אוטומט
- הבחירה

1234ab

New member
deerest אפשר לשאול מה שמך? ולתגובתך

נכון מאוד, תהליך הלמידה לא טמון באבחון של סוג התגובה אלא ההבנה והידיעה שאפשר אחרת..... הידיעה שישנה אפשרות הבחירה בכל רגע ורגע, והכוונה היא לא שעם הזמן התגובות "הלא אוטמטיות" יהפכו "לאוטומטיות" אלא כל פעם התגובה שלנו תהיה נכונה לרגע הזה בלבד, יתכן שעוד חצי שעה אגיב לאותו דבר בדרך שונה. מה אתה אומר?

Deerest

New member
מותר האדם מן האוטומט

מה שאני אומר או כותב פחות חשוב ממה שאת הרגשת בזמן כתיבת הדברים שלך. מה חשת? היסוס? גאווה? ספק? בטחון? אמת? דעת? (איך מרגישים דעת?). לפעמים אנחנו פשוט מרגישים את ה"אור". לאחר התלבטות ארוכה - לא. אבל יש לך עוד דרכים לברר.

1234ab

New member
אני אוותר על הבירורים, כשיגיע הרגע

שתרצה ותהיה מוכן לומר את שמך, זה יהיה בסדר. ואם לא יגיע הרגע הזה, זה גם בסדר. כן, אפשר לומר שהרגשתי שזה "זה", (האור, האמת). לילה טוב

שאלה גם ממני

מה נותן האבחון? אתן כאן את ההסתכלות שלי, אבחון דומה להצצה דרך חור צר על משהו הרבה יותר גדול. אבחון הוא כלי שעלול למיין, לסווג, לחרוץ ולעיתים אף לא לטעות בגדול... יוצר האבחון, ולא משנה מהו, ולאיזה מטרה משמש, יוצר בעצם כלי שהוא טוב בעיניו, למטרותיו, ועלול להחמיץ את כל החלק שאינו רואה.

Deerest

New member
למי?

אלי או אל 1234? נניח שזה אלי, טוב. מעניין. הדימויים התכוונתי. אצלי חור ההצצה הוא לא קבוע. הוא כמו צמצם של מצלמה, גודלו משתנה בהתאם. והחור נע מאזור לאזור. אני מוצא את הדימוי מתאים עבורי, ומדוע אני משתמש ב"חור הצצה"? כי זה מאפשר לי התמקדות על אזור מסויים, זה מאפשר לי להתעלם מרעש סביבתי, להתרכז בעיקר. לעיתים זה לוקח זמן כי אזור הסריקה מאד גדול. לא מפספסים.

אביבה-הכוונה לאבחן למה אני רגיש

ולמה אני לא רגיש... אי אפשר לבטל את האיבחון הזה,מכיוון שהוא הכרחי לצורך העמקת המודעות העצמית של כל אדם. אין אדם בעולם שלא "מאבחן" את עצמו במובן שעליו דיבר "איש המיסתורין". ררך "האיבחון" מגיע "התיקון"....

עוזי, ידעתי שזה יעיר אותך

עדיין לא "איבחנו" את המילה מודעות שאתה משתמש בה... אני מאמינה שכשנדבר עליה תהיינה אי אילו אי הסכמות גם... לא מסכימה עם מה שכתבת אבל... אתה כבר יודע שאני לא מתכוונת להוכיח או להסביר לך את זה... וזה לא כי אתה "מקרה אבוד" כמו ששאלת פעם אלא... מכיוון שאין מקום אצלך לדברים אחרים ממה שאתה מכיר. כשאתה אומר "אין אדם בעולם", אתה מתימר לדעת הכל... ועם זה אני ממש לא מתכוונת "לדבר"... צורת ביטוי מילולית, לכאורה מיקרית, הינה הדבר הכי ברור שיש על דרך החשיבה שלנו. אגב, מי אמר שצריך "לתקן" משהו? ערב טוב

אביבה,באינטואיציות שלי,העצמה אישית

הולכת יד ביד עם "שידרוג אישי". אני מתנצל,אך חשוב לי לכתוב ספונטאנית,גם אם זו לא הפעם הראשונה,שאני כותב זאת. האדם בניגוד לבהמה(אם את מסכימה איתי שישנו השוני ביניהם...),צריך מידי פעם לעשות "חשבון נפש" עם עצמו-דהיינו,באמצעות חשבון הנפש,ל ת ק ן ! אני לא מתבייש לאמר שגם אני,עבדך,מנסה "לתקן" מידי פעם. אם לא "אאבחן"-לא אוכל לתקן...ולדעתי-יפה אמר "איש המסתורין". אם נכנסתי לחנות בגדים-סתם לדוגמא-והפעם גרמתי למוכרת להיות איתי יותר בטוחה,ויותר פתוחה,מכיוון שהתנהגתי אחרת,לשם שינוי,העצמתי אותה,וגם "על הדרך" העצמתי את עצמי...את לא חושבת ? אביבה ! השתמשי ביכולת שלי להיות פתוח,ושאלי כל שעולה על רוחך... הקו האדום שלי,הנטיות המיניות שלי......כל השאר פ ת ו ח ... לפעמים אני עסוק מעט "ונעלם",מתוקף הנסיבות. אני חוזר תמיד למצוץ לי את הצוף שאני זקוק לו מכל מיני פרחים,ופורומים........... למה כוונתך "לא איבחנו את המילה מודעות-שאתה משתמש בה" ? ערב טוב לכולכם.

עוזי, גרמת לי לחייך

וזו העצמה גדולה... אתה מדבר על יכולת.יכולת לשחק את המשחק שבא לך עליו עכשיו... זה משהו אחר. העצמה אינה שידרוג. מעצם המילה שידרוג, ברור מיד שמה שהיה קודם, לא היה מספיק טוב/משוכלל/בסדר ולכן היה צורך לשדרג אותו... לא זה הכיוון. אתה גם חושב שיש לך שליטה על מישהו אחר בעולם הזה... (אמרת: גרמתי למוכרת להיות איתי יותר בטוחה,ויותר פתוחה,מכיוון שהתנהגתי אחרת...") אז אני מקווה שתאפשר לי להראות לך שלא...שזו ממש ממש אשליה ...כי בקושי יש לך שליטה על מה שקורה לך. אגב, אתה רואה שאין בינינו הסכמה ולמרות זאת יש פתיחות...אתה לא כל כך מצליח איתי כמו שאתה מצליח עם המוכרת...ותתחדש! זה שאתה מתנהג בדרך מסוימת, מחליף כובעים, כי עכשיו בא לך על זה עם מוכרת בחנות...זה לא אומר שזה באמת קורה לך... ומאידך, כשזה באמת אתה, האמן לי, לא תרצה להגיד על זה אף מילה. (כמו על ההעדפות המיניות שלך...) וכשתגיע, תדע! וכשתגיע...לא תעשה דבר כזה עם המוכרת. לא באה להטיף, או להגיד שזה "לא בסדר".... ישנם דברים שמפסיקים לקרות כשמתחילים "לראות" באמת, ולא רק נדמה שרואים... וכבר אמרו מזמן...עיניים להם ולא יראו... זה לא סתם משפט, למרות שחיברו לזה המון הסברים יש לו משמעות מאוווד גדולה. לגבי מותר האדם... יש הבדל, רק שלא זה שכתבת. ערב טוב

אני יוצר את המציאות שלי-וזוהי אמנות

ואני אדם מאושר,על זה אף אחד לא יכול להתווכח,גם מי שמכיר אותי היטב ! לכל אחד מאיתנו יש שליטה על מישהו אחר,מי פחות ומי יותר. ואני לא משחק שום משחק עכשיו-והאיבחון שלך נפל ממצוק מאד גבוה.... אני כותב בקצב שיא.....אז איזה משחק יש כאן ? אני מצפה מהסביבה שלי לזרום איתי בלי "לשיר" כל מיני מילים יפות. נסי לפתח נושא,לא צריך להתנצח,מקווה שאני טועה-אני מנסה לפתח דיון. ואני יכול לעשות "קורסים" לשליטה עצמית,להרבה מאד אנשים. הפסקתי לעשן בלילה אחד לפני 5 שנים. והפסקתי להמר בלילה אחד-כשהייתי ברווח-לפני 3 שנים. אז איך זה שיש לי בקושי שליטה על מה שקורי לי ? האיבחונים שלך -ממש לא במקום. תמשיכי לאבחן, סבבה , ואני אמשיך לתקן.... ולגבי האומץ שלי לכתוב ! אז ככה ! אם היה מקובל על מנהלת הפורום לכתוב על הנטיות המיניות שלי אין לי בעייה,נמשיך מכאן-מה את אומרת . יש המון כח לספונטניות-ממש כמו שיש כח "למחושבות",בחנות בגדים. ודרך אגב-כל אדם מתקשה להבין מושגים שהוא לא מזדהה איתם. לאט לאט. אני מבין שאת כותבת שאת לא מתכוונת לאמר "שזה לא בסדר",אך את טועה איתי בגדול. ערב טוב,ותודה על המילים הרבות שהקדשת לי. בחיים צריך לדעת לשלב בין יצרים,לנימוסים,לכיבוד נורמות,וכו... ואני משלב ביניהם,כמו צייר שמשתמש בצבעים שלו,באינספור גוונים.... לילה טוב.

1234ab

New member
היי אביבה ערב טוב ../images/Emo140.gif

אהבתי, קיבלתי והסכמתי עם מה שכתבת לעוזי בקשר לשליטה.... שהוא חושב שיש לו שליטה על מישהו אחר...זאת בעצם אשליה... כל כך נכון. (זה קרוב מאוד למה שהתכתנו בעבר על נושא הרגשות...אך הבטחתי לעזוב את הנושא). אביבה רציתי לומר לך שאני לא עונה לשאלותייך מכיוון שכרגע אני מרגישה בלבול, יש לי כרגע "סלט" גדול בתוך הראש....
אני מאוד אוהבת את הדרך שאת "מנהלת" את הפורום" תודה לך אביבה את נפלאה
לילה טוב

1234ab,ערב טוב לך.

לא התכוונתי לאמר שאני עריץ שמחפש לשלוט על מישהו אחר. נסי לקרוא שוב,ולהבין למה היית כוונתי. לי אין סלטים בראש,ואני מגובש מאד במה שאני עושה,ושלם עם עצמי מאד. אני לא משלה את עצמי,ולא את סביבתי. איפה ראית שאני חי באשליה ? תשובתך לבטח תרתק אותי. גם את יוצרת את הסביבה שלך,אם את רוצה בכך או לא,זו דעתי. חשבי על זה-וכשתהיי מוכנה לכך,השיבי לי. לילה טוב לך.

1234ab

New member
עוזי, אני מעדיפה שלא להגיב...

וזאת מכיוון שלא בא לי להיכנס לדיונים בעלי אופי דומה לתגובתך... עבודה רבה עדיין לפניך.... ערב טוב

סבבה,הבנתי אותך,ואת כוונתך

את יכולה לא להגיב,וזו זכות גדולה. זכות יותר גדולה,היא לנסות להגיב........ זה סוג של העצמה......

למעלה