ממש התאפקתי לא "לחנוק" את הכתבה...
מיפנה קיים בארץ כבר לא מעט שנים, מבוסס על שיטת "אופשן" שמקורה בבוסטון ארה"ב. 73% הצלחה??! במקרה אני שמעתי (ממקור ראשון) על ילד שטופל במיפנה, מטעמי "אי הוצאת לשון הרע" אני ממש מתאפקת לא לכתוב כאן מה שנאמר לי על מנהלת המכון. בכל מקרה הילד כבר גדול ובמצב מאד קשה. עוד ילד שאני יודעת עליו, בן 5 בערך - לא היתה שום התקדמות משמעותית בשלוש השנים האחרונות (וההורים התחילו לחשוב על ABA), ועל שתי התאומות מערוץ 1 - אתם יודעים... (וגם לגבי עדי, שכן התקדמה, עדיין בסוף הסרט אמא שלה מדברת על הוסטל, כי הילדה מאד רחוקה ממצב של עצמאות) רק לחשוב שלילדים האלו יש בעיית אמון??! שחרור מקיבעון מולד??! אולי נחזור ל"אמהות המקרר" של שנות החמישים (תמיד טוב שיש את מי להאשים...). ורק בשביל לאזן דברים, אני כן יודעת על ילד (היום כבר נער) שעבר טיפולי "אופשן" בבוסטון והיום בסדר גמור. אבל, וזאת השורה התחתונה, כשדיברנו עם האבא, שורה תחתונה מה הם עשו, אחרי חצי שנה, כשהם חזרו לארץ הם עשו בעצם כמעט בדיוק מה שאנחנו עושים (ואנחנו, רשמית לפחות, עושים ABA). אחרי החצי שנה הראשונה בארה"ב, פשוט ההורים עבדו איתו, המון ומאד אינטנסיבי. וזאת כנראה השורה התחתונה - אינטנסיביות, לגרות את הילד כל הזמן לתקשורת, לא להשאיר לו זמן להתנתק, לא להשאיר מקום ל"גירוי עצמי". לילדים האלה יש נזק נוירולוגי, בגילאים הקטנים כנראה אפשר , חלקית לפחות, לפתח אזורים אחרים במוח שיפצו על הפגועים. אצל חלק זה יעזור יותר, אצל חלק פחות. אין קסמים.