אוי ואבוי!
לא יאומן!

debby12

New member
מנהל
נפל לי אסימון - זירוז ווכסף

בעצם, פתאום עולה בדעתי שגם זירוז הוא חכם מבחינה כלכלית שהרי מפנה את חדר הלידה מהר יותר - הלא כן?

סטיוויה

New member
חהחה דבי את ואני על אותו גל

אוהבות תאוריות קונספירציה. את גם מכורה לג'ק באואר?

debby12

New member
מנהל
מתה על תיאוריות קונספירציה

ולכן גם מכורה לאתר של תיק דבקה למרות שלפעמים הוא מגזים אפילו בשבילי
לצערי לא רואה טלויזיה אף פעם. הלואי שהיה לי זמן. מכירה את ג'ק באואר רק מלקרוא עליו.

סטיוויה

New member
בהחלט כן כשמדובר בלידות אשר

מתקדמות כהלכה ואין שום הצדקה רפואית לקדם את הלידה.

debby12

New member
מנהל
בארה"ב זירוז הוא הסטנדרט

הריון שמגיע ל-40 שבועות מלאים מזורז נקודה. בנוסף, הרבה מאוד נשים מזורזות לפני (39, 38 ושמעתי גם 36) או כי הן מבקשות כי "נמאס כבר מההריון התינוק כבר בשל" או כדי לדעת את זמן הלידה וכו'. הסיבה האחרונה חביבה גם על רופאים מסיבות של לוחות זמנים (אחרת לא יוכלו לצאת לחופש וכאלה, וגם רוצים שעה נוחה ללידה) אם תוסיפי לזה את העובדה שבארה"ב הקשר בין שיקולים כספיים לבריאות גבוה יותר מבכל מדינה אחרת בעולם (לפחות כך לדעתי) -- אז לדעתי זה לא צירוף מקרים שזירוז פה הוא הסטנדרט. ואני רצינית - כלומר לא סתם ברמה של קונספירציה הזויה. זירוז הוא צעד עם יעילויות *כלכליות* ברורות.

סטיוויה

New member
לא חסרים סיפורים מהארץ על

לידה שמתקדמת כהלכה.ז'א אין מצוקה עוברית,יש צירים אפקטיבים,פתיחה שמתקדמת טוב/צירי לחץ פעילים ואז פתאום מוסיפים ליולדת "קצת זירוז" כדי שהתינוק יצא מהר יותר ויוקל לה

כתבה פשוט מחפירה ../images/Emo45.gif

אני רוצה לדמיין שהעורך עשה עריכה מאסיבית למה שכתבו הרופאים, כי האופציה (הראלית, למרבה הצער) שהם עצמם כתבו את גיבוב חצאי האמיתות הללו מטרידה הרבה יותר.

ריקי29

New member
עצוב לחשוב שיש נשים שמחפשות מאמרים

מהסוג הזה. אני מכירה לא מעט נשים שרק תנו להן ללדת קיסרי כדי ש"לא יכאב להן".... פשוט מזעזע!

debby12

New member
מנהל
זה לא רק "כדי שלא יכאב להן"

אלא גם מכיון ש"חווית הלידה" שמזמנים בתי חולים לנשים הבאות ללדת אצלן היא הרבה פעמים כל כך מזעזעת שנשים שומעות את סיפוריהן של חברותיהן ומעדיפות להימנע מהטראומה על ידי ניתוח קיסרי שנראית להן אופציה פחות טראומטית *עבורן*. האמת היא שקשה לי להאשים אותן. על פי נסיוני האישי זה באמת חרבון לוהט ללדת לידה פיזיולוגית בבית חולים.

הילהל

New member
אני מודה ששקלתי את זה

לאור הלידה של יונתן אמרתי שהבא יהיה א בבית או בקיסרי מוזמן. כי חוויה כזו אני לא עוברת שוב. ואז אופציית הבית נפלה. והתחלתי לחשוב על קיסרי. ולמזלי חברתי הכי טובה שעברה קיסרי 3 חודשים לפני שילדתי הסבירה לי שזו לא בדיוק חוויה מלבבת ושאלה "מה לגבי דולה?" ומכאן והלאה הכל הסתדר.

debby12

New member
מנהל
ואם את שקלת את זה...

ואת עוד אחת עם "ראש" מיילדותי טבעי/פיזיולוגי -- אז בטח ובטח נשים שאין להן הרבה מושג על לידה חוץ מפחד משתק. אגב, בהריון הראשון פטפטתי פעם בתור לבדיקת דם עם איזו הריוונית אחרת והיא סיפרה לי שחלום חייה הוא שמישהו ייתן לה איזה זבנג נורא ככה שהיא תאבד את ההכרה ולא תהיה שם לחוות את הלידה האיומה הזו. אני רצינית לגמרי שככה היא דיברה - היא אפילו לא אמרה שהיא מעדיפה הרדמה מלאה או משהו כזה. אני אגב עוד בכלל לא תכננתי אז ללדת בבית (זה היה בראשית ההריון) -- אבל אני זוכרת שכבר אז נחרדתי מהגישה. זה רק מראה איזה פחד נורא ועצום יש בתרבות שלנו מלידה רגילה. אז אם נשים מעדיפות בוקס על פני הרדמה - ניתוח קיסרי נשמע סבבה בתור אלטרנטיבה....

הילהל

New member
לפני לידה ראשונה לא חששתי

כל הנשים במשפחה שלי חוו לידות קצרות ויצאו עם חוויות מאוד חיוביות. אז דווקא הגעתי ללידה הראשונה באופטימיות מזהרת. אמא שלי טוענת שלקחתי מטען גנטי נהדר וקילקלתי אותו
. האמת היא שברגע שיצאתי מהאכזבה על ה"לא בבית" הפסקתי לקשקש שטויות והתחלתי להתארגן ללידה אופטימלית בביה"ח. בפעם הבאה אני מקווה להגיע לשיא מבחינתי בביתחולים - ללדת עם אמא שלי (הפעם זה נפל בגלל לילהסדר).

mamadan

New member
אוי אוי אוי..

אני מניחה שהם כותבים את זה מנסיונם הרב.. עצוב לי לחשוב שנשים תמימות קוראות שטויות כאלה ומשתכנעות.

debby12

New member
מנהל
ואללה את צודקת - משני אספקטים

גם מבחינת רמת הכתבה וגם מבחינת התוכן.

למעלה