אוטיסט שם זמני - טיפול חדשני

שיטת טומאטיס - טפול בשמיעה

בשם רחב יותר auditory integration technique קיימות 2 שיטות אחת ברר והשניה טומאטיס יש לבצע בדיקה ושיחה לפני טיפול ע"מ לדעת האם יש רגישות שמיעתית והאם ( ע"י קלינאית תקשורת ) יש בעיות בעיבוד שפה על רקע שמיעתי יש אתר שלהם שנותן פרטים על המכון והשיטה הם נמצאים בכפר סבא ומנוהל ע"י צוות נחמד שרכש מיומנות בארה"ב מקום בו התגוררו שוב זהו תרחיש שחלק מהקשיים יוטשבים על ביבט זה ולכן זה פתרון לחלק מהקשיים כאשר יש מקום לבצע טיפול כגון זה השיפור מאפשר רכישת שפה יותר טובה גם היבטים רגשיים משתפרים כי חלק מחרדה יושב במקרים מסויימים על אי עיבוד נכון של אינפורמציה בכל רמות החושים וכאשר יש איזון בעיבוד יותר טוב והתמונה מהעולם שהילד מקבל יותר טובה איך עובד - מוסיקה שמשמעים במהלך שעתיים כאשר עובר עיבוד ( סינון של תדרים או צלילים שקשה לאותו מטופל לעבד או לשאת בתהליך מחדירים את אותם תדרים בשלבים כאשר בצורה זו מסגלים את המערכת ואת העיבוד שנעשב במוח במידה מסויימת כמו לפרמט מחשב ולהחדיר לו את הנמתונים בצורה נכונה כמובן יותר מורכב - שוב יש אתר שלהם בני עבר את שתי השיטות ברר פעמיים וחל שינוי שפתי גדול גרם לו יותר להעביר מסרים גם ריגשיים אבל היתה הרבה היפריות בשנה שעברה עברנו את התהליך בכפר סבא היו יותר שינויים תקשורתיים והרחיב את יכולת האימפתיה שלו ההבנה החברתית גדלה מאד היה מחובר מאד למצבים חברתיים שהוא היה קשור אליהם בצורה ישירה למשל אמר משבו למישהו וראה את התגובה והבין מהתגובה שאמר משהו לא לעניןם לא בכוונה מחוסר ידע מיד הגיב לתחושות של התד השני והתנצל ממש ידע לראות מה האדם השני הרגיש את השלב האחרון לא ביתענו כי עמדנו לפני נסיעה ונאמר לי שהרבה דברים רגשיים עוברים ולא יכולתי להרשות לעתמי עם כל השינויים שעמד להתמודד בגלל המעבר שלפה אחרת

doritmor

New member
תודה אסנת, כרגיל את משמשת המקור

בלתי נדלה למידע. בהרצאה נאמר לנו שהתכנית תבענית מאוד מבחינת שעות (4-5 פעמים בשבוע במהלך החודש הראשון). זה למעשה מה שהרתיע אותנו. האם ביצעתם את התכנית בחפיפה לשנת הלימודים? או שנתתם לבן שלכם באותה תקופה "פסק זמן" מהמסגרת החינוכית. נראה לי שזה ממש מעמסה הן על ההורים (הנסיעות לכפר סבא) והן על הילד. האם ידוע לך על נסיון בשיטה עם ילדים בעלי תפקוד גבוה מאוד (אבל בהחלט עם סממני PDD...)? תודה, דורית

טיפול טומאטיס בכפר סבא

נכון זו תוכנית ארוכה של 45 שעות 30 שעות נוספות ועוד 30 שעות 4-5 פעמים בשבוע אנחנו נרשמנו מיד להתחלת יולי ע"מ שגם החלק השני יפול לפני תחילת שנת לימודים (יש הפסקה של 3 שבועות בין לבין) מכיון שיש שינויים בהתנהגות עד התארגנות הגוף מחדש לא רציתי שיהיה לו מאבקים כאשר הבנתי שאנחנו נוסעים לארה"ב והילד היה מחוץ חמסגרת בכל מקרה יצרתי רווח יותר גדול לשאלתך בזמנו כאשר הבאתי עבור משפחות של ילדים את שלי פרנסיס מארה"ב לטיפול של ברר זה היה פעמיים ביום במרווח 4 שעות ולכן אז היה בגן עד הצהרים ואד יצאנו לדרך והפכנו את הטיפול ושעות ההמתנה לחויה משותפת בירושלים (הלכנו למוזיאון ולגימבורה) והיה קשר מדהים אני מאמינה שבכל דבר אפשר לראות קושי או כל דבר אפשר להפוך לדינמיקה חיובית של ביחד כאשר עברתי טיפולים כאלו ואחרים בנפש עברתי תהליך של להעביר את החיים להילוך נמוך ולדעת להנות מכל רגע ומה הוא יכול להביא לנו למערכת שבנינו. לי ולילד ממש לא היה קשה שנינו היינו רגועים ושלווים ולא גרם שום נזק שיצא לתקופה מהמסגרת ומהשעות שלה כי הביחד תורם כאשר משקיעים והופכים זאת לזמן איכותי בזמנו יצרתי רשימה להורים שהיו בטיפול ממש איך להעביר את הזמן לאיפה ללכת וגם חלק מהעלויות שחילקנו בינינו 25 משפחות היה לקחת חדר במלון (נוסף) חדר המתנה בו הילדים יכלו לשחק או לנוח ( כל אחד הגיע בשעה אחרת כך שלא היה לחץ הבן שלי בתפקוד גבוה כאשר עבר את הטיפול בכפר סבא יש נסיגה לתקופה כאילו חוזר על סרט ומתקן דברים ואחרי מספר שבועות רואים שינוי האמת לא ממש נסיגה אלו דברים של תהליכים שלא נעשו ובגלל שיש שינויים במערכת כאילו המערכת רוצה להשלים חורים ולא תמיד מתאים לנו כל הדברים האלו אנחנו לא רוצים לחזור לינקות !!! אבל יש בזה מן ההגיון שעכדי להתקדם קודם צריך לסגור חורים אלו

למעלה