אוי ואבוי!
לא יאומן!

טלימה

New member
"דרך החתחתים" של לידה טבעית

ולמה היא מסוכנת? בעיקר בגלל:
"בזירוז לידה."
וואקום ומלקחיים ("לכל יולדת המתקבלת ללידה רגילה יש סיכוי של כ-5%-7% לסיים את הלידה בעזרת ואקום או מלקחיים להוצאת התינוק. צורת לידה זו מלווה בשיעור סיבוכים גדול יותר הן לאם והן לעובר. ") מה, התערבויות הופכות לידה למסוכנת *יותר*? אה, וגם ניתוח קיסרי בעצם לא הכי טוב - "מוסכם על כולם כי לאשה המעוניינת במספר רב של ילדים, יותר משלושה, עדיף ללדת בלידה רגילה כי רמת הסיכון מעבר לשלושה ניתוחים קיסריים עולה במידה משמעותית. ניתוח קיסרי לפי בחירה מתאים לאשה המעוניינת ללדת שניים או שלושה ילדים." אז תנו לי לראות אם הבנתי נכון: מכיוון שהסיכון בלידה ואגינלית הוא רב ב"לידות ראשונות" אז כדאי להמיר את לידתך הראשונה בניתוח בכל מקרה. אלא מה? זה אומר שאת מתבקשת, יולדת יקרה, להחליט כמה ילדים תרצי עוד לפני שהפכת לאם. כי, בעצם, אולי אחרי זה כבר לא יהיה כל-כך בטוח בשבילך ללדת. (בעיקר אם את רוצה לבחור בדרך הלידה הבטוחה יותר - ניתוח)
 

עופריקה

New member
טלימה, שכחת עוד פרט...

אחרי שאת הלידה הראשונה האשה תלד בכל מקרה בקיסרי, והיה ותרצה עוד ילדים "תאלץ" ללדת vbac. כן, גם ללידה זו יש סיכונים, ולכן נמליץ לניטור רציף וכו'... וואו. מרתק מה שכותבים היום, כנראה שבקלות יתרה.
 

סטיוויה

New member
מזעזע.ויחד עם זאת

לא נשכח שנשים רבות מעדיפות מבחירתן החופשית ללדת בקיסרי יזום.
 

הילהל

New member
אני ממש מאושרת מהכתבה

מאושרת שבחרנו לא ללדת קל"ב בקפלן! הם קוראים מה הם כותבים בכלל? הרי אפשר היה באותה מידה לדבר על כך שליה ואגינאלית מונעת סיבוכים המתרחשים בניתוח קיסרי.
 

סטיוויה

New member
מה שנקרא money talks bulshit walks

מישהו נבהל והבין שיותר מידי כתבות שמעודדות לידות ואגינליות פירושו של דבר, פחות כסף לבתי החולים מהכנסות מניתוחים קיסריים
 

בלינקה

New member
את זה לא הבנתי

דווקא מבחינה כלכלית עדיף לבתי החולים לממן לידות ואגינליות. הן עולות הרבה פחות מניתוחים קיסריים, וביה"ח מקבל את אותו הכסף על שתיהן.
 

סטיוויה

New member
למיטב ידיעתי

ביה'ח מקבל ממשרד הבריאות כ-8000 שקלים עבור כל ניתוח קיסרי שהוא מבצע. בעוד שעבור לידה רגילה הרבה פחות. לא סגורה על הסכום המדוייק. אולי אחת המיילדות או אמפי ידעו.
 

בלינקה

New member
למיטב ידיעתי הסכום על כל יולדת

הוא קצת פחות מ-7,000 ש"ח. אני אוכל לבדוק מחר בעבודה. בכל מקרה, אני בטוחה למדי שלבתי"ח זול יותר לילד וגינלית. גם מבחינת חומרים, גם מבחינת כוח אדם, גם מבחינת ימי אישפוז הן לאמא והן לתינוק וגם מבחינת ביקורים חוזרים.
 

סטיוויה

New member
תבדקי תבדקי

אגב,את יודעת שבתי חולים מקבלים כסף עבור חמישה ימי אישפוז ליולדת בניתוח ובפועל הם משחררים אחרי שלושה ימים? ונזכרתי,הסכום לניתוח ממשרד הבריאות הוא 12,000 ש'ח.נכון לשנת 2002.
 

בלינקה

New member
תראי מה מצאתי

תקנות הביטוח הלאומי (מענק אשפוז ליולדת ולילוד), התשנ"ד-1993 [תיקון אחרון: 20/7/95] . . ======================================== סל שירותים ליולדת וילוד בתמורה למענק האשפוז יינתנו שירותים אלה: (1) כל השירותים והטיפולים הרפואיים הקשורים בלידה לרבות בדיקות מעבדה, רנטגן ובדיקות אחרות מכל סוג שהוא, ניתוח או ניתוחים על כל הקשור והנובע מהם; (2) אשפוז היולדת במחלקת יולדות פרק זמן שהלידה ותוצאותיה מחייבות זאת וכן אשפוזה של היולדת תוך 3 ימים שקדמו ליום הלידה; (3) אשפוז הילוד עד לצאת היולדת מבית החולים; (4) אשפוז הילוד לאחר צאת היולדת מבית החולים, לפרק זמן כפי שהמצב הרפואי מחייב עקב צהבת, דלקת ריאות כתוצאה משתיית מי שפיר או כל מחלה זיהומית אחרת; (5) אשפוז פגים ביחידה רפואית מתאימה; (6) זריקות אימונוגלובולין אנטי D במקרה של RH שלילי וכל זריקה או טיפול אחר הדרושים ליולדת ולילוד על פי החלטת הרופא. עד כאן דבר בחקיקה. מכאן אני לומדת שבתי החולים מקבלים סכום קבוע עבור כל לידה, לא משנה כמה זמן היא מאושפזת כל עוד זה בשל הלידה, כולל ניתוחים, כולל אישפוז הילוד (לגבי ילוד שהוא פג יש סכום כסף נוסף נפרד, גדול משמעותית). בתקנות שציטטתי הסכום הכתוב איננו מעודכן, יש שם נוסחה לגבי איך מעדכנים, שלא נראית לי משמעותית כי אנחנו לא יודעות את המשתנים, ובעיקר כי היא לא משמעותית לשאלה שעלתה - האם בתיה"ח מקבלים יותר כסף מניתוחים קיסריים מאשר מלידות וגינליות.
 

סטיוויה

New member
זה לא קשור אחד לשני

בית החולים לא מקבל כסף מביטוח לאומי. אלא ממשרד הבריאות. צריך לחפש בצינורות משרד הבריאות.ואני בספק אם זה מידע נגיש לכל. אני לא מבינה למה זה כל כך עקרוני לך,אגב.
 

בלינקה

New member
אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת

וזה עקרוני לי כי אני לא אוהבת תיאוריות קונספירציה שלא מסתדרות עם העובדות.
 
הסכום המדוייק הוא 7,049 ש"ח נכון ל

שליש 3 שנת 2006. ביה"ח מקבל אותו בכל מקרה - לידה דרך הנרתיק או דרך הדופן. כלומר על פניו לא כדאי כלכלית לנתח. עם זאת, ביה"ח החל משנת 1994 (חיקוק חוק בריאות ממלכתי) מקבל בנוסף סכום של 106,551 ש"ח עבור לידת פג. זה אומר שקודם כל, מי שקראה את דבריו של איזשהוא רופא, אנ'לא זוכרת באיזה הקשר ראיתי את זה נאמר - שלידות זה בכלל לא כזה ביזנס כלכלי שווה עבור בתי החולים, ושהנשים המיליטנטיות אומרות את זה כדי לעשות הון פוליטי, אז הוא טועה ומטעה, או יותר נכון מסלף ביודעין, כי הטענה שלו היא מגוחכת כשיודעים את העובדות. כלומר הטענה שלו, שלידות זה לא ביזנס טוב לבתי החולים מאחר ומספיק לידה אחת של פג כדי לחסל את הרווח מאלף יולדות אחרות - זה פשוט לא נכון כי על לידת פג ביה"ח מקבל כאמור סכום גבוה של למעלה ממאה אלף שקלים. שנית, איך לדעתכן הסכום הנ"ל מאיר את הכתבה הנ"ל...? ודי לחכימא.
 

בלינקה

New member
למיטב הבנתי, עלות טיפול בפג

עולה על הסכום שאותו מקבלים בתי החולים עבור אישפוז אותו פג, בודאי במקרים הקשים יותר של פגות. אני, אגב, לא מתרעמת בכלל על הכסף שבתי החולים מקבלים על לידות (בלי להיכנס לשאלה למה לא משלמים סכומים דומים ליולדות בית, שזו שאלה אחרת ומקוממת). אם עם הכסף שיכנס לביה"ח מהלידה שלי (בתקווה שאשתחרר בתוך שעות ספורות מהלידה) ניתן יהיה לממן טיפול בחולי סרטן/דיאליזה/קטרקט/שברים בגפיים/בקע/ציפורן חודרנית, סבבה.
 

סטיוויה

New member
תודה על המידע המהימן

אני מוכנה להשבע שבשנת 2001 אחרי ש"ילדתי" בקיסרי היו הרבה סיפורים באומנות הלידה על סכומים גבוהים יותר לביה'ח על לידות קיסריות. בכל אופן,אני עדיין עומדת איתנה בדעתי שהשיקולים הכלכליים הם המנחים את הדוברים בכתבות מסוג שכנ'ל.
 

debby12

New member
מנהל
מעניין. כמה הגיגים לי בנושא

הראשון, אני מניחה שה 106,000 ש"ח לפג הוא ממוצע וסכום קבוע לכל פג. פגים "קשים" ששוהים חודשים וזקוקים להמון טיפול ודאי עולים הרבה יותר, לעומת זאת פגים לייט שתופסים עריסת חימום לאיזה שבוע בלי לדרוש שום הנשמה או טיפול מיוחד מן סתם עולים פחות. על כל פנים - זה ממחיש לי עד כמה באמת פגים זה עניין יקר. לגבי הקיסרי/לא קיסרי - יש כמה שיקולים שלא עלו פה ועולי בראשי. ראשית, סקציה מפנה ב"טיל" חדר לידה נוסף לעוד מישהי שתלחץ החוצה תינוק ותכניס לקופה 7000 ש"ח. הרי כמה שהיולדת מפנה את חדר הלידה יותר מהר - ככה יש מקום לאווזה הבאה שתטיל שם ביצת זהב (סליחה על הציניות היום). אז יש לו יתרון כלכלי כלשהו. אמנם נכון - זה עוד יום אשפוז אחד - אבל עדיין עוד 7000 ש"ח זה יותר כסף מעוד יום אשפוז - לא? לי אישית אמרו באיכילוב ש"אין דבר כזה יותר מ-24 שעות בחדר לידה". מאיפה בעצם המשפט הזה מגיע? נראה לי שמשיקולים כלכליים. שנית, אני מטילה ספק בעד כמה סקציה באמת יותר יקרה לבית החולים. * מבצעים אותה בדיוק אותם גניקולוגים שעובדים בחדרי הלידה (זה לא שמזמינים מישהו מיוחד). * אם לא מדובר בחירום - הרי הם עושים את זה במהלך המשמרת כשיש זמן (כלומר לא צריך להקפיץ מישהו מהבית), * "חדר הניתוח" איננו במערך חדרי הניתוח הכלליים - אלא סתם חדר שנמצא שם ליד חדרי הלידה. הגיוני כלכלית אגב לתפעל גם אותו וכך אפקטיבית להוסיף עוד חדר שמכניס 7000 ש"ח כי כאמור זה מפנה חדר לידה רגיל. לא זו אף זו - הניתוח לוקח 20-30 דקות - תחשבו איך בזמן שיולדת ראשונה תופסת חדר לידה רגיל נניח 10 שעות - אפשר לתקתק שם 6 קיסריים שיכניסו פי 6 כסף מהנודניקית שמתעקשת ללדת וגינלי. * אפידורל ומרדים - במילא כמעט כל הנשים צורכות שם, גם אלה שלא מנותחות - כך שזה לא עלות שולית נוספת של קיסרי לעומת וגינלי * עמדתם הרשמית כלפי היולדות היא של"קיסרי אין סיכונים" (כך לפחות טען בלהט הצוות של ליס) - כך שהם משוכנעים כנראה שאין עלות גבוהה יותר כתוצאה מסיבוכים נלויים. * בחלק גדול מהקיסריים השיקול הרשמי הוא "תינוק במצוקה" ובהנחה שהזה נכון זה הרי חוסך כסף מהצד השני של הניתוח - כלומר תינוק שייזקק לפחות עזרה רפואית שגם עולה כסף סליחה על הציניות - אבל אנחנו בדיון על כסף נכון? לאור הנ"ל נראה לי שיש הרבה הצדקות כלכליות לניתוח קיסרי.
 

סטיוויה

New member
ועוד הצדקה אחת לקינוח

עבור הסטאז'רים בחדר הלידה,ניתוח הוא דובדבן שבקצפת.
 

debby12

New member
מנהל
אוי ואבוי - אכן כן הזדמנות לימודית

הרבה יותר טובה..... בייחוד אם זה לא חירום אלא מתוכנן בשיקול דעת --ככה אפשר להזמין מראש הרבה סטאז'רים ואין לחץ בחדר
 
למעלה