל בינו (היבואן") לבין ייתר החניות הפזורות בת"א .
נו אמרנו תלוונ לי 20 ש"ח לקניית אוזניות
שבת שלום ומבורך

לגבי הגיל

אני נירשמתי לתפוז בשנת 2000 נידמה לי . וכתבתי במה שאני עוסק . עד היום הגיל מישתנה כול שנה . ויודעים בן כמה שאני ובמה שאני עוסק
כך שאני לא מקבל את הטיעון שלך . ולא מבין אותו :גיל שלילי"
לייל מנוחה

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
היי עוזי! כדאי רק שתבין דבר או שניים:
א. את כל מה שכתבת כאן הבנתי מיד וללא כל צורך שתסביר.
ב. מתפקידי כמנהל כן להעיר למי שמתבטא כפי שהתבטא כלפיך. נכון. הוא לא קילל,
אך בכל זאת, אי אפשר להתעלם מסיגנון בוטה שכזה. הערתי? לא הועיל? לפחות הבחנת
שלמישהו זה כן צרם וכן היה חשוב לומר את דברו.
ג. בכל מקרה [ואולי גם בזכותי, אף כי לא חשבתי על כך בהתחלה], התקבלה
כאן
תובנה, שאולי כדאי לך להתעניין באוזניות שמכוסות בספוג שניתן להחליפו.
ד. ההצעה הראשונה של קרמר אולי כן תועיל, ואכן, כדאי לך לפנות לאותה חנות
שהוא נקף בשמה. במידה שאכן מדובר ביבואן, הוא יוכל גם להזמין עבורך כמות כלשהי
של אוזניות - גם אם אינן "נמצאות על המדף" אצלו, לאחר שיבין מהן דרישותיך.

אז אני לפחות מקווה שייצא מתוק מעז.
ולסיכום, שיהיה בהצלחה, ואם אכן תמצא את מבוקשך, יהיה נחמד שתעביר
קישור למוצר.

ועוד שאלה... אם כבר הבנת מה כדאי, למה שלא תיכנס לאי ביי או לעלי אקספרס,
ותבדוק אצלם את המוצרים שהם מציעים? מאד יתכן, שדווקא משם תבוא הישועה ובזול,
אלא שיהיה עליך לבדוק, מה קורה כשמזמינים מחו"ל 20 יחידות... האם יש על זה
מכס? האם זה יהיה משתלם בשורה התחתונה?
בכל מקרה, תוכל גם לצלם את המוצר המועדף ולהציג בחנות כאן בארץ את הכלה
המבוקשת. מאד יתכן שגם בדר זו, אתה תוכל לקדם טוב יותר את דרישותיך.

מוישה

להזמין הוא לא יזמין כלום היבואן . זה עסק עם סניפים בכול הארץ . המחסנים הם ברמלה . בחולון זה סניף אחד מהם . כאשר ניכנסים לסניף צריך לעמוד בתור . כי מוכרים שם גם ציוד לאינטרקום. מצלמות אבטחה . צלחות לוויין. אזעקות . יש תצוגה בחר מיזה . למנהל הסניף יש רק סמכות לימכור מה שיש שם
וחוץ מיזה השואל לא יסע עד לחולון . בשביל 500 ש,ח קנייה . כי הוא בעצם עדיין לא קבע מה הוא בעצם רוצה ליקנות

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
טוב.. אני פשוט לא מבין למה אתה עושה חשבון של אחרים אבל נניח
לזה. הוא יעשה מה שטוב עבורו ואם החבר שך לא ייבא עבורו? אז לא. מה'כפת לי...

uzi2

Active member
אכן, הרעיון של החלפת ספוגים עשוי להיות טוב

אבל טכנית אצלנו זה הולך מתקציב אחר (של ציוד מתכלה) ולכן דורש הערכות, וגם לוודא שזה יוכל להיות לאורך זמן. (מספיק ספוגיות ושיחסית קל לרכוש אותן, גם אם זה חלופי מסין).
הייתי שמח לקבל המלצות, כי לפעמים קשה להבין מתמונה, ומצד שני אני לא יכול להתרוצץ בחנויות יותר מדי. זמני מוגבל. זאפ, מצביע על זוג אחד שאולי יתאים פוטנציאלית. אני מתלבט בין עוטף ללא. בעוטף יש פחות מגע ישיר עם האוזן, אבל הוא פחות מאוורר.

וכן, ראיתי שלך לא היתה בעיה להבין את הצרכים.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
אתה יודע.. מה שפחות מאוורר יותר מיוזע וזו גם צרה לא קטנה.
כולי תקווה שתצליח למצוא את מבוקשך, וכפי שרשמת כאן, מסתבר שגם מבחינת
התקצוב והרישום... יש קצת בלגן. טוב. זה אופיו של מוסד...
אז שיהיה בהצלחה, ואם נעזרת קצת בפורום הצנוע שלנו, מה טוב.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איך שלא תבחן את הנושא... קח ספוג אוורירי? במהלך הזמן גם הוא
יספוג זיעה ויהיה מגעיל. קח ריפוד? צריך לנקות איכשהו (בעדינות) עם אלכוהול או מי סבון.
אז לכן ההעדפה (לדעתי) היא לאתר משהו עם ספוגים מתחלפים.
אני יודע שצריך לחפש ולאתר בית עסק שמחזיק משהו שיתאים, אבל מה עוד אפשר?
כן. אפשר לומר לכל משתתף שירכוש לעצמו ויבוא עם האוזניות שלו. זה הכי קל,
אלא שבפועל זה לא תמיד ישים. אז הברירה היא פשוט... לחפש.

uzi2

Active member
אוזניות אווריריות זה לא אוזניות עם ספוג אוורירי

כל, או כמעט כל ספוג הוא אוורירי, אם הוא לא מעוך.
באוזניות open air יש ממש פתחי אוורור, ואז, אם הכיתה ממוזגת (והיא, עד כדי תקלות מאוד נדירות) ממוזגת, לא אמור להיווצר ריח של זיעה. אני כמובן בודק גם במקומות אחרים.
כיוון שהקטע המושמע הוא של כ- 15 דקות ברוטו, ייתכן שגם אוזניות עם חלל גדול שהן אטומות, יהו הגייניות באופן סביר, כיוון שצריך לזכור שבשאר הזמן הן מתאווררות.

seeyou

New member
אם נושה ההגייניות היא כול כך חשוב אז למה לא תתן אוזניות חינם

ותקזז מהמחיר הכללי-בתנאי שהם ממשיכים מעבר ל 15 דקות ברוטו

Logitech PC860 כ 60 שקל

יש להם ווסט שלדעתי זה חשוב

יוסי

אם המחיר הכללי של הקורס/הרצאות תוכל לבחור "מתנה" זוג אוזניות יותר יקרות

השאלה שלך היא יותר עיסקית מאשר טכנית

בהצלחה

יוסי

uzi2

Active member
זה לא עסק פרטי שלי.

אם זה היה עסק פרטי שלי, אולי הייתי עושה כהמלצתך, אבל זה ממש לא.
אני חלק ממוסד גדול עם נהלים וביורוקרטיה נוקשים בכל הצדדים הכספיים. אני מקדיש לא מעט זמן כדי להאבק למען שינויים תקציביים שהם הרבה יותר חשובים בעיני. כרגע אני מאמין שהפתרון של earbuds יעבוד אבל צריך לבדוק יותר לעומק.

אתה חושב שאים תעלה את המחיר חד פעמי

ב30 ש"ח . לא יהיו לקוחות ?. ספר מה לומדים עם האוזניות. אולי אני ירשם לקורס הזה . אני פנסיונר יש לי עודף זמן המון . אני צמא למידע . יש לי שמיעה מעולה . בחיל הים עברתי מיבחנים בשנת 64 . אפק דופלר . פעם הישתמשו עם האוזניים לימדוד מהירות של צוללת . זה הייה ב64

uzi2

Active member
גם לא טענתי טענה כזאת.

אבל העלאת המחיר אינה בסמכותי.
למעשה הגורם היחיד שמוסמך לשנות תעריפים לסטודנטים שלנו, זה ות"ת (הועדה לתכנון ולתקצוב) שהיא וועדה שמנהלת את התקציבים וקובעת תעריפי לימוד לכל המוסדות האקדמיים בישראל שמתוקצבים על ידי המדינה.
הקורס הוא קורס מאמצע תואר. לא ניתן להרשם אליו בנפרד.
אתה כמובן מוזמן ללמוד לתואר ראשון, (וכבר ראיתי אנשים שהתחילו ללמוד לתואר לאחר יציאתם לפנסיה) וזה צריך להיות לא לפי הזהות שלי, אלא לפי הנושאים שמעניינים אותך. יש היום המון הרצאות וסדרות הרצאות בנושאים שונים ובחינם או במחירים זולים: funzing, מדע על הבר, wize הרצאות על הבר, חפש בגוגל כל אחד מהם. יש גם סדרות הרצאות לקהל הרחב (כלומר לא בהיקף של תואר) מטעם האוניברסיטאות, ויש המון קבוצות שמתארגנות למפגשים והרצאות סביב נושאים שמעניינים אותם שניתן לאתר דרך meetup Israel. הלוואי והיה לי זמן לפרומיל אחד מהדברים המעניינים שיש שם. רק הבהרה לגבי קבוצות meetup - יקח זמן לך למצוא משהו שמתאים לך. חלקן לא פעילות, חלקן מקצועיות, למשל מיועדות למוזיקאים מקצועיים, חלקן רחוק ממקום מגוריך, אבל יש כל כך הרבה קבוצות שאפשר לדעתי בסוף למצוא משהו טוב. ניסיתי אבל לקשר לנושא הפורום ולמצוא הרצאות או קבוצות של חובבי הי-אנד ב- meetup ולא מצאתי דברים בישראל למעט קבוצות של מוסיקאים או כאלו שעוסקים בהפקה של מוסיקה (נגנים, טכנאי סאונד, משתמשים בכלי אולפן ספציפיים, וכדומה).

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
תצחק.. יש לי חבר חובב מוסיקה ונגן בזמנו הפנוי. הוא מסתפק
במערכת פשוטה, וטוען שאם לחפש שמע טוב, יש ללכת להופעה. בבית אפשר לשמוע
נגינה טובה (וליהנות ממנה) גם באמצעות רמקול מעפן...
אני דווקא לא טוען כך, אבל האמת שכדי ליהנות מאד ממערכת בבית, אתה חייב גם ליצור
תנאי האזנה במרחב, מעבר למערכת הכי מצ'וכללת שתרכוש. חלל ריק (לדוגמא) לא
יאפשר לך להפיק מהמערכת את כל מה שהיא אמורה לספק.

uzi2

Active member
כנראה שהוא לא שמע מערכת טובה באמת

וכמובן שגם האקוסטיקה בחדר משפיעה המון.
יש מונח שנקרא presence (נוכחות).
במערכת טובה ממש, כשאתה מתיישב במקום האופטימלי בחדר, שם עוצמה לא נמוכה, מכבה את האור, ושומע טריו, קשה למוח שלך להאמין שהנגנים לא נמצאים אצלך בבית ומנגנים. זה הרבה יותר מאשר "צליל טוב". זאת חוויה לגמרי אחרת.
שני עניינים:
1. ממליץ מאוד לנסות את העניין של שמיעת מוסיקה בחושך, ובעוצמה לא נמוכה, שתאפשר להתמסר למוסיקה... כל סגנון שאוהבים.
2. באוזניות לא הצלחתי להגיע ל-presence שניתן להגיע אליו ברמקולים, למרות שתיאורטית לא רואה מניעה מדוע אי אפשר.

למעלה