אחריות, תלות, נטרליות....
קודם כל גם אותי מפחידה האחריות של תגובות שלי או של אחרים, לטווח רחב של הודעות לפעמים נורא מפתה לייעץ, לפעמים אני רואה שמייעצים לגבי החלטות די משמעותיות, ואני פוחדת להחליט במקום אנשים, אני פוחדת לייעץ בדרך כלל. השבוע יצא לי להביע דיעה, לגבי בחירה בין שתי עדיפויות, שכותבת העלתה. (זו כותבת שאני כבר די מכירה וירטואלית), וזו היתה אולי אחת הפעמים הבודדות, וזה הפחיד אותי, ואפילו בתגובה עצמה רשמתי שהחלטות אנחנו אמורים להחליט בעצמנו, ואי אפשר שמישהו יחליט במקומנו, זה משפט שבהמון ווריאציות די חוזר על עצמו בתגובות שלי, רק שבפעם הזו כן היה לי חשוב לרשום את דעתי, לגבי 'מה עדיף'... אגב, במקרה זו גם היתה ה'בחירה' שלה, של אותה כותבת. במסר אליה, או גם בתגובה עצמה, ביקשתי שתעדכן לגבי התפתחויות או משהו. המשפט שאמרת לה, "מה יש לך להפסיד , כולנו זקוקים לפעמים לעזרה מבחוץ" יכול להשמע ממש נייטרלי, במצבים מסוימים, אבל היא שאלה לגבי העזרה הספציפית, שגולשת אחרת יידעה אותה לגביה. ואז המשפט שכתב לה הובן כהמלצה לפנות לאותו מטפל ספציפי. אני המון פעמים מרגישה רע אם זה שאני מעלה בשיחות פרטיות, כל מיני תסריטים די 'קשים'.... כמו גם אחרים, כי חשוב לי להראות שיש המון צדדים לכל החלטה, שזה יכול לתפוס גם כיוונים ממש לא צפויים. אז יש כאלה שאומרים - 'למה את תמיד חושבת על התסריטים הרעים'??? 'זה כדי שלא אהיה מופתעת', אני עונה. 'וכדי שגם את/ת לא תהיה/תהיי מופתע/ת'. בעקרון אני חושבת, שאם יודעים על מצב נפשי רעוע של כותב/ת בפורום, הדבר הכי חשוב שאפשר בכלל לייעץ זה שייעזר באנשים מקצועיים ואמינים, שזה התפקיד שלהם. תלות - כשמפתחים תלות זו באמת אחריות עצומה. אני בודקת כל מיני שיטות איך מפחיתים תלות... עוד אין מסקנות. אמממ, מה עושים כשמנהל/ת מפתח/ת תלות במשתתפים מהפורום????? גלשתי רחוק מדי???