אוחחחחחחחחחחחחחחח

Pure SilenCe

New member
../images/Emo10.gif רגע לפני כיבוי המחשב,

מחר יום עמוס, חייבים ללכת לישון, סריקה אחרונה על הפורום, ואז.. קריאה לעזרה.. נכון, אסור לתת לגולש לתפח בך תלות לגרום לו להסתייע בעוד אחרים מלבדך, אבל לא תמיד זה עובד ולפעמים רוצים דווקא אותך ואם לא תהיה שם בשבילו.. ומחר יום עמוס, ומחר יום עמוס אבל הוא יותר חשוב מהלימודים שלך.. וווועעעעעאאאאאאאאהההההההההההההה

ה מוזה

New member
זו אחריות מפחידה

מפחיד פשוט מפחידה גודל האחריות וכמה מילה יכולה להיות משמעותית וכמה תלות ....כמה תלות וכמה שאני כועסת ,עלי נתת עצה שעלתה ביוקר לא הייתי צריכה להביע דעה מפחיד גולשת שלי אני לא אזכיר שם במצב נפשי קשה והיא קבלה עצה מחברת פורום אחרת להגיע לטיפול אצל איזה מטפל נכחתי באותה שיחה בצאט אתמול אותה גולשת שגם ככה במצב נפשי כל כך רעוע שלחה לי מסר ושאלה לדעתי האם כדאי לה ללכת לטיפול הזה והאם היא לא שוב פעם זורקת אחריות על אחר ואני עניתי לה "מה יש לך להפסיד , כולנו זקוקים לפעמים לעזרה מבחוץ" מה יש לה להפסיד .....ככה כתבתי לה ועכשיו היא שלחה לי מסר חירום הוא ניצל אותה מינית אותו "מטפל " והיא במצב גרוע ,ממש גרוע ואני כל כך מרגישה אשמה לו רק לא הייתי כותבת לה שתנסה הייתי צריכה להשאר נייטראלית אפשר בכלל להשאר ניייטרלים? אוחחחח מה עושים כשגולשים מפתחים תלות ? זה מפחיד ,זו אחריות עצומה ורע לי ,פשוט רע לי אולי הייתי צריכה לענות לה אחרת במסר אולי זה לא היה משנה דבר אולי רק את ההרגשה שלי

Pure SilenCe

New member
אנטי תלות אני...

תלות עולה בחיי השפיות שלנו ואני אנטי. אני לא מסכימה שייפתחו בי תלות. אבל לפעמים אדם מסכים לדבר רק איתך.. זו בעייה.. בינתיים אני מנסה לדבר איתה. שרק ייגמר מהר הכל... וייגמר טוב!!!

רותי ב.

New member
אחריות, תלות, נטרליות....

קודם כל גם אותי מפחידה האחריות של תגובות שלי או של אחרים, לטווח רחב של הודעות לפעמים נורא מפתה לייעץ, לפעמים אני רואה שמייעצים לגבי החלטות די משמעותיות, ואני פוחדת להחליט במקום אנשים, אני פוחדת לייעץ בדרך כלל. השבוע יצא לי להביע דיעה, לגבי בחירה בין שתי עדיפויות, שכותבת העלתה. (זו כותבת שאני כבר די מכירה וירטואלית), וזו היתה אולי אחת הפעמים הבודדות, וזה הפחיד אותי, ואפילו בתגובה עצמה רשמתי שהחלטות אנחנו אמורים להחליט בעצמנו, ואי אפשר שמישהו יחליט במקומנו, זה משפט שבהמון ווריאציות די חוזר על עצמו בתגובות שלי, רק שבפעם הזו כן היה לי חשוב לרשום את דעתי, לגבי 'מה עדיף'... אגב, במקרה זו גם היתה ה'בחירה' שלה, של אותה כותבת. במסר אליה, או גם בתגובה עצמה, ביקשתי שתעדכן לגבי התפתחויות או משהו. המשפט שאמרת לה, "מה יש לך להפסיד , כולנו זקוקים לפעמים לעזרה מבחוץ" יכול להשמע ממש נייטרלי, במצבים מסוימים, אבל היא שאלה לגבי העזרה הספציפית, שגולשת אחרת יידעה אותה לגביה. ואז המשפט שכתב לה הובן כהמלצה לפנות לאותו מטפל ספציפי. אני המון פעמים מרגישה רע אם זה שאני מעלה בשיחות פרטיות, כל מיני תסריטים די 'קשים'.... כמו גם אחרים, כי חשוב לי להראות שיש המון צדדים לכל החלטה, שזה יכול לתפוס גם כיוונים ממש לא צפויים. אז יש כאלה שאומרים - 'למה את תמיד חושבת על התסריטים הרעים'??? 'זה כדי שלא אהיה מופתעת', אני עונה. 'וכדי שגם את/ת לא תהיה/תהיי מופתע/ת'. בעקרון אני חושבת, שאם יודעים על מצב נפשי רעוע של כותב/ת בפורום, הדבר הכי חשוב שאפשר בכלל לייעץ זה שייעזר באנשים מקצועיים ואמינים, שזה התפקיד שלהם. תלות - כשמפתחים תלות זו באמת אחריות עצומה. אני בודקת כל מיני שיטות איך מפחיתים תלות... עוד אין מסקנות. אמממ, מה עושים כשמנהל/ת מפתח/ת תלות במשתתפים מהפורום????? גלשתי רחוק מדי???

רותי ב.

New member
נכון שתשנו לי את ה'א' ב'ע' במקומות

הנכונים, וגם תוסיפו כמה אותיות ש'ברחו' לי פה ושם????

Pure SilenCe

New member
נכון שגם אצלי? ../images/Emo9.gif תוסיפו רווחים

מקלדת מחורבנת. והרקדן, ריצפתו עקומה.

Pure SilenCe

New member
נקודה יפה.

ברצינות, אני לא חושבת שמנהל שמפתח תלות בגולש הוא מנהל יעיל. מנהל שנזקק לתמיכה, יוכל למצוא אותה בהנהלתה, שעושה עבודה נהדרת לסייע למנהלים [חבר'ה זה לא ליקוק, מי שמכיר את הנהלתה מקרוב יודע כמה הן מדהימות בעזרה שלהן], וכן, יוכל להסתייע בסהר. אני מכירה מנהלי תמיכה שמסתייעים בסהר לגבי עצמם. אני ארחיב את הנקודה שלי. מנהל, מעצם תפקידו, מייצג את צד השפיות במתרס החיים. יש לו סמכות, הוא חלק מגוף שפועל למען רווחת גולשים. מה שאומר שהגולש נותן בו אמון, לא בכדי, אלא מתוך מחשבה שהמנהל יעזור לו. ברגע שמנהל מרגיש שהוא חלש וקשה לו והא נתמך בידי חבר פורום שיודע לחזק אותו, מה טוב. אבלללל... אם התמיכה הופכת לתלות, אם המנהל הופך להיות תלוי באותו גולש, על כתפי הגולש תרבוץ כעת אחריות, הן לבעיותיו של המנהל, והן משא הפורום עצמו. [ואם מדובר בפורום תמיכה, הרי שמדובר במשא כבד מנשוא]. תלות שכזו היא מעמסה אדירה לגולש. אני לא מאמינה שמנהל יוכל לתפקד טוב כשהמחיר הוא לפתח תלות רגשית ונפשית בגולש בפורום. ואז יש בעייה. האם להסיר את הניהול מידיו? נתקלתי בסוגייה הזו השבוע. מצד אחד, המנהל מרגיש שהניהול הוא חלק חשוב בחייו ואם ניקח זאת ממנו, יכולה להיווצר תגובה שלילית מבחינת מצבו. מצד שני, מנהל במצוקה שמפתח תלות בגולש.. הרי שזם זו תוצאה שלילית. לשם כך קיימת הנהלתה שמנסה להעניק לנו משאבים וכוחות בצורת מפגשי תמיכה, ייעוץ עם סה"ר שהם עצמם עסוקים מעל לראש אבלמוצאים זמן עבורינו. ותמיד יש את האופציה לצרף מנהל נוסף ולצאת "לרגילה". שבוע חופש, אפילו יותר, שיעזרו לו להתאושש, להתחזק. יום מקסים

רותי ב.

New member
אממממממממממממ

סליחה - אבל - תלות יכולה להיות בהרבה מובנים, תלות היא לאו דווקא צורך בתמיכה של גולש מסויים - ממש לא לזה התכוונתי, אלא למשל תהיות כמו : למה בעצם מישהו / מישהי שנהג לכתוב הרבה בפורום פתאום כבר לא כותב.... 'אהבתי לקרוא דברים שרשם'... משהו כזה לדוגמא.... זה קורה לי יותר כשאני משוטטת לי בארכיון, ואני עושה את זה המון. לגבי כותבים שונים, שפעם כתבו המון, וזה היה די מצב של "היי, אני מתחילה להתרגל לזה.... רק שיהיו עוד כאלה" ... התמכרות לכותב וירטואלי - לדברים שהוא רושם. ולא, לא התכוונתי לתמיכה של כותבים בפורום למנהל הפורום, למרות שגם זה יכול להיות חביב, לדעתי, לפעמים, רק אם זה לא מוגזם מדי, ותכוף מדי. לגבי מנהלים שבאמת זקוקים בעצמם לתמיכה, אני חושבת שבדיוק הפורום הזה, הוא המקום. ומה עשיתי כשלא היה אותו? "התעלקתי" על מנהלים אחרים, לא על כותבים בפורום, בטח לא על כאלה שבעצמם זקוקים לתמיכה. אני רק לפעמים מרגישה שאני מייצגת את צד השפיות, ולעיתים בדיוק את הצד המנוגד לו, אני מרגישה ככל הכותבים, אמון ניתן למנהל/ת, רק לאחר שיש 'קבלות' בשטח, לאחר שהוכיח המנהל/ת שאפשר לתת בו אמון. לא בזכות זה שהוא מופיע באיזה מקום כזה או אחר בכחול. אבל אני כן מסכימה איתך, שאם מנהל הופך להיות תלוי בגולש, בהיבטים של הזדקקות לתמיכה בבעיותיו הוא, כי אז זה באמת משא כבד מדי על הגולש. אבל לא לכזה 'תלוי' או לכזו תלות, התכוונתי, כאמור.

neta s

New member
אני מאוד מסכימה

ואני גם קצת מרגישה גאה בך על העמדה הזו (אני לא מתכוונת להתנשא. מרגישה שעברנו הרבה דברים ביחד, ושהמקום הזה בריא יותר, נכון יותר, גם ובעיקר בשבילך). פורום תמיכה צריך לדעתי להציע בעיקר את זה. תמיכה נטו בלי הבטחות, בלי הצהרות אנחנו יכולים רק לנסות להבין, להקשיב, לתת במה לדבר להוציא את הכאב הקושי והלבטים, במינימום שיפוט ובמקסימום הבנה. אני חושבת שהניסיון להציל חיים הוא גדול עלינו. מדובר הרבה פעמים בפגיעות נוראיות. בדברים שבפירוש גדולים עלינו. ולא נצליח לתקן אותם בכמה שיחות באינטרנט. אנחנו לא יכולים להציל את הגולשים. לדעתי אנחנו גם לא צריכים. אנחנו כן יכולים להקשיב להם, לתת להם את ההרגשה שאנחנו איתם בכאב, שאנחנו לא נבהלים. המטרה העיקרית של הפורום הזה היא לאפשר למנהלים לקבל קצת תמיכה בעצמם במקום שבו קשה. לא כולם יכולים לפנות אלי או לאפרת, לא כולם מרגישים נוח עם סה"ר - זה לגיטימי לגמרי. אבל אין סיבה להשאיר את המנהלים האלה לבד. בדיוק בשביל זה פתחנו את הפורום. לא כי יש לנו תשובות, אלא כדי שיהיה עם מי לדבר, שיבין, שיתמוך, שיקשיב.

EverMan

New member
המסר שכתבת לה היה בסדר

גמור מוזתי ! אי אפשר היה לצפות דבר כזה. אם מישהו היה שואל אותך האם ללכת לטיול , והיית אומרת לו כן , והוא היה נהרג בדרך בתאונת דרכים , או שהיה נופל על מכוניתו מטאור - באותה מידה זה לא היה אשמתך. זה דבר שלא יכולת לצפות. אני מקווה מאוד שאותה הגולשת התלוננה במשטרה על ה"מטפל" הזה... אני רק יכול להגיד לך - שבזכותך , יהיה לה יותר טוב עכשיו. ושאת תוכלי לעזור לה למצוא פתרון. דבר שאולי אלמלא את - לא היה לה.

EverMan

New member
כיצד זו אשמתך ?

זה היה נכון במאה אחוז לשלוח אותה לטיפול יותר מקצועי. לא היית יכולה לנחש שהוא ינצל אותה.

ה מוזה

New member
תגובה שהגבתי

היתה צריכה להעשות ממקום אחר לא להחליט עבורה לא לכאן ולא לכאן לגרום לה להחליט - זה היה יותר נכון לעשות לעורר בה שאלות ולתת לה לענות לו הייתי מקבלת את המסר שלה היום הייתי עונה אחרת אולי משהו בסגנון הזה " אם יש בך ספקות או חוסר בטחון אולי כדאי לתת לעצמך עוד קצת זמן ? כשאנחנו לא בטוחים בצעד כל שהוא לפעמים כשנושמים עמוק ומקשיבים לתחושות מוצאים את הכיוון ..ובכל כיוון שתבחרי אני כאן .." טעיתי .. נזכרתי שפעם בלילה קשה שלחתי מסר לסהר ושאלתי אם זה נורמלי שאני בוכה שעות בגלל הודעה אני זוכרת ושומרת את התשובה שלהן "זה מעיד שאת אנושית כשאת חשה כאב ובוכה " אז נותר לי רק לומר לעצמי טעיתי , אני אנושית ..ולמדתי

neta s

New member
אשמה

מוזה - אי אפשר להתווכח עם רגשות, בטח לא של אשמה. יכול להיות כאן שרשור מכאן ועד חיפה של את לא אשמה אני כן את לא אני כן וכו', וזה לא ישנה (אני משערת) את ההרגשה הבסיסית שלך שהיית צריכה לדעת, היית צריכה לעשות, היית צריכה להבין, היית צריכה... אני לא באה להתווכח אם כן היית יכולה לדעת או לא. מה שבטוח, את נמצאת בפורום שלך כדי לנסות לעשות משהו. כדי לנסות לעזור, כדי לנסות להביא אנשים שמחפשים אוזן קשבת למקום קצת יותר טוב עבורם. אני בטח לא מחדשת לך כשאני אומרת שאי אפשר לעשות את זה תמיד 100%. במקומות הכי קשים, כשאנחנו חושבים שנכשלנו, אני מנסה לזכור שלא עשיתי לאף אחד שום דבר רע בכוונה. שגם אם טעיתי (ואני עוד אטעה בטוח) - זה היה ממקום של להקשיב ולעזור.

ה מוזה

New member
את צודקת נטע ...

ובחלק ההגיוני שלי אני יודעת את זה ההרגשה הפנימית שלי היא קשה עד שאותה גולשת עשתה צעד קדימה ובאמת גם במכתבים שלה היה שיפור ותקווה זה החזיר אותה להתחלה ..אותו מקרה אתמול שלחה לי מסר שתתרחק קצת ,למעט קשר מסרים איתי היא תעלם ... יקח לי כמה ימים להתאושש מזה והכי חשוב זה שלמדתי להבא .. תודה לך

neta s

New member
../images/Emo10.gif

זה נשמע כל כך מתסכל... אני חושבת שאני מבינה את ההרגשה הכבדה שלך לגבי זה שכאילו לקחת אחריות על הצעד שהיא עשתה. יכולה רק להציע לך לספר על זה כאן...

למעלה